sâmbătă, 24 noiembrie 2012

ADEVARUL DERANJEAZA PE TOATA LUMEA

Opinii:
Vocea strazii.Un mod de socializare.
Omul ar trebui ferit de comedia iubirii mincinoase,egoiste,perverse,interesate.
In ziarul New York Times a apărut un articol despre dilema în care femeile emancipate îi pun mai nou pe bărbați.
”Femeile independente ,care nu mai au nevoie de protecție masculină,îi inhibă puternic pe partenerii lor si ei nu mai sunt siguri pe virilitatea lor.
Unii bărbați isi ascund neputința,lasitatea,lipsa virilitatii,a masculinitătii.
Lângă o femeie lefteră ,nedemnă,ei se simt in siguranța.Se simt bărbați. Au si ei cui să dea lectii de moralitate.Dar ce făcea el? Era vinovat pentru aceasta poveste?.Desigur și ar trebui să constientizeze că asemenea relatii nu te fac nici mai frumos,nici mai tânăr,nici mai sănătos și mai ales nici mai fericit”.
Niciodata tineretea unui om nu a fost un criteriu de valoare.Poate în acest moment valoarea unei femei trece neobservată,dacă are o vârstă catalogată primitiv ca femeie "îmbătrânita".Si atunci ce femei vrem? Ascultam bărbații vorbind despre femei.De ce nu vorbim noi despre noi.
Asta este o nouă problemă care se cere personalizată ,în cele din urma tot de femei.
Am citit undeva aceasta remarcă astrală despre:
                                             Generația anilor 40-50"
"S-au impregnat de vibrația profunda karmică pt.intreaga omenire.Multă rigiditate întregii generații,dar i-au particularizat pe cei născuti în timpul verii.S-au născut cu un acut sentiment de responsabilitate,al datoriei.
D.P.V. al karmei l-i s-a dat mult de suferit.Acesti oameni stiu renunta.
Ei nu fac caz de o serie de detalii,care le-au macinat viața,sănătatea,sau rezistența nervoasă:o casă,o bucata de pământ,o mostenire.Vor descoperi brusc că în ultima parte a vietii,că este mai întelept,să nu se cramponeze de bunuri materiale,sau să găsească alte surse de bucurie în viața.Copiii vor inceta sa mai fie probleme majore,chiar dacă acest sector a fost sursă de necazuri,acest lucru va înceta oarecum de la sine.Se vor linisti,îsi vor modifica mentalul.
Desi acum le este greu să creadă acest lucru,vor primi un spor de energie si vigoare.Se vor simti mai puternici,dar și mai rupti de multe de sectoarele de viață,care i-au tinut în priză până acum :bani,vanitati,viață de familie a celor apropiati.In multi se va instala un soi de indiferentă,sau distanță.Ii veti lasa pe copii,pe frati,cumnati,prieteni,veri în pace.
Facă cine ce vrea.Aceasta este sansa.Vă veti ocupa de dvs.,ca de o grădina.Vă va face plăcere să vă schimbati silueta,starea de sănătate,îmbrăcămintea,alimentația,obiceiurile,felul de a petrece timpul liber.
Veti dori sa abordați un alt sector de viată,să aveti alte expierente,să vă implicați în alte treburi,după cum ati fost limitati sau constrânsi.
Prin anii 86"87" -un fel de revigorare : ați intrat în criză,dezamagire,tristeti,lipsă de orizont,spaimă de viitor,de prezent.Abandon ,plictis. Acum desi vremurile sunt grele,ceva tresare în dvs.
O înviorare,un chef nou de viața,un impuls,vă v-a scoate din amorțeala,vă v-a alunga temerile.
Mulți sănătosi și cu putere de muncă,vor renunța la vechile preocupari,sau servicii și vor aborda în alt fel chestiunea muncii si veniturile în general.Vor pune pe roate proiecte modeste,dar pline de bun simt.
Vor vrea sa scape de stres si vor efectua activități relaxante si utile.Dorința de a trăi mai calm ,mai sănătos.Multi au probleme de cuplu de câțiva ani(separare,boala gravă,divort,văduvie) S-au accelerat ,s-au acutizat în ultimul timp.Pentru mulți criza  a trecut și fie se echilibreaza în singuratatea lor,fie accepta ideea unei noi relatii și a unei căsătorii.Din fericire cei nascuti in anii 40-50" sunt avantajati de astre."
Se pare ca aceasta generatie a propulsat societatea în anii cu adevarat grei ai societatii românesti.Au tot dreptul să fie judecati după faptele lor bune,după constiință și caracterul lor remarcabil prin studii,profesionalism adevarat,prin faptul ca s-au bazat pe capacitatea lor și au ajuns unde au ajuns.
Nimic nu le-a fost pus pe tavă,nici-o usă nu a fost deschisă de altcineva.Acești oameni au de multe ori mai multă energie decât cei care la 30 ani astazi,mai ales  unele femei tinere cu imaginatie distructiva, isi rezolva statutul social măritându-se cu bărbați bătrâni,doar pentru că au potența financiară."Trist pentru depersonalizarea umană.
Elena Albutiu

Niciun comentariu: