duminică, 11 noiembrie 2012

Scrisoarea unui avocat catre Consiliul Superior al Magistraturii despre starea Justitiei in Bihor.

Faptul ca exista probe suficiente incriminatoare la adresa lui Avramescu Nicusor ,lichidator judiciar in nenumarate dosare la Tribunalul Bihor si nimeni nu stopeaza activitatile lui ilicite,nici judecatorii sindici si nici procurorii si politistii sesizati cu abuzurile acestuia in exercitarea lucrarilor sale,determina reale suspiciuni despre existenta coruptiei in zona acestui lucrator in justitie.
Este stiut :coruptia apare in orice activitate,dar situatia cea mai grava este atunci cand justitia si politia sunt corupte,pentru ca aceasta previne distrugerea coruptiei din celelalte activitati.
Plangerile penale , impotriva abuzurilor acestui exponent al mafiei imobiliare in Bihor,au fost demontate fara profesionalism si chiar cu rea credinta.Procurorii bihoreni au demonstrat ca fiecare au legea lui,fapt ilustrat prin solutii contradictorii si neprofesioniste in cel priveste pe Avramescu Nicusor.In multe cazuri,desi era inceputa urmarirea penala impotriva lui si acesta avea calitatea de invinuit in dosarul penal,procurorii il catalogau cu reverenta "numitul Avramescu Nicusor",anticipand evident solutii de scoatere de sub urmarire penala pe principii solomonice si nu pe procedura penala asa cum sunt obligati prin lege.Aceste evidente sunt descrise in actele procesuale din dosarele penale in care acuzele la adresa lui Avramescu Nicusor sunt demontate fara motivatie legala.
Faptul ca au ajuns procurorii de caz sa puna in discutie pe plan penal -probe credibile: cum este titlul de proprietate asupra unui imobil,un act valid juridic,in sensul de a avea  interpretari proprii care nu se regasesc in legislatia in materie este un abuz si o inechitate.Pe de alta parte sa sustina un procuror ca nu exista ratiuni reale si legale pentru care un cetatean roman sa-si pastreze dreptul de proprietate ,este un act de o imensa obedienta a Justitiei in fata evidentei penale.
In cazul lui Avramescu Nicusor nu suntem in prezenta unor constatari formale de culpabilitate pentru a formula plangeri penale ani intregi.Cazurile semnalate sunt concrete si penale dar au o soarta comuna.Spalarea de noroi a "NUMITULUI AVRAMESCU NICUSOR" tocmai de catre cei care ar trebui sa-l puna sub invinuire si sa-l trimita in judecata.
 Mafia imobiliara cu increngaturi in justitia bihoreana.

Cum se fura in Romania de catre un lucrator judiciar,care se numeste tot Avramescu Nicusor.
In ultimul timp am avut ocazia sa cunosc un alt caz penal pe seama lui Avramescu Nicusor ,rezultat din dosarul de faliment nr.8055/111/2009 a Tribunalului Bihor,privind pe fostul administrator Borodan Florian .
In dosar a fost numit administrator judiciar Global Money Recovery ,dupa cererea fiscului pentru schimbarea lucratorului judiciar Avramescu Nicusor in tandem cu acelasi judecator sindic Olah Ionel.
Ce rezulta din situatia judiciara: in cursul anului 2009 in cadrul dosarului nr.404 a Judecatoriei Alesd ,instanta numeste expert contabil pe Avramescu Nicusor,pentru efectuarea unei contraexpertize pe caz.
In acest context are loc intalnirea expertului cu Borodan Florian,la locuinta acestuia care este si sediul firmei Eugemi Trans SRL,unde personajul nostru se prezinta drept "avocat-expert contabil -lichidator".
Cu acest prilej isi ofera multiple servicii administratorului  firmei mentionate,inclusiv partea juridica (avocatiala) a Eugemi trans.
Avramescu Nicusor isi intra rapid in "atributii" si aproba si trimite contract de consultanta juridica ,precum si o Hotarare AGA,prin care "decide" fara acordul administratorului,ca firma acestuia sa ii cesioneze 10 % din activele firmei si 20 % din profitul firmei,precum si conditia ca Avramescu Nicusor sa devina asociat la firma.
Administratorul firmei semneaza de buna credinta actele respective si avand un handicap locomotor il desemneaza pe fiul sau Borodan George sa predea actele lui Avramescu Nicusor.
Asa apare primul dosar prin care Societatea Euremi urmareste un debit de 450.000 roni,cu titlu de chirie,de la doi chiriasi ,fiind in acelmoment in imposibilitate de plata.
Intrucat la acea data firma Euremi avea o datorie de 30.000 roni la Biroul local de taxe si impozite,Avramescu Nicusor s-a oferit sa finateze firma cu suma de 40.000 roni pana la incasarea chiriei restante.Ca sa fie cu acte in regula actul de imprumut se intocmeste la notar in forma autentica.Imprumutul avea o clauza pentru dobanda de 1,5 % pe zi ,cu conditia inscrierii unei ipoteci de rang 1 pe bunurile firmei.
Contractul a fost incheiat intre Agricola Chislaz Misca prin administrator Avramescu Nicusor si Euremi trans in suma de 60.000 roni.In acest mod Euremi este obligat sa emita chitanta in valoare de 60.000 roni catre Avramescu Nicusor. In anul 2011 ,Borodan George cu avocatul sau Sorin Moldovan se prezinta la sediul lui Avramescu Nicusor,in urma convocarii adunarii creditorilor de catre acesta.
 Cu acest prilej Borodan George in calitate de creditor chirografar solicita anularea contractului de vanzare si cere restabilirea situatiei anterioare ,adica a contractului de comodat si prezentarea situatiei contabile si a soldului din contul firmei.Avramescu N.ii comunica ca nu a intocmit evidenta contabila si ca in cont ar fi aproximativ 30.000 roni.Spre stupefactia lui Borodan George ,care facuse un calcul din care rezulta ca in contul firmei se afla suma de 200.000 roni rezultati din executarea fostilor chiriasi si inca 18.000 roni din chirii recente,isi da seama de excrocheria lui Avramescu Nicusor si cere judecatorului sindic inlouirea acestuia pentru grave incalcari a procedurii de insolventa.
Aceiasi cerere a fot inaintata instantei de finante,care au descoperit toata excrocheria manipulata de judecatorul sindic Olah Ionel-(pe seama Agricola Chislaz-Eugemi)-cu Avramescu Nicusor.
Toate actele la care ne-am referit se afla in dosarul 8055/111/2009 a Tribunalului Bihor.
Mai aratam faptul ca inainte de a fi schimbat Avramescu Nicusor trimite admnistratorului Borodan Florian,dispozitii de plata sa le semneze,pentru a-si deduce cheltuielile lui.
Ulterior Borodan George,solicita situatia contabila si juridica a firmei pe care o reprezinta Euremi,reprezentata la aceasta data de firma de lichidatori Global Money Recovery.
Din situatia realizata rezulta ca in contul firmei nu mai exista nici-o suma de bani si releva ca Avramescu a incheiat un act aditional prin care impovareaza firma cu alte clauze inrobitoare.
Deci "avocatul "-lichidatorul judiciar,in calitatea sa de lucrator in justitie a efectuat acte de excrocherie prin care a prejudiciat doar in acest dosar firma Euremi trans cu suma de 200.000 roni,plus 73.643 roni din chirii,asa cum rezulta din raportul de gestiune aflat in acelasi dosar.
Frauda este evidenta,excrocheriile practicate in scara mafiota de Avramescu Nicusor,in tandem cu judecatorul sindic citat,la fel de clare,ramane de vazut care este punctul de vedere al procurorilor,care au ocazia sa se sesizeze din oficiu pe caz si sa ia masurile cu care este investita autoritatea statului pentru descoperirea coruptiei in JUSTITIE.Le dorim succes !!!
Avocat Elena Albutiu





Niciun comentariu: