vineri, 20 aprilie 2012

Schema nelegalitatilor unui lucrator in justitie, ca practician in insolventa AVRAMESCU NICUSOR

Problema care se pune de ani de zile,este daca avem sau nu avem incredere intr-o justitie care rezolva cazuistica judiciara intr-o zona de interese,bani,politica,stari conflictuale.Este tot mai greu pentru cetatenii de rand sa decida pe mana cui se da,cand este victima unor actiuni ilicite.
Nimeni nu mai intelege ce vrea si ce poate autoritatea statului.Independenta in justitie este tratata ca un paravan al magistratilor incorecti.Pe plan disciplinar Consiliul Superior al Magistraturii,care este o institutie a statului de drept,cu rol de garant al independentei justitiei,intelege de multe ori eronat ,ca institutia serveste ca garant al judecatorilor ,care comit abuzuri si erori.Nu mai este un secret pentru nimeni ca in justitie,exista serioase dificultati ,chiar derapaje in activitatea judiciara.Manipularea justitiei este la indemana unora care nu au nimic comun cu aflarea adevarului,sau cu ideea de a face dreptate.
Nu putem spune despre o justitie ca este dreapta ,cand procesul dureaza 11 ani,cum voi prezenta cauza in discutie.
Nu-mi place nici cand aud ca in Romania ,nu mai poate fi starpita coruptia.Incurajarea unor impostori in justitie insa ,cum este cazul unui lichidator judiciar numit Avramescu Nicusor,prin spulberarea apararilor cu argumente nejuridice inadecvate,a devenit un trend in activitatea unor judecatori si procurori sau politisti in Bihor,care au avut competente in solutionarea unui dosar de faliment .
Concret este vorba de dosarul nr.222244/111/2001 ,care treneaza pe rolul Tribunalului Bihor de 11 ani,timp in care nu s-a lucrat nimic pe plan procedural sau pe fond, in litigiul de faliment initiat de Hamos Iosif in reprezentarea SC EWB Trading SRL Oradea,impotriva debitorului insolvabil SC Topaz Com SRL Tinca,reprezentat de lichidatorul judiciar Avramescu Nicusor.Adevaratele actiuni ale lichidatorului judiciar s-au cantonat insa pe un  plan evident colateral,inafara atributiilor din lege,inafara acceptului expres(poate tacit) a judecatorului sindic,actiuni menite sa aduca la masa de lichidare judiciara un imobil care prin cumparari succesive de la proprietarii initiali -persoane fizice,apartine acum potrivit extrasului de CF 3212 Tinca ,proprietarei tabulare Elena Albutiu.
Totul pleaca de la acest dosar de faliment,de la culpa si reaua credinta a lui Avramescu Nicusor,cu complicitatea tacita sau expresa dealungul anilor a judecatorului sindic,care de cativa ani este Olah Ionel ,astfel ca din  anul 2001,de la introducerea in cauza in acelasi an a Elenei Albutiu ca proprietara a acestui imobil, toate actiunile au fost indreptate rectiliniu in favoarea creditorului,prin aducerea acestuia la masa de lichidare judiciara.
Nu s-a observat,sau nu a vrut sa se observe cu rea credinta,ca imobilul nu face parte din lichiditatile proprietatea debitoarei SC Topaz,pentru a putea fi obiectul lichidarii judiciare.
Abuzurile nu s-au oprit aici. S-a creat un adevarat simulacru ,prin actiuni extrajudiciare promovate de Avramescu Nicusoor,actiuni in care acesta s-a identificat cu persoana debitorului,care revendica acest imobil,desi niciodata potrivit extrasului de Carte funciara nu a apartinut SC Topaz pe care il reprezinta.
Asemenea scenarii se desfasoara de ani de zile ,fara ca dupa 11 ani sa existe o hotarare definitiva si irevocabila pentru un transfer legal favorabil acestor demersuri nelegale.
Fiind obligata ani de zile sa indur aprecierile unui judecator sindic credul,care nu respecta procedura civila ,legea falimentului,atributiile lichidatorului judiciar,care in speta initiaza actiuni extrajudiciare,sau intocmeste acte pe caz in perioada suspendarii pentru motive disciplinare,etc.m-am adresat in cele din urma organelor de urmarire penala solicitand cercetari penale pe seama lui Avramescu Nicusor pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata.Din anul 2003 parchetele si politia au eleborat solutii contradictorii,care insa au fost finalizate prin rezolutii de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului Avramescu Nicusor. Ultima rezolutie cu asemenea final s-a dat in luna aprilie 2012.Evident am formulat pentru a nu stiu a cata oara plangere impotriva acestui mod de rezovare pe care il consider nelegal si netemeinic.Rezolutia a fost data de procurorul Ardelean Cristian Marius. Continutul rezolutiei se remarca doar prin lungimea comentariilor pe 14 pagini,in care spre consternarea mea s-a facut istoricul si arhivarea pe capitole a demersurilor facute prin plangerile penale si concluzia pur declarativa in absenta administrarii unor probe,ca invinuitul este in exercitiul anor actiuni perfect legale.Desigur nu s-a pus problema temeiului legal al acestor consideratii,in schimb au fost invocate la tot pasul ,protocoale CEDO,sau dictoane in limba latina,care erau total straine sesizarii penale si rezolutiei de incepere a urmaririi penale,elaborate de superiorul procurorului de caz.
Motivarea considerentelor acestei rezolutii este in totalitate jignitoare prin tonul acuzator la adresa partii vatamate.Deci si de data asta au prins retetele emanate de la un impostor in justitie,iar partea vatamata a picat din nou in capcana plangerilor penale,dezamorsate .Nimeni nu discerne in acest caz ca activitatea infractionala ,trebuie intrerupta si solutiile atat pe plan penal,cat si in dosarul de faliment sa aiba o finalitate.
Din nefericire am fost nevoita sa constat ca tehnica de spulberarea probelor rezultate din sesizarea penala si invocate in rezolutia de incepere a urmaririi penale se repeta la tot cortegiul de procurori abilitati in cauza,printre care si fostul prim procuror de la parchetul local Popa Vasile,care intr-un moment de sinceritate a invocat traficarea de influienta in cauza in favoarea lui Avramescu Nicusor,dar...in mod "voalat".
In acest context problema se pune daca acceptam sau nu tratamentul penal empiric pe plan penal.
Un anume lichidator judiciar,care manipuleaza justitia ,o perioada istorica, prin actiuni proprii inafara legii,care a indisponibilizat imobilul din litigiu de ani de zile in asa fel ca ajungand o ruina, serveste ca adapost pentru diversi vagabonzi din Tinca,este pozitionat astfel in sistemul judiciar bihorean, incat nu raspunde pentru jaful si prejudicierea inafara legii a unor cetateni,proprietari legali de imobile.
Ce pot sa cred,ca simplu cetatean,ca dosarele penale se duc acolo unde le poarta curentul coruptiei? Ca Avramescu Nicusor trambiteaza degeaba ca are relatii cu politistii,procurorii si judecatorii ? Ca exista cazuri de coruptie dezamorsate si date uitarii.
Acest individ ramane in consecinta cu credinta ca poate desfiinta pe oricine prin relatiile pe care le are in sistemul judiciar oradean.Ca nimeni nu-si asuma trimiterea lui in judecata pentru fapte penale.
In ce ma priveste sa fie clar ca nu suport violenta,chiar psihica si nu sunt de acord cu modul cum se procedeaza.De unde atata aroganta si dispret pentru justitiabili? Voi continua sa ma adresez organelor penale,voi cere sa fie cercetati penal  ,daca exista elemente de vinovatie pentru favorizarea infractorului si purtare abuziva a celor care au instrumentat cu rea credinta sesizarile penale facute parchetelor din Bihor.Este vorba aici de obstructionarea justitiei,de credibiliitatea si prestanta justitiei,care se preteaza tot mai des la solutii improbabile,invocand deziderate tot mai des intalnite,ca "in dubio pro reo". Asa fiind sunt ferma in apararea drepturilor mele,consfintite prin Constitutie si legile acestei tari,motiv pentru care nu voi accepta la infinit lalaiala si speculatiile ,jaful si impostura pe seama mea.
Imi pare rau sa conchid ca in Romania exista o societate bolnava.Ca oamenii nu se pot realiza,sunt nefericiti,ratati,nu se pot bucura de ceea ce au.O mentalitate egala cu reminiscenta comunista.

Avocat Elena Albutiu.

sâmbătă, 7 aprilie 2012

TRAGEDIA DEZINCRIMINARII INCESTULUI

Incredibil,dar adevărat.Undă verde la incest din anul 2013.Noul text al Codului penal nu mai pedepsește relația incestuoasă între două persoane majore.Din motivația legislativă rezultă că incestul este o practică imorală ,dar nu ilegală si are legatură cu patologia medicală.
Pedeapsa incestuosilor este chiar fapta lor"povara acestora" afirmă profesorul Valerian Cioclei,unul dintre specialiștii ,care au lucrat la elaborarea noului proiect de Cod penal. Se intreabă retoric profesorul :"Are în aceste cazuri sancțiunea penală vreun sens?Pot fi ei opriți prin spectrul pedepsei,pot fi ei recuperați prin pedeapsă,pot fi împiedicați prin pedeapsă să persiste?"
Biserica Ortodoxă de care aparțin 85% dintre români condamnă însă incestul în termeni foarte fermi :"incestul afectează sănătatea morală si psihologică a oamenilor,instituția sacră a familiei si moralitatea publică."
In mod cert incestul reprezinta un tabu în majoritatea culturilor, considerând că are implicații neplăcute din punct de vedere biologic,genetic,social si religios și conduce la degenerarea speciei umane ,cât si la lezarea bazelor morale ale familiei.Pentru aceasta a fost considerată o asemenea fapta infracțiune. In prezent în țara noastră incestul este incriminat în art.203 Cod penal și reprezintă "raporturile sexuale între rude în linie directa,sau între frați și surori și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani."(Cod penal actualizat în 2011 prin Legea nr.202/2010)
Aceasta infracțiune se sustine că va fi dezincriminată din 2013.In prezent proiectul de lege se află la Camera Deputaților pentru punerea în aplicare a Codului penal,fără să se mai facă referire la infracțiunea de incest.
Să întelegem din noua legislatie penală , că Statul nu mai protejeaza comportamentul normal si nu mai incrimineaza pe cel anormal. Ne intrebăm prin urmare cetătenii acestei țări,dacă Statul mai reprezintă interesele natiunii?Noul Cod penal va naste monstrii si oligofreni?Astea sunt "valorile europene" adoptate de români doar pentru că dezincriminarea europeană a acestei infracțiuni o regăsim și în Franta,Spania Portugalia.
Asadar un lucru este cert și în România -noul Cod penal, care va intra in vigoare în anul 2013 pregătește dezincriminarea incestului, acceptând incestul liber consimțit între doua persoane adulte.Așa ne dicteaza noua "Lumea civilizata"-liberalizarea incestului.Asta numim noi :"Dezincrimnarea incestului consensual între persoane adulte-ampla reformă a Codului penal in România".Acum când grava degradare morală,socială,economică si medicală din Romania trebuie oprită,sau cel puțin diminuata,dezincrimnarea incestului și chiar a prostituției,sunt totalmente contrare vieții și demnității poporului român.
Până acum asemenea relații erau configurate la nivel de Bulă. Să ne permitem să discutăm la aceasta oră despre dezincriminarea incestului ,când depravarea si infidelitatea au crescut cu 50 %,pare o gluma proastă.Urmează pedofilia? De fapt după legalizarea căsătoriilor homo,ce mai urmeaza? Monstrii care-si necinstesc fiicele, vor deveni eroi ? Unde este sensul moral?Un dispreț profund si abuz față de ființa umană. Ne amintim cu toții cazul mult mediatizat a lui Iosef Fritzl,tatăl incestuos ,care si-a sechestrat fiica timp de 24 ani,făcând cu aceasta 7 copii.A fost acuzat penal de crime împotriva copiilor pe care i-a ținut captivi și i-a abuzat sexual timp de mai mulți ani,într-o pivniță.La 73 ani,bărbatul a fost condamnat,Nenorocirea însă s-a produs.
Este știintific dovedit că incestul generează o perturbare serioasă,dacă nu ireversibilă ,în dezvoltarea afectivă și morală a copilului.In astfel de cazuri copilul este prins într-o dublă existență,aparent contradictorie. Este vorba aici de dorința copilului de a asculta părintii,de a fi iubit și de dorința adultului de a-și satisface nevoile de dragoste.Astfel spus dorinta primitiva a copilului incestuoasa prin necesitate, trebuie imperios contrazisă de adultul,care trebuie să spună "NU" acestui tip de "seducție" si alegere a obiectului de atașament primar.Cuvântul dragoste nu semnifică acelasi lucru la adult si la copil.Nimic nu dovedește mai bine acest lucru,decât tăcerea la care este împins copilul agresat de un membru de familie susține in opiniile sale psihologul Maria Tomescu.
De multe ori relatia tată-fiica,este negată de unul din ei,prin declarații că nu este o relatie perversă,chiar dacă petrec mult timp împreună,iar sentimentele lor sunt tot mai intense.De multe ori însă suspiciunile sunt confirmate de fapte.De exemplu sunt cazuri cand tatăl are o influiență decisivă asupra viitorului fiicei lui,asupra femeii care va fi ,asupra alegerilor de viață pe care le va face.Aceasta atitudine face incidenta violența incestuoasa,care distruge victimei dezvoltarea psihologica normala și o face să reacționeze anormal la stimuli și situații normale.Multe nu se mărită,nu fac copii. Așadar incestul rămâne o agresiune gravă din cauza intensitătii emoționale a relației de rudenie dintre ei.Aici intră și actele lipsite de forță fizică,dar care produc efecte similare,pentru că este violenta în familie si împiedicarea femeii de a-și exercita liber drepturile si libertătile fundamentale.
Violența in familie, deși nu a fost definită în Codul penal se înțelege că reprezinta"orice mod de exercitare a forței brutale,constrângerea sau energii de orice natura,care ar putea avea un efect vătămător asupra corpului victimei ."Așadar ce minte bolnavă ar putea înțelege că incestul poate fi consensual,chiar între persoane adulte,atâta timp cât acest tip de raporturi sexuale ,care de fapt este o coruptie sexuală,pot naste monștrii,copii oligofreni,copii condamnați la boli grave pentru care nu exista tratament. Pentru acest motiv dezincriminarea incestului îngrijoreaza și lumea medicala.Medicii spun ca pot exista efecte nedorite,copii rezultați din asemenea relații pot dezvolta malformatii.Concluzia : Incestul nepedepsit degenereaza neamul,umilește demnitatea persoanei si a familiei.Ce ajutor poți da acestor persoane?....

Avocat Elena Albutiu