luni, 22 aprilie 2013

Nu gaseste nimeni o solutie pentru orice problema in viata.

Din media :
In ultimii ani oamenii spera tot mai mult in miracole vindecatoare si pentru aceasta se pune accent pe factorul energetic.
Nu demult Ignatenco Albert ,(cunoscut pe plan international ca bioenergetician,parapsiholog ,vindecator ucrainean in varsta de 70 ani )a fost invitatul lui Victor Ciutacu la Antena 3.
Din interpelarea lui au rezultat adevaratele motive ale imbolnavirii si a vindecarii.
Boala nu este o banala intamplare,are ratiune.
Orice boala are legatura cu ceva deasupra cerului.Simtul vinovatiei inseamna o gandire negativa.Boala tine de nefericire.
Cancerul de exemplu : nu este o boala grava,schimba progresul celulei si formeaza alt tesut necunoscut.Apartine in continuare de corp.Este perceput ca o pedeapsa.Are si aceasta boala origine psihosomatica in optica acestui personaj de exceptie in domeniul amintit.
Care sunt semnalele percepute la instalarea bolii ?
Trebuie schimbat ceva in viata.Cancerul este un demon personal.Trebuie vazuta zona vulnerabila.Boala apare atunci cand stiind ceea ce iti este necesar, actionezi ca si cand nu ai sti.
Cancerul este "Demonul- eu vreau".Cand mesajul a fost inteles,boala inceteaza (exista regresie,autopsihoza).
O alta problema de sanatate explicata de acelasi parapsiholog,este problema coloanei vertebrale,articulatii (anchiloza),(paralizie de coloana).In acest caz se spune ca avem blocaje informative.Pentru vindecare nu trebuie mers spre rezultat, ci spre cauza.Problemele la coloana vertebrala de exemplu,iti da initial imaginea de a fi drept daca ai coloana,dar sa fie totusi flexibila,cand "bate vantul ".
Durerea cronica poate evolua progresiv sub influienta unor factori de mediu si/sau psihologici.Poate fi insa redusa prin renuntare la fumat,cafea,scadere in greutate,exercitii,somn,medicamente.Sa incercam sa intelegem aceste rationamente vindecatoare.....!

Greu recunosti insa bolile psihice.Aceasta maladie este recunoscuta drept boala mentala si din nefericire nu are mijloace de vindecare (necunoscute chiar si de Ignatenco Albert),motiv pentru care e bine sa stai departe de psihopati pentru a te feri de influienta lor daunatoare.
Psihopatul....este printre noi si trebuie sa-l recunoastem cu discernamant.
Semnale care ar trebui sa le dea de gandit celor apropiati ar fi comportamentul specific: ii place la nebunie sa minta,sa insele si sa manipuleze lumea .Psihopatul stie sa identifice slabiciunile omului.Pofta de bani,dorinta de romantism,maguliri.Foloseste oamenii,apoi ii abandoneaza ca pe niste obiecte de unica folosinta.Trasaturile specifice psihopatului sunt insa :o parere foarte buna despre el si faptul ca minte mereu.Comportamentul sau poate genera mari probleme.La barbati de 10 ori mai multe.
Ajung prin abilitati in varf,prin cuvinte dulci,bine mestesugite si generoase promisiuni pe care nu si le tine,o aura de farmec,atractivitate si capacitate de a atrage oamenii prin acte temporare de "onoare "si "atasament"(mijloace neautentice).
Psihopatii pot fi recunoscuti usor de persoane apropiate lor,de mai mult timp,care vad fata aratata lumii falsa si cea care le reflecta caracterul.
Diferenta este socanta si apropiatii nu vor sa dea publicitatii acest lucru.Adeseori psihopatul ajunge sa exploateze una sau mai multe femei atat fizic,cat si financiar,punand mana pe orice ii poate fi de folos,de la aceste nefericite.Aceasta latura a personalitatii lor este cunoscuta de sotie,iubita,prietena,apropiati.
Din cauza carismei ce-i caracterizeaza frecvent si a talentului de a folosi cuvinte unse,este extrem de dificil sa-l dai de gol.
Psihopatul se foloseste de altii si traieste intr-o lume unde accentul se pune "pe mine","pentru mine"
Se indrageste pe sine,nu are notiunea de altruism sau umanitate.El gandeste ca oricine cu idealuri nu poate fi decat prostanac,nebun,naiv.
Alta caracteristica este tendinta de a gasi placere si satisfactie cand cei din imediata apropiere sufera (in special sotia si copiii cand sunt raniti).
Obisnuieste sa insele,sa minta,sa spuna lucruri pe care apoi le neaga cu seninatate, nemaipomenita incredere in sine si o si mai mare nerusinare.
In general "sufera " din lipsa constiintei,a onoarei,a rusinii,capabil a mima emotii,sau sentimente potrivite unor diverse situatii sociale,mint fara jena,ajung la scuze pentru o anumita purtare ,dar este fals,deoarece nu reflecta o reala remuscare,ori parere de rau.Sunt narcisisti si in consecinta nu sunt in stare sa iubeasca,nu au nici macar notiunea de iubire,asa ca relatiile lor de cuplu au final cu esecuri.
Femeile nu exista pentru ei decat pentru a le folosi si a-si satisface dorintele.Au indemanarea de a demonstra ca iubesc pe cineva,dar se prefac pentru a-si atinge telurile si a castiga mai multa incredere in sine.
Inabilitatea de a simti adevarata dragoste,adevaratul atasament emotional ii face incapabili de sincera prietenie,iar in viata lor trecuta se constata nenumarate aparente amicitii,chiar iubiri destramate si renuntari la prieteni si iubite cand isi dau seama ca nu le mai poate fi folositoare in materializarea ambitiilor lor.
Ei ajung in pozitii de conducere social,politic,profesional,atrag de partea lor personalitati cu trasaturi asemanatoare ,formeaza un adevarat clan al psihopatilor.
In istorie gasim personalitati cotate drept psihopati de specialistii in materie,ca : Hitler,Stalin,Napoleon,chiar Ceausescu ,etc.Acesti oameni au schimbat lumea in rau.....
EA








sâmbătă, 20 aprilie 2013

Forta cuvantului

Impresii din media:
"Zi de zi ma simt din ce in ce mai bine."
Cu aceste cuvinte Emile Coue,farmacist din Franta a  tratat mii de pacienti intr-o clinica din Nantes,pentru : reumatism,dureri acute de cap,astm,pareze,TBC,balbaiala,cancer,ulcer,etc.- multe din ele considerate de medicina alopata incurabile.
"Niciodata nu am tratat pe nimeni,ci l-am invatat sa se trateze singur".Miraculosul medicament,poate o copilarie,dar trebuia ca pacientii sa repete zilnic de 20 ori,propozitia de mai sus inainte de masa si de 20 ori seara.
Explicatia acestui tratament miraculos este o banala autosugestie.
Exista doua principii ale AUTOCONTROLULUI si anume :
a) Nu ne putem gandi in acelasi timp decat la un singur lucru;
 b)Concentrandu-ne suficient de puternic asupra unui gand acesta devine realitate.
Vom descoperi puterea extraordinara care exista in fiecare dintre noi.
Forta cuvintelor:-veti folosi frazele :"Zi de zi ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere" si "Nici-o influienta negativa,nici un gand negativ nu poate patrunde pe nici unul din nivele constientului,subconstientului si inconstientului meu,nici in Alfa si nici in Beta".
Veti ramane surprinsi de forta extraordinara a cuvantului,scutul protector ce se formeaza in jurul nostru va fi unul extrem de puternic,iar multe din atacurile energetice cu care ne confruntam aproape zilnic se vor dovedi ineficiente.(citate din Dan Seracu)
Fiecare din noi s-a confruntat cu un atac energetic.
Nu v-ati trezit niciodata noaptea din somn cu senzatia de panica,cu inima batand nebuneste,cu o senzatie ca ceva inexplicabil se intampla ???Sau ziua cu stari inexplicabile de teama,lesin...???
Se spune ca energia urmeaza gandul.Atacul energetic este gandul unei persoane indreptat spre tine cu o putere negativa devastatoare.Gandul este unul din cele mai mari forte din univers ,el este la originea comportamentului nostru si conditioneaza modul nostru de a actiona.
Gandul nostru bun sau rau,creaza un glob,unda de energie la nivel cosmic,care intr-o zi sau alta va cobora asupra materiei.Propagarea acestei unde luminoase sau intunecate va fi mai mult sau mai putin rapida  in functie de obstacolele ce le va intalni in drumul ei.
Rezultatul materializarii va depinde si de vibratiile persoanei si de drumul parcurs.
Asupra persoanei receptive,sensibile,efectul este instantaneu.Cand intervine si puterea vointei,materializarea gandurilor se accelereaza.
Ca un gand sa se materializeze mai repede trebuie sa intervina puterea vointei ,insa cu atat mai mult cu cat este ghidata de sentimente si logica ,nu  realizam cat de multi factori intra in joc.
Poate pentru ca atunci cand suntem suparati pe cineva ,sentimentul este mult mai intens,in schimb cand gandim pozitiv suntem relaxati.
De retinut si faptul ca nimeni nu ne poate face niciun rau,daca noi nu suntem intr-o masura (cat de  mica)conectati cu persoana care ne ataca energetic.Daca noi trebuie sa invatam prin acest rau facut noua de o persoana care este cumva in conexie cu noi (sau a fost odata) atunci Universul permite acest lucru ! si aici intervine Legea Karmei.
In fine ,este bine sa stim ca nu orice ameteala,durere de cap este egal cu un atac energetic.Pot fi alte explicatii ,cum ar fi variatiile tensiunii,probleme cu calciu,glicemia,etc.,etc.
 In concluzie trebuie stiut ca :atacurile energetice nu sunt de domeniul mistic sau parapsihologic.
Explicatia este la tot ce s-a comentat ca: raspunsurile noastre psihosomatice fata de stimulii de mediu sunt unele constiente,altele inconstiente.
Este bine totusi pentru ca protectia noastra sa fie asigurata sa purtam un talisman ,o cruciulita.
Spicuiri din media : EA



vineri, 19 aprilie 2013

Declaratii celebre

Mereu leii vor fi zugrumati de sacali in lumea asta.

Conform mitologiei animalele au aparut pe lume  pentru a-i ajuta pe oameni sau dimpotriva pentru a le stingheri existenta si pentru a-i pedepsi pentru pacatele lor.
Sacalul a fost admirat in foarte multe mitologii pentru intelepciunea si viclenia sa.Ei convietuiesc insa cu spiritele malefice.Cand simt miros de sange se intoarc mereu acolo.
Asa-i si in viata.Si omul ca animalele.Fiecare cu soarta si vulnerabilitatile sale.
EA


duminică, 14 aprilie 2013

4 LECTII DE MANAGEMENT

In viata suntem influientati de emotii si chiar e mai bine sa traiesti emotii negative,stari interioare neplacute,care ne provoaca sa exploram,decat sa fim multumiti .
Numai  MOARTEA este lipsita total de nonadrenalina.
Deci asta nu inseamna ca  trebuie sa stam cu bratele incrucisate si sa nu ne  impiedicam propria cadere.
Nu e cazul sa gandim prea mult si sa ne temem tot timpul ca s-ar putea intampla ceva,ca...s-ar putea intampla.
De multe ori nehotararea costa.
Asa ca e cazul sa tinem seama de educatie,dar si de sfaturile strazii,chiar daca  la prima vedere-  inspiratia primitiva -pare ca nu ne face mai destepti. Gresit.  Dimpotriva. Invatamintele tot din lume sunt adunate.
Asadar cand auzi despre niste "lectii de management "gandite corect ,chiar daca ti se par prea "din popor,"ai toate sansele ,daca tii seama de ele , sa-ti mearga bine ....
Deci fiecare va intelege dupa propria perceptie urmatoarele 4 lectii,intitulate de "management":

1.Pentru a sta si a nu face nimic,trebuie sa stai foarte,foarte sus...

2.Mancatul de rahat te poate aduce in varf,dar nu te va mentine acolo....

3.Nu-ti trebuie creier sa fii sef,orice "posterior" poate fi....

4.Nu oricine te baga in rahat iti este dusman;nu oricine te scoate din rahat iti este prieten;cand esti bagat in rahat,e mai bine sa-ti tii gura..

In fine cred ca fiecare  va trebui sa ne acceptam locul care ni se cuvine.
Oamenii au ajuns intr-un stadiu in care nu-si mai dau seama de decaderea lor.Un fel de saturatie de viata.Singurele valori pe care le mai accepta este placerea si dorinta,senzatiile tari.Nevoia omului de senzatii tari a ajuns sa-l stimuleze.(De exemplu : Muzica tare -care este o nenorocire).Nu prin educatie,ci un fel de dresaj.Adica spiritul de turma: ce fac toti,fac si eu....Ce era pe vremuri degradant,acum este in trend.
Acum trebuie sa avem grija sa nu intre lumea in haos....si pentru asta orice "lectie"e buna !
EA


joi, 11 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati,partea VI

"PRIVATIZAREA CLANULUI  MAGHIAR SE FACE CU BANII" TEPUITI" DE LA UNIVERSITATEA ORADEA.

"Autoflagerarea clanului in martiri si genii pustii,toate sunt explicabile.Sa nu uitam insa ca bizara coincidenta penala a existat dintotdeauna intre membrii clanului si lacomia lor de bani.Maghiar Teodor-senior s-a priceput ca nimeni altul sa mimeze saracia .Asta l-a ajutat intotdeauna sa joace in umbra.Doar nu era sa strige in gura mare ca e plin de averi si ca in schimbul spagilor a fabricat diplome false sau a fraudat statul roman cu zeci de milioane de euro.Rectorul Maghiar Teoodor a copt tot timpul idei de salvarea  onoarei si reputatiei familiei ofensate de nabadaile fiilor.Deci se asteapta la neplaceri majore si referitor la inaugurarea spitalului privat"fondat" de acestia ,nu pentru ca nu au siguranta economica asigurata cine stie in ce banci din tari straine,ci pentru faptul ca au facut imprumuturi bancare de milioane de euro a caror garantare este acum in atentia Agentiei Nationale de Spalare a Banilor,care nu glumeste cu investigatiile....chiar pe plan international.
Nu avem niciun dubiu ca se va elucida sursa economica si ca se vor face conexiuni cu fraudele deja descoperite de autoritatile penale la Universitatea din Oradea,fraude care fac jocul conexiunilor cu averile clanului.Asa ca ne asteptam ca noul si unicul spital privat-model Maghiar-sa fie dotat de la inceput cu bulina rosie,caresa ne asigure ca o data cu privatizarea,membrii clanului vor fi zgaltaiti prin extindere si de anchetele penale ale DNA Bucuresti...........................................................................................................................
Mai mult ar trebui sa ajunga la concluzia ca acest clan nu este o supraputere  si ca trebuie si ei ca orice cetatean,sase supuna in fata Justitiei si sa nu beneficieze de sanse aberante de dezvoltare pe plan privat,printr-o activitate intensa de manipulare a banilor pentru care deocamdata,trebuie sa dea socoteala in fata legii penale,in complicitate cu "colegii" santajabili.
De ce sa nu punem intrebarea legitima ,daca tot au fost incriminati rectorii Maghiar pentru fapte de coruptie,unde sunt spagile si banii "gestionati"de ei la Universitatea din Oradea?
Care este legatura intre rectorii inculpati si decanul Adrian Maghiar,suspectat penal si el si  retelele de traficanti de diplome si infractori de tot felul ? Este atat de evident ca membrii clanului nu s-au debarasat niciodata de interesele lor mercantile....A ajuns lumea in Oradea si nu numai sub papucul medical al clanului Maghiar?Au ajuns diplomele false de doctori in slujba medicinei romanesti si internationale ?
Se pare ca ancheta penala demarata de DNA Bucuresti pentru fapte grave de coruptie nu a reusit sa puna clanul Maghiar cu botul pe labe.Dimpotriva asisitam neputinciosi cum membrii acestuia isi extind tentaculele si in mediul privat,dupa ce au adus la faliment o institutie a statului de anvergura Universitatii din Oradea.Nimeni nu vede ca exponentii medicinei din clan sunt departe de elita medicala din Oradea si chiar nu este de dorit sa mergem mai departe cu aprecierile care sunt de notorietate si prin urmare nu trebuiesc dovedite...Stie toata lumea  ca sunt niste doctori de ...prost gust,niste kisch-uri,care abordeaza fara discernamant cazurile patologice,iscand scandal dupa scandal,cu rezultatele letale,ramase neelucidate.Mie cel putin mi se pare jignitor ca am ajuns sa traim o vreme cand ne aflam la un pas de a respinge asistenta medicala locala si autoritatea ei recunoscuta in rezolvarea cazurilor in mod egal cu alte centre medicale-pentru motive de malpraxis.
Regret ca nu avem o opinie civica ,nu avem autoritate publica,care sa sanctioneze orice atac la stiinta medicala.Cap de lista ar trebui sa fie autorii diplomelor de doctori false ,urmati de complicii si beneficiarii acestora.Una este sa exprimi autoritatea unei functii administrative  prin incalcarea legii penale,prin elaborarea de diplome false ,escrocherii,fraude fiscale si alta este sa pui in pericol viata si santatea oamenilor.
In acest moment,desi starea penala in care se afla clanul Maghiar,devine pe zi ce trece tot mai clara,nimeni nu observa ca acestia vor sa controleze lumea medicala prin instrumentul PRIVATIZARE . Oamenii care citesc in presa locala despre pregatirea lansarii spitalului "Maghiar" vor ramane cu impresia ca au de -a face cu niste profesionisti,desi adevarul este altul.Este de notorietate in Oradea,ca fratii Maghiar,absolventi ai facultatilor de medicina,niciodata nu s-au aflat in domeniul evolutiei stiintifice pe acest plan,in pofida titlurilor obtinute.Poate alta ar fi fost soarta lor in domeniul stiintific medical,daca ar fi trait din salarii  de la stat pentru meseria asta,ca atatea alte valori medicale tinute in umbra lor,nu de alta,dar cumputeau ei sa "straluceasca "altfel?
Daca acesti medici -diplomati pe banii statului roman- s-ar fi limitat sa-si exercite prerogativele pe care legea le recunoaste medicilor,in mod sigur,nimeni nu ar fi considerat ca actioneaza ilicit.Profesia de medic pentru ei nu a fost pe primul plan.Diploma si atat.Ca act,acest document de studii,in timp nu a reprezentat chiar nimic pentru doctorii clanului.Cel mult o hartie,care poate fi vanduta la taraba ,pe cativa sfanti."
(Spicuiri din publicatia "Am fost avocata clanului Maghiar)
Avocat Elena Albutiu.

miercuri, 10 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati penal,partea V

Scandalul pe seama clanului a fost mediatizat in intreaga tara.Si este bazat pe date reale,constatari autorizate si nicidecum pe procese de intentie,asa cum le place membrilor acestuia sa creada.(publicatie din 26 august 2008)

"LEGEA SUNT EU
In iulie 1997,academicianul Mircea Ifrim,  actualul presedinte al Comisiei de Sanatate din Parlamentul Romaniei,a facut o declaratie socanta impotriva rectorului Maghiar:"Am demonstrat amortitilor procurori bihoreni o parte din ilegalitatile clanului care a reusit sa privatizeze o institutie...Mecanismul care functioneaza la Universitatea din Oradea in cazul fabricarii doctorilor in stiinte,cu lucrari-fantoma sau diplome grosolan falsificate,pare sa nu-i intereseze pe cei in drept...Dosarul diplomei false de doctor,format in urma dezvaluirilor noastre,zace ratacit undeva pe traseul Parchet-Politie,in asteptarea unei rezolutii...Nu e de mirare ca afacerile  familiei universitare Maghiar se deruleaza nestingherite..."

In baza acestui...deziderat(Legea sunt eu ) a reusit seniorul-rector Teodor Maghiar sa obtina tot ce-a vrut de la biata Justitie bihoreana....Ani de zile si-au" trambitat"-si el si fii lui-relatiile cu diversi judecatori,procurori,politisti sustinand mincinos ca pe unii ii promoveaza in functii,iar pe altii ii mazilesc dupa bunul plac si evident interes personal.Dealtfel isi aduce cineva aminte de vreun dosar penal de incriminare definitivat pe seama clanului Maghiar sau de vreun dosar civil care sa duca la un proces pierdut de acesta ?
Nu! Sa fie oare membrii clanului infailibili?Dosarul penal dela DNA Bucuresti ne spune altceva.Ca in fata legii suntem toti egali.In sfarsit membrii clanului au aflat FRICA DE LEGE.
..........................................................................................................................................................................
Nici acum cand stie toata lumea ca nu la poker si-au castigat viata de lux membrii clanului,nu ne asteptam sa-si recunoasca excrocheriile,prin detalii incriminatoare,nici in fata opiniei publice,nici in fata organelor abilitatte ale statului .Dimpotriva.
Sa nu uitam ca ani de zile,mass-media locala si nationala a semnalat o serie de scandaluri iscate in jururl clanului Maghiar.In nenumarate imprejurari,fraudele aduse la cunostiinta publicului au fost combatute vehement,dar fara o sustinere argumentata juridic sau cu dovezi adecvate,de catre Senatul Universitatii din Oradea,in termeni "de strada" : -suntem acuzati pe nedrept de transfer de putere in stil nord-corean" si "acuzele aluzive sunt mai mult decat deplasate si jignitoare,nu numai pentru rectorul ales in cel mai democratic si transparent mod cu putinta"- (in cazul alegerii nelegale a celui de- al doilea Maghiar in functia de rector),"ceea ce nu doreste sa se vada si sa se stie  nici in ruptul capului este faptul ca toate licitatiile au fost organizate in conformitate cu legea ,iar cine are indoieli poate lesne consulta documentele "(in cazul acuzelor de gestionare frauduloasa a bugetului de stat).Mai precis Senatul a dezamorsat posibilitatea incriminarii membrilor clanului....................................................................................................................................
Si pentru ca suntem la o analiza istorica a diverselor activitati infractionale ale clanului Maghiar,care se circumscriu in proportie de 100% sferei penale,vom detalia faptele cu una din cele mai dubioase diplome de doctorat elaborate la Universitatea din Oradea- pe seama cetateanului german Reinhard Kriehel,in data de 2 iulie 1993(diploma care apare din perioada de pionierat ,in faza embrionara a activitatii ilegale de falsificarea diplomelor-ceea ce ilustreaza dexteritatea obtinuta ulterior in falsificarea diplomelor din anul 2003,care se afla in ancheta la DNA).
Referitor la acesta se pot face nenumarate observatii,incepand cu acordarea unui titlul stiintific inexistent in scolile romanesti de medicina si anume "DOCTOR IN MEDICINA DENTARA"pana la mentiunea ca titularul a sustinut teza de doctorat la Facultatea de Medicina in baza Hotararii Consiliului Profesoral.Partea nerusinata este ca falsificatorii nu si-au asumat de data asta ,nici semnaturile de pe diploma,invocand ca ar fi fost semnata la "Decan" de Mircea Ifrim.
Iata insa ce declara public acesta,despre semnatura sa falsificata :"Este clar ca semnatura (falsa) a plecat de undeva de la secretariatul Universitatii sau din Serviciul doctorate,unde sefa este nora rectorului Teodor Maghiar.Cum s-au putut folosi de naivitatea mea si bunatatea mea ? Intreb specialistii abilitati,cine m-a plastografiat pe mine in acest act universitar ?
O sale spun sa faca lumina in acest caz murdar....Adica sa-mi pui numele acolo,sa ma iscalesti si apoi sa trimiti actul in Germania...Stiu ca in centrul universitar Oradea exista multa coruptie,dar in ceea ce ma priveste nu am luat si nu am dat nimic...Nemtii stiu ce diplome dam noi,iar aceste titluri sunt recunoscute la ei in baza unor conventii internationale,incheiate la nivel de ministere..."
Cei din clan nu sunt straini de diplome descrisa mai sus;dovada clara este evolutia lor in timp si perfectionarea in falsificarea diplomelor universitare,pe care le-au traficat apoi pe plan international si national...."
Avocat Elena Albutiu

luni, 8 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati penal,partea IV

continuare ,fara alte comentarii a episodului din 28 oct.2008-cu titlul :
"Nu avem nimic impotriva ca Spitalul Pelican sa fie donat Statului roman din partea clanului Maghiar,ca un gest de recunostinta pentru averile imense obtinute prin Universitatea din Oradea...

De ce Senatul Universitatii din Oradea nu vrea sa recunoasca ca revocarea din functia de decan a lui Adrian Maghiar este un mod de a-l obliga sa se abtina de la fapte penale de natura celor pentru care ceilalti membrii ai clanului ,Teodor si Traian -Teodor au fost deja incriminati ?
Nimeni nu observa ca Senatul Universitatii din Oradea,le acorda prezumtia de nevinovatie "pe spranceana",din obedienta si pe baza relatiei constante de prietenie?Probabil ,conducerea institutiei de invatamant superior nu stie ce este respectiva prezumtie-prevazuta de Constitutie,legislatia penala romaneasca si CEDO - si o confunda cu hotararea proprie...

Acceptarea de catre Senatul Universitatii din Oradea a situatiilor care ofera credibilitate unor persoane culpabilizate penal si suspectate de comiterea de infractiuni grave de coruptie are ca efect incitarea oamenilor cinstiti la incalcarea legilor si la obtinerea de foloase necuvenite prin metode frauduloase.
Discutiile in Senat despre faptele penale comise de membrii clanului Maghiar sunt oportune,nu de alta,dar chiar Senatul trebuie sa dea un semnal ca-l deranjeaza fraudele fiscale de zeci de rmilioane de euro si falsificarea actelor de studii universitare cu regim special de catre clanul Maghiar,fapte constatate de Camera de Conturi,MEC,sau Comisia parlamentara de sanatate...
Din nefericire pentru invatamantul romanesc,nimeni nu a fost indepartat de la Universitatea din Oradea,pentru incapacitate profesionala,sau incalcarea Codului penal,desi Legea Invatamantului si Statutul personalului didactic prevad aceste situatii ca motive de incetare a functiei didactice.
Ce face prefectul actual cu medicii care isi parasesc posturile pentru a face afaceri cu fratii Maghiar la Spitalul Pelican ?Actualul primar al Oradei pe vremea cand ocupa functia de prefect,s-a manifestat ca un adevarat adept al reformelor radicale ,anuntate de ministrul liberal al sanatatii ,adica a incercat sa impuna curatenia in sistemul medical cu riscul de a face valuri in afacerile infiltrate prin spitale de medicii clanului Maghiar. Acelasi personaj a pornit o adevarata campanie pentru a stopa scurgerea fondurilor banesti destinate modernizarii sistemului medical sanitar de stat catre interesele private.
Tot ce s-a facut atunci prin anul 2006,a fost aruncat in derizoriu si este clar ca,in prezent oameni ca Ritli Ladislau,seful Directiei de SanatatePublica Bihor,"saluta"cu figuri placide scurgerile financiare catre....privatizarea Spitalului Pelican.Habar nu au factorii de raspundere din Sanatatea bihoreana ca un aparat scump cum ar fi "RMN-ul" din dotarea Spitalului Judetean"zace" ineficient,etichetat ca defect pentru a ajunge miliardele (prin CAS) la....Pelican,pentru utilizarea unuia similar.
Ritli Ladislau priveste in... gol spre dezorganizarea Spitalului judetean si nu-l intereseaza faptul ca bolnavii sunt dirijati spre cabinetele private ale medicilor,mai ales spre spitalul privat al fratilor Maghiar si al complicilor lor(prin concurenta neloiala prevazuta in legea penala).
Sa fie oare complici la ...potenta financiara a clanului si implicit la devalizarea Spitalului judetean oamenii care reprezinta sistemul sanitar de stat ?
Tot sefii Sanatatii bihorene ignora faptul ca demisia in bloc a unui numar insemnat de cadre medicale destabilizeaza sistemul sanitar de stat si ca de buna functionare a acestuia ar trebui sa raspunda cei care pozeaza la inaugurarea spitalului privat ,conceput de oameni compromisi atat camoralitate,cat si profesional.
Dar Ministerul Sanatatii ,ce masuri a luat ca personalul medical sa munceasca in termenii stabiliti prin contractul lor de munca incheiat cu Spitalul judetean ?
Din datele publicate de presa locala interesata de termenii in care s-a ajuns la "popularea"cu personal a Spitalului Pelican,rezulta ca 12 medici,20 asistente,cinci brancadieri si doua ingrijitoare si-au dat demisia "in corpore" de la stat in data de 1 oct.2008,dupa un preaviz de doua saptamani! Nici macar pe Dorinel Popa nu-l intereseaza ca i-a dislocat din spitalul care i-a format-daca se poate spune asta- pe: urologii Doru Maghiar si Bogdan-Radu Rahota,chirurgii Adrian Maghiar,Sfarlea Marius si Dab Ciurtin,ortopezii Ovidiu Cacuci,Ioan Mercea,Florin Cosma si Andras Emeric,pe Mircea Galu si Calina Tarau dela ATI si pe oftalmologul Diana Constantinescu.
De concurenta neloiala nu-l ...doare capul insape managerul "Pelicanului" Ovidiu Cacuci,care ofera public ca "privatizat",salarii atractive si conditii de munca mai bune.Nici macar nu pomeneste ca,in calitate de director la Spitalul judetean,nu a facut mai nimic cu resursele imense acordate de stat in aceleasi ...scopuri.Bolnavii au fost profund marcati de malpraxis ( a se vedea 2 dosare penale privind pe Adrian Maghiar in calitate de inculpat) ani de-a randul,de catre medici care acum vor deveni beneficiarii salariilor atractive oferite de clanul Maghiar,dintre care multi nu s-au remarcat profesional si nici stiintific in interesul juramantului de loialitate fata de bolnavi,nu fata de banii lor.Numele lor "grele"s-au confectionat dupa principii subiective,care nu garanteaza nici pe departe rezultate in tratamentul acordat bolnavilor.
Stie toata lumea ca "afacerea" Pelican se deruleaza sub umbrela clanului Maghiar,care aduna pacientii dupa scheme gandite comercial,in care o mana spala pe cealalta.Nu este un secret ca Spitalul Pelican capuseaza Sanatatea bihoreana.
 Nu este de neglijat faptul ca dr.Ovidiu Cacuci a fost timp indelungat si director al Spitalului judetean,iar actionarul minoritar Adrian Maghiar este beneficiarul sistemului de influienta la Universitatea din Oradea.
Spitalul Pelican a primit in luna mai a.c. cea mai mare suma de la CAS Bihor pentru laborator si radiologie:1,9 miliarde lei vechi,iar pentru radiologie si imagistica:2,7 miliarde lei vechi !
Mai mult CAS ii deconteaza  si transportul bolnavilor la analize....
Succesele comerciale ale clanului Maghiar spun multe despre conlucrarea cu seful Spitalului judetean,despre achizitia pe banda rulanta de spatii,despre concurenta neloiala in care se afla cu alte clinici private ,despre faptul ca o mare parte din aparatura medicala de la Pelican provine din donatii italiene (?!) ,care nu le sunt straine beneficiarilor de diplome false.
.......................................................................................................................................................................
De regula sunt impotriva pedepselor.Sunt insa de acord (ca simplu cetatean platitor de taxe la stat) ca in urma unor greseli grave,sa li se limiteze anumite privilegii celor care incalca cu rea credinta legile tarii.Cum ar fi de exemplu "expulzarea" din functii de conducere si mai ales didactice a celor care comit infractiuni,mai ales infractiuni de coruptie.
Totodata as vrea ca Spitalul judetean sa nu ajunga copilul vitreg al medicinei publice romanesti,macar din respect fata de medicii care si-au facut meseria cu loialitate si au redat societatii romanesti oameni sanatosi.
.................................................................................................................................................................
In final nu pot decat sa conchid ca membrii clanului Maghiar au luat-o razna !
In loc sa fie preocupati de salvarea onoarei si clarificarea problemelor judiciare cu care sunt confruntati,in mod absolut ciudat,au luat-o pe aratura si se lanseaza in privatizari discutabile sub aspectul legalitatii.
Paradoxal concureaza sistemul public nu ca oameni de afaceri,ci ca bugetari privatizati,care au devastat sistemul de stat,care au adus la faliment Universitatea din Oradea si ce-i mai grav,au dosare penale de coruptie.
Cum nu s-a auzit de falimentarea unei institutii de stat,tot asa nu s-a auzit de bugetari care sa reauseasca investitii de zeci de milioane euro,intr-o tara in care alti bugetari (de ex.tinerii medici)nu reusesc sa-si cumpere o casa modesta o viata intreaga..."
Avocat Elena Albutiu


duminică, 7 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati penal,partea III.

continuare din publicatiile anului 2008:
"Desi clanul Maghiar se afla in mijlocul unui imens scandal penal,fratii Doru si Adi Maghiar descind pe piata cu spitalul privat "PELICAN" !
Unicul spital privat din Romania este  descris "plastic"de asociatul Dr.Ovidiu Cacuci : "La Pelican nu vor fi timpi morti pentru aerisire dupa operatiile de colon,spre deosebire de spitalul public in care trebuie sa astepti....ca sa poti opera din nou." ...Ne gandim totusi la lucruri mai serioase ! Care este provenienta aparaturii medicale din dotare sau a garantiilor pentru sumele uriase imprumutate (de la banci) ?
Dupa ce balbaielile Ministerului Educatiei si Cercetarii l-au saltat pe Adi Maghiar decan al Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea,s-a trecut totul sub tacere.Mai precis faptul ca MEC s-a constituit parte civila contra altor membrii ai clanului,cum sunt rectorii Maghiar Teodor si Maghiar Traian-Teodor,pentru recuperarea unor fraude fiscale de 25 milioane euro,cauzate Universitatii din Oradea,acestia fiind urmariti penal de procurorii anticoruptie.Nu se mai vorbeste despre extinderea cercetarilor penale privind falsificarea diplomelor si asupra lui Adrian Maghiar,sau de postarea unui cadru didactic universitar suspect penal la conducerea institutii de invatamant superior,situatie incompatibila nu numai cu moralitatea ,ci insasi cu functia de profesor,potrivit legii invatamantului .
S-au uitat si gravele nereguli evidentiate de controalele MEC,dar si de cele ale Autoritatii de Control a Guvernului din care rezulta ca la Universitatea din Oradea,au fost incalcate legile de conducerea clanului Maghiar.Nu a fost deranjat MEC nici de faptul ca banii pe care ii gestioneaza au fost furati de la Universitatea din Oradea si ca aceasta institutie a devenit "gaura neagra" a invatamantului romanesc sub conducerea familiei Maghiar.....
Dezideratul vehiculat de conducerea Maghiar pentru obtinerea ilegala a unor sume imense de la bugetul de stat era :"Avem relatii ,avem bani...".De fapt nu mai este un secret pentru nimeni ca rectorul Maghiar Teodor nu s-a laudat degeaba cu relatiile sale,atat locale cat si din capitala,inclusiv sefii instantelor judecatoresti,ai parchetelor si a politiei.
Acum fostii rectori au facut un pas in spate ,pentru a lasa loc liber unicului Maghiar suspectat penal numai pentru elaborarea diplomelor false in medicina,nu de alta,dar acum poate sa faca pe decanul-paznic la oile medicinei romanesti.De pe aceasta pozitie insa proaspatul decan a reusit sa starneasca reactii judiciare deosebit de importante nu numai cu traficarea si falsificarea diplomelor medicale de catre familia Maghiar,dar mai ales cu aducerea la ordinea zilei a problemei unicului spital privat din Romania.Este vorba de Spitalul Pelican ,supranumit "cea mai mare investitie facuta in SANATATE  de persoane private...
Despre latura dezastruoasa a acestei miscari comerciale nu vorbeste nimeni.
Iar referitor la dezorganizarea Spitalului Judetean,prin miscarea personalului indatorat clanului Maghiar spre spitalul privat,inca nu s-a dezmeticit lumea ,nici autoritatea poublica ,ca sa aiba ceva de spus.
Dupa devastarea Spitalului Judetean,dupa falimentul Universitatii din Oradea,dupa dezorganizarea lumii medicale oradene prin miscari haotice de personal ,clanul isi reaseaza intentiile comerciale prin firme proprii,incompatibile cu functiile de conducere didactice ,fara sa fie deranjati de nimeni.Nici peplan universitar,nici de MEC,nici de factorii de raspundere din domeniul Sanatatii.
Toate acestea se intampla acum ,cand conducerea universitara a modificat Carta,urmarind stoparea job-urilor universitare.S-a urmarit recastigarea corectitudinii si a credibilitatii pierdute sub conducerea clanului Maghiar.S-a vizat desigur si conflictul de interese ,sustinandu-se ca"nu vom mai admite la licitatii  pentru lucrarile de investitii,reparatii sau reabilitari societatile comerciale care au in conducerea executiva actionariat sau administratie,persoane care sunt si salariate ale Universitatii din Oradea".
Sa fie oare aceasta masura concretizata in planul de redresare intentionat de noul rector Cornel Antal ?"
Avocat Elena Albutiu

vineri, 5 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati,partea II

 In continuare o publicatie din 11 septembrie 2008 :
"Suspectat de comiterea mai multor infractiuni Adrian Maghiar pretinde ca are talent la...privatizare.
Evident cititorii s-au delectat lecturand in presa locala ceea ce se afla dincolo de bisturiul decanului Facultatii de Medicina si Farmacie - Adrian Maghiar,respectiv idei vesnic comerciale.Banul care face si desface.Banul care este mijlocul ideal de rezolvare a oricarei probleme.Stie acum toata lumea ca o data cu faima de chirurgi si titulari universitari ai unor functii de conducere ale fratilor Maghiar a venit si LACOMIA.

Insa ca sa ajunga sa-si faca planuri de dominare a lumii medicale n-a mers totul tocmai pe roze.Dar descendentii rectorului batran au inteles in scurt timp ca trebuie sa"muncesti" si sa crezi in sansa ta de castig financiar ,asa ca nu au mai avut o problema sa faca bani si din alte resurse decat nenumaratele societati comerciale despre care am vorbit anterior.Asa ca au inceput sa "fabrice "faimoasele diplome false si apoi sa le traficheze international in Italia,Elvetia,Germania,Republica Moldova si cine mai stie pe unde.Numai in acest fel,cei din clan si-au insusit celebrul stil napoleonian de a face mai multe lucruri deodata si totodata au reusit sa dea....materie prima consistenta dosarelor penale de la DNA Bucuresti.
Evenimentele au luat o turnura penala neobisnuita abea in toamna anului 2006,tocmai cand membrii clanului s-au dovedit mai talentati si mai curajosi ca oricand ,cand au ajuns sa scrie diplome false pe gentile de calatorie sau in marea inghesuiala de ..beneficiari sa" doteze" catea-o persoana cu doua diplome false,cum afost cazul lui Marco Montagniani din Italia.Povestea luase proportii si se referea la postul cheie ocupat de doamna Nina-Niculina,nevasta si nora de rectori,care dupa ce a pus piciorul in Serviciul de specialitate a gestionat problema traficarii diplomelor false intr-o zi cat altii in 10...Nu-i spunem pe unde a lasat urme ,ca sa nu le stearga !.............................................
Trebuie sa se recunoasca ca numai prin activitatea lor infractionala,cei din clanul Maghiar au reusit sa compromita interesele sociale ale Invatamantului (universitar) si chiar interese de stat care asigura normala desfasurare  ale acestuia ,punand in primejdie ,in felul acesta ,elaborarea unor documente si inscrisuri prin care sunt stabilite anumite drepturi academice.Faptele sunt cu atat mai grave ,cu cat se perpetueaza si acum la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea,falsuri in documente scolare si chiar eliberarea de diplome false.
Deasemenea apar noi date despre o serie de cetateni italieni ,care au lipsit de la cursurile de tehnicieni dentari,dar au promovat in anii superiori. Exemplele sunt multiple :-anul I-Cusimano Rosario,Lavagnini Yvan,Mosca Monica,Marco Morelli; anul II- Marucci Roberta ,Fammilume Sara,Vacca Frederico,Gorrieri Giacomo,Sanfilipo Salvatore Fabio,Dimariano Luigi Felice Francesco,Romoli Andrea,Mastandrea Riccardo,Teodori Sauro,Grechi Michele,Pipponzi Felicia ,Amato Raimondo,Tacconelli Gianfranco,Di Mauro Mario,Rubino Salvatore,Calabrese Rosario;anul III-Muscia Giovani,De Stasio Pasquale,Bonechi Andrea,Manfredi Franco,Mongelli Antonio,Camarda  Georgio,Abramo Domenico,Camardo Endrio Antonio,Convertito Armando;anul IV-Sapienta Michelangelo.
La aceasta se adauga inmatricularea in anii superiori a unor cetateni germani,care nu au urmat cursuri ale invatamantului superior.Totodata s-a aprobat ,in perioada 1-15 octombrie 2006,contrar Legii invatamantului,sa se sustina o sesiune de restante fara plata pentru acesti cetateni,existand suspiciunea ca platile au fost facute celor care au aprobat nelegalitatea.....
In acest context este bine sa nu uitam ca suspiciunea treneaza pe fratii Maghiar ,stiut fiind ca Maghiar Traian-Teodor este pus sub invinuire ca autor de diplome false si anchetat pentru traficarea lor,iar actualul decan al Facultatii de Medicina ,Maghiar Adrian -Marius ,este autor al semnaturii pe diploma aparuta drept reclama in prospectul unitatii -pirat  din San-Marino si in acelasi timp este "posesor" a doua diplome false,ultima descoperita prin neconcordanta numerelor si seriilor , de catre Ministerul Educatiei,Cercetarii si Tineretului.
Adrian Maghiar,devenit decan al Facultatii de Medicina Oradea,are acum largi posibilitati sa altereze adevarul.Aceasta stare de lucruri ,constata de organele abilitate ale statului ,s-a adus la cunostinta MEC,pentru a dispune controale autorizate si a dispune masuri administrative de inlocuire a persoanelor din conducerea facultatii ,care se fac responsabile de aceste nereguli.Atat pe linie administrativa ,cat si in fata legii penale....
Avocat Elena Albutiu































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































luni, 1 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati.

"Curajul doamnei Albutiu de a se lua de gât cu (probabil)cea mai influienta si bogata familie din Bihor continuă cu reunirea celor 20 de episoade ale serialului "Am fost avocata clanului Maghiar"intr-o carte cu acelasi titlu " .Cu aceste cuvinte semneaza Nicolae Pop,redactor sef la "Informatia de Vest",prefața acestei carti editata in 2010,alături de Grigore Cartianu,redator șef  la "Adevarul" si Dr.Mircea Ifrim,vicepreședinte al Academiei de Stiințe Medicale din Romania.
Titlul cu majuscule pe prima pagină din BIHOREANUL de azi mi-a atras atentia asupra unei noi anchete penale cu obiect :- SPALARE DE BANI IN CLANUL MAGHIAR- clan anchetat de aceasta data de DIICOT Oradea, sub acuzarea ca și-ar fi finantat afacerile comerciale din spăgile primite pentru diplomele false .
Cei doi fii ai rectorului Maghiar,adică Adrian Maghiar (cu nume de cod Cimpanzeul-vezi "Navigand in Furtuna" de dr.Mircea Ifrim ) si Teodor Maghiar (poreclit conform aceleiași surse-Hiena),sunt cercetați de aceasta dată in noul dosar alaturi de membrii familiei lor si de partenerii de afaceri,printre care si fostul director al PECO,Octavian Abrudan,pentru constituire de grup infractional,spalare de bani,inselaciune si folosire de acte nereale.
 Am toate motivele sa cred ca organele penale au ținut seama și nu numai in acest caz de: exigența publică ,de intervenția presei ,chiar internationale care a mediatizat ani de zile cazurile de corupție si afacerile oneroase ale clanului Maghiar .
Pentru acuratețea acestei intervenții,reproduc cateva capitole din cartea "Am fost avocata clanului Maghiar" :
"Privatizarea clanului Maghiar se face cu banii tepuiti de la Universitatea Oradea ".
-Autoflagerarea clanului in martiri si genii pustii,toate sunt explicabile.Sa nu uităm insa că bizara coincidență penală a existat dintotdeauna între membrii clanului si lacomia lor de bani.Maghiar Teodor -senior s-a priceput ca nimeni altul sa mimeze saracia.Asta la ajutat intotdeauna sa joace in umbra.Doar nu era sa strige in gura mare ca e plin de averi si ca in schimbul spăgilor,a fabricat diplome false sau a fraudat statul roman cu zeci de milioane de euro.
Rectorul Maghiar Teodor a copt tot timpul idei pentru salvarea si reputația familiei ofensate de năbădaile fiilor.Deci se astepta la neplaceri majore si referitor la inaugurarea spitalului privat fondat de acestia,nu pentru ca nu au siguranța economică asigurată cine stie in ce banci străine,ci pentru faptul că au facut imprumuturi bancare de milioane de euro a caror garantare este acum in atenția Agenției Naționale de Spălare a Banilor,care nu glumește cu investigațiile chiar pe plan internațional.Nu avem niciun dubiu că se va elucida sursa economică si că se vor face conexiuni cu fraudele deja descoperite de autoritațile penale la Universitatea din Oradea,fraude care fac jocul conexiunilor cu averile clanului.Asa ca ne asteptăm ca noul si unicul spital privat -model Maghiar-sa fie dotat de la inceput cu bulina rosie,care sa ne asigure că odată cu privatizarea ,membrii clanului vor fi zgâlțâiți prin extindere si de anchetele DNA Bucuresti.Se pune acum legitima intrebare daca fratii Maghiar- in tandem financiar,știu ce inseamnă efectuarea unor anchete penale de catre DNA.Poate că norocul din fasă al acestora s-a terminat si...dupa fapte vine si răsplata ,motiv pentru care în viitor membrii clanului vor respecta din ce in ce mai mult oamenii care in vremuri tulburi i-au spălat de noroi.
Mai mult ar trebui sa ajungă la concluzia ca acest clan,nu este o supraputere si că trebuie și ei ,ca orice cetațean sa se supună in fata Justitiei si să nu beneficieze de sanse aberante de dezvoltare,pe plan privat ,printr-o activitate intensa de manipulare a banilor pentru care deocamdată trebuie sa dea socoteala in fata legii penale in complicitate cu colegii șantajabili..
De ce sa nu ne punem intrebarea legitima ,dacă tot au fost incriminați rectorii Maghiar pentru fapte de coruptie,unde sunt spăgile și banii de la bugetul de stat gestionați de ei la Universitatea din Oradea ?
Care este legatura intre rectorii inculpați si decanul Adrian Maghiar(Facultatea de Medicina) suspectat penal si el  si rețelele de traficanți de diplome false si infractori de tot felul?
Este atat de evident ca membrii clanului nu s-au debarasat niciodat de interesele lor mercantile ...A ajuns lumea din Oradea si nu numai, sub papucul medical al clanului Maghiar ?Au ajuns diplomele false de doctori in slujba medicinei romanesti si internationale ?
Se pare ca ancheta demarată de DNA Bucuresti pentru fapte grave de coruptie nu a reușit sa pună clanul Maghiar cu botul pe labe.Dimpotriva asistăm neputinciosi cum membrii acestuia isi extind tentaculele si in mediul privat ,dupa ce au adus la faliment o instituție a statului de anvergura Universitatii din Oradea.Nimeni nu vede ca exponenții medicinei din clan,sunt departe de elita medicala din Oradea si chiar nu este de dorit sa mergem mai departe cu aprecierile,care sunt de notorietate si nu trebuiesc dovedite...Stie toata lumea ca sunt niste doctori de....prost gust,niste kitsch-uri ,care abordeaza făra discernamant cazurile patologice ,iscând scandal dupa scandal,cu rezultate letale,ramase neelucidate.
Mie cel putin mi se pare jignitor ca am ajuns să trăim o vreme cand ne aflăm la un pas de a respinge asistenta medicala locala si autoritatea ei recunoscuta în rezolvarea cazurilor in mod egal cu alte centre medicale pentru motive ce țin de malpraxis.Regret ca nu avem o opinie civica ,nu avem autoritate publica,care sa sanctioneze orice atac la stiinta medicala.
Cap de lista ar trebui sa fie autorii diplomelor de doctori false,urmați de complicii si beneficiarii acestora.
Una este sa exprimi autoritatea unei funcții administrative prin incalcarea legii penale,prin elaborarea de diplome false,escrocherii,fraude fiscale si alta este sa pui in pericol viata si sanatatea oamenilor. 
In acest moment desi starea penala in care se află clanul Maghiar,devine pe zi ce trece tot mai clară nimeni nu observa ca acestia vor sa controleze lumea medicala prin instrumentul "Privatizare".Oamenii care citesc in presa locala despre pregatirea lansarii spitalului "Maghiar" vor ramane cu impresia ca au de-a face cu niste profesionisti,desi adevarul este altul.Este de notorietate  in Oradea ca fratii Maghiar ,absolventi ai facultatilor de medicina ,niciodata nu s-au aflat in domeniul evolutiei stiintifice pe acest plan,in pofida titlurilor obtinute.Poate alta ar fi fost soarta lor in domeniul stiintific medical,daca ar fi trait din salarii de la stat pentru meseria asta,ca atatea alte valori medicale tinute in umbra lor,nu de alta,dar cum puteau ei sa straluceasca altfel?....
Daca acești medici-diplomați pe banii statului român-s-ar fi limitat să-si exercite prerogativele pe care legea le recunoaste medicilor,în mod sigur nimeni nu ar fi considerat ca actionează ilicit.Profesia de medic pentru ei nu a fost pe primul plan.Diploma si atât.
Ca act acest document de studii,in timp nu a reprezentat chiar nimic pentru doctorii clanului .Cel mult o hârtie care poate fi vândută la tarabă,pe câțiva șfanți.
Acum nici nu ne mirăm ca disperarea Unchiului  e mare si că ultima lui șansă este strigătul șoptit mistic de Ajutor .Acum il frământa teama justificată ca fiii săi atât de nărăvasi vor suporta rigorile legii,că vor ajunge pe drumuri ,că s-a săturat lumea de excrocheriile lor si a constatat cu stupoare rectorul imbatranit,că este copleșit când se apropie judecata...de apoi.Dealtfel nu mai știe nici el ce sa creadă.Il mai vor universitarii sau nu ?De ce mai stă noul rector Cornel Antal pe gânduri? Care este motivul că i se acorda atâta credit moral unui inculpat pentru excrocherii la bugetul de stat ? Nu este acesta un abuz de drept din partea conducerii universitare?Ar trebui să vadă si cei din Senat ca nu chiar intâmplator isi pierde vremea rectorul senior in biroul special,sanctuarul său universitar! S-ar putea gandi cineva ca asteaptă să poarte din nou roba de rector,ca pe vremuri ?In mod sigur,nu !!!!
Vremurile s-au schimbat.Daca ne amintim de tabloul jubiliar,care ne arată un rector barosan,cu zambet superior si ne uitam la chipul jalnic din prezent,care ne arată un rector mazilit,inutil pe plan universitar,incercăm o stare emotionala de penibil.Vedem de fapt un "Dinu Paturica" universitar.In schimb dacă ne uitam mai bine pe urmele pașilor săi vom vedea sigur cum un rector universitar a arătat lumii intregi ,"tehnici specifice marchetingului universitar"-un adevarat haos financiar cu banii statului,care a dus la imbogatirea halucinantă a unei singure familii de intelectuali bugetari.Familie supranumita nu intâmplator "clan"dupa '"regulile mafiote cu parfum provincial",cum a fost pe vremuri rasfatat rectorul de un” amic” publicist...(9 sept.2008).
In continuare despre afacerile oneroase ale clanului Maghiar ce fac obiectul anchetelor penale în alte capitole ale aceleiasi carti "Am fost avocata clanului Maghiar ".
Avocat Elena Albutiu





Un deziderat valabil pentru oricine :reaseaza-te in viitor !

Ador sa fac ce-mi place.
Desigur am si eu dezamagiri legate de unele evenimente petrecute,sau anumiți oameni.
Mi s-a intâmplat deseori să simt ca incearca cineva sa mă păcăleasca,sau nu-mi arată suficienta sinceritate pe cât aștept.
Există și un stimulent pozitiv ascuns.Acesta poate fi -ca sa merg inainte de una singura,de a da la o parte orice fel de complicatie din viata mea,făcând ceea ce e mai bine pentru mine.Noi circumstanțe.
Deziluzii combătute,când mă voi lumina cu dezvaluirea unor adevaruri ascunse.
Oricum sunt mult mai putin dispusă la compromisuri,nu pot accepta in preajma mea persoane duplicitare,lașe,care se ascund in loc să-si asume ce fac si ce simt!
 Asemenea persoane nu le  mai pot respecta.Imi este foarte clar că dacă imi pierd increderea- orice relatie nu mai poate continua.Stiu că in acest mod va fi mai bine,pentru că nu mai am sentimentul de pierdere.
Sentimentul de nedreptate insă mi-a rămas si acela că am pierdut timp prețios intr-o relatie de prietenie care doar părea OK.
Cel mai mult mă doare că nu am reacționat ferm din prima clipa cand am realizat ca totul este o minciună.Orice trădare produce traume.Intensitatea traumei este egală cu intensitatea încrederii, in sensul că ai parte de suportul unei relatii speciale,valoroase.
Desigur a sosit momentul să apreciez pe cineva care să-mi asigure linistea de care am nevoie si nu permenente confruntari pe teme care nu duc nicăieri.In viata mea am facut ce era important din punctul meu de vedere.Totodata mă simt norocoasa că nu m-am născut cu 10 ani mai târziu.Am avut timp sa -mi descopar vocatia pentru o cariera frumoasa si sa-mi iubesc familia.
Mi-am invățat copilul de tot ce a depins de mine.Acum trebuie să am incredere,să-i las personalitatea libera de orice intervenții,iar eu sa ma relaxez pentru ca merit!
EA.