miercuri, 31 iulie 2013

Ce aș vrea să știu,sau să nu știu !

Blogul :un fel de presă de atitudine.

Tot timpul s-au aciuiat pe langa mine oameni care m-au tras in jos.Câteva prietenii nereusite nu m-au dărâmat însa niciodată.Am incredere în mine și în calitătile mele!
Ceea ce este neplăcut și de necrezut este faptul că atacurile vin de la cei pe care i-am ajutat.Celor la care le-am salvat onoarea,averea si chiar viața,dacă ar fi să-i citez.
In loc sa se mandreasca cu binele facut de mine -au aruncat cu pietre
.Datorita lor am avut parte de o campanie negativă.
Mi s-a facut însă lehamite de minciunile celor care m-au atacat public,desi acesti oameni nu sunt importanti decât prin faptul că au fost plătiti să mă preseze.Hărțuiala și presiunea psihică cu consecințe de multe ori greu de suportat de orice persoană onorabila și cu principii,fac în prezent obiectul legii penale.Până acum m-am limitat la replici,împotriva celor care m-au defăimat mincinos.
Ca avocat și ca om,am fost sigură că mă pot apara împotriva celor cu apucături mafiote.
Rămâne însă în discuție întrebarea : de unde tupeul lor de a judeca pe cine luptă si are principii cu risc si eforturi?
Imi aduc aminte de o vorba romaneasca "Serpii ca oamenii.Dacă eziți te muscă. Si pe oameni poți să-i hrănesti,să-i îngrijesti ani de zile si tot se intorc impotriva ta. "
Vorba românului :”cînd nu dai,nu exiști ”.
Știe fiecare dintre noi,că dacă iesim în evidență, atragem invidia si răutatea celor din jur.
Cu toate acestea nu mă intereseaza acest mod de a trăi ,și nu îmi fac impresia că dacă mă subestimez fac un bine lumii.
 Chiar îmi vine să râd de o asemenea idee!

EA





marți, 30 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?ep.XIII continuare

"Dupa atatia ani de "expresie libera" Lele Alexandru,procurorul mazilit din magistratura pentru comiterea unor fapte de coruptie,a cam spus totul in materie de intimidare,de distrugere a probelor,de ultragierea anchetatorilor in dosarele lui penale.De trei ani nu face altceva decat sa manipuleze Justitia in interesul afacerilor lui judiciare si nu oricum ,ci intr-o anume presa de scandal-Gazeta de Oradea-unde s-a impaunat ca editorialist.
Nici acum dupa ce dosarul lui penal s-a aflat pe masa unui numar impresionant de  instante judecatoresti din tara si din capitala timp de trei ani,nimeni nu reuseste sa-l interogheze macar cu privire la acuzatiile penale din rechizitoriu,din cauza nenumaratelor exceptii de neconstitutionalitate,procedurale sau procesuale.
Ne intrebam : -Va gasi Lele in Romania ,o instanta capabila sa-i inghita pe nerasuflate ineptiile judiciare sau politice,pe care le vehiculeaza fara niciun discernamant ?
Va mai ramane cineva pasiv in fata acestui gangster al Justitiei ? Degeaba a visat Lele pana acum la o Justitie de tip mafiot,unde drepturile si libertatile cetatenesti se tranzactioneaza ca orice marfa........
In ultimul timp ,este de notorietate obsesia lui Lele pentru martorii -avocati ,tinta predilecta fiind avocata Elena Albutiu. Oare ce vrea sa rezolve el cu avocata?probleme materiale? probleme judiciare ,sau probleme spirituale ?Timpul ne va lamuri.......
Pe de alta parte ,credem ca interesul lui Lele pentru demontarea in totalitate a autodenunturile lui Stiube este evident,mai ales ca in majoritatea cazurilor ,el fiind eroul principal al acestor demersuri.Nu a visat Lele niciodata ,ca judecatorul Popa Adrian va confirma veridicitatea denuntului public(in sala de sedinte a Tribunalului Bihor) a lui Stiube si se va pune la dispozitia Perchetului General din propria vointa.
In acest mod s-a daramat edificiul apararilor lui,care de fapt niciodata nu au avut un suport convingator.S-a delimitat cu nerusinarea specifica  de prietenul si nasul lui -judecatorul Popa Adrian,pe care nu s-a ferit sa-l faca alcoolic si nebun. Ura si nebunia s-a rasfrant si asupra avocatei ,pentru ca nu l-a avertizat pe Popa Adrian,ca Stiube i-a facut denunt penal.Pe langa faptul ca avertismentul  ar fi putut fi interpretat ca un santaj la judecator- in vederea unor solutii favorabile autodenuntatorului - avocata nu avea nici-o calitate sa se substituie organelor competente sa ancheteze acuzatiile clientului sau.
Ar trebui sa stie si Lele si altii ,ca avocatul are juramant de loialitate fata de clientii sai si nu fata de cei denuntati.
Asa ca declaratia de martor a avocatei lui Stiube,mult rumegata de procurorul ajuns publicist prin forta imprejurarilor ,are pentru el macar valoarea unei lectii de morala profesionista si nicidecum delatiune fata de colegi,asa cum incearca Lele sa incinga spiritele......
De fapt orice material semnat de Lele,chiar la rubrica indiscretii,sub anonimat ii da acestui om o imagine patologica. Ceea ce spune acest Casanova al dreptului penal,nu sunt dezvaluiri,ci barfe,calomnii,actiuni de santaj la adresa fostilor prieteni,colegi,colaboratori sau sclavi ai apucaturilor sale sadice in aplicarea instrumentului  represiv.Prin ce scrie isi inseala si prietenii jurnalisti......
Ramane sa ne intrebam,totusi la ce-i foloseste presa inculpatului procuror Lele Alexandru ?
Asa cum am sustinut  si in alte imprejurari,potenta publicistica a acestui infractor este indreptata spre zadarnicirea  aflarii adevarului-prin intimidarea martorilor,prin alterarea mijloacelor de proba sau prin alte asemenea fapte-in propriul dosar penal,adica exact motivele oportunitatii arestarii oricarui inculpat in temeiul Codului de procedura penala.Aceste imprejurari dovedite- justifica masura mentionata in orice etapa a procesului penal,deci si in faza de judecata,unde se afla dosarul lui Lele,acum......"
Avocat Elena Albutiu


joi, 25 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?continuare ep.XIII

"Cum va putea Lele sa conteste dovezile acuzarii,care sunt fara echivoc si care sunt probe certe pentru infractiuni grave de coruptie ? Ce motive ar fi sa puna la indoiala autodenunturile inaintate autoritatii publice de catre cei jefuiti de bani ziua in amiaza mare ,cum a fost cazul lui R. Zoltan...?Iata ce spune acest om de afaceri din Oradea : "In anul 1999 am fost adus cu mandat de aducere la procurorul Lele Alexandru.Am avut o discutie verbala cu el,in biroul lui si mi-a adus la cunostinta ca are rezolvare la comisia rogatorie venita din Ungaria,privind unele afaceri penale despre exportul de combustibil....I-am declarat ca nu am niciun amestec si nu ma simt vinovat de fapte penale.Mi-a raspuns pe un ton amenintator ca ,daca nu sunt de acord sa cooperez ,el va aduce probe despre vinovatia mea ,ma va scoate ca sunt vinovat in dosarul respectiv si o sa ma aresteze....si ma va impiedica sa-mi desfasor activitatile comerciale in continuare.Oricum cand am plecat,m-a convins ca este in stare sa "fabrice" dovezi si sa ma incrimineze....Mi se parea un adevarat santaj ce a facut cu mine.Imediat am auzit ca procurorul Lele face audieri cu problema despre care mi-a zis....Si din nou am primit mesaj de la el ca asteapta de la mine 50.000 DM ca sa nu ma implice in problemele penale pentru care m-a chemat la birou.Mi s-a parut ca este hotarat sa  ma aresteze ,chiar cu riscul de a comite un abuz.M-am gandit sa nu ma impiedice sa fac afacerile mele,asa ca am fost de acord sa-i platesc suma.In schimbul acestei sume procurorul mi-a promis ca ma lasa in pace si asa s-a intamplat.Dar in vara anului 2000 am ajuns din nou in vizorul d-lui procuror Lele Alexandru,cu ocazia arestarii lui Emil P. angajat la firma Herti,care se ocupa cu afaceri cu petrol.Atunci mi-a trimis un mesaj printr-o persoana audiata,in sensul ca stie ca in spatele afacerii sta Ranyak.Zoltan,pe care o sa-l aresteze. Am fost intrigat,neavand amestec in problemele anchetate si m-am gandit ca procurorul vrea din nou bani.Asa ca m-am dus personal la el si i-am spus ca nu asa ne-a fost intelegerea ,sa-mi ceara din nou bani,dar elmi-a facut semn sa tac si mi-a facut semn ca peste 15 minute ne intalnim in alta parte,desenand pe o hartie adresa locului respectiv,str.Roman Ciorogariu.
Acolo procurorul mi-a precizat ca de fapt,el vrea suma de 20.000 DM sa ma lase in pace si pe mine si pe cel audiat ,care imi era prieten.Tot atunci stiind ca-l cunosc pe Adrian Tarau,care avea tatal politician la PDSR ,mi-a cerut ca in cazul in care PDSR castiga alegerile sa-l ajutam sa fie numit in functia de procuror -sef.A doua zi cand i-am adus banii la aceiasi adresa ,am fost condus inauntru de omul lui de incredere ,care locuia acolo si pe care am aflat ca-l cheama Dorin,despre care procurorul mi-a zis ca el va fi omul care ma va contacta in viitor.Banuiala mea ca procurorul Lele a fabricat alt dosar penal doar ca sa ne ceara bani s-a adeverit si acum,astfel ca prietenul meu nu a mai fost citat in ancheta,iar Paulescu a fost scos de sub urmarire penala,dupa ce a fost arestat abuziv.Peste doua luni in preajma alegerilor din anul 2000 am fost cautat de Dorin,care mi-a cerut intalnire langa podul Decebal.Cand am ajuns in locul respectiv,el s-a urcat in masina mea si mi-a cerut sa conduc in diferite directii,sa nu fim urmariti.In cele din urma mi-a cerut sa opresc la un bloc de pe str.Sovata,unde ma astepta procurorul Lele,la o masa plina de lucrari pe care le instrumenta.Mi-a spus si mi-a aratat ca are intentia sa promoveze cauze penale privind printre altii si pe Adrian Tarau.Mi-a spus din nou sa facem tot posibilul sa ajunga procuror-sef,ca atunci va uita de aceste dosare.In februarie am fost din nou contactat si condus de Dorin pe strada Postavarului,un apartament lipit de casa procurorului.Acesta a venit din nou si mi-a spus ca nu mai are nevoie de sprijinul nostru politic,intrucat si-a aranjat problema,dar in schimb ne-a cerut suma de 16.000 DM...."
Aceste declaratii sunt uluitoare si autentice de la inceput pana la sfarsit ! Iar acum colericul Lele,abandonat in presa de protectorii sai ,este suspicios,vrea sa para atotstiutor si pentru nimic in lume nu vrea sa mai depinda de nimeni.
In Gazeta de Oradea au aparut ample articole in care atacurile la persoana si calomnia se conjuga cu interesele de reprimare a avocatilor care nu au nevoie de protectia acestei gazete de santaj.
Lele si ai lui nu vor sa-si aminteasca din stiinta dreptului ca sunt interzise actiuni care urmaresc prejudicierea demnitatii,onoarei,vietii personale,dreptul la propria imagine,cat si manifestarile contra bunelor moravuri.
Cu atat mai mult cu cat acestea sunt indreptate impotriva unui avocat devenit si martor al acuzarii printr-un concurs de imprejurari ce nu-i poate fi imputat.
Lele nu trebuie sa uite ca impotriva sa au fost inaintate plangeri penale,autodenunturi,au fost administrate probe,s-au respectat procedura penala si legile tarii.Era normal sa se administreze probe care,in cea mai mare parte au confirmat comiterea de catre acesta a unor fapte grave de coruptie.....
Luat la intrebari in dosarele sale ,Lele a aratat cu degetul spre ceilalti.
Daca nu a mai putut aresta,a trecut la santaj in presa......
In fine trebuie retinut ca o persoana cu dosar penal,inculpata pentru fapte de coruptie,nu poate fi un procuror,care exercita in cumul functia de editorialist la un ziar local si colaboreaza cu presa centrala martirizandu-se in fata opiniei publice.
Atata timp cat Lele figureaza pe statul de functiuni al unui parchet din tara si locul nu este declarat vacant-pentru a fi ocupat de alt procuror in conditiile legii- se pune problema cum admite Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii ca acesta salucreze in presa.
Aceste doua functii nu pot fi cumulate,chiar daca nu se afla in exercitiul functiunii ca procuror,pentru simplul motiv ca legislatia in materie nu permite......"
ep.XIII -continua.
Avocat Elena Albutiu

miercuri, 24 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XIII

"Lele,pe radarul Justitiei.
Problema nu este faptul ca exista coruptie,ci ca se savarsesc in continuare fapte penale grave .Acestea au fost si vor fi;deficitar este modul in care se actioneaza pentru descoperirea si tragerea la raspundere a celor vinovati de incalcarea legilor.
Situatia juridica a procurorului spagar este jalnica.Ministrul Justitiei vrea celeritate in judecarea cauzelor penale si asa va fi! Dupa tergiversarea istorica a dosarelor penale privind faptele sale de coruptie,procurorul Lele Alexandru este deja la poarta penitenciarelor,dar spre stupefactia tuturor el lupta inca pentru a obtine posturi de conducere in magistratura si chiar a cerut eliberarea ringului de catre insusi Procurorul General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea.Nimeni nu remarca faptul ca omul nu mai vede limpede situatia lui juridica ? E mai grav decat crede el ! Lele sub stres nu mai vede padurea de copaci.Omul este clar vinovat si trebuie sa raspunda ! Faptul ca nu este dispus sa-si asume faptele este o alta problema.
Important este ca nimeni nu a sustinut pana acum ca rechizitoriul nu corespunde realitatii si ca procurorul inculpat nu are dovezi de necombatut privind apararea.
Apararea stagneaza,este chiar inexistenta,iar tertipurile gandite de Lele,care acum isi deratizeaza ideile la Gazeta de Oradea,vizeaza perpetuu demolarea probelor acuzarii prin publicatiile sale-adevarate mostre de incompetenta si abuz de drept.......
Toata campania  de razbunare dusa de Lele,impotriva celor care au avut curajul sa spuna adevarul despre el se bazeaza pe inselatorie.
Pentru aceasta a trebuit discreditat tot ce a mers bine in tabara "adversarilor".Adversarii au trebuit ridiculizati.
Intaritati unii impotriva altora.
Interesant este si faptul ca ,pana in acest moment ,Lele a mers pe scheme formale si a facut acest lucru din data trimiterii sale in judecata (7 august 2002).
Spicuim din presa vremii,cateva dezvaluiri despre Lele Alexandru ,cel brevetat ca "primul erou al Justitiei":

"Prima oara s-a auzit de Alexandru Lele la 1 febr.1995.El si doi judecatori au baut acasa la Lele.Este vorba de judecatorii Adrian Popa si Dumitru Marc,ultimul fiindu-va cunoscut din dezvaluirile in urma carora a fost data in urmarire generala judecatoarea bihoreana Mariana Rosca si apoi arestata judecatoarea Elena Pop Blaga.Lele si Popa s-au urcat in masina ,un Citroen.Lele era la volan si era baut.Pe Calea 1 Mai din Oradea,in jurul orelor 18,15 Lele s-a angajat intr-o depasire,a intrat pe contrasens si cu partea stanga s-a ciocnit de un Wartburg,care circula reglementar,condus de Andor Laszlo.Masinile au fost distruse asa cum rezulta din fotografii.Initial lui Lele i s-a stabilit alcoolemia la 1,75 %o.Apoi prin recalculari succesive la 1 martie 1995,alcoolemia a fost scazuta la 0,15 la mie.In acest dosar s-au dat tot felul de rezolutii si el a fost redeschis acum.In 28 martie 2002,cand a avut loc perchezitia esuata,Lele era cercetat pentru mai multe infractiuni......Desi singurele acuze care au razbatut public erau cele legate de arestarea lui Adrian Tarau in acea perioada,faptele pentru care Lele a fost trimis in judecata nu se refera la acesta.
Prima acuzatie este legata de cercetarea facuta in cadrul dosarului despre firma Herti,legata de dosarul contrabandei care l-a facut erou pe Lele.Au fost arestati in 2000,Cristi -Marius Ilie si Emil Paulescu.Ultimul avea contract de colaborare cu firma patronata de Octavian Branzas,unul dintre maharii locali,dar a fost totusi arestat.Mandatul emis de procurorul Lele a fost anulat de instante.In acelasi dosar Lele a fost acuzat pentru luare de mita de la Paul Malan in urma autodenuntului acestuia. ...."
Anchetele penale efectuate pe seama lui Lele au fost amplu dezvoltate in mass-media,facandu-se afirmatii ca Lele este persecutat pentru ca s-a luat de un om a lui Adrian Nastase.Realitatea este cu totul alta.Niciuna din faptele pentru care Lele a fost trimis in judecata nu are legatura cu evenimentele politice invocate si mai mult faptele de coruptie au fost comise asa cumse arata in rechizitoriu ,anterior alegerilor din 2000.

Faptul ca procurorul Lele a acordat ajutor unor persoane cercetate penal,atragandu-si competenta in schimbul unor sume de bani,a fost dovedit in cursul anchetelor penale efectuate pe seama sa.
Iata ce spune fostul prim -procuror  la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor,unde Lele presta functia de sef sectie judiciar in anul 2000,despre una din situatii...."Am constatat ca dosarul este in supravegherea procurorului Lele.Am solicitat dosarul de la politie si am constatat ca Lele nu fusese delegat ...si totusi exercita supravegherea cercetarilor...."
Dosarul exemplificat este una din mostrele tehnice prin care Lele isi atragea competenta de solutionare a unor cauze,pentru a pretinde si a primi sume importante de bani in valuta.
Cu toate aceste constatari despre activitatea sa ilicita ,procurorul spagar afirma intr-o emisiune televizata,ca este victima unor cercuri deinterese,care au conlucrat la incriminarea sa "ca sa-i inchida gura,sa aiba tema de casa,sa nu se poata ocupa de munca de procuror".
Dar cu se ocupa Lele ca procuror? El sustine fara jena,ca profesional a fost cel mai bun la parchetul judetean.In ce priveste rechizitoriul Parchetului General,Lele nu-si face probleme.El afirma ca rechizitoriul este doar un punct de vedere,pe care-l desfiinteaza.Veti vedea cat de curand ce se intampla cu rechizitoriul !

In premiera el anunta la acelasi post de televiziune ca un act ascuns va dovedi nulitatea procesului penal !!!!!"
Cum va putea Lele sa conteste dovezile acuzarii ? in continuarea acestui episod.
Avocat Elena Albutiu

marți, 23 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XII

"Alexandru Lele s-a lansat intr-o justitie paralela,care are paradoxal,o puternica sustinere extrajudiciara ;magistrati cu dosare penale,instruiti pentru compromiterea proceselor,fostii colegi-procurori cu probleme penale- adoptati pentru "spalare de noroi" ,persoane cu functii importante,satule de santaj si cu perspective penale si altii contra unor sume de bani,pentru interese politice,etc.
Exista suficiente dovezi referitoare la implicarea unor politisti si angajati ai organelor abilitate ale statului in sustragerea de informatii despre actele de cercetare penala -fara a exista o acuzatie sau vreun dosar penal.
Ce fel de persoane a" atras" Lele ?
Cu siguranta nu oameni care nu i-au folosit la nimic.Asa a ajuns la acte de urmarire penala comentate si contestate public prin atacuri la anchetatori,prejudiciind incontestabil actul de justitie.
Daca sunteti pe lista neagra a lui Lele,cunoscut in ultimul timp ca "procuror spagar clonat in presa" trebuie sa stiti ca are o mare sete de razbunare.......
Eroica lupta a procurorului spagar impotriva coruptiei pe care se simte destinat sa o infrunte,se confunda-in prezent - cu indemnul autoritatii publice la incriminarea nejustificata a unor avocati si nu oricare ci martorii acuzarii din dosarele sale penale.
Surse confidentiale au relevat,nu o data ca Lele si pe vremea cand purta roba de magistrat,a urmarit compromiterea unor avocati,dar pentru alte motive si anume pentru a-si sustine comod scenariile si dosarele la comanda.
Avocatii bine platiti in raport de complexitatea procesului,au incasat pe langa onorarii de la clienti si atacuri nejustificate de la Lele,complexat intotdeauna de superioritatea lor profesionala.........
In aceasta lupta se prefigureaza clar alterarea probelor si in primul rand eliminarea pe plan soocial sau profesional a celor incomozi-prin santaj,violenta publica,constrangerea martorilor la o atitudine defensiva,concomitent cu exploatarea in foc continuu a dosarelor penale "studiate"la parchete- toate acestea inoculate de imaginatia patologica a fostului procuror in exercitiu.
Ca o paranteza este bine de stiut ca,paradoxal Lele a mimat intotdeauna avocatura,dar indiferent cum a facut-o nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor proprii,desi nu avea o problema din a-si demara in tromba ineptiile oricand.
Ca avocat,as vrea sa stiu cum incadreaza el juridic faptele sale de a face memorii cu caracter juridic,aparari cu mijloace specifice ale drepturilor si intereselor unor persoane fizice sau juridice,in raporturile cu autoritatea pulica,dar si cu jucaria sa mediatica "Gazeta de Oradea" ?
Toate acestea inseamna exercitarea unei meserii fara autorizatie,fapta penala sanctionata de Codul penal.
In activitatea mea profesionala am ajuns intamplator sa vad cateva anchete penale care m-au marcat,facandu-ma sa doresc cu disperare sa vorbesc despre ele.
Asa am inteles ,in final cum se poate cineva injosi fara regrete,fara remuscari,acuzand oameni pe care teoretic ii considera oricine cinstiti.
Crede cineva ca in asemenea cazuri i se poate reda omului increderea in justitie,fara reparatii,ceea ce inseamna respect fata de lege ?
As vrea sa auda toata lumea ce declara un arestat preventiv,transferat abuziv la Penitenciarul Dej..."Ma intereseaza foarte mult de unde vin aceste amenintari.
In momentul arestarii il aveam avocat pe domnul Kolozsi Arpad,care in acest moment este avocat in alta cauza ,cu care eu sunt in antiteza.Il face incompatibil cu cauza mea.Nu poate sa ma apere si pe mine si pe cel pe care l-am denuntat eu ,pe domnul procuror Lele.Eu am hotarat sa rup tacerea prin presa....Nu m-a constrans nimeni.Am facut autodenuntul din proprie initiativa,iar acest lucru il poate confirma si doamna avocat la care i-am scris acest lucru....Pe Kolozsi l-am avut avocat in momentul cand am fost arestat.Am fost si condamnat in lipsa in 1999,ca am primit un dosar de la dl.procuror Lele,dosar care urma sa fie publicat in presa.A pretins 20.000 verzi.....Avocatul Kolozsi m-a racolat din sala de judecata si s-aoferit sa-mi fie avocat....Mi-a propus o intalnire in Biharia,unde si-a oferit mai clar serviciile si onorariul.......A fost de doua ori la mine cand am fost spitalizat la Oradea si mi-a sugerat o posibila punere inliberatate,care costa 4-5 miliarde lei. .....Mai tarziu in Penitenciarul Oradea,dl.Banhazi a declarat public fata de alti detinuti ca avocatul Kolozsi i-a cerut unui fost comisar de garda financiara pentru a-l elibera din arest 1 miliard lei.I-am spus lui Kolozsi ca pentru dreptate nu sunt dispus sa dau atatia bani.......
Acum intelege toata lumea de ce avocatul Kolozsi Arpad,in timpul slujbei la Lele,a fost innobilat drept "MONSTRU SACRU" al avocaturii bihorene .Clientul Lele,a fost vizibil marcat de talentele mercantile ale aparatorului sau.
In acelasi timp ,avocatul Negrutiu,care s-a autodenuntat ca a intermediat spaga dintre un inculpat si procurorul Lele,a fost denuntat pentru consum si trafic de droguri (denunt care s-a dovedit mincinos) si concomitent batjocorit de Lele ca fiind "rusinea colegilor avocati". ...
Dupa ce s-a constatat inexistenta faptelor penale denuntate pe seama avocatului,Lele a acuzat pe seful de la "Crima organizata" de favorizarea infractorului in publicatiile sale.........sau in alte cazuri pe avocatul Butuc Alexandru,etc......
In acest context,ne revolta violenta confruntarilor redactate in episoadele calomnioase pe seama unor avocati-aparatori ai audenuntatorilor, a unor inculpati acuzati de procurorul Lele in diverse dosare penale.
Presupunem ca in cariera tumultoasa de procuror Lele a auzit despre fapta penala numita "denunt calomnios" ?Textul penal merita redat : "Producerea ori ticluirea de probe mincinoase in sprijinul unei invinuiri nedrepte se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani ".
A fost usor pentru Lele,ca ani de zile sa blamenze fara probe. Declaratiile lui in presa atesta doar triumful celor interesati sa mentina si sa dezvolte liberalismul in locul legalitatii,prin impunerea unor concepte cetateanului....
Un magistrat adevarat (ceea ce Lele nu a fost niciodata!) nu trebuie sa intre in detalii privind viata personala a partilor,a avocatilor incomozi.Nici sa nu aiba intimitati cu acestia.Nu are dreptul nici macar sa accepte discutii cu acestia in afara proceselor.
El trebuie sa stie,deasemenea ca avocatul are un statut juridic si profesional propriu,autonom,de liber profesionist,care cuprinde drepturi si obligatii prevazute de lege si norme deontologice profesionale.
Pentru avocatii penalisti mesajul este si mai simplu : avocatul te scapa de catuse si-ti cere si bani pe deasupra,ca sa te scoata din bucluc.! Exceptie desigur fac magistratii de la aceasta regula.....in cazul lor aceasta se numeste luare de mita si este infractiune de coruptie. Sa fie clar si pentru dl.Lele !!!"
Avocat Elena Albutiu

 


,

luni, 22 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XI

"Captivanta vanatoare de spaga.
Este posibil ca Lele Alexandru sa nu fi pus niciodata mana pe spaga?
Saracul de el; daca as fi citit rechizitoriul de trimitere in judecata fara sa vad numele autorului infractiunilor m-as fi gandit: uite un procuror nenorocos !Mitul "nefericirii lui Lele continua sa fascineze,sa agite spiritele,sa intrige.Pentru un barbat care voia cu orice pret o pozitie profesionala,bani si notorietate tentatia spagii si masura ilicitului este foarte mare.
Se spune ca dupa trimiterea in judecata a unui om pentru comiterea de fapte penale  grave,trebuie sa astepti Justitia si nu atacul la Justitie.
Ma mira faptul ca in ideea sustinerii lui Lele in fata legii se mai gasesc gazete,care sa-i "reincalzeasca " ciorbele si sa-i flateze orgoliul bolnav de a nu se supune justitiei,care justitie inca nu si-a spus cuvantul cu privire la faptele incriminate.Acest frustrat al sortii trebuie lasat sa se apere la bara ,nu la bariera presei.
Stilul de lucru a lui Lele ca magistrat a fost murdar. Munca aceasta i-a placut si a luptat din toate puterile ca prin santaj,sa acceada la functii,sa nu mai fie muritor in randul procurorilor.
Cand era procuror "harnicul" procuror ancheta non-stop,chiar si cand era de serviciu pe unitate.Pentru el era o placere sa aresteze-nu pe oricine,doar directori de banci,vamesi,hoti de masini occidentale introduse in tara sub obladuirea lui,afaceristi miliardari- fara sa aiba la activ niciun hot de gaini in toata cariera.La urma urmelor ,nici cei saraci cu duhul nu erau de neglijat.De la ei nu pretindea bani ,dar tot erau buni la ceva,chiar daca zideau si construiau moderna lui locuinta.Cum ar fi stresini de la romii caldarari....
Lele nu s-a multumit cu anchetele repartizate la serviciu.Pentru treaba lui era suficienta autoritatea functiei.
Importante erau anchetele pe cont propriu,despre care Lele stia ca sunt bune la santaj si ca un ochi de jurist nu ar fi cazut in capcana lui,mai ales cei care ii stiau talentele extrajudiciare.
Pana nu a devenit semicentenar Lele a vrut sa aiba tot- pe langa nevasta si cei trei copii,vila in buricul targului,masini occidentale ,vacante la Nisa,relatii cu maharii plini de bani. Si aliante cu numerosi fini din toate domeniile de activitate-nimic nu era fara sens in viata lui .
Nici aliantele politice nu l-au lasat rece,totdeauna stiind sa sara in luntrea invingatorului.In aceasta luntre a vrut sa sara si anul 2000,pe mana lui Adrian Tarau.
L-a mirosit Lele ca ii merge bine si ca il sfideaza,refuzand sa-i plateasca obisnuitul obol.Si nu a pierdut vremea.Orice refuz trebuia starpit  din fasa si asa a inceput sa fabrice un dosar,dar nu la serviciu unde el avea alte treburi,ci in locuintele "conspirative".Acolo orice inamic sau viitor combatant avea dosarul lui.Lele era constient ca pentru a primi spaga  consistenta trebuia sa munceasca pe coate,zi si noapte.
A fost intotdeauna dezgustator in demersurile sale,incepand cu perchezitia  din primavara anului 2002,care evident l-a cutremurat,Cine stie ce se putea gasi pe nepregatite in locuinta sa? La fel si in ancheta penala pana la trimiterea in judecata.
Ar fi interesant ca Lele sa ne povesteasca in presa cat timp i-a luat sa vaneze oamenii de afaceri care aveau dosare "instrumentate" de el...........
In arhivele lui Lele,fiecare bihorean destept,bogat sau politician avea dosarul lui.Scoaterea la iveala a acestuia era doar un joc de rutina.Cum putea sa o faca daca nu in presa ?  ... cu teme "senzationale",intitulate nu ca rechizitorii ci "anchete jurnalistice"...???!!!!
Mai intai pe seama colegilor sai magistrati privilegiati de soarta,care ignorau aspiratiile lui Lele si ocupau posturile de conducere detasati si deloc intimidati de concurenta acestuia.........
Ura si rautatea indreptate impotriva celor ce-i stau in cale a capatat aspect de hartuiala si chiar ultraj contra bunelor moravuri.
Din pacate nici recidiva,nici gravitatea deosebita a unor asemenea fapte nu au determinat autoritatile sa hotareasca aplicarea legii pentru a stavili valul sufocant de ticalosii ce ajung sa genereze spaima in randul oamenilor normali.Pe de alta parte ca s-a ajuns la limita suportabilului si ca nu trebuie sa i se dea lui Lele dreptate ,era clar pentru toata lumea.
Cum a luptat Lele pentru alterarea probelor acuzarii in dosarele sale penale si spionajul exercitat in favoarea sa chiar de informatorii statului,vom da detalii in episoadele urmatoare. "
In episodul urmator : "Pe avocati cine-i apara ?"
Avocat Elena Albutiu

miercuri, 17 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? continuare ep.X

" In acea perioada ,arestarile nelegale au devenit o problema evidenta in activitatea procurorului Lele Alexandru.Modul de arestare era conceput in cel mai pur stil militienesc.Se sustinea ca dosarul a fost intocmit in urma unor verificari de rutina-simple informatii care anuntau o legatura cu autorul.
In acelasi timp se promova o conlucrare subterana cu presa,care atragea atentia ca faptele semnalate se inscriu in lupta contra coruptiei.Aceste articole erau pline de definitii gen: "Mafia si mafiotul".Mafiotul in viziunea de atunci a procurorului "un ganditor,un redutabil om al calcului si nicidecum un om cu pistolul la cingatoare. Analitic,inventiv dinamic si speculativ,cu un zambet ce poate cuceri -printre altii si "magistratul "putea cadea (????)in capcana ademenitoare a castigurilor fabuloase.
Identificarea procurorului cu portretul mafiotului este vizibila cu ochiul liber.
Lele obisnuia sa dezvolte si alte cazuri instrumentate de el sau de timizii sai colegi ,care ii solicitau ajutorul ! Isi aroga in presa "diligenta suprimata "si de multe ori ,se desconspira prin datele furnizate.
In cele din urma ,deficientele semnalate in activitatea procurorului au fost analizate la nivelul parchetului.Principala problema in rezolvarea dosarelor repartizate era tergiversarea ,cu perioade cuprinse intre doua luni si cinci ani,facilitand abuziv incetarea urmaririi penale prin prescriptia raspunderii penale.Mai grav in activitatea lui Lele se constata si alte abuzuri in exercitarea profesiei de procuror (sef Sectie judiciara) cum ar fi aceea de a favoriza unele persoane cercetate ,cum a fost cazul unui numar de 17 inculpati achitati din care 6 arestati preventiv,pe care nu i-a raportat,denaturand rezultatele parchetului in anul 2001 si impiedicand verificarea imputabilitatii achitarilor.
Din nou a fost sesizata Comisia de disciplina a Ministerului Public pentru abaterea de neglijenta  repetata in rezolvarea lucrarilor.Concluzia a devenit :procurorul Lele a solutionat cu intarziere dosare ,cu scopul de a favoriza persoane cercetate prin interventia prescriptiei;a pretins foloase materiale cu ocazia solutionarii unor dosare,existand autodenunturi cu privire la sumele pretinse,a sustras dosarul nr.1113/P/1994 al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea,despre care Lele nu a dat explicatii plauzibile.
Numai in aceste imprejurari s-au dat aprobari pentru ca procurorul sa fie cercetat penal pentru infractiunile de luare de mita,favorizarea infractorului,arestare nelegala si cercetare abuziva,sustragere sau distrugere de inscrisuri.
In dosarul 138/P/ 2002 la 7 august 2002 s-a dispus trimiterea in judecata a procurorului inculpat pentru comiterea mai multor infractiuni de luare de mita,favorizarea infractorului si altele,despre care vom dezvolta temeiurile legale ale raspunderii penale pe seama procurorului in alte episoade la fel de veridice.
Suntem siguri ca despre tainele lui Lele nimeni nu se hazardeaza sa faca pronosticuri.Oricum LEGEA va avea ultimul cuvant !
Jocul periculos cun tertipuri judiciare ar trebui eliminat din justitie ,la fel ca si intimidarea judecatorilor si procurorilor,dar si pregatirea precara a unora,arestarile spectaculoase cu presa,conlucrarea pe anumite scenarii pe anumite segmente ale justitiei,legaturi dubioase cu oamenii de afaceri.
Ar trebui ca JUSTITIA sa ramana dezideratul suprem pentru toti magistratii,iar actele de manipulare efectuate de anumite grupuri de interese,infiltrate in anumite institutii,trebuie sa dispara si legea sa fie respectata."
Urmeaza episodul XI "Captivanta vanatoare de spaga "
Avocat Elena Albutiu

marți, 16 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?ep.X

"NESUPUNERE IN JUSTITIE. Alta poveste cu final nefericit pentru Lele Alexandru

Am vrea sa spunem ca romanul are incredere in institutiile statului,iar daca nu se intampla asa in ceea ce priveste justitia,de vina sunt oamenii pusi sa aplice legea,nu justitia insasi.Oricine stie ca justitia are un singur scop,acela de a scoate adevarul la iveala.
Pasivitatea totala a autoritatilor fata de un procuror inculpat ,care s-a postat in presa in conditii ilicite si imorale demonstreaza ca nu s-au luat masuri,in raport de gravitatea faptelor denuntate despre Lele ,in justitie.
Din ratiuni care au ramas oculte,impotriva acestui procuror nu s-au folosit mijloacele procedurale legale,care ar fi fost de natura sa- l impiedice in activitatea infractionala,care a constituit si constituie un pericol pentru ordinea publica.
Care este motivul pentru care i se acorda atata credit moral,trecand peste considerentele organelor de ancheta penala care l-au deferit justitiei inca din august 2002 ? Sa fie vorba despre o justitie oarba sau extravaganta?Si atunci oamenii de rand ce asteapta de la Justitie ?

Este revoltator ca anchetele penale pe seama unor magistrati sa fie efectuate in conditii de victimizare a celor anchetati.Persoanele care faciliteaza asemenea anomalii in efectuarea justitiei sunt de fapt favorizatori in desfasurarea normala a activitatii jurisdictionale,potrivit normelor procedurale si procesuale penale.
In timp ce Lele afiseaza preocupari de luptator anticoruptie invocand increngaturi mafiote bihorene,chiar internationale,impotriva carora ar fi luptat "fara succes" ca procuror pentru ca nu a fost ajutat de colegii sai si a fost obstructionat prin "imixtiuni politice".el lupta de fapt de data asta subteran,sa demoleze acuzatiile grave de coruptie impotriva sa.
Se pune astfel intrebarea: de ce justitia traieste o tranzitie atat de prelungita,incat nimeni nu sesizeaza manipularea unui infractor ?
Culmea colaborarii intre presa si justitie a constituit-o infiltrarea lui Lele in media-procuror sutat,pentru coruptie,inafara sistemului.Omul lansat fara scrupule in "publicatii -afaceri" cu o presa de santaj,doar pe baza tematicii din dosarele parchetului.
In realitate ,trebuie sa recunoastem,Lele este unul dintre cei mai rapizi imbogatiti ai tranzitiei,reusind cu o energie demna de cauze mai bune sa se sustraga sau sa intarzie finalitatea actului de justitie pe seama sa.
Ca procuror prima lui grija era cosmetizarea pentru a nu ajunge in instanta ,curand fiind cunoscut stilul lui mercantil de lucru si de cercetare a dosarelor penale.Profitand de harababura din justitie Lele aplica" legea lui",iar Codul penal si Codul de procedura penalanu au nici-o valoare in fata vocii sale de "justitiar".

Incercarea de astazi de a se erija intr-o victima a unei vendete politice nu i se potriveste deloc. 
Comportamentul lui abuziv a fost demascat in presa vremii.
La 20 sept.2000 ,Jurnalul bihorean scrie: "Avocatul Ionut Mircea a depus plangere penala impotriva lui Lele Alexandru,aratand ca o data cu arestarea clientului sau Paulescu Emil,procurorul Lele a admis ca probe dosare continand documente contabile disparute din firma Herti Impex SRL.Avocatul considera ca disparitia documentelor nu putea avea loc fara ca procurorul Lele ,prin pozitia sa pe care o ocupa in cursul cercetarii penale,sa nu aiba cunostinta ,cu atat mai mult cu cat aceste documente dovedeau nevinovatia.
Nemultumirile  avocatului s-au dovedit intemeiate,astfel ca la Curtea de Apel  Oradea,s-a admis plangerea impotriva arestarii nelegale.
In fata presei procurorul Lele a declarat-in legatura cu disparitia dosarelor de la firma Herti ,despre care exista dovezi de ridicare-ca un asemenea eveniment "nu este gaura in cer ".....
In aceasta perioada arestarile nelegale au devenit o problema evidenta in activitatea procurorului." 
Despre aceste activitati contrare reglementarilor legale in episodul XI.
Avocat Elena Albutiu


duminică, 14 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.IX

" Alt monstru "sacru" al Justitiei.
Trebuie sa va spun ca am ramas fara replica citind in Gazeta de Oradea despre noua "incriminare "a  avocatilor din Baroul Oradea,in aceea de "monstrii sacrii" . Asa ca de saptamana asta vom vorbi de rasturnari de situatie in Bihor...in rau.
Pot sa inteleg pana la un anumit punct,ranchiuna purtata unora din breasla amintita,dar se vehiculeaza nume,fara urme de gand sa se dea informatii concrete,in legatura cu subiectul de "scandal" ales.Dar nu acest lucru este important pentru ceilalti avocati,care nu au fost nominalizati la rubrica "MONSTRII",ci faptul ca ii preocupa in mod real respectarea legii,indiferent de parerile sentimentale ale clientelei.
Ancheta pe cont propriu a Gazetei de Oradea este doar un bla-bla,sustinut de interese care par ,de la o posta personale.Entuziasmul gazetei dominat de Lele Alexandru ,este molipsitor si in "topuri" si vrea sa creeze situatii favorabile in dosarul ziaristului-procuror,aflat pe rolul Curtii de Apel Suceava,uitand ca niciun ziarist nu are dreptul de subordona Justitia unor grupuri de interese.
Nu exista niciun dubiu ca avocatul lui Lele- un anume Kolozsi Arpad,este chiar unul dintre mercenarii sai si nu intamplator a fost implicat in afacerile judiciare ale autodenuntatorului Stiube Viorel,stiut fiind(,chiar de notorietate in lumea juristilor din Oradea!!!) ca dupa ce acesta a renuntat in scris la serviciile sale ,a initiat diverse actiuni impotriva noului avocat ales (Albutiu Elena) al acestuia,urmarind sa-i altereze prestigiul profesional,dar si sa-l prejudicieze direct pe plan material.
Desigur ,nu i-a convenit avocatului Arpi,ca alti avocati vor afla ca sub "aripa" lui s-au formulat autodenunturile lui SV si nici sa se afle despre traficul de influienta si santajul asupra lui Stiube Viorel,arestat preventiv la acea data si transferat nelegal in Penitenciarul Dej,caruia i-a promis ca daca doreste sa fie pus in libertate il costa  4-5 miliarde lei.
Numai in acest context a renuntat Stiube foarte explicit la serviciile lui Koloji,cu atat mai mult cu cat devenise si avocatul lui Lele,cu rol de curea de transmisie cu autodentatorii pentru spaga data procurorului.
De ce sa nu spunem ca acest avocat,prin modul imoral in care si-a exercitat profesia ,l-a ajutat pe Stiube ,ca in disperarea lui de om arestat pe nedrept,sa formuleze autodenunturi la adresa judecatorului  Popa Adrian si a altora,care respingeau pe capete cererile lui de punere in liberatate.
Pe de alta parte ,desi nu doresc sa comentez acum,Lele a sustinut ca avocata nou aleasa l-ar fi determinat pe SV sa faca autodenunturi impotriva sa ,pentru spaga data, ori ceruta,ca si cand SV ar fi trebuit strans cu usa sa spuna adevarul.
Si atunci de ce sa ne miram de zelul lui Kolozsi la instanta din Tg.Mures,unde am fost citata ca martor sa ceara in sedinta publica incriminarea colegei sale de barou pentru obstructia justitiei ca urmare a neprezentarii la termenul respectiv.Desigur Arpi,care este prezent in toate ciorbele ca avocat,nu stia ca fapta invocata nu este prevazuta in Codul penal(!).Dar parca asta era singura dovada despre slaba pregatire profesionala a "colegului" la scurt timp urcat pe podium de Lele in postura de "MONSTRU SACRU" al Justitie. Evident au luptat amandoi pentru locul I in acest palmares al rusinii, in realitate.
De remarcat insa este faptul ca pana acum Kolozsi nu a obtinut niciun succes profesional favorabil lui Lele,absolut in nici-o aparare,in schimb Lele a obtinut cu ajutorul lui succese publicistice izbitoare sub aspectul numarului mare de calomnii in presa la adresa unor colegi.In mod cert rolurile s-au inversat in acest tandem: clientul manipuleaza pe avocat in favoarea intentiilor sale si nu invers.
Segmentul Lele-Kolozsi a prosperat este adevarat de pe urma activitatii publicistice,folosind pe larg arta dezinformarii,desi primul se mai lamenteaza inca din postura de victima a justitiei.Niciunul dintre "monstrii" asa zis magnifici nu s-au gandit o clipa sau nu au vrut sa se gandeasca,ca dreptatea in justitie trebuie data si nu smulsa,daca vrem ca tara asta sa nu se mai balacareasca in noroi.
De atacurile lui Lele nu au scapat nici judecatorii.Mituirea acestora s-a facut cu "legea tacerii" proclamata de Gazeta de Oradea" si nu e nimic de mirare pentru ca sub santajul minciunilor lui Lele,multi nu si-au riscat locul linistit si bine platit de magistrat.
Kolozsi nu a stiut niciodata ca misiunea avocatului trebuie sa includa respectul fata de profesie si fata de colegi.Nu poti sa obtii succese inseland pe altii.
Nu am putut afirma vreodata ca as fi dorit sa fiu uitata ca avocata,dar dorinta de publicitate a apartinut in exclusivitate Gazetei de Oradea- si tot respectul pentru nefericita intamplare de a-si pierde busola atat de usor inventand topuri cu avocati bine platiti fara sa stim pentru ce in fruntea carora evident a fost si este acest Kolozsi,care tot mai des racoleaza clienti direct din sala de judecata.
In ce ma priveste ,succesul nu inseamna mare lucru,deoarece sunt o persoana foarte simpla.Imi pastrez mereu luciditatea.
Reactia de a iesi din situatiile penibile create prin articole calomnioase concepute de Lele este normala.
Lele,nefiind tras la raspundere pentru activitatea lui ziaristica calomnioasa la adresa justitiei,a apreciat imposibilitatea de a fi descoperit pentru  comiterea faptelor de coruptie pentru care a fost trimis in judecata.
Dar sa fie clar nu suport violenta de niciun fel,chiar psihica.Vreau sa ma cheme in judecata,sa dovedesc eu proba veritatii...nu el! Vreau sa nu creada ca ma intimideaza cu ce scrie in presa lui,ci dimpotriva inteleg ca ma provoaca sa cad la pace cu el,sa fac concesii ca martor sau ca avocat in dosarul lui de coruptie.....
In ce-l priveste pe avocatul Kolozsi,ma intreb de ce simte nevoia sa se posteze deasupra celorlalti avocati,de ce crede ca i se cuvine mai mult ?
De ce nu pastreaza si el convenientele si crede ca numai alti avocati trebuie sa pastreze secretul succeselor lor.?Nu-i pot permite nici lui Kolozsi si nici lui Lele,sa promoveze concurenta neloiala prin caile mediatice,menite sa discrediteze capacitatile celorlalti avocati din Baroul Bihor.
Trebuie sa stie cei doi ca le dau verde sa cerseasca prin gazeta clienti de orice fel.Bani sa le iasa !............
Pur si simplu ma face sa rad cand citesc imperativul gazetei second-hand,care transmite de ani de zile acelasi mesaj: "nimeni sa nu se atinga de Lele!!!"...."
Urmeaza un nou episod X :Nesupunere in justitie.Alta poveste cu final nefericit pentru Lele Alexandru .
Avocat Elena Albutiu




vineri, 12 iulie 2013

Opinie


Daca vrei sa arati destept,ia un partener prost.
Iese minunat.
EA.

Un procuror vinovat fara vina ? ep:VIII

"Monstrii sacrii ai justitiei....continuare:
In anul 1996 in dosarul nr.304/P/1996 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor,procurorul Lele Alexandrua dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice si a 32 inculpati pentru uz de fals.Cei 32 de inculpatil au fost achitati de Curtea de Apel Oradea,prin decizia penala nr.221/A/1999,constatandu-se ca fapta nu exista.Fiind analizata ierarhic situatia inculpatilor achitati,s-a apreciat "lipsa de profesionalism si slaba pregatire juridica a procurorului Lele .
In anul 1998,procurorul Lele Alexandru a fost cercetat pentru luare de mita ,in dosarul nr.3/P/1998 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea.Urmare a denuntului lui Isztoika Robert,care a sustinut ca i s-a pretins suma de 1500 DM pentru punerea in libertate a fiului sau arestat pentru contrabanda cu petarde.S-a organizat prinderea in flagrant delict a procurorului,dar actiunea a esuat ,deoarece acesta a fost avertizat.
In anul 2001,procurorul Lele a fost cercetat pentru arestare nelegala in dosarul nr.410/P/2001 al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie,urmare a plangerii facute de Emil Paulescu.Prin rezolutia din 21 noiembrie 2001,s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de procuror,apreciindu-se ca nu exista fapta penala. Dar imprejurarile in care s-au declansat cercetarile sub aspect disciplinar si penal fata de procurorul Lele,exista si alte date la fel de edificatoare.
Asa stand lucrurile,se poate spune despre procurorul "justitiar",acum mazilit in presa,ca si moralitatea ii este pusa sub acuzare.
Birocratii de la Gazeta de Oradea,care nu au urmarit decat scopuri spectaculoase: atatarea la discordie,exterminarea unor oameni valororsi,provocarea de tulburari in activitati esentiale,ca justitia,dezagregarea  sociala prin intermediul presei,au reusit sa intenteze cu ajutorul procurorului mazilit ,nenumarate procese de intentie unor oameni de bine ,pentru fraude pe care NU le-au facut.
Cel care a dezlantuit scandal dupa scandal ,cu aroganta dispretuitoare a unui infractor lasat in libertate ,a fost nimeni altul decat Lele,pe care nu l-a interesat decat sa prinda un alt job ,de data asta in presa ,cu venituri mari si cu posibilitati de a-si face relatii."
Urmatorul episod : Alt monstru "sacru" al Justitiei - un anume avocat KOLOJI ARPAD zis Arpi.
Avocat Elena Albutiu

marți, 9 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.VII

" MONSTRII "SACRI "AI JUSTITIEI.....
Atentie magistrat în presa ! Aparitia unui magistrat "pasional "în presă este o proba reala în favoarea "reformei" în justitie.Iar daca magistratul este si inculpat pentru infractiuni de coruptie,atunci scenariul pentru reclama amintita nu se află departe de realitate.Pentru rolul de editorialist,Gazeta de Oradea a ales să conlucreze cu inițiatorul "Grupului viitorilor magistrati",o adevarată capcană pentru magistratii maziliti.
Pentru a descuraja si alte exemple -tip Lele Alexandru-gazeta aminitită a găsit o solutie inedită : să-l lase pe procurorul inculpat într-un dosar penal în curs de solutionare să se speteasca cu scrierile singur,singurel...
In Oradea nu s-a prea făcut magistratură  în presă.Abea in ultima vreme au apărut asemenea exemple.In cazul Lele,roba si-a schimbat culoarea ,iar procurorul mazilit a apărut într-o ipostaza care a fost pentru multi,o surpriza totală.El se credea si încă se crede ,un Catani pur-sange romanesc,dar a reusit în scurt timp ,să demonstreze că face anchete jurnalistice mai proaste decat cele penale.
Culmea acest gură-spartă nu se lasă amortit de rutină si comoditate .Nu se lamentează despre circumstante.Le schimbă ! Le aranjează! Trebuie sa fim amabili cu Lele astfel leșina si calitatile lui vor evolua inevitabil spre zero.Toate acestea pentru ca Lele este un suflet bătrân-specia de martir de vocatie,
In ultimul timp ziaristul-procuror s-a saturat de anchete ziaristice si iese in fata cu alte preocupari interesante: ATACUL LA PERSOANA.
La Gazeta de Oradea s-a impregnat vibrația profund malefică a lui Lele...
Articolele din gazetă incită la : sustragere de la înfăptuirea justitiei;fac îndemnuri la arestări;sunt atacuri repetate împotriva unor persoane care s-au dovedit potrivnice intereselor unor protejati sau sponsori;promoveaza ideile judiciare ale lui Lele,susceptibile să exacerbeze grave tulburari în activitatea justitiei;mint cu nerusinare;sunt împotriva legilor Romaniei.
Ceea ce spune Lele în presă nu sunt dezvăluiri ci bârfe,calomnii si actiuni de santaj la adresa fostilor colegi si prieteni.
Unul ca Lele-care se poartă la nivel de patru clase,se rupe în figuri si a ajuns sa dea lectii de legalitate - ar necesita terapii,nu numai de etica socială,profesională sau legată de locul de muncă,ci si pentru anumite tulburări care se manifesta în stări conflictuale cu TOATA LUMEA.
In compozitia publica a lui Lele intră nebănuite ingrediente ,iar destinul său este periculos,dacă ne gândim că este primul magistrat din Bihor trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie.
Conflictele create de Lele pe plan local sunt,în mod cert,determinate chiar de el,pentru a-si ascunde eșecul de a se apăra in justitie.De trei ani a abuzat de dreptul de a  invoca(în fața instanțelor judecătoresti) exceptii de neconstitutionalitate ,toate respinse.Orice tendinta de tergiversare in judecarea lui îi este imputabila.
Un cetătean ,care se simte nevinovat asteapta o solutie de achitare pe care o grabeste,nu o respinge.Nu de alta ,dar este dornic să-si reintre in drepturi ,dacă este vorba despre asa ceva,iar Lele ar trebui sa stie ca nimeni nu trebuie sa fie judecator sau procuror în propria cauza.
Dar palmaresul judiciar care planează asupra acestui procuror adăpostit în presă este imens,iar culpabilitatea sa este probată.Asadar merita prezentate în continuare alte activitati care au marcat activitatea de procuror a celui mai mare autodeclarat justitiar."
Urmeaza ep.VIII
Avocat Elena Albutiu

luni, 8 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? episod VI

"Sindromul cauzelor pierdute - continuare:
In perioada anilor 1995-2001,procurorul Lele Alexandru a facut obiectul unor cercetari sub aspect penal,dar si disciplinar.La putin timp dupa ce a fost numit procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul  Bihor,la 1 februarie 1995,procurorul Lele,sub influienta bauturilor alcoolice,impreuna cu prietenii sai judecatori Adrian Popa si Dumitru Marc,s-a urcat la volanul autoturismului personal si a condus pe drumurile publice pana cand,pe fondul starii de ebrietate,a intrat in coliziune cu autoturismul condus legal de Andor Laszlo,provocandu-i acestuia leziuni,care au necesitat pentru vindecare 40 zile de ingrijiri medicale.
Alcoolemia in sangele procurorului era peste limita legala de 1,75%.
Pentru fapta procurorului de a conduce in stare de ebrietate pe drumurile publice un autoturism si pentru vatamarea corporala grava cauzata victimei Andor Laszlo i s-a intocmit dosar penal nr.7/P/1995 la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea.
Numai Lele stie cum a obtinut recalcularea alcoolemiei,pe motiv ca ar fi consumat alcool dupa producerea accidentului,din "sticla la purtator",dar noi stim ca s-a stabilit un procent ipotetic de 0,15%,motiv pentru care s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Totusi evidenta nu a putut-o ascunde procurorul nici in acele vremuri bune pentru el,asa ca s-a stabilit ca acesta a provocat accidentul rutier fiind sub influienta alcoolului,imprejurare care l-a facut raspunzator de incalcarea  normelor referitoare la onoarea si probitatea profesionala de care trebuie sa se bucure neconditionat toti magistratii,fiind sesizata Comisia de disciplina a Ministerului Public,pentru comiterea unor abateri disciplinare.
Sanctiunea pentru Lele,procurorul justitiar de astazi,a fost atunci -diminuarea salariului cu 15 % pe o perioada de 3 luni.
Aparut in presa dupa o asemenea ipostaza ,ar fi de dorit ca publicitatea dosarului penal actual aflat la instanta din Suceava sa fie suplimentat cu date certe,despre antecedentele inculpatului de atunci in "laborioasa" activitate de procuror.
De aceste informatii nu este interesat Lele si neaga cu nerusinare orice implicare in viata infractionala trecuta ,aratand la nesfarsit o fata preocupata inexplicabil de o justitie corupta de altii.
In episoadele urmatoare se vor face noi aprecieri despre lipsa de profesionalism si slaba pregatire juridica a procurorului Lele Alexandru.
Nu exista inca destule detalii despre boala lui ,dar o mica intarziere in roba de procuror l-ar fi demascat ,atat ca diagnostic ,cat si tratamentul indicat.
Poate ca in acest fel sansele Gazetei de Oradea de a se imbogati cu "anchete ziaristice" ale procurorului mazilit la acea data ar fi scazut dramatic ,sau chiar nasterea gazetei s-ar fi soldat cu un avort spontan."
In capitolul urmator :"Monstrii sacrii ai jusitiei...."
Avocat Elena Albutiu

duminică, 7 iulie 2013

opinii.







Am invățat să nu-mi iert dusmanii.
Iertați sau neiertați ei fac acelasi lucru pentru că asa simt.
Cu răul din ei te distrug nemilosi.
Ori trebuie sa luptăm pentru viata noastra !
EA.

Un procuror vinovat fara vina ? ep:V

Totul este o retrospectiva ,pentru a reda cronologic,cum un individ pe nume Lele Alexandru,fost procuror-trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie,in urma unei hotarari judecatoresti pronuntata pe probleme formale este in stare sa se considere "spalat de noroi",dupa ce 10 ani a atacat in forta sistemul judiciar din Romania.Jocul teribil ,cu rea intentie a scos in evidenta ca in Romania  ,Justitia functioneaza dupa criterii ,care demonstreaza ca nu se cunoaste statul de drept.
In cazul acestui procuror incriminat pentru fapte de coruptie ,Justitia a ridicat de pe capul sau calitatea de inculpat,ceea ce nu inseamna nici pe departe disculparea lui .Faptele raman....
Pana sa ajungem la sumele uriase pe care i le-a platit statul roman din banii nostrii-a contribualilor, ca recompensa pentru atacul dur la o Justitie vulnerabila,redam in continuare traiectoria sau cursul dosarului sau penal....
"Sindromul cauzelor pierdute.
Lamentarile continue ,adica efortul cotidian depus de Gazeta de Oradea pentru indeplinirea "obligatiilor judiciare,constituie semnul unei maladii mentale,care poate fi denumita simplu"sindromul amaraciunii nejustificate".Unica explicatie referitoare la aparitia si persistenta acestui sindrom o reprezinta o alta "maladie"intitulata de noi sugestiv "sindromul cauzelor pierdute". Care din pacate ,nu are niciun tratament decat agresivitatea de opinie-cel putin verbala-pe care o practica inflacaratul editorialist Lele Alexandru.
Tratament inceput in momentul in care acesta ,un procuror exmatriculat din magistratura pentru fapte grave de coruptie si acte de indisciplina ,ramase memorabile in domeniul judiciar,a aparut pe firmamentul unei gazete.
Hartuiala la care se deda acest individ prin publicatiile sale ,pe langa ofensa adusa unor personalitati,este abuziva,cu scopul declarat de a obtine un loc in fata.Nimeni nu are nevoie de osanale in presa scrisa de Lele,in primul rand pentru ca reusitele persoanelor blamate nu au fost rezultatul activitatii acestei gazete,dar ne revolta violenta confruntarilor redate in episoadele calomnioase de o persoana ,care nu are ce cauta in fata opiniei publice,pentru simplul fapt ca este trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.Daca se intreaba cineva de ce exista asemenea scrieri in actuala etapa a evolutiei in media ,raspunsulpotrivit este acela ca ar trebui sa rezolve in primul rand problema propriei agresivitati  si teama de posibilitatea agresivitatii comise de celalalt.
Despre virtutile presei in general s-a scris de ani de zile,dar niciodata nimeni nu s-a cantonat in sabloanele cultivate de Gazeta de Oradea,care nu numai ca genereaza adevarate cosmaruri opiniei publice ,dar poate lovi deopotriva oameni importanti nevinovati,sau propria imagine a celor scosi in fata ,spre a vorbi despre virtutea  animatorilor din presa respectiva.
Este adevarat insa si faptul ca daca procurorul Lele nu ar fi un personaj celebru prin minciunile si meschinariile sale in presa ,inspirate din dosarele masluite de el ca procuror,iar "anchetele ziaristice" ale gazetei ar fi fost rodul conceptiei portarului de la vreun parchet,nimeni nu l-ar fi evitat pe Lele ca pe Frankenstein ! Suntem sufocati de atata "tehnologie" din partea lui Lele Alexandru,care pune tot mai mult accentul pe partea judiciara a unor probleme,derulate cu preponderenta intr-o lume imaginara,pentru ca acest procuror isi mediatizeaza ,de fapt dreptul la procesul sau penal,pe care il vrea valorificat  printr-o achitare si care sa puna in discutie scenarii si telenovele despre magistratii maziliti din justitie pentru acte de coruptie.
Este ceva ciudat ,maniacal in toata tevatura pe care acest procuror -inculpat pentru fapte penale-o face in ziarul sau de santaj.
Vrem sa stie oamenii de buna-credinta despre povestile scandaloase scrise de celebrul ex-procuror si actualul editorialist autointitulat "justitiar" si ca acest "Macho"-Lele,care masoara in bani justitia,are o privire tot mai disperata,pe care nici mapa de care nu se desparte nu-i vindeca criza.Oare nici spaga de la virtualii puscariasi nu-i mai incape in buzunare ?......................
Degeaba i se aminteste-e adevarat cu timiditate-ca este un simplu inculpat cu o gramada de dosare penale si ca locul lui ar fi in penitenciare ca arestat preventiv.Nimic nu conteaza !..............."
continuare ep.VI
Avocat Elena Albutiu




sâmbătă, 6 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.IV

Azi un nou episod din lucrarea "Un rebut al Justitiei romanesti": "Santaj de procuror,santaj de presa.
Alexandru Lele este supus justitiei acum,ca oricare dintre noi si daca va fi vinovat va raspunde! Dar Lele nu mai someaza,este acum un procuror clonat in presa.Orice fel de decalaj financiar aparut in colectivitatea magistratilor bugetari nu are,in prezent vre-o legatura cu Lele.Oricum  la nivelul parchetelor nu s-a intreprins niciun demers propriu,pentru verificarea activitatii ilicite a lui Lele.Sefii directi s-au aflat si se afla si astazi in eroare totala asupra legalitatii actelor intocmite de procuror,cu incalcarea abuziva a reglementarilor legale -fapte care s-au dovedit a fi folosite pentru santajcdescinderilor spectaculoase" si al prim-procurorului Paunel Galos in materie financiar-contabila,domeniu in care procurorul Lele avea multiple studii superioare si multe ore de studiu individual.Cine altul decat Lele aavut timpul si rabdarea pentru "accesul la filele colbuite,la miile de probe plicticoase,ascunse intre copertele dosarelor economice ?"Cine altul decat Lele ar fi ajuns sa-si demaste colaboratorii politisti ?Dar sa lucreze fara inregistrarea dosarelor penale,iar constatarile sau descoperirile facute sa fie folosite ca mijloc de santaj?
Arestarile abuzie facute de procurorul Lele au fost posibile din cauza sistemului de functionare a Ministerului Public.Procurorii au devenit adevarate instrumente de represiune,carepot trece peste toate legile  in vigoare ca si cand acestea nu ar exista.
La procurorul Lele,actiunea penala se punea in miscare fara probe,doar pe baza unor opinii si speculatii bazate pe cunostintele sale economico-financiare,domeniu mult confruntat cu capacitatile lui de arestare.
In timp ce in marile dosare de coruptie nu se ofera informatii presei pe motiv ca ancheta este "secreta",Lele furniza ,sub anonimat,materiale false,dar argumentate juridic,care indicau "victimele sale"ca autoare de fapte penale.Prin informatiile furnizate presei s-a incalcat secretul anchetei,ba mai mult ,au fost supuse oprobiului public persoane nevinovate penal,cuma fost cazul unor directori de banci arestati de Lele si achitati de instantele judecatoresti.
In majoritatea dosarelor,procurorul si-a declarat competenta artificial,fiind evidenta asumarea unor succese pentru a fi promovat in functie,sau pentru a beneficia de facilitati de pe urma celor eliberati de el din arest.
Ca procuror,despre Lele nu se poate spune ca a comis greseliinerente desfasurarii activitatii sale profesionale,ci adevarate acte abuzive.
Inca inainte de arestarea lui Adrian Tarau (fiul prefectului de Bihor),Lele era preocupat de infiltrarea in presa.Daca se examineaza continutul unor materiale aparute atunci in ziare-contaminate de "stilul Lele"-se poate constata ca in acestea se vorbeste mult despre protectia politica,despre ademenirea oamenilor cu functii,etc.
"Autoportretul "imaginii lui Lele este laudativ,limbajul folosit e bombastic,expresiile epateaza :"dosare mulse"-recunoaste ca este necesara complicitatea procurorului;"mafia si mafiotii";"castiguri fabuloase";expresii latine(nihil sine...)specific pregatirii juridice;atacuri virulente la adresa judecatorilor care-i faceau praf activitatea ilicita  de urmarire penala( Titluri ca "Justitia-tarfa de lux");informatii in limbaj juridic (ex: "in 20 aplilie 2001 in Oradea,au fost operate 2 arestari spectaculoase").
Deci printre cei pusi la treaba se afla si Lele,care nu s-a sfiit ca in calitate de magistrat sa fie in opozitie politica (e drept sub anonimat,sau in subteran).Asa ca in 23 aprilie 2001 isi publica opera vietii sale : dupa doua zile de la arestarea fiului de prefect (nu Adrian Tarau,cum ar fi trebuit sa fie informata de cei in drept opinia publica)isi face cunoscute datele din procesul verbal de autosesizare ,conceput  dupa ideile proprii.
La 2 mai 2001,furnizeaza informatii in presa sub titlul "Toata conducerea Politiei bihorene -schimbata" prezentand date statistice despre cauze penale la care nu au acces ziaristii,sau despre modul de lucru conspirativ al politistilor.
La arestarea fiului de prefect,Lele-un simplu procuror judiciar si-a depasit atributiile,astfel ca planul de valorificare a datelor obtinute din activitatea juridica  se potriveste cu intentiile de santaj rezultate din autodenunturi.
"Planul Lele" s-ar putea rezuma astfel : dosar penal pentru Adrian Tarau,imediat dupa numirea tatalui sau prefect ;pretentii de spaga ( a se vedea autodenunturi);pretentii de functii de conducere in parchete;tandem cu o anume presa,pe care nu opot nega mai ales cei prezenti la perchezitia locuintei lui Lele.Ca procuror a facut ancheta proprie desi nu avea competenta pe caz,si-a procurat probele din dosarul de "casa " al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea si din rechizitoriul redactat intr-o alta cauza,iar contributia sa a ramas nula sub aspect judiciar.
Se constata graba pentru valorificarea prin santaj a "informatiilor"la noul prefect.Lele era atunci sef-sectie judiciar,iar competenta revenea sectorului de urmarire penala.
Ce se intampla cu toate acestea daca prefectul Tarau era cooperant ? De ce Lele nu a miscat un deget pana cand Adrian Tarau a devenit util (pentru sanataj),adica fiu de prefect ?
Arestarea-termen cunoscut din pacate de multi oameni inhatati de el- exprima ,evident restrangerea ,reprezinta o masura ce se cere oportuna si care se poate aplica doar in conditii concrete,prevazute de lege.
Si atunci in dosarele sale penale de ce a invocat Lele interese politice pentru culpabilizarea sa penala?
Ca magistrat nu poate fi in opozitie chiar daca impotriva lui Adrian Tarau a procurat probe extrajudiciare.Lele trebuia sa stie cum sale valorifice,pentru ca se poate sustine astfel ca le-a pus pe sest in dosare si sub anonimat in presa ! Intr-o anume presa ,in care scandalul viza,ce altceva decat inconsistenta probelor !.....................
Ulterior in mai multe publicatii centrale (Ziua si Atac) s-au facut afirmatii cu privire lapretinsele presiuni la care a fost supus procurorul Lele Alexandru,deoarece a dispus arestarea preventiva a fiului de prefect.
S-a sustinut ca trimiterea in judecata mai tarziu -in 7 august 2002,a procurorului Lele ,s-a facut  pentru faptul ca prin aceasta arestare s-ar fi atins interese politice din aceea perioada.(premier Adrian Nastase,care a comentat public ca nu agreeaza -arestarile de vineri seara- cum a fost cazul Tarau ).
S-au efectuat anchete autorizate pentru a se verifica aceste sustineri si s-a constatat ca nu exista nici-o legatura intre trimiterea in judecata pentru fapte de coruptie si arestarea preventiva al lui Adrian Tarau(care a atinc culmea penibilului fiind revocata de tocmai Lele peste 1 zi sau 2)
In urma trimiterii in judecata si evident dupa suspendarea procurorului din magistratura pentru aceasta cauza,inculpatul Lele s-a innobilat in presa cu Gazetele trustului -condus de Man Liviu din Cluj Napoca......."
In curand noul episod: Sindromul cauzelor pierdute".
Avocat Elena Albutiu


Un procuror vinovat fara vina ?ep.III

"Pasivitatea autoritatilor trebuie sa dispara: (continuare din publicatia "Martor incomod" )
Daca ar fi sa apreciem tratamentul penal temperat ,fara arestare aplicat in cazul lui Lele,desi aceasta era iminenta in conditiile eforturilor sale practice de alterare a probelor,ar trebui spus ca acest tratament este in contradictie cu placerea de notorietate a procurorului Lele de a baga oamenii dupa gratii ! Pasivitatea autoritatilor fata de un procuror care se posteaza in presa ,de unde profereaza atacuri gen "ancheta penala" va trebui sa dispara !....
Si Lele ca oricare cetatean,trebuie sa fie obligat la supunere in fata Justitiei si sa nu beneficieze de o modalitate aberanta de aparare,printr-o activitate publicistica abuziva !
Este atat de evident ca orice martor al acuzarii supus unor mesaje de intimidare,amenintare,atacuri violente,ce-i incalca drepturile umane ocrotite pe plan social,este prejudiciat in imaginea publica si profesionala,de aceea voi cere sa se declanseze si masuri competente  pentru restabilirea unei stari de legalitate in legatura cu persoana unui procuror deferit justitiei,care desfasoara o activitate ilicita de compromitere a actului de justitie,atat ca procuror,cat si ca publicist........
Justitie pentru toti:
Merita cu acest prilej sa intrebam si opinia publica ce inseamna de fapt ca un procuror sa fie supus rigorilor legii? Eu cred ca fiecare cetatean ,care spera la o justitie dreapta gaseste ca este normal si firesc sa se administreze probe atunci cand asupra unui asemenea specimen-rar ce-i drept-exista acuzatii inaintate justitiei.
Si atunci ce vrea Lele?Sa puna piedici autoritatii statului sa-si faca datoria ? Si ce daca e magistrat ? Sa se apere si el in justitie,nu in presa,atacand pe teme care nu au nimic in comun cu acuzatiile lui ! Oricum dupa ce a terorizat un oras intreg cu dosarele parchetului sustrase cu dexteritatea lui specifica ,vrea,nu vrea si Lele,ca oricine altcineva se apropie cu pasi repezi de momentul judecatii !
Lasat "pe tusa"Lele a avut destula vreme pana acum,sa inteleaga ca nu este greu sa faca scenarii ca ziarist,mai ales peseama unui avocat,care-i ignora capacitatea intelectuala refuzand sa-i taxeze meschinariile ani la rand doar din bun simt.
As vrea sa stie acest "baiat vitreg al parchetului "ca avocata calomniata nu a suferit prea mult pentru faptul ca un tip frustrat de satisfactiile gloriei si ale celebritatii s-a apucat sa scrie de ea cumi-a venit la "gura",ci imipare rau mai ales ca intre persoanele atacate de el si clientii mei exista un mare semn de egalitate.
E adevarat si faptul ca Lele are o mare atractie pentru maharii cu bani si daca au scapat de ghearele lui de procuror,stie cum sa-i aduca la masa tratativelor prin santaj in presa ,chiar daca este de ordin emotional.
Gazeta de Oradea poate orice !!!!
In alta ordine de idei ,ar trebui sa stie despre mine ca nu ma tem de concurenta si nici nu am dat din coate sa ma infiltrez in anumite forte politice,sa auda lumea despre mine ca sunt avocat si apoi sa-mi soseasca clientii pe tava,sau sa conlucrez cu cutare simpatizant politic bine plasat in locuri cheie in interio
rul justitiei.
Toate succesele mele profesionale sunt bazate pe munca si numai pe munca ................."
Urmatorul episod :"Santaj de procuror,santaj de presa"
Avocat Elena Albutiu





joi, 4 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.II

Din continutul lucrarii "Un rebut al justitiei romanesti" rezulta faptul ca prin rechizitoriul Parchetului de pe langa instanta suprema,procurorul Lele Alexandru a fost anchetat penal si trimis in judecata pentru comiterea a peste 20 infractiuni grave ,ca:luare de mita,favorizarea infractorului,fals intelectual,retinere de inscrisuri,trafic de influienta,santaj,cercetare abuziva,vatamare corporala,insulta si calomnie,etc.
Suspendat din magistratura pentru fapte penale,procurorul inculpat a reusit sa se infiltreze in presa trustului Gazeta,patronat de Liviu Man,care si el peste cativa ani a fost arestat preventiv si apoi trimis in judecata pentru infractiunea de santaj in presa.
In asa zisa calitate de "jurnalist",Lele Alexandru a incercat sa ma aduca la masa tratativelor pentru ca in schimbul renuntarii la a ma supune unor umilinte publice,injurii,obscenitati in publicatiile sale din gazete,sa renunt la declaratiile de martor si la loialitatea mea fata de clientii mei,autodenuntatori in dosarul sau penal.
In iulie 2005 am inceput sa-i dau replici lui Lele Alexandru.Prima publicatie de acest gen a fost intitulata "Martor incomod" din care voi reda cateva pasaje:
"Manipularea este arma secreta a lui Lele Alexandru si este clar o actiune organizata in articolele sale ,menita sa insele oamenii,sa le sacrifice nazuintele acestora pentru dreptate,in favoarea scopurilor sale personale,meschine,oneroase si evident potrivnice celor manipulati.Acest individ nu respecta morala conventionala,ci oportunist cunoscut,slab instruit profesional,el este acela care atunci cand nu se descurca,se refugiaza intr-o mare minciuna.
Trambiteaza de ani de zile relatii cu lumea politica "buna"in baza carora se mentine,iar pe altii ii expune celor mai grave acuzatii.Pericolul declansat insa de ostilitatile lui "judiciare" ii pun in evidenta doar incompetenta si abuzul.....Odata cu patrunderea in presa a procurorului - inculpat,acesta s-a erijat inca de lainceput in consultant juridic,avocat,procuror,politist pronuntand in presa solutii judiciare  prin publicatiile sale in gazete.
Faptul ca s-a impaunat deja cu aura de justitiar ,si-a pus la adapost denunturile impotriva fostilor colegi magistrati,politisti sau avocati sub titulatura Grupul Viitorilor Magistrati" nu este altceva decat o alta varianta a rechizitoriilor subterane la adresa celor care mai rezista la santaj.....
Atat ca procuror,cat si ca jurnalist dezideratele sale au fost intotdeauna intimidarea,arestarile spectaculoase,care s-au dovedit ulterior nelegale in majoritatea cazurilor,compromiterea profesionala a colegilor magistrati procurori,judecatori,avocati,politisti,dosare si scenarii pentru santaj si numeroase legaturi cu oameni imorali.....
Se pune legitima intrebare,din partea unor oameni care mai au inca incredere in justitie,cine-i da dreptul unui procuror compromis,care inca nu a fost exclus din magistratura in conditii legale,desi are dosare penale deduse judecatii,sa desfasoare o activitate ilicita in presa,sa publice anchete penale efectuate in parchete,atata timp cat urmarirea penala se efectueaza fara publicitate ? De ce se permite martirizarea acestui procuror,acuzat de fapte grave de coruptie,prin iesirea in presa pe o funtie editoriala ?
Justitia ar trebui lasata sa -si deruleze activitatea pe principiile specifice,astfelincat sa nu suporte influiente sau consecinte,nici chiar in administrarea probelor,sau in audierea martorilor acuzarii,mai ales ca acestia au fost supusi in publicatiile acestuia unor atacuri virulente de intimidare si santajului direct.
Pe Lele nimeni nu l-a impiedicat in desfasurarea procesului sau penal,stramutat acumla Suceava si daca nu ar fi abuzat de dreptul sau subiectiv de a invoca ani in sir exceptii de neconstitutionalitate ,care evident nu fac parte din apararile de fond,era posibil ipotetic sa obtina achitarea ,asa cum sustine in orice imprejurare  si implicit repunerea in functia de procuror in exercitiu,fara sa fie nevoie sa isi ultragieze anchetatorii si sa incerce compromiterea probelor acuzarii prin atacuri mincinoase in presa,pentru care nu a avut niciodata dovezi.
Este evident ca numai esuarea acestuia in aparari l-a determinat sa zadarniceasca aflarea adevarului pe baza probelor din dosar si sa publice in presa mesaje de intimidare,adresate martorilor acuzarii si autodenuntatorilor,in asa felincat sa distruga  si sa altereze mijloacele legale de proba,bunul renume al unor martori importanti si chiar al anchetatorilor procurori.
Amenintare terorista:
In calitate de martor si avocat al unor autodenuntatori,personal am fost vizata de acuzatii halucinante in presa,am fost injuriata,mi s-au reprosat fapte care au aspecte de amenintare terorista,mi s-a incalcat dreptul la respectarea vietii private si familiale si a profesiei de avocat,ignorand faptul ca un avocat nu are nici-o obligatie de a se supune exigentelor cu privire la informarea opiniei publice,iar ca martor al acuzarii lui Lele,nici atat.
Un avocat are doar dreptul la o reputatie pe masura performantelor sale profesionale.
Pentru comportamentul belicos al unui exponent al functiei de procuror nu-mi ramane la aceasta ora,decat sa cer protectie autoritatilor statului,avand dreptul sa pretind protejarea unor drepturi pe plan social,cat si pe plan profesional.....
Pana acum Lele a ignorat procedura legala de judecata in cauzele sale penale sau chiar in cursul judecarii,a gestionat cu o energie demna de cauze mai bune demontarea probelor acuzarii,fara insa sa reuseasca sa combata macar una din acuzatiile privind comiterea faptelor penale pentru care este trimis in judecata....."
Continuare ep.III
Avocat Elena Albutiu

marți, 2 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?

Fostul procuror Lele Alexandru,a devenit demult istorie ca un tartor justitiar ,care a scapat de raspundere penala intr-un dosar de coruptie deferit justitiei de Parchetul de pe langa instanta suprema  la 7 august 2002,dosar care s-a prabusit dupa mai bine de 4 ani de tergiversare de catre instante,pentru motive formale de procedura pe care procurorul inculpat la acea data ,le-a servit cu lingurita de-a lungul anilor de "penitenta" in presa. A ajuns individul sa fie supranumit "procurorul mafiot" sau "nasul dosarelor matrasite".A fost de notorietate faptul ca procurorul a reusit sa compromita atat breasla magistratilor,cat si breasla jurnalistilor prin activitatea incompatibila cu calitatea de magistrat ,ca jurnalist la Gazeta de Oradea.
Toti juristii ,care s-au interferat cu afacerile judiciare ale acestui procuror,in calitate de avocati,martori,anchetatori,judecatori,etc.s-au intrebat legitim cum a fost posibil ca intr-un stat care se pretinde de drept,sa i se permita unui infractor incriminat cu fapte de coruptie sa-si faca apararile in presa scrisa de el (vezi Gazeta de Oradea,de Cluj,de Bistrita.,de Bucuresti,etc.),sa altereze probele,sa demonteze acuzatiile prin compromiterea martorilor si a persoanelor care l-au denuntat pentru spaga luata...cu atat mai mult cu cat era vorba de un procuror.
In acea vreme eram avocatul ales a unui denuntator al procurorului Lele Alexandru.
Refugiat in trustul de Gazete condus de Liviu Man ,s-a cantonat pe activitate jurnalistica de asa zise investigatii,care in realitate au fost adevarate mostre stranii de rechizitorii la  adresa tuturor care nu i-au aplaudat activitatea incriminata penal.
Un lucru a devenit cert : tot ce a aparut in presa scrisa in aceste lamentabile gazete de Lele Alexandru,cu sau fara pseudonimul Catalin Manea,a capatat instantaneu aspect de hartuiala.santaj,ultraj contra bunelor moravuri. Toate,dar absolut toate publicatiile scrise intr-un limbaj obscen,calomniator,dispret pentru tot ce insemna adevar si justitie.
In calitatea lui gazetar,alias procuror suspendat,acest Lele,credea ca nimeni nu observa cata ura si cinism il macina cand "termina "pe unul sau pe altul,in cazul in care rezista la santaj.
Activitatea acestuia pe plan judiciar s-a remarcat prin "fabricarea" de dosare false despre personalitati politice,oameni de afaceri sau adversarii lui in activitatea judiciara,adica avocatii autodenuntatorilor,care i-au dat spaga,martorii si autodenuntatorii din dosarul sau penal,care trebuiau compromisi,defaimati si lipsiti de credibilitate in fata justitiei.
Desi anii au trecut si Lele s-a specializat ca "procuror" de anchete jurnalistice,nu a uitat niciodata sa imbine magistratura cu presa,dovedind lamentabil doar o pregatire profesionala si moralitate precara.
Ca autor a lucrarii "Un rebut a justitiei romanesti" consider de datoria mea sa amintesc oamenilor cinstiti povestea unui individ,din randul magistratilor,care in urma unei hotarari formale este in stare si in prezent sa se autoconsidere "spalat de noroi",de un sistem judiciar,care nu poate fi asociat unui stat de drept,de o justitie,care din nefericire isi continua derapajul in contradictie cu dreptul penal si in contratimp cu interesele democratice ale omului.
M-am hotarat sa rescriu unele impresii din lucrarea mentionata,impresionata de stirile din media care remarca obligatiile financiare de zeci de milioane de euro -anual ,la care este obligat statul roman pentru reparatia erorilor judiciare  existente in justitia romaneasca ,erori judiciare stabilite in baza CEDO .
In orice tara civilizata in lume ,atacurile lui Lele in presa ,intr-o situatie incompatibila cu statutul sau de magistrat,chiar suspendat din functie pentru fapte penale constatate de Parchetul de pe langa instanta suprema,-ar fi fost sanctionate nu numai de autoritatea publica a statului,dar si de soocietatea civila.
In episoadele urmatoare se impune o analiza serioasa a cazului,existand oricand pericolul ca acest procuror,care in timp nu a fost tratat de justitie ca un inculpat acuzat de coruptie,ci ca un coleg cu probleme judiciare,sa revina la vechile obiceiuri,el sau altii ca el.
Avocat Elena Albutiu