luni, 28 octombrie 2013

Tradarile costa mult....

Povestile mele :

Sunt oameni care nu au un caracter atat de frumos ca meseria ce o fac....cum ar fi aceea de medic.
Din nefericire un asemenea exemplar se numara printre cei  mai mari dusmani ai mei,printre cei ce fac totul pentru a vedea daramat pe oricine... si totusi incearca si reusesc sa-ti devina prieteni....(?!)
 La inceput nu vedeam rautatea,agresivitatea,suficienta,lipsa de educatie,prostia.Orice succes (si imi permit sa vorbesc astfel despre lucrarile mele in care mi-am sustinut doar principiile) a starnit invidia,desi intotdeauna l-am obtinut prin munca cinstita.
Acelei persoane i-a fost greu sa faca fata succesului altuia,in timp ce steaua lui apunea .Trebuia sa iasa din tipar cu ceva....Sa atraga atentia. O despartire urata si compromitatoare avea sa-i aduca satisfactia razbunarii acelui om.Atentia unor oameni importanti si altii aserviti acelora il avantaja,chiar in mocirla in care se scalda.
Nimeni nu a vrut sa mai observe ca individul se pricepe doar sa insele,nu sa aleaga un anturaj serios.
Cand afli adevarul in asemenea situatii,ai un sentiment jalnic de a te sti inferiorizat.Un profund sentiment de deznadejde,care trebuie interpretat ca un indiciu de rasturnari profunde ,in care lasam in urma vechile structuri ale unei  prietenii pentru a ajunge la noi forme .
Semn rau prevestitor al esecului .
Nu am avut ocazia niciodata sa fiu mandra de faptele acelui individ !
Am totusi satisfactia ca nu am tradat niciodata,nu mi-am manjit sufletul . Totdeauna am fost derutata cand am fost tradata. Cand un prieten m-a tradat.Nu ma pot obisnui.
As vrea sa-i am pe cei care ii iubesc mereu langa mine,Totdeauna mi-a fost teama sa-i pierd...
Dar ce te poti astepta intr-un mediu mocirlos in care vezi fara sa vrei ,un om care isi bate tatal,sau il ameninta cu moartea ?!
Senzatii inexplicabile.
Niste ciudati,obsedati de control pe toate planurile,foarte rezistenti,care isi satisfac orgoliul umilind pe altii.Distrug chiar lucrurile pe care se tem ca le vor pierde,sau nu le vor obtine.
E groaznic cand esti demonizat pentru satisfacerea orgoliului cuiva.
In fine nu merita sa traiesti in minciuna -in amintirea vremurilor bune.
Ce s-a intamplat o data,se intampla si a doua oara.
EA

marți, 8 octombrie 2013

LOVITURA DE IMAGINE DATA JUSTITIEI ?


Din media:
AVEM SAU NU AVEM O JUSTITIE POPULATA CU PROFESIONISTI ?

Se pune în discutie în termeni duri,dacă măsura înlocuirii din funcții de conducere a unor procurori prin revocare,demitere,sau pur si simplu prin terminarea mandatelor legale pe functii si trecerea lor ca simpli procurori,este sau nu o decizie abuziva a Procurorului General, precum si alte fabulatii frizand actiunea politicului deranjat de incriminarea unor politicieni din conducerea guvernului Romaniei ,daca este sau nu :- 
 o mare greseala?!

 Trebuie sa înțelegem că implicit inlocuirea unor procurori , care complică jurisdicția prin acțiuni care nu au nici-o relevanța în materie penală -este pusă in discutie publică.
Ca o simplă opinie pe care o susțin,arăt că  asemenea măsuri sunt motivate din orice punct de vedere,prin insăsi puterea conducerii ierarhic superioare, de a avea latitudinea, să pună pe funcții oamenii capabili pe care îi apreciaza profesional.
Responsabilitatea actului de justitie ,tot conducerii autoritatii publice îi revine !
Si atunci ,să-i lăsam să-si facă treaba.
Perpetuarea rutinei si deciziile previzibile de incriminare a unor oameni ,pe criterii absolut subiective,cum ar fi povestea referendumului - din partea unor reprezentanti ai autoritatii publice,desigur conduce la neîncredere în Justitie,și comentarii în media ....pe măsura consecintelor asupra cetățenilor de rând,care nu mai pot discerne ce-i bine si ce este rău pentru ei.
Interesele populare,îmbunătațirea vieții oamenilor,educația si prevenirea infractiunilor prin metode în care nu trebuie să fie pe primul plan reprimarea prin condamnări penale,ar fi benefice oamenilor și asa sărăciti si hăituiti de taxe si impozite,amenzi si plăti la orice miscare a existentei de zi cu zi.
Cu ajutorul unei Justiții drepte ,trebuie sa trecem peste barierele de orice fel ,ce se interpun impiedicând -un mod de viață mai bun !

Elena Albutiu



duminică, 6 octombrie 2013

Si alte pareri...daca tot avem dreptul la exprimare !

Ce remarca cetateanul de rand in starea Romaniei ?

Dizarmonia intre politic si economic.
Se pare ca politicul distruge economicul.
Lipseste energia pentru a rezolva situatia economica.
Problemele economice promise in 2012 se afla acum in confuzie totala si oamenii o simt.
Lipseste stabilitatea in opinii,criza continua...dar altfel.
In acest an, apar pregnant dezechilibre in toate domeniile.
Oamenii au vitalitate ,dar o consuma in conflicte si lupte fara cauze...din nefericire.
Lipseste puterea de decizie,creativitatea si inteligenta.
Deciziile se iau exclusiv de barbati.
Ar fi nevoie de calm, pentru ca sa se inteleaga referendumul din 2012.
Oamenii  invoca tot mai mult divinul....!?

Oamenii politici ar trebui sa fie mai energici,in sensul mai pozitiv,mai adunati,indrazneti.
Stilul mental ne plictiseste,pentru simplu motiv ca nu are substanta si rezultat.
Asteptam mai multa ambitie .In schimb primim stilul incisiv ,cand nu trebuie.Nimeni nu vorbeste de armonizare.Tot mai des se pune pe prim plan- aroganta.
Cei din conducerea tarii ar trebui sa aiba fiecare rolul lui.
Vesnicele conflicte trambitate la tribuna publica, au si rolul de a-i da uneori peste cap pe "oratori".
"Loviturile" pe care le primesc ,ar trebui reanalizate.
Un om politic ,care se vrea puternic trebuie sa aiba vointa pentru a darama obstacolele,indrazneala,acceptarea riscului pe care trebuie sa si-l asume.
Cam prea iau problemele personal.
E adevarat au multe idei,dar le lipseste autoritatea si sprijinul.
Putem conchide ca in acest an,tara noastra nu a beneficiat de recunoastere,iar problemele care au aparut....au aparut pe nepusa masa.
Sa auzim numai de bine !
Av.Elena Albutiu