duminică, 26 ianuarie 2014

Penalii din clanul Maghiar intre agonie si extaz judiciar. Ep.III

Din arhiva personala (27 ian.2009)
Interviu consemnat de Nicolae Pop
Elena Albutiu "Activitatea Justitiei in demascarea faptelor de coruptie comise de membrii clanului Maghiar trebuia imbunatatita."

-Considerati ca noua conducere a C.A.S.Bihor va dezvalui neregulile existente in  relatia institutiei cu Spitalul Pelican ?
 -Metoda aleasa de clan pentru insanatosirea medicala a bogatilor este o noua tehnica machiavelica -infractionala- de a obtine bani publici prin C.A.S.
Inca o dovada ca membrii clanului sunt organizati pe ierarhii,astfel ca absenta unuia este imediat substituita eficient de urmatorul.........................................................
Deci in prezent suntem inconjurati de "caderi" ,descrieri si interpretari de situatii personale ale clanului,dar si de colaborarea cu principala si actuala sefa de C.A.S. Bihor,Simona Ardelean.
Raporturile dintre sefa C.A.S. si Adrian Maghiar ca reprezentant "Pelican" au dat nastere multor speculatii...emotionale ,in ceea ce priveste punerea la punct a scurgerii de bani publici catre "privat".Noua conducere,daca va fi vorba de asa ceva ,va trebui doar sa ia masuri pentru aplicarea corecta a legii in ce priveste gestionarea banilor publici destinati sanatatii,sa inlature abuzurile de pana acum,sa dispuna controale eficiente la unitatile beneficiare,atat cele private,cat si de stat.Atunci exista premise ca fondurile obtinute prin suspecte acte de coruptie sa nu mai existe.
-De ce credeti ca a dat Adrian Maghiar in judecata "Informatia de Vest"?
-Parvenitii care au furat pana nu au mai putut vin acum si reclama onoare,imagine,familie,adresandu-se Justitiei ?! Da,este dreptul lor sa se adreseze Justitiei.Dar...exista un "dar"!!!
Trecutul clanului atesta ca membrii acestuia au discutat intotdeauna din pozitia de autoritate  de la Universitatea din Oradea.Sunt sigura ca si acum,cand Adrian Maghiar - cel mai faimos membru al clanului - a cerut Justitiei daune pentru defaimare prin mediatizarea faptelor penale pe care le-au comis el si "famiglia",a conceput o provocare care sa tulbure activitatea judiciara,plina doldora de sponsorizati ai clanului.
Ma mir insa ca nici in aceste momente de incrancenare in lupta anticoruptie la nivel national,nu observa nimeni ca membrii clanului au ajuns incontrolabili la nivel national,ca o consecinta a depravarii morale din Justitie. Pe zi ce trece ,clanul simte insa tot mai mult efectele obsesiei pentru activitati ilicite,aproape ca nu mai lucreaza in calitate de medici,decat pentru a-si apara "cotizatiile"- despre care spuneau la un eveniment inaugural ca au renuntat doar sub emblema Pelicanului- si se ocupa doar de scheme,care spera sa-i scape de raspunderea penala pentru infractiunile comise ani de zile ca titulari de functii la U.O.
In loc de palmares stiintifico-fantastic servit instantelor ca temei pentru a justifica actiunea civila formulata atipic pentru un medic,Adrian Maghiar ar fi trebuit sa inceapa actiunea contra "Informatia de Vest" cu un anunt publicitar: "Medicii clanului Maghiar-competenti penal,tandrii cu complicii si favorizatorii,interesati in noi metode de atragere ilegala a banilor de la bugetul de stat-cauta pacienti interesati de serviciile chirurgicale ale unor oameni de stiinta intre 40 si 50 ani,care se pricep sa-si umple buzunarele si din activitati private,la Spitalul Pelican..." Deci Adrian Maghiar ar trebui sa-si trateze neprofesionalismul,nu sa dea lectii despre cum se poate obtine zeci de miliarde prin Justitia bihoreana !
De ani de zile clanul este interesat de ruinarea resurselor financiare ale anumitor oameni.Orbiti de castiguri ilicite prin exterminarea unor firme comerciale si a bugetului de stat,au dat dovada de potenta intelectuala in ticluirea proceselor de natura sa inhibe o solutie legala.Continutul actiunii civile nu numai ca este vulgar si releva un cult al personalitatii reclamantului Adrian Maghiar,ci este si abuziv,indreptat impotriva presei spre a furniza parghii salvatoare in dosarul penal.
Cel putin asa cred autorii,acum....
Av.Elena Albutiu

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Penalii din clanul Maghiar intre agonie si extaz judiciar. ep.II

Din arhiva personala :(27 ian.2009) episodul II
Interviu consemnat de Nicolae Pop.

-Ce influienta credeti ca au avut delapidarea a 22 milioane de euro si eliberarea a zeci de diplome false de catre membrii clanului Maghiar asupra Universitatii din Oradea ?
-Sigur este vorba de o criza de moralitate,care a zguduit foarte puternic "barca"invatamantului superior din Oradea si de aceea ar fi bine sa se opteze pentru un factor stabilizator,cum este respectarea legii la U.O.
Dupa confirmarea in functie la 1 aprilie(!!!!)2008 a unui rector specializat in "geotermale",Universitatea din Oradea are planuri de redresare ,dar se balbaie din ...necunoastere."Avem directii de dezvoltare,cu responsabilitati ,sarcini si termene,dar nu avem buget.Sa vedem cum le aplicam "se lamenteaza rectorul Cornel Antal.Deci se asteapta reglementari pentru aplicarea Ordonantei BOC privind situatia ....pensionarilor si multe alte pere malaiete de la Ministerul Educatiei.
Un lucru este cert,U.O. si-a pierdut credibilitatea din cauza managementului gresit al clanului Maghiar,subiect pentru sesizari penale ale abuzurilor de drept cauzatoare de prejudicii in administrarea universitara.
Actualul rector in mod cert,nu va mai avea un mandat prea usor. Pe timpul celor patru ani,si-a propus ridicarea calificativului acordat de ARACIS- "incredere limitata"-dupa scandalul in urma caruia au ajuns acuzati cei din clanul Maghiar (atragerea nejustificata a unor fonduri din bugetul de stat,eliberarea de diplome,etc.)
Antal "pregateste" dosare cu acte,care ii inculpa in continuare pe membrii clanului.Parca nu ar avea alta treaba decat sa ascunda raul pe care l-au facut cei care trebuie sa creada ca secretul lor este in siguranta.
Dar problema cea mai dificila este rezolvarea problemelor privind calitatea invatamantului universitar oradean.
In acest context U.O. ar avea motive sa ceara clanului in justitie ,reparatii morale.Doar nu vrea cineva sa spuna ca nu a fost prejudiciata si material imaginea institutiei de invatamant superior si a senatului universitar prin faptele comise,care au fost incriminate penal de autoritatea statului...
-Ce considerati ca se va schimba in activitatea membrilor clanului odata cu demisia lui Adrian Maghiar din functia de decan al F.M.F. ?
-Adrian Maghiar a devenit businessman cu mult inainte de demisia din functia de decan; nu se teme de nimic,are putere de munca,este original,are simtul banului,este atent din ce parte bate vantul schimbarilor politice.
Important este pentru el ca la Spitalul Pelican lucrurile merg "bine" pentru moment.
Asadar are senzatia ca stapaneste situatia si fara functia de decan.
Asa-zisa presiune mediatica ce este vehiculata de Adi Maghiar nu i-a fost nici pe departe fatala,clanul iesind mereu singur in fata opiniei publice pentru a-si clama virtutile si prosperitatea(!!!!).
Se pricepe ca nimeni altul sa dea prostilor valoare si mai ales parvenitilor care umbla dupa portofele.
A promovat cu mare pompa medicina comerciala si nu scapa o lacrima dupa functia de decan.
Desi stie ca se apropie marea confruntare penala cu dosarele D.N.A privind eliberarea de diplome false,Adrian Maghiar inca spera la un tratament penal preferential.
Continuare in episodul III
Av.Elena Albutiu

vineri, 24 ianuarie 2014

Penalii din clanul Maghiar intre agonie si extaz judiciar.

Din arhiva personala .(27 ian.2009)
Interviu consemnat de Nicolae Pop.
Elena Albutiu : "Activitatea Justitiei in demascarea faptelor de coruptie comise de membrii clanului Maghiar trebuia imbunatatita."
-Sunteti autoarea serialului intitulat "Am fost avocata clanului Maghiar ",publicat in exlusivitate de "Informatia de Vest".Care a fost motivatia demararii acestui proiect jurnalistic ?
-Am dorit sa atrag atentia presei nu numai asupra clanului Maghiar,ci si asupra faptului ca dependenta de infractiuni a membrilor acestuia,care au ocupat ani de zile functii universitare de decizie,a dus la un esec spectaculos al Universitatii din Oradea.Asta o simtim sau o stim,dar nu toti putem face fata situatiei care s-a creat ,deci era clar ca activitatea Justitiei in demascarea si sanctionarea actelor de coruptie trebuia imbunatatita.Evadarea dintr-un sistem de blazare a actelor judiciare ar fi o binemeritata rezolvare a anchetelor penale pe seama membrilor clanului ,pentru a se face ajustarile necesare ,pentru a se alege cel mai bun drum inainte .Oricum este un moment pentru a se face un pas inainte si probabil ca toti ne simtim obligati de faptul ca se fac -de la DNA Bucuresti -miscari in favoarea opiniei ,ca suntem toti egali in fata legii,sau pur si simplu,ca este de neevitat un final legal al anchetelor penale.
Se intelege ca acum este vorba de o anume maturitate  si trebuie sa fim pregatiti sa intampinam o noua viziune asupra coruptiei.
-Pe langa infractiunile pentru care sunt deja cercetati sau chiar judecati,ati identificat si alte fapte penale imputabile membrilor clanului Maghiar.Credeti ca organele abilitate ale statului s-au autosesizat referitor la acestea ?
-Starea de fapt a fost identificata de la inceput de autoritatea penala,care evident s-a sesizat "in fapt".
Pe parcurs,odata cu efectuarea actelor premergatoare si ridicarea unor dovezi cu grad mare de certitudine,s-a facut si incadrarea juridica a faptelor.Este adevarat ca am pus accentul asupra unor incadrari juridice adecvate cazului,considerand mult mai complexa activitatea infractionala in cazul semnalat si mai ales datorita faptului ca problema diplomelor false -de care fostii rectori sunt acuzati oficial -a devenit o problema internationala.
Scandalul pe seama clanului a fost unul mediatizat de presa din intreaga tara.Este bazat pe date reale,constatari autorizate si nicidecum pe procese de intentie,asa cum le place lor sa creada.Asadar nu am nici-o retinere sa cred ca organele penale au tinut seama si de exigenta publica,de interventia presei in mediatizarea unui caz de coruptie iesit din comun si ca in final nu va exista compasiune fata de aspectele medicale specifice invocate demembrii clanului de cate ori intra in contact cu Justitia ,sperand ca vor fi apreciate  ca motive de dezincriminare.
-Este posibil ca membrii clanului Maghiar sa nu plateasca pentru faptele lor?(In anul 2014 as raspunde acestei intrebari  mult mai rezervat.Tergiversarea problemelor penale ale acestora timp 8 ani ,ne duce cu gandul la ineficienta sau chiar insuficienta unor sanse, la reparatii  penale , materiale si chiar  morale.)
-Disparitia lor din functiile de conducere universitare -pentru ca nu au stiut sa-si limiteze masura si tupeul specific infractorilor - i-a dus la decadere,fara prea multe explicatii.Pe de alta parte opinia publica trebuie sa afle mai multe despre ei-si de bine si de rau-mai ales ca le este frica de mediatizare ,pentru ca nu-si asuma nici in ceasul al 12-lea raspunderea pentru raul facut.Spun cu orice prilej ca nu este cazul sa le provocam istericale ,ca se "pricep" si ei la Justitie,ca doar nu degeaba si-au creat ,ai de zile,parghii de santaj in aceasta directie,oferind servicii universitare.Inca de la o varsta frageda,progeniturile cu "spate" din Justitie au ajuns doctori in stiinte,cu titluri si talente profesionale...geniale,dupa chipul si asemenarea fratilor Maghiar.C.V.-uri atat de incarcate incat nu incap pe tava servita parintilor,deci se poate pune problema unor contraservicii pe masura.
Multi judecatori si procurori se simt vulnerabili in fata acestor pseudocomercianti  universitari .A venit timpul sa intelegem rolul clanului ,cel putin in activitatea Justitiei bihorene.O simpla privire in arhivele instantelor ar scoate in evidenta "succesele judiciare" ale clanului in confruntarile cu adversari cum este Curtea de Conturi Oradea,firme cu plati neonorate,litigii de munca,etc.
Urmeaza episodul II.
Av.Elena Albutiu


luni, 6 ianuarie 2014

Secretul vietii linistite.

Cuvinte care ne tin uniti :
"te rog !";"multumesc !";"iarta-ma !"
EA