miercuri, 29 octombrie 2014

Penalii vechi si noi.


Din arhiva guvernarii PDL:
Solutii judecătoresti compensatorii pentru inculpații dizidenți politici.

Unii procurori acuza.
Unii procurori demonteaza acuzatiile.
Specialisti în știința dreptului și acolo si dincolo.
Cine insultă legile acestei țări,punând în fața opiniei publice derapaje pe seama unor magistrati inculpati?
Primul caz mediatizat in Romania de magistrat(procuror) corupt s-a tăiat ca maioneza dupa ani si ani de tergiversare.(Este vorba de fostul procuror Lele Alexandru de la Parchetul Tribunalului Bihor)
In timp, acest caz nu a rămas singular.
Lele Alexandru nu este decat ultimul dinozaur, demontat în doi peri de colegi-procurori tineri de la DNA Bucuresti(în 2007).
Daca Norica Nicolai ar fi perceput acest caz in calitate de Ministru al Justitiei în mod cert ,dosarul Lele ar fi cunoscut o solutie legala.

Avocat Elena Albutiu


luni, 27 octombrie 2014

Primul COCOS ...

.....................................................in concediu paternal la DNA.
Ii dorim batranete lunga si fericita !!!!!

EA.

vineri, 24 octombrie 2014

Butonul de oprire -camera de garda in spitale....

Adevăruri din viață :
Flash :
Moralitatea doctorilor.Nu mai găsim onestitate.Sau...foarte rar....!
Camera de gardă !!!!
Nu-i tot una o vânzătoare de flori sa se îndrăgosteasca subit,la prima vedere -de un doctor sau să i se întâmple același lucru unei colege de la locul de munca.
Nicidecum florăreasa nu va staționa în camera de gardă.Este o chestiune elementară de bun simț.
 EA.

marți, 21 octombrie 2014

Saluturi europene pentru inculpatii de lux.

Spaima procurorilor santajabili.
Punctul forte al DNA Bucuresti : fostul procuror Lele Alexandru curat si spalat de coruptie.
Lele nu a ascuns faptul ca s-a folosit de sarmul fostului premier Emil Boc pentru a-si apara liberatatea penala.
Chiar a supralicitat prin gura lui Man Liviu, patronul trustului de gazete din Romania.
"Nu pot nega ca sunt prieten cu Boc" si-a salutat liberatatea din arestul preventiv acesta.
Masura temporara a arestarii preventive a fost luata pentru ca gazetarul reprezenta pericol public ca autor a unor infractiuni de santaj.
Ambitiosul program de spalare penala a lui Lele Alexandru,fostul procuror semicentenar ,cu agresiuni la activ in familie,cu vecinii sau cu oamenii de pe strada a durat mai mult de 5 ani.
Niciun alt dosar penal nu a calatorit atat de mult pe cheltuiala Inaltei Curti de Casatie si Justitie Bucuresti,care induiosata de lacrimile lui Lele i-a stramutat dosarul de vre-o sase ori,pana cand a ajuns la o instanta de sub aripa Clujului si anume la Alba Iulia. Nu-i greu de ghicit pana unde reflecta oranjul la acea vreme.
Niciun alt dosar nu a calatorit atat de mult.
Niciun alt procuror nu a facut atata jurnalism in roba de magistrat.
Niciun alt procuror nu a reusit sa ajunga "senior" in presa.
Tot fostul actualizat si apoi pensionatul procuror ,parasutat apoi in avocatura de Mehedinti ,dar cu excelenta in Oradea pe care nu o putea uita cu atatea relatii penale,cu care si-a marcat un alt debut si anume : Insangerarea scenariilor de penitenta in presa prin sacrificiu propriu.
Dupa ce a infiintat "Clubul viitorilor magistrati "(?!) si-a deschis (de fapt ascuns)un birou de avocatura unde penalii se mandreau "cand hartiile ajungeau la Lele".De ce ? pentru spalarea de penal.
Asa semicentenarul nostru cu duritatea la pachet a ajuns favorit in cursa pentru nominalizarea celui mai corupt magistrat din Romania,
Cosmetizat de DNA- Lele va juca un rol insemnat in Justitie prin spolierea bugetului de stat prin plata unor daune imense pentru penitenta in presa-Gazeta de Oradea.
Cuvantul de ordine va fi :"Rolul unui magistrat in jurnalistica"
Oricum Lele nu a condus altceva decat Gazeta de Oradea. Nu orice barbat -intre barbati -poate ocupa fotoliul de senior -editorial-dupa ce infractiunile comise de el prin coruptie au cunoscut un minuscul hapy end.
La capitolul expierente profesionale Lele a putut apoi sa planga siroaie si tot nu si-a spalat pacatele.
Am inceput sa suportam o noua epava judiciara marca LL.
Solutia de scoatere de sub urmarire penala dupa restutuirea cauzei la parchet a fost si va fi o insulta la ideea de justitie in Romania.
Avocat Elena Albutiu

marți, 14 octombrie 2014

Unde duc faptele penale sterse cu buretele ?

Drepturile omului au ramas un domeniu nepalpabil in Romania.
Refuzul de a face parte din lumea comerciala a Justitiei.Asta vreau !
Sa nu uitam de dreptul nostru -al avocatilor- ,la imagine,la exercitarea profesiei cu demnitate,drept pe care nu vad de ce sa nu-l exercitam asa cum ne da dreptul legile acestei tari ?!
Desi a trecut un timp oarecare in liniste in presa scrisa de fostul procuror Lele Alexandru in funesta Gazeta de Oradea,ca avocat nu am niciun motiv sa cad la pace cu acesta si sa nu rezist ani de zile la santajul exercitat asupra mea prin scrierile sale compromitatoare ,pe care cu o pofta nebuna le reitereaza prin anumite publicatii care ii sustin in actualitate aberatiile si calomniile din publicatiile anului 2006 in gazeta respectiva.
.Ciorbele reincalzite a lui Lele.
Pe undeva,normal ca ma ataca pentru ca am desconspirat actiuni majore de coruptie cu care a fost acuzat.
Din lipsa de argumente juridice Lele a practicat ani de zile ATACUL LA PERSOANA impotriva mea.
Un exemplu de publicatii reiterate, dintre cele mai aberante creatii santajiste a lui Lele, dupa mazilirea din parchet :"Avocata Elena Albutiu si-au inscenat un furt ",sau "Povestea clientului care a cerut inapoi onorariul de 200.000 dolari este notorie in mediul juristilor oradeni ",etc.
In timp util,mai exact imediat am dat replici la aceste mizerii jurnalistice ,despre care nu se face vorbire,motiv pentru care ma vad silita sa eliberez memoria aglomerata de inhibitii de tot felul ale autorului  .
Asa ca pentru mine au devenit importante amintirile despre un asa zis jurnalist,acum avocat si el ,in tagma mult visata a monstrului sacru inventat de el si vecinul meu avocatul Koloji Arpad,care se joaca -fara sa -l inteleaga - cu cuvantul "notorietate" pe care il flutura in ziare cvasiromanesti pentru a-si sustine minciunile proferate ani de zile la adresa mea... cu o casa mai incolo -in vecini....!!!
Cei doi si-au terminat plangerile penale impotriva adversarilor judiciari,au terminat activitatea de imbalsamare a unor lucruri interzise si acum spera ca profesia de avocat sa fie rezumata doar la incasarea de onorarii nemeritate.
Chiar daca traim momente dificile din punct de vedere financiar,cred ca trebuie sa ne intoarcem la un Lele A. in roba de magistrat,sa apreciem prinosul pecuniar al reintegrarii sale ca procuror si apoi din aceasta pozitie ca  pensionar in cumul cu castigul de avocat de Mehedinti ,sa avem grija de onorariile sale imense !...ca Lele
este motanul care trebuie sa cada intotdeauna in picioare...!!!!!
***
Ca avocata a unui autodenuntator dispus sa demaste spaga data unui procuror,adica lui LL si apoi unor judecatori ,am fost hartuita ani de zile -cu citatii si mandate de aducere ca martor in dosarul de coruptie a judecatorilor Munteanu Traian si Popa Adrian.
Am fost supusa de procurorul Lele mazilit cativa ani ,in presa -unei campanii de presa in care mi-au fost incalcate toate drepturile de cetatean al acestei tari si de avocat in exercitiul profesiei.
In acest context desigur simt nevoia de a scapa de constrangerile ce mi-au fost impuse in profesie prin conditionarea mea de inhibitii sociale .
Mesajele lui LL erau ca "poate desfiinta pe oricine in presa si sa-l determine sa-si paraseasca locul de munca".
Nu l-a interesat daca astfel de mesaje erau luate drept acte de santaj din partea lui.
Ca fost procuror trimis in judecata pentru comiterea unor infractiuni grave de coruptie si salvat formal prin restituirea dosarului la parchet pentru chichite procedurale de o instanta din Alba Iulia ,ar cam trebui sa-l intereseze  .... dar si ca avocat mitoman ...
De ce ii zic mitoman ?!..pentru simplu motiv ca toate scrierile sale,interventiile la diferite publicatii au avut un singur scop : nascocirea unor intamplari extraordinare mai ales impotriva unor avocati incomozi pe plan profesional,care-i dadeau peste cap balivernele,cu scopul de a atrage atentia celor din jur asupra sa ,de a iesi in evidenta  si a obtine admiratia si simpatia anturajului sau controversat.
Uita Lele de cand era ancorat prin vizite nenumarate in cabinetul meu avocatial  ,cu crizele sale simulate sau nu de hipocalcemie la care eram obligata sa asist cu dezgust,la disperarea cu care incerca sa ma abordeze pentru a renunta la clientii mei epuizati de Lele pe plan financiar si alte comportamente evidente doar prin tendinta de a denatura adevarul....
Cine poate crede ca un penal se poate  vindeca ....?!
Avocat Elena Albutiu


luni, 6 octombrie 2014

O femeie a stiut sa se razvrateasca contra mafiei locale.

A stiut sa-si creeze o imagine.
Cand au aruncat cu bombite asupra ei,trebuiau sa se astepte la puterea de reactie a unei femei pregatite sa supravietuiasca pentru aflarea adevarului.
Trebuie sa stim sa traim si asemenea vremuri !
Cum recunoastem "mafiotii "?
Mafiotii incep orice actiune cu un avertisment,care trebuie inteles de cel caruia ii este adresat.
Ei nu contacteaza direct persoana ci lasa un semn,care trebuie sa-l sperie si sa-i dea de inteles  ca se afla in vizorul lor,ca ar trebui "sa iasa din joc".
In general astfel de actiuni vizeaza persoane care prin pozitia lor deranjeaza clanuri,sau nu sunt de acord sa plateasca asa zisele "taxe de protectie",care trebuie sa aiba aspect de spaga,de sustinere a unor actiuni ilicite,etc.

Ca simplu cetatean,platitor de taxe la stat,sunt profund dezamagita chiar acum ,de anumite discursuri cu" tenta "de sustinere electorala.
Am sentimentul ca din lipsa de argumente in favoarea sustinerii asumate pentru campania electorala prezidentiala ,unii se cantoneaza inadmisibil pe ATACUL LA PERSOANA in stil mafiot, in stilul descris mai sus.
Atacul la persoana folosind instrumentul indreptat impotriva unui asa zis "potential penal"...
Sa fie doar o simpla diversiune ? ...sau santaj inadmisibil in asemenea cadru ...
Din nefericire multi nu vor sa inteleaga un lucru deosebit de important si anume ca LEGEA NU ESTE FACUTA SA FIE INCALCATA,iar daca se intampla asa ceva problemele ivite de natura penala mai ales, cad in competenta absoluta a organelor penale,deci in autoritatea statului si nu sunt lasate la latitudinea absoluta a unor reprezentanti efemeri ai politicului.
Daca se intampla asa ceva nu mai avem stat de drept.Dar cine zice ca avem ?!
Avocat Elena Albutiu .