sâmbătă, 23 mai 2015

Cine te crezi Laura Gal ...?.

Dreptul la replica :
Viata ta personala nu ma intereseaza decat in masura in care se interfereaza cu familia mea sau cu profesia mea de avocat al apararii pe caz.
Asa ca suspiciunile tale asumate in scrierea aparuta la 18 mai a.c. in Bihoreanul cu titlul "Canalizati pe "tunuri" ,in care vorbesti fara explicatii si  evoluezi fals, la plesneala,nu este altceva decat o imixtiune de prost gust in justitie .
Tu ai o problema !
Te-ai complacut in medii putrezicioase si acum dai impresia ca ti se permite orice.
Te lansezi in optiuni de cocota,curtata de penali,avand sentimentul ca oferi oportunitati, pentru a satisface orgoliile unor organe ale autoritatii statului ,din domeniul acuzarii,fara insa sa discerni ca te referi la o faza a procesului penal nepublica ,in etapa cand vinovatia ,prejudiciul si chiar incadrarea juridica sau existenta faptelor este inca incerta conform apararii.
Daca scrierea ar fi tinut de lista ta de valori supreme,care putea fi ,fara sa stiu <cinste si onoare>,poate nu era cazul sa te combat la punct si virgula.
Cand abordezi insa o problema judiciara,exact pe acuzare,cand dai de inteles ca stii mai multe decat organele abilitate sa faca urmarirea penala si care in acest stadiu doar propun arestarea ,care nu inseamna condamnare, inteleg ca lansezi avertismente in eter ca mai ai probleme cu "constructiile".
Nu ti-a cerut nimeni parerea,nici macar parchetele,nici cu privire la starea de fapt si evident nici cu privire la oportunitatea  arestarii.
Pe de alta parte nu ai nici-o sansa sa te afirmi in sistemul judiciar,nici pe plan profesional unde nu ai studii de specialitate si din pacate nici pe o logica primara privind calitatea umana a celor defaimati.
Informatiile pe care le-ai falsificat ar fi cazul ,sa le corectezi!
Sa apreciezi efectul periculos al imixtiunii facute intr-un cadru extrajudiciar cu privire la inculparea unor persoane.
Esti obligata sa tii seama teoretic ca jurnalist si tu,de existenta PREZUMTIEI DE NEVINOVATIE ,atat la apararea,cat si la acuzarea unei persoane impotriva careia se desfasoara urmarirea penala,intrucat sustinerile facute in materialul publicat sunt de natura sa influienteze cursul acestora si in viitor va impieta sigur asupra unui proces echitabil.
Daca ai dovedit ca ai acces liber la surse neprofesioniste,dar active sub alt blazon,atunci ar trebui sa te temi ca ajutorul care l-ai primit de la firmele cu profil "constructii" ar putea fi numit penal "spaga" la un moment dat.
Nu pot accepta ca de dragul ratingului , sa faci jocuri de anihilare a apararii unor oameni anchetati penal si mai ales sa  faci ingerinte intr-o activitate pentru care presa nu are nici-o calitate.
In concluzie jurnalista Gal Laura interesata cu aceiasi pasiune ,de fotomontaje cu medalioane cu tot,este evident ca nu vede limpede si competent situatia juridica a celor arestati preventiv ,motiv pentru care ii recomandam sa se corecteze si sa nu faca abuzul evident.
Delatiunea extrajudiciara facuta de  jurnalisti ,este pusa deocamdata sub semnul intrebarii in justitie si este tratata ca un simplu scenariu cu intamplari care daca se dovedesc neadevarate,se confrunta cu o mare mitomanie curat-murdara.
 In plus daca iti trece prin minte sa invoci proba veritatii cu acte si informatii precise,in mod cert nu ai vre-o sansa ,doamna jurnalista !
In plus jurnalistii de aceasta teapa , deranjeaza dreptul la aparare ,care nu se face in fata ziaristilor,ci in justitie si prin urmare ziaristii in acest caz ,poarta raspunderea oricaror influiente menite sa deturneze mersul anchetelor penale.
Avocat Elena Albutiu

marți, 12 mai 2015

UN KILLER JUSTITIAR EP.II

Din arhiva proprie a anului 2006.
Publicatii cu titlu de replica in aceiasi perioada.
"Dupa ce a intrat in presa Lele Alexandru ,in deplina nelegalitate,adica in incompatibilitate de functii ca procuror chiar suspendat si jurnalist la o gazeta privata-nu a mai fost barbat.A fost un simplu si inutil lele.O inutilitate sublima.
Noi,muritorii de rand nu putem spune despre procurorul suspendat pentru cauze penale de coruptie , intrat pe usa din spate ca gazetar, ca este si a fost paralel cu stiinta dreptului  si ca acesta ar fi un motiv pentru care s-au descotorosit  de el superiorii  .Nuuuu! Trebuie sa spunem foarte ferm ca domnul este victima facaturilor judiciare si a ajuns in presa cu titlu de asistat social ,acordat de milosul patron al gazetelor din Cluj,care se legitimeaza  ca prieten minunat cu fostul premier Emil Boc.
La scurt timp am aflat ,dupa clonarea in presa a acestui procuror ,ca se pricepea la lupte corp la corp sau inarmat cu bate de baseball in spatiu public,lovind in nestire tineri nevinovati ,care l-au deranjat psihic,motiv pentru care cei din sistemul judiciar ,trebuia sa-l laudam ca are  temperament.
Mai apoi ,cand un tip calcat pe batatura,cu aptitudini de boxer l-a insangerat in bataie(vezi foto)noi trebuia sa avem compasiune.
Plangerile penale facute de procurorul fara exercitiu ,impotriva celor care i-au aplicat lectii de corectie fizica pentru atacurile la persoana, furnizate saptamanal in gazetele personale,baltesc in lacrimile si suspinele lui Lele.
Aceste plangeri penale in care reclama corectiile primite din prea multa "expresie libera "le-a  facut Lele din respect fata de Justitie zice el si nu pentru ca ii placea sa mai faca pe procurorul.
Orice lupta impotriva capodoperelor jurnalistico-penale ale gazetarului ,care exprima clar in scrierile sale ,contradictiile pe care le facea la tot pasul intre logica si profesionalism,intre orgoliu si tendinte mitomane , trebuia sa fie sortita esecului ,in conceptia maniaco-depresiva a acestui individ.Iti facea viata si profesia un cosmar in publicatiile lui obscene.
Toate ca toate,dar inotand in ape tulburi,adica in incompatibilitate cu presa, individul nu s-a pus  la adapost macar moral,pentru a-si asuma raspunderi conforme cu Rezolutia nr,1003/1993,adoptata de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei,care consfinteste principiile de baza a ziaristicii.
Merita sa le detaliem,ca sa auda cei care au urechi de auzit :<Sunt interzise exprimari care urmaresc prejudicierea demnitatii,onoarei,vietii particulare,dreptul la propria imagine,cat si manifestarile publice obscene contra bunelor moravuri>.
Dar pe Lele Alexandru,procuror clonat in presa,nu-l intereseaza principiile ,el este doar nebun dupa Justitie si o face in presa dupa principii personale,care sunt : vendete personale ,reglari de conturi prin intermediul presei,<anchete la sange> pe seama unor personaje ,care i se par incomode,atacuri la persoana,obscenitati cu care iese in fata oamenilor in presa scrisa de el,amenintari cu moartea ,etc.
La proba practica in presa ,ce vedem ? Un individ foto(vezi mai sus ) in picioare,pe prima pagina a Gazetei de Oradea (unde suntem atentionati ca avem in fata o gazeta pentru barbati,obligatoriu peste 18 ani ) ostenit de lupte ,de data asta inarmat cu ce a avut norocul sa aiba in mana,adica o umbrela,insangerat pe zona cea mai reprezentativa ,dotata cu mustata,tinand  sugestiv telefonul la vedere pentru asistenta medicala de urgenta.
Scenele anterioare nu au fost imortalizate ,probabil nu dadeau bine la onoarea de imbatabil a lui Lele,adica aruncat pe scari ,in stare de orice.
Ce ghinion pe el sa-l vada o doamna Monica (despre care gurile rele barfesc ca l-a sustinut din toate partile) in asemenea hal de insangerare, tocmai cand poza in <victima a politiei politice>,calm sau CALMAT !
Aceste momente , ne-au inspirat si noua o mila profunda ,sora cu dispretul,fata de un tip ,care in exces de vascularizatie puternica nazala,amestecata cu mucozitati din organul lui de miros insipid,dar nu incolor de data asta ,a refuzat chiar mana intinsa a unui vecin de palier pentru a se trage in pozitie bipeda in urmatorul foto,pe care l-am dat si noi in imagine mai sus.
Cine stie ce scrieri ale suspendatului, inca cu dosar de coruptie in instante -vor urma ?
Putem anticipa ,niste titluri: Necazurile unui procuror fara portofoliu( a se citi fara spaga);Sandu protagonist a unor episoade sangeroase; ori <Alex s-a prezentat voluntar la medicul legist sa vada daca sufera cu capul>,sau <Procurorul inculpat inaintea audierilor la DNA Bucuresti cu mana dreapta in gips si capul bandajat >.
Dupa cum stau circumstantele ,la provocarile care urmeaza in Gazeta de Oradea....vom fi nevoiti localii oradeni "in corpore" sa cerem punerea lui Lele sub interdictie medicala-cel putin pana la terminarea proceselor penale in care el si "colegii" lui  de gazete sunt protagonisti."
Asteptam noi postari in "Gradina de hartie,sau carton",ca sa putem sa-i  redam replicile din aceiasi perioada.
Consemnat Elena Albutiu

luni, 11 mai 2015

UN KILLER JUSTITIAR

Cazuri dezbatute public:
Din arhiva personala (anul 2006)"Replica la replici"
"Daca fostul procuror bihorean Lele Alexandru zis Alex alias Catalin Manea ,vrea sa revina in roba de procuror,el va continua cu atacuri de tot felul in spatiul public,impotriva celor care l-au incriminat si celor care colaboreaza cu adversarii sai declarati.
Dar sa facem un istoric al acestui personaj,parca desprins din filmele horror.
Intai sa aflam cum a devenit Lele -barbat.

Evident in perioada cat a exercitat functia de procuror,prin arestarile spectaculoase,prin fabricarea unor dosare penale din dosarele vechi iesite din circuitul administrativ al parchetelor,cu acte sustrase din dosarele penale in care erau implicate persoane cunoscute cu afaceri banoase,ori din informatiile pe care le obtinea in virtutea functiei de  procuror,care facea interesul sau plauzibil pentru descoperirea de fapte penale.Era de notorietate ca in relatiile lui cu anumiti politisti,uzand de pregatirea profesionala precara a unora,le cerea sa efectueze anumite acte de cercetare penala,pe care le folosea apoi ca probe in arhiva proprie.(cu sediul intr-un apartament de bloc inchiriat).
In fata sefilor ierarhici din parchete ,lasa impresia unui profesionist,urmand dealtfel in paralel studii economice atat de necesare in calculele sale mercantile.
Ne amintim cu totii cum au inceput arestarile preventive spectaculoase in lumea bancara(directori de banci cu mentiunea ca niciunul nu a fost condamnat pe rechizitoriul procurorului - Lele Alexandru),sau personalitati din lumea afacerilor (Srouji Mohamed si altii care trebuiau sa-si cunoasca tatucul penal in Bihor) si dupa ce instantele infirmau aceste masuri,avea o tehnica bestiala de a lasa impresia ca anularea mandatelor s-a facut cu acordul sau,iar dupa redobandirea increderii si oamenii erau repusi pe functiile avute pretindea foloase in bani sau avantaje.
In acele vremuri cand Lele era inca june-procuror cu mustata,situatia lui materiala a luat o turnura imposibil de realizat prin mijloace bugetare,cu sotie si trei copii.
Casa a fost amenajata in stil occidental,mai multe autoturisme de marca,excursii in Germania,Austria,Spania,Franta,vacante la Nisa,etc.Apoi a promovat diverse afaceri banoase prin persoane interpuse : frate,socrii,etc.cum ar fi :afaceri imobiliare,transport,comert cu masini aduse din occident,etc.
In schimbul unor foloase de tot felul ,exercita traficul de influienta ,aparent dezinteresat fata de colegii sai procurori,lasand impresia ca ii ajuta in actul juridic,in realitate directionanad ancheta in sensul dorit de el.
Avea relatii aparent de prietenie cu diverse persoane,pe care le-a "servit" candva ,in scopul de a se informa asupra oricaror probleme,care ar fi putut genera o strategie personala pentru spaga.
Inafara de asta sub masca "omului cu putere"a atras oferte de "nasit"la diversi tineri (in total 22 de fini),care ulterior ramaneau parteneri de incredere in activitatile sale oneroase.
Se straduia mult sa creeze aparenta unui procuror perfect,cu vocatie pentru promovari si aprecieri pozitive la sefi,etaland cu orice prilej cunostintele  sale asa-zis profesionale,pe care le folosea in interesele  sale personale interminabile.
Paradoxal,dupa ce a inventariat un numar imens de cauze anchetate, le-a lasat nefinalizate,mai ales cele in care au fost infirmate arestarile dispuse de el pentru diverse nelegalitati procedurale .
In asemenea situatii ramanea dezinteresat si amana mereu solutii,lasand cauzele la "prescriptie".
Ceea ce a costat imaginea acestui procuror,au fost arestarile spectaculoase in tandem cu presa din anul 2001,care in totalitate au generat scandal public si care ulterior au fost infirmate de forurile superioare pe motiv ca nu sunt fapte penale(absolut inadmisibil in activitatea unui procuror).
Mai mult in presa vremii a fost implicat in disparitia unor dosare din parchete,fiind nominalizat cu dosare concrete,dupa controalele efectuate.
Nefiind tras la raspundere pe acest plan al activitatii profesionale,a apreciat incapacitatea de a fi descoperit.
Urmatorul episod : Dupa ce a intrat in presa Lele nu a mai fost barbat.A fost o inutilitate sublima.
Consemnat Elena Albutiu

duminică, 3 mai 2015

Toata lumea inseala pe toata lumea.

Spatiu pentru femei : fericite,agresate ,nerespectate :
Salvatoarele barbatilor la andropauză !ep.I
Noul sezon condus de hormoni ?!
Cauze ?
Veniturile ?!Rezolvarea problemelor sociale,sau profesionale ?
Oferta feminina este prea mare !?Femei tinere dornice sa iasă din anonimat.
Se joaca dur :avere,functii,măritis sau amantlac.
Barbatii tot mai des apar ca modele disperate de virilitate apusă.Cei tineri se preteaza la favoruri sexuale contra verighetă.
Să vedem noul sezon condus de hormoni !Cum poate o femeie lefteră pune mana pe averea unui bărbat bătrân cu bani.Cum il lasă apoi in posteriorul gol-golut.
Femei fericite? Nu !!! Unii bărbati din această categorie ,chiar visează să devină tată si nicidecum  bunic făcut de copii săi maturi.Ne punem intrebarea cum a trăit domnul până acum ? Desigur ANONIM !
 Intr-o asemenea combinatie femeile tinere se pot trezi un fel de "mamă purtătoare" de copii care seamană perfect (???)cu tatăl andropauzist.
Există cazuri în care sunt implicati oameni politici,unii primari cum este cazul de ultima ora privind pe Gheorghe Nichita....om cu mai multe amante la activ ,pană când ultima i-a tras clapa binemeritată....
Dar ce a îndepărtat-o pe aceasta de o asemenea personalitate ? Nicidecum banii !Poate nu a fost niciodata profundă ?
Poate nu s-au potrivit si pace si de ce sa nu observe ca plină-i lumea de Donjuani ca el,obisnuiți sa joace jocul cu mai multe femei o dată.Poate s-a simțit in cele din urma hărtuită...
Sunt si  iubiri ca sampania zic unii ...
Prima gură demențiala,dar li se face repede greață de atâta dulce.
Ajung domnii să nu mai suporte,nici să-și vadă iubitele.
In lumea asta ,multe poti face din vointa,dar sa te îndrăgostesti,nu !
Cea mai nasoală betie este insă sa te imbeți cu apa rece.Din nefericire tot mai des.....Oare nu mai există stimă de sine,sau nu mai are omul încredere in propria valoare ?
EA.

vineri, 1 mai 2015

In România un fel de aristocrație fără pedigree....

O femeie care a reusit într-un domeniu : avocat,doctor,profesor,etc. nu poate fi abordată ca femeia de consum !
Totusi despre o fosta avocata,despre ultraeleganța ,luxul ,pantofii și posetele,fostei ministru Udrea Elena se vorbeste prea mult și prea puțin despre modul cum a reusit sa fie atât de penală,atât de "ministră",atât de "zeița",atat de instruită de fostul presedinte al tarii pe plan politic,atăt de consumata financiar cu parada electorala ,încât a ajuns să  fie supranumită stâlpul de susținere al fostului presedinte Traian Basescu și singura luptătoare pentru "dezvoltarea Romaniei"....
Acum doamna s-a specializat în arătatul cu degetul....si în alte direcții.Să întelegem că domnii au rămas pe mal (a se citi :la adapost),în timp ce ministresa se scufunda cu o barca insalubra ?
Se pun in evidentă tot mai mult ,anumite trăsături de caracter, care au fost ascunse până acum, cum ar fi faptul că în acest moment exista mai multa lașitate la bărbați decat la femei si că oamenii în general sunt bolnavi de ură...
Coruptia încă ...o bomba neexplodată este pusa  în siguranța (a se citi :în cătușe).
Cu toate acestea, elementele explozive trebuiesc dezamorsate !!!!
Energia cazanului sub presiune,va trebui însă dezamorsată treptat....
Situația nu a scăpat încă de sub control !

Dar : au dreptul  si penalii sa-si protejeze imaginea?!Desigur! ...dar in limitele legii.
EA