luni, 27 iulie 2015

Fostul procuror Lele Alexandru,vedeta incontestabila a presei romanesti...

....sub aspectul numarului de cuvinte scrise.
In anul 2002 procurorul Lele Alexandru a fost trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului General,pentru comiterea unor infractiuni grave de coruptie,despre care presa vremii a scris detalii senzationale,care apoi ani de zile au tinut atentia opiniei publice in alerta despre modul cum se va sanctiona de justitia romana aceste fapte comise la nivel de magistrat.
Fiind inculpat cu asemenea fapte,singulare in acel moment in Romania,s-a dispus concomitent si suspendarea sa din functia de procuror.
Desi incompatibil cu exercitarea unor activitati private in presa,procurorul si-a aranjat activitate platita de jurnalist la Gazeta de Oradea,apartinand de trustul de gazete din Cluj ,patronat de Man Liviu.
Lele si-a sustinut activitatea ilicita ca procuror in cumul cu calitatea de editor la Gazeta de Oradea,vorbind despre activitatea unor politisti,procurori,judecatori,avocati,din sursele lui conservate ca procuror,etc.
Nimeni nu a controlat aspectul ilicit al acestei activitati publicistice, atat sub aspectul profesional,cat si despre existenta interesului public de a fi informat sau nu ,despre balivernele false lansate in media de procurorul imbracat in blana de oaie .Totodata nimeni nu a indraznit sa instituie un control competent privind performantele unui procuror suspendat din functie pentru dosar penal de coruptie in activitatea publicistica ca autor de "anchete penale-ziaristice".
Plecand de la premiza ca "Albutiu l-a convins pe Stiube sa vorbeasca(despre spaga data )"Lele a inceput cu mine ca avocat al denuntatorului un razboi personal in presa scrisa de el.
In viziunea acestui procuror suspendat din functie,care a prestat activitate ilicita in presa ca editorialist la Trustul Gazeta,prin cumul neacceptat de Legea magistratului ,cooperarea inculpatului arestat denuntator cu organele judiciare  a fost cotata si apoi preluata ideea in sentinta de achitare a altor magistrati spagari (Popa Adrian si Munteanu Traian)cu dispret ,ca Stiube este"denuntator de profesie"desi orice jurist stie ca : declaratiile unor inculpati care au acceptat sa coopereze cu organele de ancheta si care astfel puteau sa beneficieze de reducerea pedepsei nu este contrara echitatii unui proces ,in masura in care aceste marturii au fost discutate in contradictoriu si au existat si alte mijloace de proba.
Istoria unui spagar :
Inca de la inceputul anului 2000 ,pe ordinea de zi a procurorului Lele(inca in functie) au aparut doua cazuri ,care mai tarziu aveau sa-l faca celebru atat pe plan profesional,cat si politic. Este vorba despre dosarele Herti  si Tarau.
Concomitent procurorul s-a lansat intr-o activitate subterana in presa ,furnizand informatii halucinante publicate de viitorii sai patroni din Cluj.
In mai multe articole  intitulate "Mafia,petrolul si bihorenii",sau "Alegeri cu parfum de carburanti " procurorul si-a propus ca pe sest sa demaste mecanismul de actiune a mafiei petrolului,ale carei reguli de functionare pretindea ca le cunoaste .In declaratiile sale ulterioare Lele spunea ca"finantarea contrabandei cu combustibil era facuta de ofiterii din IGP "
In tumultul acestor actiuni,procurorul "specializat"in infractiuni economice a inceput arestarile in dosarul Herti,cu Paulescu Emil.
Ulterior ,nu numai ca s-a constatat arestarea nelegala a acestuia,dar s-a dispus si scoaterea acestuia de sub urmarire penala.
In legatura cu modul de instrumentare a dosarului Herti ,au ramas antologice declaratiile celui arestat abuziv si ale lui Octavian Branzas (ulterior s-a sinucis din cauze pe care Lele nu le-a popularizat)unul din patronii aceleiasi firme.
Emil Paulescu a declarat telefonic unor ziaristi ca "pe tot parcursul anchetei care a fost condusa de colonelul Popovici si procurorul Lele, am fost amenintat sa fac anumite declaratii mincinoase,care sa-l incrimineze pe Branzas,dar si pe altii a caror nume nu levoi dezvalui.In ceea ce priveste suma pe care i-a cerut-o lui Branzas ,acest lucru este stiut de lume.
Nimeni nu a inteles insa ca nimeni nu s-a interesat de averile colosale ale unui procuror bugetar inca din acea vreme.Vila cu vitralii,masini occidentale,excursii si vacante exotice si alte afaceri oneroase...De unde atatia bani ?
Nimeni nu si-a pus problema !Nimeni nu s-a sesizat din oficiu despre gravitatea declaratiei de atunci a lui Octavian Branzas,care avea afacerile controlate la "sange" de acelasi procuror,care spunea intr-o declaratie data ziarului Ziua "Lele mi-a cerut 100.000 dolari ca sa nu ma aresteze.Nu l-a intrebat nimeni pe procurorul erou ,de unde si-a tras vila aia ,de unde si-a tras Jeepul si masinile!De unde ? Din salariul de procuror? Va spun eu cine este procurorul Lele.a lucrat pe dosarele cu alcool pana s-a terminat afacerea,a lucrat apoi pe cele cu tigari,iar apoi s-a bagat in afacerile cu petrol.De acolo le are.De peste tot." spunea Branzas mai departe in presa.
Acesta era stilul de ancheta a lui Lele. Din aceste anchete i s-au tras denunturile pentru spaga ceruta de la afaceristul cu alcool Stiube Viorel de la omul de afaceri cu petrol Ranyak Zoltan (50.000 dolari) de la cei mentionati mai sus si de la altii cu totii mentionati in dosarul penal pentru care a fost trimis in judecata,dosar inchis dupa restituirea la parchet dupa 6 ani de stramutari la diverse instante din tara.Niciodata nu s-a judecat cazul,fiind rezolvat pe exceptia lipsei unei semnaturi pe rechizitoriu.
Intre timp Emil Boc(atunci in opozitie) facea loby in Parlamentul Romaniei pentru procurorul cu dosar penal si deplangea soarta Romaniei care nu va intra in NATO pentru tragerea la raspundere penala a acestuia.
Filiera lui Lele ,anchetat in 2002 penal ,nu s-a oprit la afacerile care au facut obiectul dosarului.
Comportamentul sau a fost agresiv inca de la inceputul anchetei...
In timpul anchetei penale efectuate pe seama procurorului privind faptele de coruptie denuntate de Stiube Viorel aflat in stare de arest preventiv,avocatul procurorului ,Cristian Pavelescu a transmis direct  procurorului anchetator urmatorul mesaj "Procuror R.E. sa se retraga din dosar ,ca poate fi desfintata oricand in presa " si o va determina sa iasa din sistem,dupa care a continuat : "Puteti sa o luati si ca santaj".
Aceste apostrofari la adresa unui procuror anchetator a convins pana la urma,ca nu oricine era dispus sa devina vanat in fata lui Lele A.un individ lipsit de scrupule fata de onoarea si reputatia adversarilor din afacerile lui judiciare.
Vom reveni cu alte detalii despre diversiunile lansate de un procuror trimis in judecata pentru fapte de coruptie,prin intimidare si santaj la anchetatori....pentru a pastra solutiile de demontare a acuzatiilor penale.

Avocat Elena Albutiu

sâmbătă, 25 iulie 2015

Pe cand o practica judiciara unitara in tratamentul penal ?

Arestarea preventiva sau alte masuri de restrangerea libertatii in penal,nu sunt probleme judiciare.
Adica nu se discuta fondul cauzei si nu se stabileste vinovatia pe aceasta cale.
Atributul stabilirii vinovatiei penale si a condamnarii, apartine judecatorilor prin hotarari definitive.
Insa nu este totuna sa ceri arestarea in baza unei incadrari juridice gresite,care nici macar nu are legatura cu starea de fapt retinuta in dosar sau in urma stabilirii eronate a prejudiciului,doar pentru a sustine oportunitatea arestarii preventive!
Ce conteaza insa in procesul penal ?
Niciodata, intai sa arestam si apoi sa anchetam  !Este o reminiscenta judiciara comunista....
 Niciodata sa nu se insiste pe acuzare in detrimentul apararii!
Nu putem reinventa Codul penal si Codul de procedura penala de fiecare data,cand un dosar penal are lacune probatorii si nu se poate sustine un proces echitabil la care are dreptul fiecare cetatean roman ,atunci cand nu exista probe sau sunt irelevante,adica "subtiri".
Procurorii nu trebuie sa se uite la antecedente si protectori ,ci la problemele juridice !
Stenogramele impiedica in majoritatea cazurilor inculpatii sa aiba un proces echitabil.Ele treneaza deasupra capului fiecarui cetatean ca sabia lui Damocles si lasa impresia ca sunt valorificate la comanda in tandem cu o anume presa.
Prin natura si scopul ei orice stenograma depusa in dosarele penale este incriminatorie,cu pasaje scoase din context.Orice convorbire telefonica poate inseamna in stenograme ca se pune la cale o infractiune.
Scopul lor este de cunoastere a unor stari de fapt,care insa nu este profesionista sub aspectul procesului penal.Institutiile au misiunea sa cunoasca imprejurari care ar putea fi infractiuni si sa le puna la dispozitia organelor abilitate ale statului pentru a fi anchetate penal.
Importanta stenogramelor are valoare juridica doar in masura in care se coroboreaza cu alte probe din dosar.
Pe de alta parte  in cauzele economice ,nici martorii nu au o pertinenta serioasa ,motiv pentru care s-a instalat gresit cutuma in desfasurarea procesului penal de a se evita expertiza contabila si a da valoare constatarilor fiscale proprii. De ce ? In art.94 alin.4 din Codul de procedura fiscala se arata " Nu intra in atributiile inspectiilor fiscale efectuarea de constatari tehnico stiintifice sau orice alte verificari solicitate de organele de urmarire penala in vederea lamuririi unor fapte sau imprejurari ale cauzelor aflate in lucru la aceste institutii.Notele de constatare incheiate de organele fiscale pot servi doar la sesizarea organelor de urmarire penala pentru declansarea procesului penal si pot constitui doar indicii temeinice pe baza carora se poate incepe urmarirea penala. "
Organele penale pot trece la cercetarea faptelor de evaziune fiscala,de exemplu pe baza concluziilor unui Raport de expertiza contabila.
In alta ordine de idei apar elemente de cercetare abuziva ,prin folosirea:
-agentilor provocatori .In realitate acestia nu fac altceva decat se incrimineaza,fara sa-si dea seama.
Pe de alta parte,cu mai multa seriozitate ar trebui sa intelegem ca nu orice convorbire  telefonica pune la cale o infractiune,oricat de mult s-ar codifica continutul ei.
Dimpotriva se construieste o configuratie falsa  in acest mod in  procesul penal, inca din faza nepublica.
Asemenea intelegeri intre anchetatori si inculpati sunt lovite de nulitate pentru simplu motiv ca provoaca intelegeri infractionale.Jurisprudenta daca exista in acest sens ,nu poate servi ca model legal.
Sa se construiasca acuzarea pe stenograme,declaratii de martori,agenti provocatori este o modalitate empirica de ancheta penala,sau sa zicem o cutuma.
Incadrarea juridica avuta in vedere la adoptarea masurilor preventive sau la condamnare in instante,trebuie sa se bazeze pe probe serioase.Nu poti dispune de liberatatea unui om oricum si mai ales prin scenarii concepute prin incalcarea reglementarilor legale.
Cand incadrarea juridica nu corespunde faptelor descrise in rechizitoriu,urmarirea penala trebuie refacuta.
Justitia nu poate fi manipulata in orice mod.Acuzarea trebuie sa verifice si alte piste,evitand rutina,care sa conduca la stabilirea adevarului.
Nu exista limite in ancheta penala inafara celor prevazute in textele legale.
Intr-un stat de drept trebuie sa se faca o justitie dreapta si conforma cu legile penale romanesti,Constitutia Romaniei si tinand seama de principiile rezultate din deciziile CEDO.
Acceptiunea data de Curtea Europeana a Drepturilor Omului ,notiunii de lege in jurisprudenta consacrata dispozitiilor art.10 paragraf 2 din deciziile CEDO ,este foarte larga.Se au in vedere in primul rand evident,legile nationale ,cum este si firesc...

Avocat Elena Albutiu



sâmbătă, 18 iulie 2015

Sarmana Gazeta de Cluj in slujba fostului procuror spagar .

Replica pentru publicatia din Gazeta de Cluj din 18 iulie 2015 semnata Cornel Melinte -alias Lele Alex.,cu titlul "Maiestria Elenei Albutiu ".

Sa vedem cum Gazeta de Cluj il lasa curat si uscat din nou pe inegalabilul,inepuizabilul,mafiotul autoinobilat cu pistolul la vedere , disciplinatul din lucrarile lui prafuite,santajistul ,agentul provocator al Bihorului,ciripitorul,cel care masoara casele oamenilor cu piciorul pe timp de noapte,prietenul "magistratilor" spagari ,cel care inventeaza scenarii penale pe seama celor care l-au contrazis in viata lor macar o data...cel care se ascunde in Gazeta de Cluj sub pseudonimul Cornel Melinte...dar noi stim ca este
dragutul ,strofocatul si mustaciosul -fost,fost procuror trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie de Parchetul General,fost senior santajist la Gazeta de Oradea, fostul procuror Lele Alexandru remarcabil ca iubitor de catuse pentru altii(inclusiv a fostului procuror Popa Vasile pe care l-a manipulat ani de zile in interesul sau )si  prieten plus sustinator(a se citi ganditor) al patronului Man Liviu de la Gazeta de Cluj ,cel care si-a declarat iubirea si recunostinta fata de premierul de atunci  Boc Emil din usa Arestului,unde a stationat un timp pentru santaj.
Nu stim rezultatul dosarului penal,cum nu stim in ce conditii DNA Bucuresti i-a sters faptele de coruptie comise de procurorul- erou de cinema (Lele A), dupa 6 ani de stramutari prin instantele tarii ,pana cand a ajuns la Alba Iulia(?!)
Sa nu creada cineva ca a fost achitat !!! NU !!!! Nici el nu a cerut asa ceva ...Dosarul doldora de fapte de coruptie din perioada cat a prestat ca procuror ,a fost returnat la parchet si inchis pentru probe "subtiri".
Intre timp martorii (printre care m-am numarat conjunctural ) din dosar au fost atacati la modul cel mai murdar posibil de catre aceste gazete suspecte(superrezonabil ),care au renascut sub aceleasi auspicii....cum ar fi Gazeta de Cluj,acum .
Tot acum se pare ca  incepe campania pentru cei care nu au fost de acord sa-i plateasca taxe de protectie tatucului Lele,care ameninta in stanga sau in dreapta cu decapitarea celor care nu i-au laudat dexteritatea, cu care a cules spagile,cei care nu l-au adulat pentru prietenia cu clanul Maghiar ,cu care  si-a aranjat angajarea  printre altele nevasta la loc caldut, in Maternitatea Oradea,montand cu acest prilej si antena lui Lele in mediul spitalicesc.Gradina cu clientela viitoare a avocatului de Mehedinti,scapatat in Bihor pe usa din dos.Acum incep din nou represaliile ! De data asta impotriva familiilor celor care nu si-au platit spagile la timp.Daca s-ar fi abtinut ,poate nu as fi aflat niciodata ca autorul unor inregistrari si CD-uri a fost capabil de atatea fapte ticaloase. Sa nu uitam si setea vecinului ,care citeste cu nesat blogul meu ,desigur ofensat ca s-au oprit laudele la adresa lui ca MONSTRU SACRU al avocatilor din Bihor.
Vom reveni cu detalii...multe,multe ,poate,poate iese ceva ,cum ii place gangavitului sa gandeasca....pe seama altora.
Cu maiestrie EA.

vineri, 10 iulie 2015

Cum ajung in presa probele din dosare

In sedinta din 16 dec.2010 ,Plenul Consiliului Superior al Magistraturii si-a insusit Nota Inspectiei judiciare de pe langa Plenul C.S.M. privind informatiile aparute in presa ,referitor la stenogramele din unele dosare penale,precum si informatii despre continutul unor documente din dosare aflate pe rolul organelor judiciare,documente care reprezinta din punct de vedere procesual,probe sau acte procedurale din cauzele respective.
S-a subliniat si faptul ca dezvoltarea in spatiul public a discutiilor purtate de persoanele participante,fara legatura cu fapta cercetata constituie o ilegalitate,aducand atingere dreptului la viata privata,precum si dreptului la imagine a persoanei.
Din practica judiciara de pana acum, intelegem ca mai ales pentru probatiunea  in materia infractiunilor de coruptie s-a constatat existenta provocarii.Au existat investigatori sub acoperire sau chiar agenti provocatori.
In principal aceste metode de investigatie au loc pentru a putea declansa prinderea faptuitorului in flagrant.
In cele mai multe cazuri in baza unor stenograme,declaratii de martori se poate construi  acuzatia penala.
Daca ai deci "instrumente"necesare si putere de decizie privind libertatea unui om,dar si convorbiri telefonice incredibile cateodata ,se poate demonstra insistenta pentru acuzare.
Din pacate acuzarea nu intotdeauna verifica  alte piste privind pretinsele infractiuni si trateaza cu usurinta scurgerile de informatii din dosare in presa,atata timp cat nu se comenteaza in niciun mod apararile acuzatilor,care in cele mai multe cazuri sunt ignorate din dorinta de a nu diminua acuzatiile construite in modul descris mai sus.
Nou :
In prezent in practica judiciara se remarca un apetit deosebit pentru asimilarea stenogramelor la intocmirea dosarelor penale si totodata publicitatea acestora pentru a fi cunoscute de opinia publica.
Desigur in aceste cazuri intervine si compromiterea persoanelor anchetate penal inca in faza de urmarire penala, subliniindu-se vinovatia cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie.
In conditiile respectarii normelor legale si a deciziilor CEDO ar trebui sa se stie ca numai dupa trimiterea dosarelor in instanta prin rechizitoriu,parchetul se desesizeaza.Acesta este momentul cand intervine judecata si dupa ramanerea definitiva a unei condamnari se poate vorbi de vinovatie penala.
Deci procedural ,odata plecat dosarul de la parchet prin trimiterea in judecata,dosarul penal devine public.
Regulamentul CSM prevede insa ca dosarele din instanta pot fi consultate de partile din dosar si aparatorii lor.
Totodata o dispozitie speciala spune ca jurnalistii pot avea acces la dosar in aceasta etapa a procesului penal daca fac o cerere si daca purtatorul de cuvant sau presedintele instantei aproba acest acces.
Situatia ramane mai complicata ,cand informatiile din dosare,inclusiv stenogramele se scurg din parchet catre presa,inainte ca dosarul sa devina public.
De fiecare data cand se face publica vreo inregistrare telefonica ,pot exista si asa -zisele "victime colaterale",adica cei care apar in stenograme,dar nu au nici-o legatura cu dosarul sau cu fapta penala incriminata.Acestea nu sunt protejate in niciun fel si se trezesc astfel cu numele aruncat prin dosare.
Se pune deci problema ca datele personale ale interlocutorilor,altii inafara de inculpati sa fie intr-un fel protejate.
Concluzia ar fi ca procurarea probelor prin stenograme sa se faca in anumite limite si sa fie administrate ca dovezi privind comiterea unor infractiuni, in asa fel incat sa nu atragem oprobiul public asupra unor persoane neimplicate penal.
Avocat Elena Albutiu

luni, 6 iulie 2015

Paguba de imagine


Probleme omenesti,care ne preocupa si ocupa gandurile noastre.
Aceasta-i viata !Nu putem ocoli nimic din ce se compune....


Problema oamenilor inteligenti nu este ca gandesc mult ,ci mai ales ca gandesc altfel.
Acestia functioneaza in alte sfere,iar asta nu-i face cu nimic mai ciudati,ci doar superiori.Orice comportament avem,trebuie sa existe o armonie...
Armonia pamanteana a fost comentata de un renumit parapsihilog si anume Anatoli Basarab :
Analizand psihicul uman,ajunge la concluzii greu de combatut.Ne vorbeste despre plexul solar,sau centrul energetic ombilical,centrii care raspund de autoconservare,de lacomie , teama sau despre dobandirea prestigiului si buna pozitie sociala.
Despre oameni, care vaneaza puterea banului,puterea politica,intelectuala.
Pentru armonizarea pamantenilor, oamenii nu se pot baza numai pe sex,care nu este viabil.Gresit cred partenerii ca au probleme de sanatate daca pierd apetitul pentru sex.In realitate este un proces firesc ce face parte din mersul firesc al lucrurilor.
Ierarhia sentimentala observata de acelasi Anatoli Basarab :
-primele 6 luni,oamenii se indragostesc nebuneste;
-dupa 2-3 ani,apar probleme serioase;
-dupa 7 ani-de regula fostii indragostiti -divorteaza cu mare scandal,ura plina de nebunie,incepe viata amara,irascibili,nervosi,agresivi.
Ca rezultat barbatul pierde interesul,incepe sa caute alta partenera tot de sex in alte parti,cuplul se deteriorizeaza mai rau.
Platon si grecii numeau aceasta forma de iubire-manie,o patologie,o forma de relatie interumana patologica.
In acelasi timp femeile sunt in cautare de silicoane (moda hollywoodiana),care dureaza 1 pana la 5 ani,pana apar forme de estompare a energiei sexuale. Apoi se rupe totul.
Aceasta ar fi ideea pentru iubire comentata de un psiholog de renume.Mai mult ....
O pereche traieste bine pana au catre ce tinde pe plan material si social.
O data cu trecerea timpului si acest sentiment se estompeaza.
Interesele se schimba pe parcursul vietii si partea materiala a vietii.
Femeile uneori se amagesc.Primesc de la barbati bani contra tinerete,sex.
Relatia este de tipul sex contra hrana si prestigiu.
In timp se obisnuieste destul de repede cu acest nivel (bani,haine,masina,servicii)si incepe sa duca o viata infantila de consumatoare.Inceteaza sa mai faca ceva pe cont propriu,este preocupata doar de infatisare si prestigiul sau,dar si aceasta se estompeaza cu timpul.
Apoi apare frica unui divort ,imprejurare in care va trebui sa se intoarca la nivelul inferior de viata si pentru a nu pierde ce a dobandit va face tot ce e necesar pentru a pastra acel barbat.
Barbatul care se afla in posesia unui produs garantat,repede discrimineaza aceasta frica a ei si mai departe se va folosi de frica acesteia pentru propriile avantaje.
Prin urmare se va cultiva un cuplu care se bazeaza pe frica- in avantajul lui.
Se poate intampla intr-un cuplu ca femeia desi bogata sa nu stie folosi aceasta situatie in avantajul ei.
Important insa este un singur lucru,ca numai atunci cand apare armonia la nivelul centrului psihic,sau pe plan spiritual puteam vorbi de relatii stabile.Acesta ar fi secretul ....!?

EA.

vineri, 3 iulie 2015

Rebelii cauzelor penale...

Se pune in discutie respectul fata de lege...
Tot mai des citesc despre conduita unor lichidatori judiciari in plina prosperitate,fara sa-i intrebe nimeni de aspectul legal al activitatii lor! ....E vremea lor...taie si spanzura. Merita sa dam un exemplu pe aceasta tema !
Problema lucratorului in insolventa Avramescu Nicusor a fost ani de zile comentata, s-au formulat plangeri penale pentru abuz de drept,privind activitati frauduloase in tandem cu judecatorul sindic preferat -Olah Ionel.Toate,dar absolut toate au fost dezamorsate fara o motivatie legala ...
Au existat suspiciuni temeinice , dovedite cu acte si documente ,intemeiate exclusiv pe legea speciala a falimentului ,ca activitatile oneroase din acest domeniu au fost si sunt sustinute de un sistem judiciar corupt.
Este evident ca evaziunea fiscala pe care o promoveaza acestia in dosarele de faliment,nu se poate face fara complicitatea fiscului sau a notarilor in unele cazuri.
Ajutorul dat trebuie mituit pe diferite retele corupte.
Evaziunea fiscala este principala motivatie a coruptiei exacerbate de fisc pentru protejarea infractiunilor evazioniste.
Pe nimeni din cadrul organele penale nu intereseaza asemenea cauze, pentru a se sesiza din oficiu ?
Daca asemenea sustineri ar imbraca forma celebrelor "stenograme",incidenta penala ar fi ramas in acelasi stadiu de indiferenta ?
Dependenta organelor de ancheta penala -de autoritatea unor institutii ale statului,care nu au atributii judiciare,si care este limitata la activitati de cunoastere a unor imprejurari ce pot facilita mai mult sau mai putin comiterea de infractiuni,a ajuns la un stadiu avansat de obedienta?
 Codul penal sau Codul de procedura penala s-au reinventat in prezent la acest  nivel ?
Chiar orice conversatie telefonica poate fi interpreata ca se pune la cale o activitate infractionala ?
Poate fi substituita ancheta penala ,de aprecierea declarativa a "stenogramelor"?
Procurorii inteleg importanta anchetei penale prin procurarea de dovezi(discutabile sub aspectul valorii probante) in acuzare si ignorarea nemotivata a probelor in aparare ? S-a ajuns in stadiul ca oamenii acestei tari nu mai pot spera la un proces echitabil ?

P.S.
In acest context merita subliniat succint rolul lichidarilor judicare prin instantele judecatoresti :
-firme lichidate pentru a se sterge urmele;
-firme uitate in faliment;
-nimeni nu cauta aspectul licit;
-firmele cu adevarat ilicite, pentru a nu fi descoperite erau lichidate;
-asa apar excrocheriile imobiliare si chiar mobiliare;
-dubla calitate a lichidatorilor in cumul cu calitatea de avocat (onorarii neimpozitate);
-in contraprestatie cu activitatilor ilicite este posibila si spalarea de bani negrii in acest cadru.
Comentat :avocat Elena Albutiu