vineri, 30 octombrie 2015

Elena Udrea-Izaura parlamentara a Romaniei

Udrea Elena,fosta ministresa a guvernului PDL, îmbracă de câteva luni haina de oaie,încercând să temporizeze acuzatiile DNA Bucuresti.
Acest foto,care a apărut pe internet,ilustreaza faptul că orice bărbat adora să aibă lânga el un trofeu al bogatiei oculte ,tip Elena Udrea.
Este adevarat însa că doamna posedă calitati mentale deosebite,dar si asa este o pradă usoara pentru DNA.
Dosarele ei penale sunt arhipline de informatii si probe.
Ani de zile s-a implicat singură,nu a fost folosita cum îi place să susțină public și acum nu vrea să piarda tot ce a câstigat prin lăcomie.Face orice să-si atinga scopul.
Nu se simte responsabilă față de nimeni si nimic,desi nu poate justifica averea,relatiile cu fostul presedinte,cu fosta procuror sef DIICOT Alina Bica si altii.
A incercat ,dar nu a reusit să se îndepărteze de turma penalilor,care până mai "ieri"stăteau cu ea la masa si acum o "trădează".
A pus presiune si violență verbală asupra parlamentarilor.
Nu gasim onestitate în discursurile sale in parlament sau în fața opiniei publice.
Insinueaza că este" lovită "pentru felul cum arată ,desi nu interesează pe nimeni ce caroserie poartă.
Votul cerut parlamentarilor se referă la moralitatea deputatei în contextul afacerilor cu incidență penala, a unor infractiuni de coruptie ce privesc sume imense de ordinul a milioane de euro.
A comis multe afaceri suspectate penal,greu de explicat si înteles.
Niciodata nu a realizat concepții despre poporul român pe care îl reprezintă ca deputat.
Este clar, nu moralitatea e domeniul ei.
În fața parlamentarilor s-a facut remarcată prin latura ei aventuroasă,care o face sa iasă in evidență.
Despre ce sistem vorbeste ?Pe placul cărui sistem a fost?
De ce sare mereu la gâtul parlamentarilor ?
Daca debordeaza de onestitate ,trebuia să aibă acest discurs critic si să atace morala
parlamentarilor ?
Habar nu are ce inseamna parlament si justitie.
Nu se simte că discursul ei nu este in regula ?
Atribuțiile pentru descoperirea infractiunilor apartine justitiei,care se face în instanta de judecata ,nu în parlament.
In discursurile sale nu se opreste la detalii si nu este credibila.
Amenintarile sale sunt apa de ploaie "-să mă urmariti de mâine încolo !!!!"Pur si simplu a practicat ultrajul la parlamentari,un atac generalizat la cei care aveau un cuvânt de spus pentru deferirea sa justitiei.
Cuvantul de ordine a fost "vă vine și voua rândul !!! Este o chestiune de timp" .
Isi imagineaza că e nevinovata si singura nu e in stare să-si faca ordine în viață.
Să tacă !? si dacă NU !?
 "Lasați -mă în pace si plec din politică !" Viseaza la micul troc .Crede că scapă de raspundere dupa calcule solomonice.Parcă trăieste în epoca medievala.
Sa nu uite că si-a folosit ratiunea pentru a se îmbogăti în tandem cu altii ,care au luptat pentru scopuri care le-a  complicat viata.A fost complice la decredibilizarea multora.Nu a facut o căsătorie ideala nici cu Cocos Dorin.
Aceasta femeie politică nu are bun simî si ii lipsesc legile interioare pentru a tine sub control ce debiteaza în Parlamentul Romaniei,de câte ori se pune în discuție intervenția justitiei pentru anchetarea faptelor penale .
Trebuie interzise,nu comentate -aceste practici de intimidare a parlamentarilor!
E contrariata de ce viața ei e comentata de procurori,de politicieni,de "colegii" parlamentari..
Ne-am obisnuit cu discursurile Elenei Udrea în parlament,în televiziuni,în fata jurnalistilor.
Are unda verde de la protectori ,să-i amenințe mai mult sau mai puțin voalat pe parlamentari ,de câte ori are ocazia să-i voteze statutul penal"vine rândul vostru !!!!"Clișee ieftine,pe care le tot auzim din primăvara acestui an.Acum pozitia ei ăn politica este zero barat....Cel mai mult o deranjeaza că s-a descoperit adevărul.
Oare,asa va vorbi si cu judecatorii,confruntați cu numeroasele ei dosare penale de corupție?
Oare va pune deputata pe masa procurorilor si judecătorilor lista celor din "sistem",care au tolerat furturile din averea statului si infractiunile de coruptie,lista oamenilor politici si relatiile lor cu penalii ?
Ar fi posibil insă ca scenariile concepute în Parlamentul Romaniei să ascunda ipocrit faptele ticaloase ale deputatei...
EA.



vineri, 16 octombrie 2015

BANII

Pamflet ,care trebuie luat ca atare !
Se practica tot mai des la nivel de justitie un fel de razboi de gherila,adica un stil neconventional de lupta practicata de un numar mic de combatanti (procurori dna in majoritatea cazurilor) ,care utilizeaza tactici bazate pe mobilitate si profesionalism,pe atragerea penalilor intr-un teritoriu nefamiliar sau nepropice acestora -sa-i zicem arest preventiv,catuse purtate in public,etc. ! si apoi atacuri surpriza indreptate impotriva unor tinte vulnerabile la un moment dat ,de imbogatiti prin coruptie  (milionari in euro)din teritoriul penal.
Au ajuns BANII o forta atat de puternica pentru care trebuie sa luptam?
A sosit momentul sa fie redati romanilor furati ?
Ce pot face banii ?Pot sa ne binecuvanteze sau sa ne ucida ,sa ne ruineze sau dimpotriva sa ne aduca proprietati si bunastare .
BANII sunt marile simboluri ale lucrurilor ascunse.Pot fi divini,pot fi malefici.
BANII sunt ce vrem noi sa fie,dar ....
...justitia  ar trebui sa fie cea care le confera adevarata lor valoare,programandu-le destinatia. Adica sa ajunga la bugetul de stat si apoi administrati de oameni capabili ,sa fie destinati bunastarii generale a romanilor.
EA

luni, 12 octombrie 2015

Justitia o forta oculta ?

Episodul I
Ancheta penala si problemele penale judiciare sunt emblema justitiei.
Nu trebuie sa admitem niciodata ca independenta justitiei si implementarea masurilor anticoruptie din Romania sa fie puse sub semnul intrebarii.Cu toate acestea e bine sa luam atitudine fata de o justitie incorecta,cand este cazul.
Anchetatii nu trebuiesc compromisi moral in etapele procesului penal,dar nici sa nu fie postati unii dintre ei la panoul de onoare,adica disculpati fara argumente juridice si mai ales cand la dosar sunt probe serioase privind comiterea faptelor penale.
Impartiabilitatea ,intransigenta si respectarea legilor romanesti,a tratatelor internationale privind drepturile omului,dispozitiilor constitutionale sa fie interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului,cu pactele la care Romania este parte- este la fel de importanta.
In cazuri de neconcordanta trebuie sa nu uitam ca au prioritate reglementarile internationale.

Dar ...de multe ori ,din media constatam , din ce in ce mai des ca anchetarea unor romani naste tot felul de molime intelectuale.
Ceea ce apare in presa semnata de anumiti jurnalisti ,capătă tot mai des  aspect de hărtuială,chiar linșaj mediatic împotriva unor oameni inculpati pentru comiterea de fapte penale si nu mă refer la infractiuni cu violenta cu privire la care nu este cazul ca infractorii sa fie protejati de oprobiul public, ci la infractiuni economice sau coruptie,care trebuiesc analizate fara exceptie, in mod egal atat sub aspectul acuzatiilor cat si apararile celor incriminati ,cu atat mai mult cu cat aceasta etapa se desfasoara in mod nepublic, deci fara participarea opiniei publice la desfasurarea anchetelor existand pericolul unor  influiente subiective de orice fel.
Prin aceste  infractiuni  se fraudeaza bugetul statului roman ,sub o forma sau alta si trebuie acordata o atentie sporita atat sub aspectul reprimarii celor implicati,cat si pentru recuperarea prejudiciilor ,care in acest moment au devenit periculos de importante.
Legislatia romaneasca penala,chiar daca in timp a suferit modificari de nuanta,a ramas consecventa in a nu intrebuinta mijloace procedurale exagerate de constrangere jurisdictionala ,care poate capata aspecte de agresiune psihica in solutionarea cauzelor in cursul procesului penal.
Este vorba de arestul preventiv,catusele la vedere in public,prin care tot mai mult se motiveaza pericolul social al suspectilor, elemente de vinovatie inca din timpul anchetei penale desi in aceasta etapa asemenea conotatii capata aspecte abuzive.
Procurorii se substituie uneori judecatorilor stabilind vinovatii pentru care nu sunt competenti procedural, dar si invers cand judecatorii se simt timorati de unele erori din cursul urmaririi penale si le repara fara drept ,din obedienta.
Am putea numi cu indulgenta ca in aceste situatii suntem martorii unor adevarate escapade in fazele procesului penal,incalcandu-se din neglijenta competentele procedurale.
Deci justitia cateodata apare ca o forta oculta!?
Independenta justitiei este sub semnul intrebarii si chiar implementarea masurilor anticoruptie !?
In aceste imprejurari ,CSM trebuie sa manifeste intransigenta pentru disciplina in justitie,sa elimine unele clisee rusinoase,cum ar fi ignoranta in profesie a unor procurori,sau judecatori.
Sa dispara neglijenta contradictorie.Sa nu existe iertare pe drumul pornit cu rea credinta in justitie si mai ales sa fie starpita coruptia la acest nivel.
Este sinistru ,dar banii au devenit in aceasta etapa istorica a Romaniei ,o forta puternica,care poate releva o bunastare dorita de toti,dar pot fi si infernali sub aspectele penale in care sunt dobanditi.
Mintea noastra ar trebui sa le confere adevarata lor valoare,în asa fel ca banii sa ne aducă drepturi,să ne salveze ,să fie în beneficiul sperantelor noastre familiale dar în acelasi timp să nu degenereze in lăcomie si imoralitate.
 Avocat Elena Albutiu





duminică, 4 octombrie 2015

Anchetatii la sange au cuvantul.

"Ce e sus ,asa e si jos" zice o vorba din popor.Deci o practica general valabilă.găsim,sau regăsim si in justitie.Peste tot mesaje incriminatoare.
Excesul de putere este de natura sa incalce în mod nejustificat drepturi fundamentale ale omului.
Totuși ....
accesul la justitie este constitutional.Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.
JUSTITIA a devenit însă o mare necunscută.Un fel de alba-neagra.
In cele din urmă toate drumurile românilor justițiabili duc spre CEDO.
Nimeni din justiție nu are dureri de cap pe această temă.Daunele materiale sunt plătite din bugetul de stat.Din banii noștrii.
Așa că întrebarea rămasă mereu în actualitate este :și totuși în ce direcție merge justiția ?
Avem sau nu, oameni competenți care dețin puterea judecătorească ?
Românii trebuie să trăiască  mereu drama nedreptății?
De ani de zile conchidem cu deznădejde:”Justiția română te lasă să mori cu dreptatea de gât !”

EA.

Libertatea unei persoane ...

...se termina acolo unde incepe libertatea altei persoane.
Nu-mi plac oamenii care nu-si respecta hotararile,intelegerile ori convingerile si intampin orice opozitie ,pana realizez ce doresc.
Nu-mi plac indivizii ce fac promisiuni false.
Iubesc libertatea si nu-mi place ca altii sa faca planuri in locul meu.
Mi-am dedicat viata pentru ajutorarea celor din jur,chiar daca pentru asta a trebuit sa fiu altruista in detrimentul meu.
Am energie pozitiva.Toti pe care i-am ajutat le merge bine.
Sunt perceputa cateodata ca nu sunt sincera,dorind sa par altceva decat sunt in realitate.Mi se ataseaza etichete negative.Daca ma port corect si nu foarte afectuos sunt distanta si rece.
Mereu sunt pusa sub semnul intrebarii de niste persoane cu care nu am avut nimic,niciodata de impartit.Normal la inceput aceste relatii par artificiale,fortate si usor caraghioase si eforturile par in van.
Uit mereu care sunt lucrurile importante in viata.Uit mereu ca trecutul penalizeaza prezentul.
Omul a ajuns sa fie catalogat dupa varsta nu dupa realizari in viata.Cred ca e un punct de vedere absolut medieval,care mie imi face greata,de aceea nici nu mi l-am asumat.
Exista colegi ,care nu ma prea iubesc si incearca sa teasa o multime de intrigi in jurul meu.
Pana la urma insa adevarul va iesi la lumina.
Pana la urma niciunul dintre noi nu vrea sa fie sa iubit sau admirat ,aprobat sau judecat,dupa felul cum arata si cati ani are.
Barbatii doresc femei destepte,dar le e frica de ele.Nu mai au ce le oferi.Ele stiu ce vor de aceea poate pe unii ii atrag femeile nedemne,pentru ca ii pun in valoare.
Sa nu uitam ca exista si  femei puternice,care daca le-ai calcat pe batatura, iti pun piciorul pe calea ferata ,ca tot calcare se numeste.
De fapt este si asta o razbunare,dar simpatica,metaforic vorbind.
Deoarece puterea de iertare si compasiunea face parte din natura femeilor cu caracter,impacarile sunt la fel de frecvente ca si despartirile in viata lor emotionala.Ele nu conteaza niciodata pe altii.Prefera sa fie ele cele care acorda sprijin.
De multe ori esti obligata sa -ti revii si sa realizezi ca ai munitia necesara si poti sa ochesti fara gres.Iti faci o strategie si ochesti tinta...in mod sigur reusesti !
Ai gasit un teritoriu nou si trebuie sa te aclimatizezi.Este nevoie sa te adaptezi repede si sa te stabilesti in el.
Acest "teritoriu nou" poate fi in domeniul fizic,emotional sau spiritual.
Atunci fiecare din noi va simti cum dispare sentimentul de neliniste,care parea greu sa-l realizezi in acest mediu nou.
Te simti de multe ori epuizata din cauza conflictelor si a discutiilor avute si doresti sa fii protejata de ele.Ai nevoie de un mediu calm in care sa te relaxezi si sa-ti revii.
Ai de multe ori dificultati in a face fata solicitarilor la care esti supusa.
Simti ca ai dreptate,dar devii neajutorata si intristata cand circumstantele iti stau impotriva.Te ingrijoreaza orice posibilitate de esec,acest lucru putand sa te duca la epuizare nervoasa.Te consideri o victima care a fost corupta si inselata.
Esti dezamagita de multe ori pentru neimplinirea dorintelor si sperantelor si chiar iti este frica sa formulezi noi scopuri,care ar putea duce la alte nerealizari viitoare.Incerci sa scapi de asta prin retragere si prin autoprotejare,adoptand o atitudine precauta si rezervata.
In viata fiecarui om poate domni la un moment dat haosul.Daca nu-l copleseste acest sentiment omul devine mai puternic.
Starea sufleteasca a unei persoane nu trebuie sa fie dictata  de ceea ce se intampla in jurul ei.
De aceea un om intelept  poate sa-si conduca viata cu dreptate si poate sa-i faca pe ceilalti fericiti.
EA.

vineri, 2 octombrie 2015

Excrocherii imobiliare parafate de procurori .

CEDO : Orice persoana are dreptul la judecata in mod echitabil !
Nu mai dau explicatii pe dosarul nr.2222/44/2001 a Tribunalului Bihor,pentru ca este vorba de un proces de faliment derulat pe o pista falsa timp de 14 ani...despre care am tot scris- tot atatia ani.
Am formulat nenumarate plangeri penale la parchetele din Bihor,incepand cu anul 2003 toate clasate cu o motivare neprofesionala,sau poate cu rea-credinta.
Am invocat de fiecare data abuzul de drept din partea lichidatorului judiciar Avramescu Nicusor in tandem cu judecatorul sindic Olah Ionel.In dosarul de faliment aratat s-a atestat fictiv proprietatea SC Topaz Com SRL Tinca contrar inscrierilor din Cartea funciara, unde erau inscrisi adevaratii  proprietari, persoane fizice, inca din anul 1993.
In plus intre aceste persoane si debitoarea din dosarul de faliment SC Topaz pe care o reprezenta Avramescu Nicusor ,ca lichidator judiciar nu au existat niciodata raporturi patrimoniale,mai exact contracte de vanzare-cumparare in dauna creditorului si nu numai.
Ghinion in speta ...!!!! S-a reusit, ce nu s-a reusit nici dupa 12 ani de tergiversare fara nici-o motivatie legala, cu participarea  notarei Bodea Laura Georgiana(nora procurorului Bodea Radu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea,)ca in  aprilie 2013 (!!!!???)  sa fie valorificat dreptul de proprietate pretins de lichidator pe calea Legii falimentului in lipsa calitatii procesuale. Adica sa fie deposedat proprietarul de CF,de bunul sau imobil intabulat legal.
Imobilul din litigiu nu a fost niciodata proprietatea debitoarei.
In conditiile in care bunul nu a fost dobandit de la debitor de proprietarul CF, instanta de faliment nu are competenta sa atraga persoane fizice in asemenea procese.
Lichidatorul judiciar poate invoca numai un drept ocrotit de lege,care decurge din calitatea de proprietar.
Pe cale de consecinta lichidatorul judiciar nu putea dobandi un drept de proprietate in cursul derularii unui proces de faliment si nici nu putea verifica contractele intervenite intre persoane fizice.
Pe de alta parte ,Cartea funciara :-certifica fapte indeplinite de notarul public prin care se constata ca posesorul este considerat proprietar in fals.
Radierea este inadmisibila in conditiile in care titlul in baza caruia s-a inscris dreptul de proprietate nu a fost desfiintat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .(vezi Legea nr.7/1996 privind fondul funciar).
In acest dosar de faliment,nesolutionat timp de 14 ani de Tribunalul Bihor,marea divagatie de la lege s-a produs cu participarea notarei Bodea Laura Georgiana,care a acceptat  aberatiile juridice ale lichidatorului judiciar,cu rea-credinta si incidenta penala.
Notara a oferit acoperirea unor persoane cu acte false.
A dat ajutor dupa 12 ani de tergiversare nemotivata in justitie a dosarului de faliment,autentificand acte de modificare a dreptului de proprietate in favoarea SC Topaz COM SRLTinca si apoi acte de vanzare -cumparare,fara ca dreptul de proprietate sa fi suferit modificari opozabile SC Topaz.
Judecatorul sindic ,a ajutat,a acceptat falsurile din actele autentificate de notar.
Activitatea penala de abuz savarsita de Avramescu Nicusor rezulta din acte si documentele intocmite in dosarul de faliment,cum ar fi : a indus in eroare asupra identitatii adevaratului proprietar;a facut demersuri contrare Legii falimentului; a facut acte neautorizate expres de judecatorul sindic,a introdus cereri cu rea-credinta supuse incidentei penale;a sustinut fals ca SC Topaz este proprietar.
In concluzie  imobilul din litigiu a fost furat cu acte false,procese nelegale,hotarari judecatoresti neopozabile adevaratilor proprietari.
Desi Avramescu Nicusor nu se legitimeaza in contractul de vanzare-cumparare autentificat de notara Bodea,cu un drept de proprietate,actul este incheiat dupa reguli false neprocedurale ,deci nelegale.
De remarcat situatii care conduc la certitudinea incidentei penale :
In dosarul de faliment citat mai sus,creditor este SC EWB&Trading SRL Oradea,administrator Hamos Iosif,iar debitor este SC Topaz Com SRL ,reprezentat in cauza de Avramescu Nicusor (la cererea lui Hamos Iosif) ca lichidator judiciar.
In toate actiunile sale colaterale dosarului de faliment, in cei 13 ani de asa-zisa judecata a dosarului respectiv, Avraamescu Nicusor s-a prezentat in nume propriu.
Dosarul de faliment a fost doar un paravan al actiunilor sale nelegale,pentru a fi scutite de taxe de timbru .
Un lucru este cert,fara notara Bodea ,nu se putea face fraudarea CF-ului,actiune care pana la data conlucrarii cu aceasta nu a reusit cu alti notari.
Sa fie oare garantia protejarii de consecinte penale chiar nora  procurorului Bodea ?
Se poate oare ca un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea,sa garanteze nelegalitatea si sa -si arunce familia in acest hatis de nelegalitati traficand influienta in sensul demontarii acuzatiilor din pixul procurorului anchetator ?
Sa fie oare atat de interesat procurorul Bodea Radu,ca afacerile lui Hamos Iosif sa-i fie pe plac,numai pentru faptul ca sunt "cunoscuti" vechi (1996) ?
Dupa clasarea plangerii penale impotriva notarei,a judecatorului sindic si a lichidatorului judiciar la scurt timp s-au dres actiuni penale pentru defaimarea persoanei deposedate de proprietatea sa.
Sa fie totul intamplator ?
Ce s-a intamplat cu pretul vanzarii acestui imobil de 89.000 Euro,cand pentru proprietar valora 10.000 euro si 37.000 lei ?
De ce nu s-a dat curs cererii adresate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea din partea partii vatamate,in sensul ca se impun solicitari la Parchetul General Bucuresti  pentru preluarea cauzei,existand suspiciuni de impartiabilitate bazate pe raporturile de rudenie intre un procuror PCA Oradea si persoana cercetata Bodea Laura Georgiana?
Asemenea dosare terminate sub incidenta penala,sunt implacabil clasate pe principii nelegale ?Asa s-a intamplat si in cauza penala dedusa anchetei la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea.
Timp de 14 ani ,jaful si impostura pe seama unei persoane vatamate in drepturile sale legitime sa fie perpetuate sub sanctiunea vendetei ?

Avocat Elena Albutiu.