sâmbătă, 30 aprilie 2016

Paște fericit !



Sărbătoarea Invierii revarsă speranță,înțelegere și bucurie în lăcașul fiecăruia dintre noi.
Să ne deschidem inima și să pășim cu pioșenie în acest cadru sacru. EA

vineri, 29 aprilie 2016

”Lupu păru își schimbă,dar năravul ba”.

Un adevarat mit este cealaltă parte a monedei legislative.
Legea este atât de ”clară”încât s-ar potrivi în orice situație.
Când te îndoiești sau ești convins că meseria ta este doar un job,înainte să iei o decizie legată de modul cum acționezi,este bine să vezi consecințele și oportunitățile măsurilor pe care ești obligat să la iei.
Orice se poate ,dar orice semnal are și un semnal de oprire,când poți deveni abuziv.
Există întotdeauna un preț,care trebuie plătit.Prețul poate fi și  moral !
In aceste vremuri ,forțele oculte te pot da peste cap.
Loviturile te obligă la reanaliză.Problemele apar pe nepusă masă.
Prea des se abdică de la toate principiile.
Suntem siliți să stăm la aceiasi masă ,cu cel care ne trădează.
Am vazut multe ca avocat.Oameni cu o personalitate cameleonică,care și-au calcat conștiința  în picioare.Lipsește educația ? Este prea greu să fii educat?
 Nu mai avem oameni cu mintea deschisă care să suporte educația ?

Mecanismul îmbogățirii unor oameni de afaceri din Bihor.
Excrocherii imobiliare :
Unii lichidatori judiciari nu sunt exponenții debitorilor ci a creditorilor.
Avrămescu Nicusor,lichidator judiciar în dosarul de faliment nr.2222/111/2001,la Tribunalul Bihor,Oradea-de exemplu,a cerut și a obținut prin justitie un imobil cu acte false.Mai mult nu a reusit niciodata să se legitimeze cu un titlul de proprietate pe seama debitorului pe care-l reprezintă.
Datoria inițială a debitorului (o firmă din Tinca)a fost de circa 5 milioane lei -vechi,contravaloarea unei cantităti de carburanti(în anul 1996),iar valorificarea imobilului mentionat de celebrul lichidator judiciar , s-a facut cu 89.ooo euro în anul 2013. Unde au ajuns acești bani ?
Ca să pună mâna pe imobil s-au folosit nenumărate scheme nelegale,toate prin justitie.
Una din tehnici, vehiculate prin anul 2007,a fost aplicarea sechestrului judiciar și preluarea imobilului ca proprietar (cu ce drept nu s-a intrebat nimeni atunci )printr-un proces verbal incheiat la fața locului ,însoțit de trupe de jandarmi . Ne punem întrebarea și acum cine a putut încuviința acest abuz și in ce scop ? Chiar tremura lichidatorul de frica cuiva ?
Nu s-a gandit nimeni că prin complicitatea jandarmilor la preluarea unui imobil cu acte false se comite nu numai un abuz,dar și infractiunea de tâlhărie,dacă avem în vedere ca trupele respective de jandarmi reprezintă un simbol al forței militare.
Această excrocherie a fost ani la rând ignorată inexplicabil de autorități,deși s-au facut nenumărate plângeri penale ,incă din anul 2003.
In anul 2013, imobilul mentionat pentru care lichidatorul judiciar nu s-a putut legitima niciodata cu un titlu de proprietate pe seama debitorului a fost vandut- ascuns,cu schimbarea nr.de carte funciară,fară să se comunice transferul de proprietate. Schema a fost realizată cu complicitatea unei notare,pusă la adăpost de rigorile legii, prin protecția unui procuror,care în spetă era în raport de rudenie prin alianță cu notara respectivă.
Credem că a venit timpul să fie reparată această excrocherie făcută la lumina zilei de lucrători din justitie !
Exemplele vor continua....
Elena Albutiu



vineri, 15 aprilie 2016

Nimeni nu poate împiedica înfăptuirea justiției.

Puncte de vedere diferite ,nu sunt infractiuni.
Nu poți să te disculpi acuzând.
Iată câteva principii care nu pot fi călcate în picioare atunci când ajungi subiect de dosare penale.
Totuși stilul judiciar clamat în ultimul timp,seamănă cu Inchiziția (după mintea unora).
Acuzatorii  sunt fixați pe reprimare...pentru ”nesupunere” la orice.
Nu mai stau să discute.
Nu ai cum să te aperi.
Este foarte evident că nu ai cum să reacționezi la tacticile de incriminare practicate de autoritatea statului în acuzare.
Starea de isterie judiciară se generalizează.
Justiția a scăpat de sub control.
Acum se lasă condusă de masuri restrictive de libertate de la arestul preventiv până la deținerea în penitenciare după condamnare,în marea luptă anticoruptie.
Corupția merge insă înainte.
Pentru restabilirea unui echilibru,mulțimea trebuie influiențată prin masuri reparatorii,prin creșterea semnificativă a salariilor,pentru a răsturna situația creată,prin masuri ferme în educație si sănătate.
Comentariile din media sunt uneori penibile. Nu criticăm justiția !Prezumția de nevinovăție fluturată de jurnaliști,care se substituie inexplicabil etapelor procesului penal până la judecarea definitivă.
De ce nu există niciun interes pentru achitare în justiție?
Care-i mesajul justiției ? Ce rezultă din soluțiile pronunțate de judecători? Aceste lucruri ar trebui facute publice .De către cine ? De către ,doamna Prună de exemplu...ministra Justitiei.

Nimeni nu înțelege că singurul lucru pe care nu-l  putem comenta este autoritatea unei hotărâri definitive.Atât !

In rest,este cazul să criticăm abuzurile de orice fel,încălcarea drepturilor de apărare,unele cutume ,cum ar fi : întâi arestăm si apoi anchetăm ,să condamnam cazurile de corupție din justiție,iar Consiliul Superior al Magistraturii să-și intre în atribuții si să sanctioneze cazurile de incălcari și neglijență gravă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către magistrați, dacă există așa ceva. Dacă nu, să-i transforme pe magistrați în trofee ale dreptății! Dar pe bune !
Abea atunci putem vorbi despre garanții independenței în justitie .
Să ne înțelegem, exercitarea oricărei profesii în justiție este încărcată de îndatoriri în scopul apărării drepturilor și libertăților legitime,a persoanelor fizice și juridice.
Cetățenii români trebuie să aibă încredere în justiție , într-un proces echitabil și mai ales în rezolvarea proceselor în timp util.
Orice întârziere duce la suspiciuni de corupție.
Elena Albutiu




vineri, 8 aprilie 2016

Legături nefericite,ep.II


Să evităm atașamentele excesive !
Sunt persoane la care le lipsește tactul în tot ce fac si procedează fără cruțare ,chiar brutal.
Cred că părerea lor este cea mai bună în orice împrejurare.
Deobicei acești oameni sunt instabili și ranchiunoși.
Le place la nebunie să mintă,să înșele,să manipuleze lumea.
Presiunea și violența verbală egalează hărțuirea.

Ușor,ușor trecem la pasul nr.2 !
Vieți furate și hărțuirea penală.
Apar femei chinuite,care au căzut pe mâna excrocilor sentimentali.
Hărțuirea este incriminată de noul Cod penal ,se pedepsește cu inchisoare si poate fi comisă prin amenințare și șantaj.
O întâlnim în divorțuri,despărțiri încheiate urât ,care se prelungesc frecvent cu acte de hărțuire prin mesaje telefonice,sau urmăriri, în special impotriva femeilor.
Statistica arată că actele de urmărire repetată a victimelor sunt în creștere,la fel și  situațiile de supravegherea locuinței prin care se cauzează  o stare de temere ,stare care poate apare și prin telefoane care alarmează victima.
Dacă vechiul Cod penal reglementa un singur tip de hărțuire,cea sexuală,noul cod introduce și hărțuirea prin amenințare și șantaj. Astfel hărțuirea a fost introdusă în grupa de infractiuni contra libertății persoanei.
Mai concret :
Amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane,dacă este de natură să îi producă o stare de temere constituie fapta penală de hărțuire.
In ce privește șantajul ,acesta se descrie în textul penal ca fiind constrângerea unei persoane să dea,să facă,să nu facă sau să sufere ceva în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial (neevaluabil în bani )pentru sine sau pentru altul se pedepsește deasemenea cu închisoare.
Se sancționează cu închisoare și amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare ,compromițătoare pentru persoana amenințată ori pentru un membru de familie al acesteia.
Dacă faptele au fost săvârșite în scopul de a dobandi în mod injust un folos patrimonial pentru sine sau pentru altul ,sanctiunea cu închisoarea este deosebit de aspră.Această prevedere a fost introdusă în noul Cod penal.
După ce citim cele de mai sus va trebui să înțelegem să ne apărăm în oricare din aspectele incriminate în legea penală,să ne adresăm autorității publice  ,să cerem protecția legii pentru a ne apăra libertatea ,drepturile cetățenești ,imaginea ,sănătatea și chiar viața în masura în care este afectată de asemenea fapte,din păcate tot mai des întâlnite.
Elena Albuțiu.








miercuri, 6 aprilie 2016

Unde ne duc politicienii ?

Opinii, ca simplu cetățean :

Noua formulă politică din Romania ,pe toate planurile promovează stilul mental critic,care pe lângă că este foarte plictisitor,nu are nici-o finalitate.
Politicienii nu-și mai ascultă mintea si se manifestă incisiv când nu trebuie.
Nu vor să înțeleagă că au nevoie de armonizare.
In schimb au probleme cu aroganța.Dacă ignoră elementul spiritual se înșeală !
Avem politicieni reinventati.
Băsescu Traian ne face dovada că are capacitatea să tragă foloase după conflicte.Chiar renaște după conflicte .
Atacă dur instituțiile statului, care au capacitatea și autoritatea să-i controleze activitățile,care de multe ori sunt indicate ca fiind ilicite. Nu fuge .Nu-i este frică.
Victor Ponta este si el un lider în politică și așa va ramane indiferent pe ce plan evoluează.
Ar fi cazul însă să fie mai focos în sens pozitiv,mai adunat si chiar mai îndrăzneț în timp util.
Ar trebui să aibă noțiunea valorii lui pe plan politic.
Dacă intră in jocurile juridice,pierde timpul !!!
Refuzul și incapacitatea de a lua decizii  se simte  ,să zicem la electorat.
Pe de altă parte.
Nu verifică nimeni până unde merge tupeul unora din postura de tehnocrați.
Majoritatea nu reprezintă Romania,în tot ce fac.Habar nu au de legile romanești.
In schimb politizează diverse situații greu de controlat.După ei potopul !?
Pe de altă parte sunt încremeniți de frică.
Au început să simtă greutatea responsabilității lor ocupând fotolii în guvernul Romaniei.
A venit timpul să taie cordonul ombilical care-i leagă de Bruxelles și să trăiască cu picioarele pe pamantul romanesc.
Toată lumea vorbește despre puterea banului.Unde sunt banii ?
Guvernanții fac ” acțiuni antisărăcire.” Dar cum ? Ii învăță pe români să trăiască cu 2 lei....
In sănătate,  ministrul este mereu frustrat de eșecurile medicale în colectivitățile de copii,asta după ce ne umilește că nu merităm un sistem medical superior ”ca dincolo” .
Fiecare face și vorbește ce vrea .
Unii ajung sus ,bine plătiți de romanii plătitori de taxe- sărăciți.
Alții cad spectaculos.
Se observă îmbunătățirea condițiilor materiale pentru unii oameni de afaceri,dar și pericol de faliment,concurență neloială,intervenția în forță a unor instituții ale statului,care vor autoritate față de cei căzuți.
Apar afaceri total inexplicabile.Acte false.Documente traficate.Hotărâri judecatoresti fără o practică unitară.Se acceptă scenarii în justiție.
Multe din anchetele penale sunt simulate pentru umilirea oamenilor în pragul falimentului.
Sunt aruncați în inchisori pentru anihilarea totală.
Pentru orice comentariu critic,ești prost văzut de grupurile influiente din justiție.
Până obții soluții reparatorii la CEDO, trec generații victimizate.
La cealaltă extremă există dosare închise nejustificat intr-un mod suspectat de corupție.
Pregătirea profesională în justiție lasă de multe ori de dorit,iar din modul de rezolvare a dosarelor din instanțe,rezultă lipsa de argumente juridice.
Pe mai multe planuri exprimarea puterii este nedemocratică.
Personalități cheie sunt ținute în umbră si din lipsă de autoritate și sprijin ,preferă să conducă din culise, de cele mai multe ori prin mijloace economice greu de controlat.
Deci trăim o noua epocă!
Flagelul sărăciei îl regasim in anarhie.
Nu există aliați .Tot ce se oferă este o atitudine ostilă,care nu lasă să se vadă greșelile și ce este mai grav activitățile ilicite.
O să ajungem să percepem și noi adevarul prin telepatie,sau calități de clarvăzător.
Nimic nu e clar și mai ales nu simțim că vin vremuri bune.
Elena Albutiu

duminică, 3 aprilie 2016

Nefericiții în căsătorie.

Povești pe blog.
O dragoste apusă e ca un vulcan,niciodata nu poți zice că a trecut pericolul de a izbucni din nou.
De aceea se poate spune că doi omeni nu se întâlnesc degeaba.Relația durează cât timp sunt pe aceiași lungime de undă.
Nu există că el e mai bun,el mai rău.Sunt la fel.
Ruptura intervine când nu mai au ce învăța unul de la altul.
Nu poți să pui pe celălalt într-un tipar.Fiecare are o misiune pe pământ,trebuie lăsat,nu trebuie manipulat în favoarea ta.Il iubești așa cum este.
Liberul arbitru vine numai de la tine,nu de la celălalt.
Dacă nu se schimbă și el pleacă.
Trebuie să plece altfel moare,pentru că e mare diferența de energii.
 Este lipsa de flexibilitate pe care unii o manifestă si acest lucru va atrage condamnarea la nefericire.
Dealtfel este greu de crezut că atracția se va păstra la aceleași cote maxime permanent pentru că în interiorul cuplului se cheltuiesc energii enorme.
Chiar și strategiile concepute superinteligent de unii parteneri sunt contracarate de manipulări fără rost.
Alcoolicul,afemeiatul,mincinosul nu-și poate schimba obiceiurile.
Femeile trebuie să-și gasească un bărbat cu defecte acceptabile ! De ce ?
Bărbații trebuie să aibă capacitatea să satisfacă partenera,iar nu invers...
Iubirea nu e o joacă.Nu poți ieși din ea decât mânjit de sânge.
Avem deja frica celui care s-a fript .Teama de a nu fi cumva rănit sau să se redeschidă vechile răni și asta cu prețul ca să nu ne mai atingă ceva ce ne-ar putea răni.
De fapt totul nu constituie un pericol real.
EA

vineri, 1 aprilie 2016

Cei cu dosare penale...

....în curs de soluționare,au suferit poate ani de zile ,consecintele neconstituționalității activității de interceptare a convorbirilor,activitate, care nu era înscrisă în Codul de procedură penala.
Decizia recentă a Curții Constituțonale :
-această decizie  statuează că probele obținute prin activităti neconstituționale sunt nule,motiv pentru care nu pot servi ca probe în dosarele penale .
Incălcarea dispozițiilor constituționale nu poate face obiectul unor tranzactii,lămuriri prin Ordonanțe a guvernului,etc.Trebuie restabilită legalitatea.
Prin urmare reparațiile se pot face în instanțe ,sau prin restituirea dosarelor la organele de urmărire penala pentru a -si intra în atribuțiile legale.Dacă această situație implică o muncă în plus din partea procurorilor înseamnă că până acum au manifestat celeritate din comoditate și au dat valoare de probe stenogramelor de la ei putere,ceea ce este un abuz.
 Trebuie să se înțeleagă însă și faptul ,că dispozițiile Codului de procedură penala nu precizează exact în art.142 al.1 ,care sunt organele care intră în categoria” altor organe specializate ale statului”motiv pentru care s-a acceptat faptul că SRI pot efectua supravegherea tehnică în dosarele penale.
Total greșit.
Aceste servicii secrete ale statului nu sunt organe de urmărire sau cercetare penală,nefiind percepute ca atare în Codul de procedură penală.
Deci posibilitatea participării lor la realizarea actelor de urmărire sau cercetare penală lipseste de claritate,precizie și previzibilitate dispozițiile procesului penal ce reglementează punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică.
In dosarele penale la care ne referim se pune în discuție stabilirea vinovătiei unei persoane inculpate,în condițiile susținerii excepției de neconstituționalitate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni grave.
Decizia CCR a apreciat  că probele obtinute prin acte nelegale, care sunt sancționate cu nulitatea absolută sau relativă nu pot fi folosite în procesul penal.
In consecință instanțele vor dispune acte reparatorii în asemenea situații, în așa fel încât procesele penale să fie soluționate legal și în mod echitabil conform legilor românești si cerințelor CEDO.  
Chiar și supravegherea tehnică efectuată în condiții legale, se dispune când sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții,cum ar fi :
-existența unor suspiciuni rezonabile cu privire la pregătirea sau săvârșirea unor infracțiuni grave; probele nu ar putea fi obținute în alt mod, iar masura să fie proporționala cu restrângerea unor drepturi și libertăți.
In fine se cere o strictă respectare a legii astfel ca oricare cetătean să aibă siguranța existenței statului de drept.
Elena Albuțiu.



Legături nefericite

In planul relațiilor personale,deși se păstrează semnificația clarificatoare,apare deseori și un sens de distanță.
Forța analitică a rațiunii poate fi foarte utilă pentru identificarea modelelor negative de comportament.
De multe ori o mare vitalitate,un temperament vulcanic duc câteodată la ieșiri dramatice.Societatea româneasca actuală este tot mai penala în ce privește violența în familie.
Apar atitudini crispate,modele rigide de comportare.
Tot așa apare o frică adânc înrădăcinată de a nu fi părăsit cumva de ceilalți, situație care generează o toleranță greșit raportată la adevăr.
Pe cât de lesne poate fi înțeleasă această atitudine,pe atât este de prostească.
Acolo unde în loc de încredere, stăpânește nevoia de siguranță și unde convențiile rigide înlocuiesc vioiciunea ,vitalitatea,orice legătură este sortită pieirii.
Toate aceste aspecte devastatoare apar chiar dacă inițial era bună intenție.
Pe parcurs îți pui întrebarea,de ce și-ar fi cheltuit banii un tip oarecare cu o nouă IUBI (e poreclă,sau bătaie de joc acest apelativ I U B I ???),dacă nu ar fi avut niciun interes.
Trebuie însă să înțelegem și paradoxul că în general bărbații de carieră sunt o pradă  ușoară pentru pițipoancele leftere.
Femeile care se bazează pe ele, nu dau doi bani pe diplomele si doctoratele afișate de această categorie de carieriști sau oportuniști.
Dimpotrivă,le dispare așa zisul romantism de a se atașa de cine nu-i este potrivit sau nu se complace nicidecum în situații confuze si categoric nu vor suporta alături de ele pe cineva duplicitar.
Dacă entuziasmul le piere,înseamnă că locul lor nu este acolo ....
Este clar,manipularea emoțională este arma celor slabi !
A trecut vremea căsătoriilor din milă !? Vremea divorțurilor răsunătoare ?!
A venit vremea prudenței ! Trebuie să găsim pe cineva fără istorie !
Este momentul să aruncăm o privire în jur.
Să identificăm din prima vampirii sociali ,deghizați în prieteni.Ei te lasă fără energie și fără vitalitate. Inventează acțiuni rafinate. Te descurajează că nu o să reușești fără ajutorul lor. Ideea este să-ți inducă dependență.
Așa ajungem să înțelegem lecțiile vieții.Expierențele traumatizante....și să facem lucruri  impotriva voinței noastre.
Toți avem nevoie de parteneri,care să știe să păstreze o legătură sentimentală sau prietenie.
Nu e nevoie în schimb să știe totul despre șpagă ,să ajungă cu moralitatea la pământ,să-si vandă sufletul pentru bani sau interese.
In cele din urmă noi trebuie să decidem daca o relație e bună și să o menținem până ne face plăcere...
De la stările confuze pană la hărțuiala sexuală și prin amenințare și șantaj ,devenită infracțiune în noul Cod penal,nu mai este decât un pas.
Intr-un comentariu viitor.
EA.