miercuri, 31 august 2016

Să ne înfruntăm temerile.

Vremea trudei a trecut,a muncitului din greu.
Societatea are nevoie de idei noi.Să avem încredere în ideile noastre,să fim creativi și să ne folosim cunoștințele și calitățile noastre pentru a transforma transpirația în INSPIRAȚIE.
Avem acum certitudinea că banul face si desface,este mijlocul ideal de rezolvare a oricărei probleme și a oricărui vis.
De aceea majoritatea părinților îi sfătuiesc pe copiii lor să învețe carte,să aibă o slujbă bună și un salariu pe masură.
Ca să fii prosper trebuie mai întâi să stăpânești banii ,începând cu ați învinge teama și dorința în fața acestora.
Ca să devină bogat copilul trebuie educat în familie.
Cei bogați cunosc și se ghidează după regulile banului.Trebuie învățat pornind de la baze contabile după ce te hotărăști să ridici standardul familiei tale și totodată să eviți ”CURSA ȘOBOLANULUI ”,adică împrumuturile ...Consumul va fi din ce în ce mai mare la fel și datoriile față de bănci.
Majoritatea celor care se trezesc cu sume mari peste noapte le și pierd la fel de repede pentru că nu știu să le investească pe termen lung.

Dar....mintea este singura avere reală și trebuie folosită la maximum.
O chestiune statistică demnă de reținut : ”Miliardarii ajung 80 % din prima generație.
Deci : atitudinea e totul.
Toți suntem provocați la întrecere. Trebuie să răspundem provocărilor direct.
Să ne înfruntăm temerile !
Eșecurile nu ne vor ocoli,atâta timp cât motivația pentru succes nu este destul de puternică.
Să mergem în direcția opusă majoorității oamenilor.
Când cineva îți spune că ai greșit ,răspunde ”Mulțumesc,apreciez informația !” și apoi mergi mai departe în aceiasi direcție.
In viață trebuie să nu uităm că toate oportunitățile sunt deghizate în probleme,iar lucrurile valoroase pot părea la prima vedere,lucruri fără valoare.
Trăiește după regula de aur : oamenii bogați îi tratează pe ceilalți exact cum ar vrea și ei să fie tratați.
Cei tineri să învețe să-și valorifice ideile .Să nu le irosească punându-le în slujba unui loc de muncă în care nu au nici-o perspectivă de dezvoltare.
In fine să nu uităm că suntem propria bogăție.
EA.

sâmbătă, 27 august 2016

Opinii potrivite.

Aceste opinii atât de potrivite tuturor le găsim și în media.
Dăm importanță unor opinii pe care le detaliem cu plăcere de câte ori suntem la răscruce de drumuri.
Au fost oameni și în viața noastră ,care au zburat prea sus pe aripile noastre !
Apoi au trădat .S-au remarcat ca niște profitori nesătui,al căror unic scop în viată a fost să care în bârlog tot ce i-a picat în mână.
Am întâlnit oameni de tot felul .Unii oameni , în dragoste sunt dotați cu un adevărat arsenal de tocare a nervilor. Plini de accese masochiste și dispuși pe neașteptate de șantaje sentimentale.
Poate mulți nu se recunosc pentru că defectele nu se manifestă în stare pură.
Surprinși, ei neaga ca si cum nimeni nu este scutit de exagerări și  spun compensatoriu ,că : ”nu e ce se vede !”.
In viață te poți trezi de multe ori creind o punte între situații sau oameni,care sunt în mod inerent străini.
Ce este asta ? Potrivire sau împotrivire față de ” status quo”-ul cuiva.
Aducem în jocul vieții noastre elemente noi,mai intelectuale-credem noi.
In realitate ar trebui să ne ferim de certitudini.Să ne îndoim mereu ,care este cel mai bun lucru din viața noastră.
Avem motive  să renunțăm la oameni,care nu mai joacă un rol important în viața noastră ?
Ce spun psihologii !
” Vine un moment în viața fiecărui om când se desparte de cineva. Nu e vorba de cei apropiați. Se referă la prieteni,iubiți,asociați,parteneri de afaceri chiar.
Când ajungi să-i cunoști,realizezi că acea legatură nu mai aduce nici-o valoare deosebită în viața noastră,iar în unele cazuri chiar dăunează.
La un moment dat realizăm că dorim lucruri diferite,că nu mai avem aceleași interese ,nu ne mai înțelegem și nu mai ținem legătura.
Trebuie să acceptăm că a sosit timpul să renunțăm la ceva ce nu mai poate fi întors.
In viață este predestinat să întâlnim diferite persoane ,indiferent că îți aduc fericire,tristețe,durere sau bucurie.
Dacă nu mai ai încredere în acea persoană ,care nu mai poate fi loială,va trebui să ne întrebăm care este motivul că este o prezență în viața noastra.
Dacă ești nefericit într-o relație,e timpul să ne luăm rămas bun. Nu trebuie să ne lăsăm prinși într-o capcană și să trăim într-un mod pe care nu-l merităm.Trebuie renunțat !
Dacă cineva te iubește cu adevărat,îi pasă și are nevoie de tine !
Deci,să găsim pe cineva ,care va lupta pentru a te avea în viață.
Să nu ne fie rușine că dorim lângă noi persoane ,care ne iubesc,care vor avea grijă de noi și vor fi onești.
Cel în care vom avea încredere,cel care nu ne va tăia aripile,ci ne va ajuta să atingem culmile.”

Comentarii EA.

vineri, 26 august 2016

Legea martorilor

Cetățenii români să-și cunoască drepturile și libertățile .

Această lege a martorilor ,cu nr.682/2002,reglementează asigurarea protectiei și asistenței martorilor a căror viață,integritate corporală sau libertate este amenințată ca urmare a detinerii de către aceștia a unor informații ori date,cu privire la săvârșirea unor infracțiuni grave pe care le-au furnizat sau au fost de acord să le furnizeze ,organelor judiciare și care au avut un rol determinant în descoperirea infracțiunilor și în soluționarea unor cauze.
Detalii privind termenii și expresiile legii :
1. Martor :
este persoana ,care se află în una din următoarele situații :
-are calitatea de martor potrivit Codului de procedură penală și prin declarațiile sale furnizează informații și date ,cu caracter determinant ,în aflarea adevărului cu privire la infracțiuni grave sau care contribuie la prevenirea producerii ori la recuperarea unor prejudicii deosebite ce ar putea fi cauzate prin săvârșirea unor astfel de infracțiuni.
2.Fără a avea o calitate procesuală în cauză,prin infracțiuni și date ,cu caracter determinant o persoană nu poate  contribui la aflarea adevărului în cauze privind infracțiuni grave ,sau la prevenirea producerii unor prejudicii deosebite ce ar putea fi cauzate prin săvârșirea unor astfel de infracțiuni.ori la recuperarea acestora .

Detalii :
Nu pot fi ascultate ca martor în procesul penal ,persoanele obligate să păstreze secretul profesional (ex.avocat)decât față de care există din partea pesoanei în cauză încuviințarea divulgării secretului.

Alt detaliu :
Refuzul explicit al unei persoane de a depune mărturie ,de a răspunde la întrebări nu are semnificație penală.
Cerințe esențiale privind refuzul depunerii mărturiei :
- martorul să fi fost întrebat asupra acelor întrebări ; întrebările să fi fost puse  de organul judiciar sau părți ;martorul să fi fost ascultat într-o cauză penală.

Afirmații mincinoase (definiție) :
- înseamnă a face afirmații nesincere,a declara ca fiind adevărat ceva ce nu corespunde cu cele știute.

A nu spune tot ce știe : înseamnă a trece sub tăcere ,a ascunde tot sau în parte din ce știe.

Câteva detalii : Elena Albuțiu.

duminică, 21 august 2016

Demența,căderea și ridicarea clanului Maghiar.

Seismul de pe piața judiciară din Romania a generat o imensă criză de moralitate în rândul cadrelor didactice universitare din Oradea,prin trimiterea în judecată a membrilor clanului Maghiar.
Intâi a fost trimis în judecată Maghiar Teodor ,senior pentru o fraudă de aprox.25 milioane euro,pe care a reușit s-o producă bugetului de stat în perioada anilor 2000-ian.2004.
Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție București a reținut că fostul rector a întocmit și trimis de repetate ori Ministerului Educației și Invățământului situații statistice conținând date nereale referitoare la numărul de studenți,precum și la alte persoane admise la studii pe locuri fără taxă,cunoscând că de numărul studenților depinde dimensionarea alocației bugetare.
Prejudiciul adus bugetului de stat a fost evaluat la aprox.25 milioane euro,reprezentând diferența dintre alocațiile bugetare efectiv acordate de minister și sumele ce s-ar fi cuvenit de drept în funcție de numărul real al participanților la studii pe locuri bugetate.
Comunicatul oficial anunța la vremea respectivă disjungerea dosarului de urmărire penala și continuarea anchetei penale pentru fostul rector senior și fiul său,rector și el în succesiunea tatălui,Maghiar Traian Teodor pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual (?!) în legatura cu eliberarea unui numar de 26 diplome de studii aprofundate unor cetățeni străini,care nu au fost înmatriculați și nu au urmat cursuri de pregătire ori specializare la Universitatea din Oradea.

Favoriți în cursa pentru nominalizarea celor mai corupți inculpați de lux ,rectorii orădeni ,cunoscuți ca oameni cu precedente bănoase ,au continuat să spere că vor trece cu bine prin investigațiile DNA.
O soluție în acel moment de scoatere de sub urmărire penală ar fi fost pe deoparte o insultă la adresa justiției ,iar pe de altă parte ar fi privat națiunea română de întregirea clanului cu cel de al doilea fiu al rectorului Adrian Marius Maghiar în fața raspunderii penale.
Decizia parchetului anticorupție național a continuat să investigheze în profunzime acest caz ,decizie care în cele din urmă ar fi rămas la mâna unor soluții compensatorii în justiția orădeană  și a fost luată din păcate după ce triumviratul corupției din fruntea UO și-a atins obiectivele economice la standard de interlopi.
O adevărată rețea de traficanți de influiență ,condusă de Adrian Marius Maghiar ,decan la acea dată la Facultatea de Medicină și Farmacie  Oradea,care a contribuit permanent la un loby măsurat în servicii și contraservicii specifice mediului  universitar,urmărindu-se desigur diminuarea cotațiilor judiciare și reprimarea activității lor ilicite.
Dealtfel nimeni nu poate nega ca în justiție se faceau imixtiuni după schema exterior spre interior,iar hotărîrile judecătorești erau în mare parte la mare distanța de standardul cerut de Constituția Romaniei.
La fel  se putea constata existența unei politici de incriminare specifică urmăririi penale.privind încadrarea juridică a faptelor în infractiuni minore aflate în pragul prescripției,iar prejudicierea morală a Romaniei prin fabricarea diplomelor false,a rămas ascunsă sub preșul corupției.

In timp :
Nimeni nu a observat ca procesul seniorului rector decedat în faza de judecată a încetat,cum era legal.
Dar ridicarea sechestrului până la valoarea de 25 milioane de euro,în ce temei legal s-a făcut ?
Prejudiciul făcut bugetului de stat a ramas pe cale de consecință nerecuperat ?
Au rămas acești bani în buzunarele a clanului Maghiar ?
Era de notorietate în Oradea,că ani de zile familia Maghiar ,universitari titulari de funcții scrise cu majuscule.au fost interesați de ruinarea resurselor financiare al UO și au visat să pună mâna pe averile publice aflate în gestiunea universitară,orbiți de câștiguri ilicite  prin exterminarea unor personalități din lumea științei  medicale și nu numai,care au dat dovadă de forță intelectuală în fondarea unor ctitorii  științifice și culturale.

Finalul acestei aventuri judiciare privind pe clanul Maghiar este demn de filme horror.
Un model de spoliere a bugetului de stat,mușamalizat în mijlocul unor suspiciuni ”rezonabile” de corupție,lăsarea cauzelor deduse judecății la prescripție,prejudiciile stabilite prin expertize autorizate au rămas nerecuperate,iar foștii inculpați după ce si-au facut publici protectorii au fost din nou cocoțați pe funcții de conducere universitare.
Foștii combatanți s-au așezat cuminți cu lacrimi în ochii  încărcați de obediență la piciorele proaspeților ” curați și spălați ” în marea luptă anticorupție ,instalați pe funcții de autoritate universitară si din nou actele de studii,doctoratele,funcțiile,examenele universitare vor fi puse sub semnul întrebării .
Această speță merită discutată nu numai în istoria științei dreptului,dar și în cazurile bizare de mușamalizare a marilor cazuri de corupție.
Pierderile colaterale și hărțuirea practicată de acesti penali împotriva oricui le-a stat în cale ,ani de zile, vor rămâne si ele istorie.
Dar urmează detalii despre soarta partizanilor ,care strigau ani de zile ”clanul trebuie ras din lumea universitară,ne-am săturat să le dăm șpagă pentru funcții,doctorate cu lucrări plagiate,pentru diplome,etc. ”.....
Comentariu Elena Albuțiu.

marți, 9 august 2016

Nu avem nevoie de avocați....

...avem nevoie de protectori !
Acestea sunt vremurile ce le trăim.
Adevărul nu mai contează în justiție. De fapt probele ar trebui să conteze,dacă ar fi administrate corect,atât în acuzare cât si în apărare pentru stabilirea adevarului în actul de justiție.
De ce ? Pentru că nu atragi pe cineva în penal fără probe numai pentru protecția altor infractori.Practică mai des întâlnită în cazul infracțiunilor economice-de corupție.
Unii după arestarea preventivă cu elemente brevetate ca fiind de pericol social ,sunt lăsați  ulterior în libertate pentru a-și continuă activitatea în firmele lor și ele incriminate la nivel de milioane de euro.
Alții insă în situații similare rămân fără mijloace de subzistență, marcați de scandalul  arestării preventive,mai bine zis a zornăitului de  cătușe cu care sunt expuși în fața opiniei publice
Totul e posibil în justiție !
Socant ! Intâlnim activități gangsterești ( la propriu)de genul preluării prin forță ,prin hărțuire judiciară a proprietăților unor cetățeni.
Sub paravanul justiției se perpetuează condiția abuzivă pe durata proceselor,care de multe ori se desfășoară extrajudiciar,adică în contradictoriu cu  persoane fără calitate procesuală.
Aceste activități sunt nelegale pentru simplu motiv,că nici-o instanță din lume nu îți poate da calitate procesuală....dacă nu o ai în raport de obiectul pricinii și legislația în materie.
Așadar putem trage concluzia în legătură cu modul de soluționare a unor dosare ,că sistemul nostru judiciar nu ne protejează,dacă facilitează activități ilicite în justiție.
Justiția nu are voie să brutalizeze cetățenii români pentru a le încălca drepturile,pentru a le lua proprietățile,etc. prin activități nelegale,cu caracter extrajudiciar de multe ori.
Vor trebui să dispară grupurile influiente în justiție.Aceste grupuri susțin mecanismul îmbogățirii unor oameni de afaceri.
  Afaceri cu statul,cu vămile,etc.
ANAF nu mișcă ?! Incremeniți în observatori.Crede cineva că evaziunea fiscala de milioane euro este posibilă fără complicitatea fiscului ?
Crede cineva că sub paravanul dosarelor de faliment se fac tranzactii nelegale fără taxe,fără impozit avocațial?
Nimeni nu observă că a apărut un nou mod de fraudarea statului în dosarele de faliment, unde lichidatorul judiciar are și calitatea de avocat,încasând onorarii imense neimpozitate ,plus onorariile la fel de fabuloase pe care le pretind ca lichidatori judiciari.
In anul 2016 nu mai putem vorbi de tranziție către statul de drept ,în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate.
 Statul de drept pretindem cu toții că există și că suntem un stat democratic.
In realitate Romania e blocată  de abuzuri.
Elena Albutiu

sâmbătă, 6 august 2016

TRIUNGHIUL BERMUDELOR ...IN JUSTITIE...

....il gasim în randul procurorilor aserviți politiei,care lucrează în locul lor.Primul pas.
Ce vedem ?
Exista o legatură  între viziunile penale ale procurorilor si polițistilor.
Prea multa fabulatie,care creaza complicații acolo unde se cere aplicarea legii penale la infractiunile de coruptie și nu numai.
Sa lasi sa intre in functiune aberatii juridice,duce inevitabil la prejudicierea iremediabila a părtii vatamate,care poate fi și bugetul statului roman în cazul infracțiunilor economice,de corupție,etc.
Ce detalii există sub acest titlu ?
Am subliniat existența ”primului pas ” în justiție.De ce ?

Să nu uităm că procurorii dispun inculparea unei persoane.
Această activitate este un lucru mare și trebuie percepută ca atare.

O adevărată provocare a statului de drept !
Este adevărat că peste tot există provocări ,emoționale,profesionale,sociale,politice.
Trebuie să recunoaștem că în toate scrierile noastre toți suntem  provocați și în consecință luptăm ca oamenii să-și cunoască drepturile si libertățile,atunci când au fost ascunse sau compromise de oameni fără căpătâi.
Unii cred că pot să fure viața oricui și să nu plătească niciun preț.Stim și noi când cineva ne poartă sâmbetele și ne îngrozim de amploarea dezastrului ce poate fi generat de o justiție nedreaptă!
Nu putem spune despre o justiție că este dreaptă,când de exemplu procesul durează 15 ani. Nimeni nu vede sau nu vrea să vadă că tergiversarea unor asemenea cauze duce sigur la activități de corupție în justiție.
Așa că atunci când apar derapaje de la regulile statului de drept ,de la indeplinirea actului de justiție în concordanță cu legile romanesti si  CEDO,suntem datori să cerem și explicații Consiliului Superior al Magistraturii pentru ignoranța în profesie a unor magistrați ,pentru neglijență si contradicții în actul de justiție.
Nu de alta ,dar CSM este garantul independenței în justiție și nicidecum garantul magistraților de rea credință sau neprofesioniști.

EA.