duminică, 29 ianuarie 2017

Colecția de ziare vechi (4) ,continuare...

Procurori scăpați de brațul legii:

-scheme de manipulare dubioase în dosarele unor oameni de afaceri bihoreni ;
-acte de manipulare infiltrate în anumite grupuri de interese ;
-dispariția unor documente în apărare;
-părerile avocaților respinse ;
-probleme speculate politic (singura cauză care a răzbătut public a fost arestarea lui Adrian Tărău,fiul prefectului de Bihor -PSD.)
-cercetări abuzive în cazul unor oameni de afaceri ;
-justiția paralelă de Bihor -practicată în unele gazete, sub comanda promovată de un fost procuror,suspendat din funcție pentru fapte de corupție;
-șantaj în justiție pentru susținere extrajudiciară ;
-avocați postați deasupra celorlalți pentru a justifica nesupunerea în justiție ;

Lista procurorilor deștepți de Bihor :
”Ziarul ”Gândul” - 12 dec.2015(publicat 2 .03.2008)
Titlu ”Anchetatorul bicarbonat ”
Acest titlu a fost acordat procurorului Gheorghe Leuca de la” temutul  ” DIICOT- Oradea.
Acest procuror se susține că a scos din vistieria țării 30.000 Euro și a trimis un polițist sub acoperire să cumpere marfă surpriză !
Aceasta s-a dovedit a fi bicarbonat.
In Ziua de Cluj din 12 aprilie 2012 ,apare un comentariu la adresa aceluiași procuror: ” Intr-un caz similar de la Oradea,o nespălată Derecichei Simona,fostă prostituată din Vama Borș,a condus un salon de masaj erotic,unde se practica prostituția. Beneficia de sprijinul procurorilor Leuca Gheorghe și Gavra Viorel (sic) pe care îi deservea sexual,devenind amanta fostului polițist Leuca.”.....alt comentariu despre Leuca  relevă că ”este în continuare amantul  (30 mai 2012) Derecichei Simona,că a divorțat de nevastă și acum este mare procuror DIICOT .”
Altă publicație la fel de uluitoare,apare în Gazeta de București :
”Procurorul Leuca Gheorghe ,vrea în Cartea Recordurilor” din 17 apr.2006,semnată Mihai Anton.
”Cosa Nostra ia lecții la Oradea.Scandaluri se țin lanț.Asemeni unui buldozer ,relațiile mafiote mătură totul în calea lor.Poliția din Bihor,mai mult de 20 %,rudenii între ei.
Incă din 2004-judecătorii Secției penale a Tribunalului Bihor au ajuns inculpați pentru corupție,după deviza ” Decât să plătești un avocat ,mai bine cumperi un judecător/procuror.”Cuvântul de ordine a devenit -favorizarea infractorului.
continuare :
Reglare de conturi între procurori.
Afaceri mascate,dar ....la lumina zilei.Verificări Parchetul General,toate însă rezolvate cu NUP.
Cu 1100 pagini pe Google,procurorul Leuca vrea în Cartea Recordurilor,împânzind tot globul pământesc cu faima sa de procuror.
In 5 august 2004 ,procurorul general Ilie Botoș l-a suspendat din funcție pe protejatul său și al ministresei Rodica Stănoiu.
Marele procuror Leuca din Oradea ,totuși la conferința de presă nu s-a descurcat . In continuare se constată în cel privește,abateri disciplinare și comportament nedemn.
Se fac constatări în loc să fie înlăturat din sistem. Acest lucru s-a întâmplat mult mai târziu.

Apoi  în același comentariu : ” Scandal cu amorul incendiar al procurorului în fundul gol,i-a adus lui Leuca,premiul bihorean.”
”Scăpat de colegi,belit de amantă”....procurorul a fost identificat la Hotel Eforie cu amanta drept soția sa,solicitând ca atare pat matrimonial.”....” Sătula de bătăi amanta Simona l-a reclamat penal de nenumărate ori pe procurorul Leuca :pentru violare de domiciliu,spargerea timpanului (vătămare corporală),luare de mită (5000 $),arestare și schimbare cauțiune,etc.)”
” In dosarul nr.885/P/2005 ,procurorul Ion Adam din Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale,dar Ilie Botoș l-a avansat la DIICOT. Mai departe CSM,închide cazul ,iar Leuca primește lecția de a se abține de la fapte compromițătoare pentru demnitate.
Leuca a prins aripi. ”
In presa vremii citată ,s-a conchis în cele din urmă că totuși Leuca Gheorghe este un mare procuror specialist.
In ce probleme ?” In anchetarea ” grupurilor organizate”(vezi ziarul Crișana din 12 dec.2005),în operațiuni frauduloase cu instrumente electronice cu valori de fraude mai mari de 300.000 Euro.....Vigilența procurorului Leuca este mereu trează.aspect relevat sub alt titlu ”DIICOT i-a așteptat la cotitură” ...folosind echipamente software și hardware în vederea falsificării mai multor instrumente de plată electronice,cu ajutorul numărului de cont și celelalte date de identificare a titlurilor acestora obținute în mod ilegal în SUA,au falsificat sute de carduri bancare cu ajutorul cărora au efectuat diverse operațiuni frauduloase,respectiv achiziții de bunuri ,retrageri în numerar și au achitat servicii publice în valoare de prejudicii 300.000 Euro.
Specialitatea aceluiași procuror de a umfla dosare de peste 1600 de file (5 volume),care vizau infracțiuni cu pedepse între 5-20 ani. Toate aceste anomalii judiciare se desfășurau de echipa condusă de procurorul Leuca Gheorghe.”
Astea au fost aventurile procurorului Leuca Gheorghe,plănuite în dosare și comportamente descrise în presa vremii.A făcut ce a vrut cu viața celor ce l-au derajat în activitățile lui private despre care se vor putea detalia volume întregi cu mii de pagini,așa cum îi place să facă pe eroul în grupurile lui de cartier,normal că ”organizate”.”
Să fim atenți la traseismul acestui procuror și cui mai dă lumină și înțelepciune ! Procuror de cartier,care tronează echipe de interlopi,dar și pe alții mai bătrânei,dar....cu relații.Să vezi si să nu crezi ,ce mândrețe de” grup organizat”specializat de la caz la caz pe evaziune fiscală,etc.
Extrase și comentarii de: Elena Albuțiu




luni, 23 ianuarie 2017

Cine ne apără de procurori?


Dupa mintea unora -procurorii sunt în așa măsură fixati pe reprimare pentru nesupunere, încât orice plângere ,sesizare,critici impotriva unui lucrator în justitie este dezamorsata,iar partea vatamata este admonestata sau devine ținta unor comenzi penale.
Desi isi apara un drept legitim,partea vatamată este supusă la represalii de tot felul.Să nu-i spunem linșaj psihic că poate s-ar zice că e prea mult.Deși nu e, dacă ne gândim că este incriminată public,dar și oficial,ani de zile !Asta ca să aibă temă de casă.
Procurorii nu mai stau sa discute.
Sa ne fie clar  la toți românii,cine are controlul,puterea sau chiar destinul oamenilor în mână...aceștia sunt procurorii.
A devenit o certitudine faptul, că nu ai cum sa reacționezi la tacticile de manipulare judiciară.
Ce trebuie să facă în acest caz majoritatea oamenilor ?
Nimic se pare la o analiză statistică.
Despre ce este vorba?
Să vezi și să nu crezi. Procurorii răspund numai la comandă !Procedura penală permite controlul ierarhic superior, dar numai pentru verificarea respectării reglementărilor legale. Atât.
 In rest ancheta penală este nepublică,iar discursurile procurorilor pe spețe sunt nelegale.
Ar trebui să se știe !
Nu ne interesează păreri juridice din partea celor chemați să aplice legea,până la judecarea definitivă a omului,când suntem confruntați cu autoritatea judecății propriu zise.Aici intervine transparența și e bine să cunoaștem finalitatea actului de justiție,indiferent cine este afectat de puterea judecătorească.
In media,interviuri,comentarii se vehiculează după bunul plac- prezumția de nevinovăție.
Nimeni nu vrea să înțeleagă că această prezumție obligă  în egala masură procurorii la dovezi încă din prima fază a procesului penal, pentru a demonstra existența faptei penale,precum și acceptarea probelor în apărarea celor incriminați.
Aceste obligații subzistă până la judecarea definitivă de către instanțele judecătorești și nu până se efectuează ancheta penală.
Deci procurorii nu dau verdictul vinovăției penale așa cum le place unora să facă în propriile lor procese de intenție.
Asemenea atitudini, nu au  valoare în activitatea judiciară.
Așa prevede legislația penală românească și nicidecum cutuma declarativă a celor dispuși să țină discursuri pe această tema.
In ultimul timp știința dreptului a ajuns atât de bagatelizată de către cei care habar nu au de ea,încât soluțiile judiciare seamană tot mai mult cu scenarii inchizitoriale.
Recunoașteri autorizate de procurori pentru anihilarea probelor în apărare,activități în camera preliminară ,care nu analizează serios legalitatea rechizitoriului,iar cercetarea judecătorească este practic inexistență în cele mai multe cazuri.
Rechizitoriul,care este un act procesual de sesizare a instanței de judecată a ajuns să aibă valoarea declarativă a unei hotărâri judecătorești,deși nici-o lege din lume nu permite așa ceva.
Judecătorii în multe cazuri nu au autoritate profesională în fața procurorilor.....iar rezultatul costă Romania prin condamnările CEDO,imputate statului român la nivel de milioane de euro.
Toate aceste anomalii  pentru procese sunt apreciate ca fiind inechitabile.
De ce trebuie să ne învețe CEDO cum să aplicăm legile românești ,care au prioritate -nu am înțeles niciodată ?!
 De ce generații intregi trebuie să-și caute dreptatea în altă parte ,decât în Romania ? Nici acest lucru nu pot să-l înțeleg.
 Avem juriști de valoare care promovează legea în România,dar nu întotdeauna  sunt băgați în seamă de către cei care reprezintă autoritatea statului.
Mă întreb ce culoare are CIUMA ABUZURILOR,a încălcării legilor ,a depravării conducerii democratice a statului,a exchibiționismului manifestat public ,a lipsei de argumente legale,a comunicării la nivel de ”radio șanț”toate având un numitor comun -decredibilizarea Romaniei la nivel internațional.
Consecințele umilitoare ne privesc pe toți !De ce să fim obligați să suportăm aceste ”făcături” -  vorba unora din conducerea țării?
Comentariu Elena Albuțiu

vineri, 6 ianuarie 2017

Risc...


Eu mi-am asumat toate riscurile,in timp ce altii s-au urcat pe acoperis sa strige că sunt fericiți.
Unii pleacă lăsand totul pentru care nu și-au putut asuma ce s-a intamplat.
Aceștia sunt oamenii fără principii,fără valori.Au o persoanlitate cameleonica.
Se zice că ,daca dai multă mâncare cuiva se bucură,dacă nu-i mai dai ești dușman.
Si atunci îmi pun întrebarea ,de ce să lupt singură impotriva nedreptații?
EA