vineri, 2 mai 2014

Viata inseamna mai mult decat munca.

Sfat de la Jane Fonda , la care subscriu :
"Dupa ce ati trecut de 60 ani,pentru ca nu mai aveti prea multi ani in fata si pentru ca nu puteti lua cu voi nimic atunci cand va duceti,n-are rost sa mai fiti preocupati sa mai economisiti.
Asadar cheltuiti banii pe care i-ati pus deoparte ,faceti excursii,cumparati ce va face placere si daruiti ce va puteti permite.Nu va ganditi sa lasati chiar tot ce ati agonisit copiilor si nepotilor pentru ca nu-i asa? nu vreti sa-i transformati in niste paraziti,care asteapta cu nerabdare ziua in care veti muri.
Nu va faceti griji,despre ce o sa se intample cu ei sau cum veti fi pomeniti ,pentru ca atunci cand ne intoarcem in tarana nu mai auzim nici laudele ,nici criticile.
Timpul in care v-ati bucurat de viata pe pamant si de bunurile agonisite cu atata truda se va sfarsi.
Nu va framantati prea mult cu copiii pentru ca si ei au destinul lor si or sa-si gaseasca cu siguranta drumul in viata.Nu fiti sclavul copiilor vostrii !
Tineti legatura cu ei,ajutati-i cand au nevoie,dar in acelesi timp bucurati-va cat mai puteti  de banii pe care i-ati strans.
Viata inseamna mai mult decat munca.Pensionati-va cat de devreme si bucurati-va de viata.
Nu asteptati prea multe de la copiii vostrii.
Majoritatea isi iubesc parintii,dar vor fi prea ocupati cu serviciul si alte aranjamente ca sa fie de prea mare ajutor.
Exista si copii nepasatori,care se cearta pe bunurile voastre pana sunteti inca in viata,chiar doresc sa muriti mai repede sa mosteneasca casa,bunurile,tot ce aveti,in timp ce voi nu aveti niciun drept sa va atingeti de banii lor.
Deci dupa 50-60 ani,nu va risipiti energia si nu va mai periclitati sanatatea in schimbul unei averi mai mari,muncind pana intrati in mormant.
S-ar putea ca banii vostrii sa nu aiba nici-o valoare in fata doamnei cu coasa.
Cand sa ne oprim sa mai facem bani ? Cat inseamna destul? 100.000 lei ? 1 milion lei? 10 milioane ?
Aveti nevoie de cativa m.p. : un dormitor,o camera de zi,baie,o bucatarie.
Cand aveti o locuinta si ceva bani stati foarte bine.Ar trebui sa fiti fericiti.
Renuntati la competitia cine are mai multe posesiuni,sau a cui copii sunt mai dotati...material si se plimba prin mai multe baruri sau strainatate.Mai degraba puneti in balanta cine are mai mult timp liber,cine este mai fericit,mai sanatos si mai longeviv.
Nu va framantati in legatura cu lucrurile pe care nu le puteti schimba.Nu ajuta la nimic,iar o stare psihica proasta va poate imbolnavi.
Creati-va o stare permanenta de bine si identificati ce va poate face fericiti.Atata timp cat sunteti sanatosi si bine dispusi,va veti face planuri si veti astepta cu nerabdare ziua de maine.
Bucurati-va de ceea ce aveti si de tot ce va inconjoara si veti avea toate sansele sa mai traiti 30-40 ani in deplina sanatate si vigoare.
Si nu uitati prietenii.Ei sunt una din bogatiile vietii.Iertati-i daca au gresit fara sa-i pedepsiti....Asa nu veti fi niciodata singuri...."
Consemnat:Elena Albutiu.

Niciun comentariu: