vineri, 11 mai 2018

Ascunderea identității unor valori ilicite.

Pentru ascunderea identității unor valori ilicite se practică spălarea de bani negrii.
Se obțin fonduri ilegale,cu sume ilegale,se cumpără alte valori mobiliare sau imobiliare și se schimbă proprietarul.

Banii murdari întâi ascunși apoi spălați.
Se pare că se folosesc pentru asta și dosarele de faliment în justiție.
Lichidatorii judiciari ,
ajung la averea debitorului sau colaterali implicați.
Asemenea acțiuni sunt aprobate de judecătorul sindic și astfel se marchează tendința de a ascunde originea ilicită a unor sume de bani și de a conferi o aparență de legalitate ți impliicit onestitate.
In acest fel procesele se complică,se tergiversează ani de zile,se parcurg diverse etape și se implică persoane și instituții.
Veniturile obținute astfel în dosarele de faliment sunt amestecate cu fondurile legitime (bănci,garanții,etc.) în scopul de a ascunde activitatea infracțională.

Așa se naște CORUPȚIA în Justiție prin abuzul de putere,
săvârșită în exercitarea funcției publice,indiferent de statut,structură sau poziție ierarhică în scopul de a obține un profit personal direct sau indirect pentru sine sau pentru altul,persoană fizică sau juridică.

Aceste disfuncționalități în justiție ar trebui depistate pe cale administrativă de instanțe alertate de tergiversarea acestor dosare peste 10 ani de zile,de vigilența ANAF,care ar trebui să constate în exercițiul atribuțiilor sale ,că în dosarele de faliment se fac tranzactii contractuale ilegale fără impozit sau TVA,chiar Baroul de avocați care poate depista fără un efort major cum lichidatorii judiciari au în dosarele de faliment au dublă calitate și de avocați,care nu plătesc impozite pe onorarii pentru asistență juridică fictivă.
Bugetul statului poate fi sărăcit masiv și pe această cale.

Nu se poate înțelege însă detașarea celor în drept să controleze aceste situații de mare frcvență,cu atât mai mult cu cât nu se pune problema  imixtiunii în actul de justiție prin stoparea acestor acțiuni ilegale.
Comentariu Elena Albuțiu

Niciun comentariu: