luni, 4 mai 2020

Românii neancorați nicăieri -se întorc în țară.





Se schimbă lumea.
Oamenii au alte temeri. Nu-i interesează mișcarile sociale.Problemele internaționale aduc tensiuni,frică,panică.
Totul apare ca o stare de conflict,amenințări,asasinări.
Se dau o serie de situații peste cap.Se curăță cele rele.
In cele din urmă se vor limpezi gândurile și ideile.Se vor închide multe capitole negative.
Indecișii vor sta pe gânduri. La răscruce.Să vorbească sau nu ?
Ce se ascunde în spatele
                 PANDEMIEI CU CORONAVIRUS ?
Care sunt mecanismele de control psihologic ale populației ?
Inchiderea unor orașe,cum ar fi Wuhan,izolarea granițelor și orașelor din Italia,nu au facut decât să creeze cu adevărat panică colectivă,deoarece oamenii au fost dezinformați în timp util și s-au trezit peste noapte constrânși să respecte o carantină impusă,fapt care i-a obligat să acționeze de multe ori cu iresponsabilitate -sub efectul de turmă și teroare colectivă și să recurgă la fapte reprobabile.
Izolarea forțată( chiar la domiciliu) are întodeauna efecte psihologice ,deseori ireversibile.
Deobicei în asemenea situații oamenii sunt expuși și mai mult mijloacelor mass-media,care le amplifică temerile,intervine senzația de plictiseală la un moment dat,apoi senzația de sufocare de a fi obligat să fii sechestrat în propria casă,inducând senzația de vinovăție ,apoi teama cunoscuților care evită contactul cu noi și  care induc un mod sinistru de a trăi.
Se crează în acest mod o senzație de stigmatizare și în consecință o nevoie și mai mare de izolare.
Oamenii care au avut anterior un istoric de traumă pot deveni și mai vulnerabili,cei care au lipsă de venituri,șomerii,bolnavii,pensionarii și cei a căror activitate sau afacere este afectată de coronavirus au dat semne acute de stres.
Peste acești oameni puși în carantină,izolați,plutește în aer mereu teama că ar putea fi infectați și posibilitatea de a muri poate fără a fi capabili să-și ia rămas bun de la copii și părinți,de la partenerul de viață sau poate de la prieteni. Exista mereu posiblitatea să mori în condiții ostile și singur.
Cu cât carantina durează mai mult,dacă supraviețuiești sau chiar nu ai luat boala,ai cele mai mari șanse în situațiile expuse să dezvolți un sindrom postraumatic,datorită condiției provocate de izolare socială.

In fine lumea nu va mai fi la fel, după COVID-19 ,se intrevede o reconfigurare a lucrurilor la nivel politic,economic și social cu IMPACT PSIHOLOGIC.
Implicațiile economice nu au fost și nu sunt lămurite de către cei care conduc țara.
Informațiile lansate în fața opiniei publice sunt speculative și prin urmare sunt etichetate de oameni ca surse lipsite de încredere,neviabile.
Intrebarea care rămâne mereu de actualitate este ca oamenii să cunoască care sunt lucrurile cu adevărat importante ,atât în ce privește protecția de acest virus catastrofal pentru omenire,dar și condițiile social-economice care pot asigura supraviețuirea umană .
Comentarii și preluări din media Elena Albuțiu.



Niciun comentariu: