sâmbătă, 12 iunie 2021

Un pacient bolnav nu trebuie să stea umil în fața medicilor !

În România asistăm la îmbolnăvirea continuă a relațiilor de tot felul,cum ar fi ;relațiile sociale,economice,financiare,educaționale,sanitare mai ales.( unde avem nevoie de un sistem funcțional din punct de vedere medical și nu comercial.)

Decizii inteligente în aceste domenii ,nu implică niciun fel de risc,dimpotrivă înseamnă asumare de resonsabilitate la nivelul statului ,care se vrea stat de drept.


Succesul  trebuie să se bazeze pe profesioniști.

În România, sloganul”România Normală”a devenit un complice garantat al statului,atâta timp cât în țară își continuă perorațiile politicienii ,care pe lângă discursuri mediocre - mai fabulează restricții de la A la Z.

In contextul general, domeniul medical a devenit centrul atenției în România  datorită pandemie  generate de COVID 19.


Sloganul ”medicii hotărăsc cine să trăiască și cine să moară” a fost rapid generalizat până la nivelul personalului medical mediu din unele spitale,care și-au asumat nu numai pasivitatea față de bolnavi,dar și o anumită agresiune față de supraviețuitori.

Cazurile au devenit publice,prin declarațiile celor ce au ieșit din spital.

Nu oricum !

Unii au intrat cu o anumită patologie și au ieșit cu alta.Recuperarea și supravegherea medicală este lăsată pe seama supraviețuitorilor și a norocoșilor susținuți de Dzeu.Toate astea ca efortul medical să fie redus la limită.Desigur cu acordul ticălos al unora.

Starea generală a omului este lăsată în cele din urmă , pe seama aparatelor,a analizelor medicale,care deseori s-au dovedit eronate.

Unde sunt medicii ,care puneau rapid orice  diagnostic ,fără a chinui oamenii trimiși (izbiți) la sediul aparatelor ultramoderne ?

Prea puțini medici luptă pentru recuperarea oamenilor.Medicii cer odihnă la odihnă ,libertate și desigur  cei mulți cer șpăgăraie,doctorate false și salarii ,care oricât de mari sunt-,mai este loc în buzunare.

Medicii sunt cei  care salvează viețile oamenilor,obligații legiferate prin Constituție și Legea Sănătății,iar drumul lor spre această salvare începe cu jurământul lui Hipocrate.

Subminarea sănătății prin slogane de genul celui expus mai sus, prin apologia și generalizarea unor teorii gen Raed Arafat este cel mai mare delict contra umanității.

Comentariu Elena Albuțiu


Niciun comentariu: