miercuri, 12 ianuarie 2011

JUSTITIA NU SE FACE IN INSTANTE

Care ar fi principalele cauze ca Justitia in Romania nu merge?
Opinia publica are dreptul sa constate o serie de motive pentru care ideea de justitie nu functioneaza in ROMANIA cum ar fi :
-Actuala conducere din justitie,politie,parchetes-a dovedit ineficienta in combaterea noilor modalitati de comitere a faptelor de coruptie.

-La fel aparatul de descoperire,constatare,cercetare,judecare a infractiunilor din domeniul crimei organizate si in special al "inaltei criminalitati".

-Tratarea nelegala si necorespunzatoare a problemelor financiare cu ajutorul instrumentelor represive.

-Se practica tot mai mult"intimidarea"generata in primul rand de pregatirea precara.

-Arestarea ,sau alte masuri coercitive ale statului se practica in scopuri spectaculoase.

-Tendinte tot mai evidente de compromitere a unor profesionisti,sau personalitati politice.

-Conlucrare cu o anume categorie de politicieni,sau ziaristi pentru scenarii.

-Legaturi cu oameni de afaceri in scopul unor avantaje.

-Fara a se pune problema a ceda in cauzele controversate,ar fi necesar sa nu se acutizeze artificial unele solutii in perioadele de criza.

-Este necesara o conlucrare mai atenta intre institutii,care concura la infaptuirea actului de justitie,la realizarea obiectivelor de ordin national.

-Lupta antiinfractionala nu se face prin masuri excesive neprocedurale,in asa fel ca oamenii sa perceapa acest mecanism in sensul ca "Justitia romana te lasa sa mori cu dreptatea de gat".

-Ar trebui sa se analizeze cu mai multa responsabilitate si profesionalism ca acuzatiile sa nu rezolve de fapt problemele personale ale anchetatorilor.

-Este nevoie de oameni capabili,loiali si de buna credinta,care sa nu cada in capcana dosarelor facute la comanda,scenarii,etc.

-In prezent un numar insemnat de persoane,care ocupa functii importante ale autoritatii statului,a se vedea in primul rand instantele judecatoresti,au dosare penale,fiind santajabili in dezavantaju respectarii legii.

-Ar trebui sa se tina seama de faptul ca un magistrat,sau politist nu are intotdeauna dreptate si nu este cazul sa refuze orice critica.

-S-a ajuns la o criza acuta de profesionisti,nimeni nu se ocupa de cadre competente,tinerii evaluati subiectiv pe acest plan nu fac fata complexitatii problemelor in justitie,iar cei experimentati sunt tinta unor reclamatii sau denunturi penale,mai mult sau mai putin adevarate,ceea ce ii face insa sa practice o prudenta exagerata in aplicarea corecta a legilor.

-Ravagiile falsei justitii ne privesc pe toti,chiar daca nu avem puterea sa intervenim pentru eliminarea acestor dificultati,mai bine zis deficiente. Factorii de decizie din tara asta ar fi bine sa faca ceea ce este necesar pentru aducerea natiunii romane in fata unei justitiei drepte de care este atata nevoie.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: