marți, 9 octombrie 2012

BAGATELIZAREA INFRACTIUNILOR

Sistemul nostru judiciar nu ne protejeaza ,daca faciliteaza actvitati ilicite ale unor magistrati,judecatori sau procurori,politisti,sau lucrartori de genul lichidatorilor judiciari .Vorbesc aici despre justitie ,nu despre soluții!
Trebuie sa scăpăm de iluzii,de a accepta orice fel de activitate în sistemul judiciar  fără un suport legal,de a ne complace în situații confuze ani de zile,cum ar fi cazul tergivesrsarii nejustificate a unor procese.
E nevoie de o deschidere spre o justitie adevarată.Nu putem spune despre o Justitie că este dreapta,când procesul are o durată lungă.De aceasta data,punem în discutie un proces de faliment ce se afla pe rolul Tribunalului Bihor de 11 ani .Este dosarul nr.2222/44/2001-în curs de solutionare in prima instanta.Un simplu proces de faliment,peste care au trecut fără să-si lase amprenta legala -doua legi,cu mai multe modificari prin Ordonante ale Guvernului și evident o perioada istorică de 11 ani.Este evident refuzul si incapacitatea de a lua o decizie.Altfel ce să întelegem prin tergiversare ?
Sigur poți sesiza Consiliul Superior al Magistraturii,despre neregulile care te prejudiciaza,ca persoana care intra in contact cu Justitia.
In timp s-a remarcat că CSM are putere,dar nu are răspundere.
Aceasta institutie a preluat puterile de la Ministerul Justitiei în anul 2003,dar nu reuseste să disciplineze magistratura.Desi se cer solutii rapide pe cazuri punctuale,solicitările nu se respectă.
Asa că ,nu-ți rămâne decât să înduri ,să tolerezi,orice abatere de la lege,interpretarile subiective si arbitrare a prevederilor legale în actul de justitie, pe cont propriu.
In dosarul de faliment analizat,judecatorul sindic Olah Ionel,a acceptat nenumarate nelegalitati în "activitatea" lucrătorului în însolventa Avramescu Nicusor.Nimeni nu intelege de ce judecătorul sindic supervizează,actiunile extrajudiciare ale lichidatorului,atâta timp cât aceste actiuni nu se înscriu în atributiile stabilite imperativ si limitat de Legea falimentului.
S-au făcut acuzații grave pe seama acestui lucrător în justitie,la parchetele din Bihor.
Infractiuni ca abuzul în serviciu,fals,uz de fals,excrocherii imobiliare.Rezultă explicit din plângerile penale,că Avramescu Nicusor este si furnizor de servicii avocatiale în cumul cu activitatea de lichidator judiciar în acelasi dosar,fapte deasemenea nelegale..Incompatibilitatea si serviciile colaterale de avocatură în dosarul de faliment gestionat de judecătorul sindic Olah Ionel,nu deranjează însă pe nimeni din justitia bihoreană.
In parchete ,plângerile penale sunt solutionate diferit de fiecare procuror de caz,dar în final solutia este favorabila lui Avramescu Nicusor.lichidator judiciar,fie că este anchetat ca învinuit,fie făptuitor .Solutiile și motivarea lor ,contradictorii în majoritatea cazurilor te face să crezi că în Bihor fiecare procuror are legea lui.
Ce altceva putem să înțelegem ? Că falimentul poate fi regizat de un contabil infiltrat în justitie,fără protectia,si ,fără implicarea judecătorilor,procurorilor,politistilor, pe fiecare caz în parte?
Avrămescu Nicusor a știut să-si tragă aproape ,politisti,procurori,în asa fel că dosarele penale pentru abuz,au fost solutionate prin disculparea acestuia,fără însă a se putea retine că în plângerile penale adresate parchetelor  au fost sesizate fapte inexistente,invinuiri mincinoase,producerea de probe contrare adevărului,sau că organele penale sau Justitia ar fi fost prejudiciate inutil  prin activitati privind persoane nevinovate,care ar putea fi condamnate pe nedrept.In acelasi context Avramescu Nicusor s-a pretat la afinitati cu debitorii,sau cu creditorii de cele mai multe ori pentru propriile interese.
Inlocuirea lui în dosarele de faliment unde desfăsoară o activitate evident ilicită a fost întotdeauna dificilă,dacă nu imposibilă.Nimeni din sistemul judiciar nu s-a gândit la repercursiunile demersurilor sale asupra drepturilor legale a unor persoane.Nimeni nu s-a uitat la probe!
In ce ma priveste ,ca persoana atrasa în procesele nelegale ale acestui lucrator in justitie ,am toate motivele să cred că problema- Avramescu Nicusor în tandem cu judecătorul sindic Olah Ionel-,este sustinută de un sistem judiciar corupt,pentru simplu motiv că se pune în discutie de ani de zile respectul fata de lege.
Respect,respect. Dar pe banii cui ?
Regret că am permis Justitiei să mă înjoseasca atât de mult fără să am nici-o calitate procesuală în dosarul citat de faliment si că i-am lăsat să-mi puna bețe în roate pe mână cu un excroc-lucrător în Justitiei.
Consider că în acest moment exista toate premizele să suspectez reaua-credintă sau grava neglijentă la procurori , care au clasat orice sesizare a abuzurilor cu incidenta penală comise de Avramescu Nicusor în actul de justitie.
Suspiciunea pentru acte de coruptie este pe deplin justificată și la adresa judecatorului sindic Olah Ionel.
Am toate motivele să concluzionez că exista o întelegere între acesta si Avramescu Nicusor,pentru întârzierea nejustificată în solutionarea dosarului mentionat de faliment(11 ani,actualizat în 2019 la o vechime de 18 ani),cu efect asupra folosirii dreptului de proprietate a unei persoane fizice.
In acest sens există și jurisprudența CEDO,dacă se mai pune problema în anul 2012 ca să ne învețe CEDO -aplicarea legilor românesti și Constituția României.

Avocat Elena Albutiu



Niciun comentariu: