miercuri, 10 octombrie 2012

Cine este" avocatul "Groza Gheorghe ?




Groza Gheorghe este un fost magistrat cunoscut.Dupa pensionare ,de pe functia de presedinte a Curtii de Apel Oradea,se putea presupune ca problemele lui financiare au fost rezolvate definitiv ,fiind un pensionar norocos.Pensiile magistratilor au cunoscut o curba ascendenta, ajungand in ultimul timp la sume peste 10.000 lei /lunar ,cuantum in care s-a incadrat si Groza.Nevasta ,fosta grefiera si ea pensionara cu o suma invidiata de profesionisti din clasa superioara,este beneficiara unei pensii  de peste 6000 lei.
Incercand sa pastreze o aparenta de autoritate in lumea judiciara Groza Gheorghe,a impresionat in timp cu relatiile sale - asa zisa lume buna a municipiului Oradea,lume compusa din oameni de afaceri,politicieni,universitari,interlopi de tot felul,etc.
Viziunea acestuia ca magistrat,de a privi justitia ca pe o sluga ce lucreaza pe feuda proprie s-a perpetuat si dupa iesirea din lumea magistratilor.
Si-a pastrat lumea clientelara,in realitate a continuat ingerinta in activitatea judiciara,facand activitati ce tin de profesia de avocat,considerand ca este un minunat moment de a aduce un spirit justitiar in randul avocatilor.
Un bun prilej de a ramane conectat la un sistem judiciar creat de el -mai multi ani.Sub influienta salariilor si averilor imense de magistrat,lui Groza Gheorghe ii vine usor sa-si calce pe constiinta si sa presteze avocatura clandestina,sa faca viraje relationale si politice ,lansand semnale ca poate sa faca si de pe pozitia de pensionar,apologia infractiunilor,fara sa fie deranjat de nimeni.
Viata nu o data a aratat ca pot exista situatii,un concurs de imprejurari,coincidente,care sa faca verosimile anumite comportamente.Suntem siguri ca Groza Gheorghe a ignorat rezultatul ilicit al activitatii sale de avocat clandestin.Sa nu uitam veleitatile sale in stiinta dreptului. Dar ,de ce sa nu observam ca fostul magistrat a schimbat macazul doar pentru a-si intregi imensele sale averi?
Caderea in derizoriu a dosarelor sale de coruptie de la inceputul anilor 2000,in care era acuzat de fapte grave de coruptie,,fapte care erau de notorietate,necontestate de nimeni,se credea  ca vor fi totusi suportul unei crize morale pentru Groza Gheorghe la varsta pensionarii.Dar nu este deloc asa !
Una din realizarile pensionarului Groza Gheorghe,este prestatia sa avocateasca,fara drept -o adevarata  mascarada a succeselor sale in administrarea "hartiilor" unui clan cunoscut in lumea oradeana , intr-un cadru de subtila legalitate.Consilieri juridice,actiuni,demersuri pentru rezolvarea unor probleme succesorale,administrarea averilor,toate in acelasi scop.In scopul de a obtine beneficii materiale,autoritate in lumea justitiei pe placul celor serviti,care nu si-au taiat de fapt cordonul ombilical de pe vremea cand Groza Gheorghe facea aceleasi actiuni sub protectia functiei de magistrat .
Nu mai are rost sa ne intrebam de ce in exercitarea profesiei de avocat ,esti obligat sa suporti orgoliile pensionarilor din magistratura,care folosesc fara drept si titlu legitim aceasta profesie.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: