miercuri, 19 decembrie 2012

O LUME CIUFUTA

Din ințelepciunea strazii.
Nu se compune viata numai din concedii exotice si statul cu burta la soare.Nici nu rămane omul la o vârsta tânăra toată viața.
Dacă ai norocul sa ajungi la o vârstă cand iți cad mușchii,când bărbații nu mai cu ce face sex,iar banii au valoare si în alte scopuri decât de a cumpara atenția unor tinere nesimțite...este OK.
Rămâne valabilă  pentru om doar calea spirituala,este singura cale care te poate face fericit tot timpul.In rest totul este efemer...
Dar de ce ne căsătorim ?
Din plictiseală ,de singuratate,de frica oprobiului public.Tot mai des alegem sa ne căsătorim din alte rațiuni decat cele ale inimii,uitand ca totusi marile diferențe intre oameni nu sunt cele care apar intre cei care poartă si cei care nu poartă verigheta,sunt intre cei care au cunoscut sau nu iubirea,pentru ca numai cei dintâi sunt fericiți.
Lipsa de comunicare afecteaza in ultimul timp,sau poate din totdeauna viața oamenilor în general si viața cuplurilor în special.Nu-i mai preocupa aceleași lucruri,iar cele pe care incă le mai au în comun,sunt prea puțin importante.Cand vorbim de comunicare,ne gândim la gesturi,comportamente afective,emotionale.
Dar sa gândim pozitiv : orice lucru bun sau rău nu vine de unul singur.Cei care lasa șansa sa treaca pe lânga ei sunt de obicei marii timizi care nu stiu "sa se arunce cu capul inainte".Teama de a nu greși îi limiteaza.
In viată se ivesc cazuri si cazuri cand e vorba de căsătorie,sau cupluri afective.
De la o diferența de 15 - 20 ani putem vorbi de diferența de "generatie" între parteneri.O asemenea alegere vine deobicei dintr-o lipsa de încredere în sine.Imaginea mamei sau a tatălui i-a lipsit in copilarie,fizic sau psihic,lucru care a marcat persoana pentru tot restul vieții.
Unor asemenea oameni li se pare ca partenerul mai in vârsta va umple acel vid.Însa si celui mai in vârstă  îi lipsește încrederea in sine,fără ca acel tânăr să-si dea seama.Bărbatul mai in vârstă lupta altfel decat femeia împotriva fricii de imbătrânire.Bărbatul vârstnic,consideră ca dacă îsi aruncă pe cap o găleată de vopsea neagră si mănănca un an de zile numai iarbă si frunze se poate decreta tânăr.El are impresia în acest fel că toată lumea imbătrâneste mai puțin el.Totusi el nu este linistit,se teme ca nu-și satisface partenera mai tânăra,deși nu acesta este motivul care îi separa.Problema este psihicul care-l inhiba cand face dragoste cu cineva mai tânăr.
Apoi un aspect subiectiv nu-l lasă in pace. Anturajul face glume pe seama farmecului bărbatului in vârstă si ridicularizari pe seama femeii care trăieste alături cu"un puștan".
Si atunci incepe pentru asemenea cupluri si nu numai- epopeea celor;
Rataciti in bezna amorurilor mintite. 
Cateodata despartirea sau divortul....
In asemenea imprejurari apar si temerile bărbaților.Când au cea mai mica îngrijorare că nu vor reusi,devin ingrijorați.La fel ca si femeile apar temerile.Atenție ,insa temerile bărbaților nu înseamna plânsete,suspine,oftaturi.Teama lor are mai multe fațete: comportament de macho sau pierderea apetitului sexual.Irascibilitate,insomnie,'refugierea" intr-un anumit hobby,sau in cel mai rau caz in alcool sau droguri.Nu-si găsește aproape niciodată cuvintele sa spună prin ce trece.
O alta temere a bărbaților este incredibila-teamă de femei,asa zisul "sex slab",aerul superior al acestora,se simt amenințati în fața punctelor forte tipic femenine si anume superioritatea in arta conversatiei,capacitatea de a se adapta aproape in orice situație,intuiția lor proverbiala...
Si apoi permanenta teama a bărbaților de apropiere: - majoritatea femeilor au trecut prin asta si cunosc diverse manifestari pe aceasta tema.Explicația ar fi ca bărbații trebuie sa se îndepărteze pentru a-si găsi identitatea si teama să nu-si piarda masculinitatea.
Mai există si alte temeri la fel de importante: teama ca nu da randament in pat,teama de rivali (tot ce are legatura cu competiția reprezinta pentru un barbat ,posibilitatea de a arata lumii intregi ca el este cel mai bun)
Si culmea ca el vrea sa fie cel mai bun :la servici,la fotbal, la pat...etc.
Dintre toate temerile bărbaților însă cea mai rea este : teama de teamă,teama de caini si alte fleacuri,cum ar fi chiar frica de intuneric.Ce să faci ,fiecare cu fricile lui.
Păcat că noi oamenii ,vedem doar diferențele care ne despart.Dacă am privi cu mai multă dragoste la cei din jur,am vedea mai ales ce avem în comun si atunci jumătate din problemele lumii ar fi rezolvate.
Sa vedem mai bine partea buna a vietii !!!!
Elena Albutiu

Niciun comentariu: