duminică, 24 martie 2013

Divorturile in trend.


Recomandari cu incidenta juridica.
Casatoria aduce la inceput romantism si sentimentalism,se vor intampla multe lucruri placute.Partenerii au iesit din lungile perioade de letargie si singuratate si se vor simti fericiti.

Apoi relatia cu partenerul s-a schimbat din nenumarate motive.Uneori in sus.Uneori in jos.Acest lucru determina probleme serioase si ce e mai grav se intampla :despartirea sau divortul.
In fine nu trebuie sa credem ca divortul poate aduce un faliment,daca abordam problema partajului bunurilor comune cu intelepciune.
Solutia putin costisitoare ar fi "partajul prin mediere."
Asa cum un razboi nu se termina pana cand ambele parti nu cad de acord asa si o relatie nu se termina.cand vrea doar unul dintre parteneri.Chiar daca zici ca s-a terminat,lucrurile traite impreuna nu pot fi terminate.Nu intri si iesi din viata unui om cand vrei ! O despartire trebuie rezolvata,dar acest lucru o sa fie foarte greu,deoarece primeaza interesul material.In acest stadiu ,indiferent ce vei dori sa obtii vei reusi foarte greu,pentru simplu motiv  ca viata sentimentala a oamenilor este strans legata de viata materiala.
Pentru evitarea numeroaselor dificultati,care apar in cazul unui divort,partajul bunurilor comune ramane subiect ce ridica mereu probleme.Calea usoara si mai putin costisitoare este MEDIEREA,care ofera garantia pentru intelegere, cu privire la modul concret de impartire a tuturor bunurilor dobandite in timpul casatoriei:in timp scurt si fara costuri ridicate.
Ce inseamna "Acordul de mediere la divort si la partaj" ?
Care sunt avantajele in acest caz ?
- Partile au in acest fel controlul asupra acordului lor,mai degraba decat sa-l lase la mana judecatorului,care nu este familiarizat cu problemele lor;
-Acordul functioneaza cel mai bine pentru familia partilor,spre deosebire de hotararea luata in instanta;
-Costul redus,fata de costul litigios,care este total imprevizibil;
-Accentul se pune pe intelegere;
-Grad ridicat de satisfactie cu privire la rezultat (fiind inlaturat stresul acumulat,nesiguranta si dusmania asociata litigiului );
-Confidentialitatea-divort sau partaj-prin mediere,este de fapt un proces privat,spre deosebire de cel in instanta cu public;
-Procesul in instanta genereaza numeroase documente publice,care includ si alte acuzatii,de genul "rufele murdare";
-Particpantii la mediere in divort,sau partaj pot desfasura programul lor,in ritmul care le convine;
-Pastrarea relatiei este importanta pentru parti pentru ca ajuta partile sa comunice;
-Se evita risipa de resurse emotionale si financiare;
-Cu acordul de mediere se poate merge la instanta.
Este benefic deci pentru partile implicate in asemenea situatii sa evite ranchiuna si sa ia decizii corecte.Sa negocieze cu discretie.Aceasta fiind solutia convenabila atat la divort,cat si la partajul bunurilor comune.
Avocat Elena Albutiu



Niciun comentariu: