sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Penalii din clanul Maghiar intre agonie si extaz judiciar. ep.II

Din arhiva personala :(27 ian.2009) episodul II
Interviu consemnat de Nicolae Pop.

-Ce influienta credeti ca au avut delapidarea a 22 milioane de euro si eliberarea a zeci de diplome false de catre membrii clanului Maghiar asupra Universitatii din Oradea ?
-Sigur este vorba de o criza de moralitate,care a zguduit foarte puternic "barca"invatamantului superior din Oradea si de aceea ar fi bine sa se opteze pentru un factor stabilizator,cum este respectarea legii la U.O.
Dupa confirmarea in functie la 1 aprilie(!!!!)2008 a unui rector specializat in "geotermale",Universitatea din Oradea are planuri de redresare ,dar se balbaie din ...necunoastere."Avem directii de dezvoltare,cu responsabilitati ,sarcini si termene,dar nu avem buget.Sa vedem cum le aplicam "se lamenteaza rectorul Cornel Antal.Deci se asteapta reglementari pentru aplicarea Ordonantei BOC privind situatia ....pensionarilor si multe alte pere malaiete de la Ministerul Educatiei.
Un lucru este cert,U.O. si-a pierdut credibilitatea din cauza managementului gresit al clanului Maghiar,subiect pentru sesizari penale ale abuzurilor de drept cauzatoare de prejudicii in administrarea universitara.
Actualul rector in mod cert,nu va mai avea un mandat prea usor. Pe timpul celor patru ani,si-a propus ridicarea calificativului acordat de ARACIS- "incredere limitata"-dupa scandalul in urma caruia au ajuns acuzati cei din clanul Maghiar (atragerea nejustificata a unor fonduri din bugetul de stat,eliberarea de diplome,etc.)
Antal "pregateste" dosare cu acte,care ii inculpa in continuare pe membrii clanului.Parca nu ar avea alta treaba decat sa ascunda raul pe care l-au facut cei care trebuie sa creada ca secretul lor este in siguranta.
Dar problema cea mai dificila este rezolvarea problemelor privind calitatea invatamantului universitar oradean.
In acest context U.O. ar avea motive sa ceara clanului in justitie ,reparatii morale.Doar nu vrea cineva sa spuna ca nu a fost prejudiciata si material imaginea institutiei de invatamant superior si a senatului universitar prin faptele comise,care au fost incriminate penal de autoritatea statului...
-Ce considerati ca se va schimba in activitatea membrilor clanului odata cu demisia lui Adrian Maghiar din functia de decan al F.M.F. ?
-Adrian Maghiar a devenit businessman cu mult inainte de demisia din functia de decan; nu se teme de nimic,are putere de munca,este original,are simtul banului,este atent din ce parte bate vantul schimbarilor politice.
Important este pentru el ca la Spitalul Pelican lucrurile merg "bine" pentru moment.
Asadar are senzatia ca stapaneste situatia si fara functia de decan.
Asa-zisa presiune mediatica ce este vehiculata de Adi Maghiar nu i-a fost nici pe departe fatala,clanul iesind mereu singur in fata opiniei publice pentru a-si clama virtutile si prosperitatea(!!!!).
Se pricepe ca nimeni altul sa dea prostilor valoare si mai ales parvenitilor care umbla dupa portofele.
A promovat cu mare pompa medicina comerciala si nu scapa o lacrima dupa functia de decan.
Desi stie ca se apropie marea confruntare penala cu dosarele D.N.A privind eliberarea de diplome false,Adrian Maghiar inca spera la un tratament penal preferential.
Continuare in episodul III
Av.Elena Albutiu

Niciun comentariu: