duminică, 26 ianuarie 2014

Penalii din clanul Maghiar intre agonie si extaz judiciar. Ep.III

Din arhiva personala (27 ian.2009)
Interviu consemnat de Nicolae Pop
Elena Albutiu "Activitatea Justitiei in demascarea faptelor de coruptie comise de membrii clanului Maghiar trebuia imbunatatita."

-Considerati ca noua conducere a C.A.S.Bihor va dezvalui neregulile existente in  relatia institutiei cu Spitalul Pelican ?
 -Metoda aleasa de clan pentru insanatosirea medicala a bogatilor este o noua tehnica machiavelica -infractionala- de a obtine bani publici prin C.A.S.
Inca o dovada ca membrii clanului sunt organizati pe ierarhii,astfel ca absenta unuia este imediat substituita eficient de urmatorul.........................................................
Deci in prezent suntem inconjurati de "caderi" ,descrieri si interpretari de situatii personale ale clanului,dar si de colaborarea cu principala si actuala sefa de C.A.S. Bihor,Simona Ardelean.
Raporturile dintre sefa C.A.S. si Adrian Maghiar ca reprezentant "Pelican" au dat nastere multor speculatii...emotionale ,in ceea ce priveste punerea la punct a scurgerii de bani publici catre "privat".Noua conducere,daca va fi vorba de asa ceva ,va trebui doar sa ia masuri pentru aplicarea corecta a legii in ce priveste gestionarea banilor publici destinati sanatatii,sa inlature abuzurile de pana acum,sa dispuna controale eficiente la unitatile beneficiare,atat cele private,cat si de stat.Atunci exista premise ca fondurile obtinute prin suspecte acte de coruptie sa nu mai existe.
-De ce credeti ca a dat Adrian Maghiar in judecata "Informatia de Vest"?
-Parvenitii care au furat pana nu au mai putut vin acum si reclama onoare,imagine,familie,adresandu-se Justitiei ?! Da,este dreptul lor sa se adreseze Justitiei.Dar...exista un "dar"!!!
Trecutul clanului atesta ca membrii acestuia au discutat intotdeauna din pozitia de autoritate  de la Universitatea din Oradea.Sunt sigura ca si acum,cand Adrian Maghiar - cel mai faimos membru al clanului - a cerut Justitiei daune pentru defaimare prin mediatizarea faptelor penale pe care le-au comis el si "famiglia",a conceput o provocare care sa tulbure activitatea judiciara,plina doldora de sponsorizati ai clanului.
Ma mir insa ca nici in aceste momente de incrancenare in lupta anticoruptie la nivel national,nu observa nimeni ca membrii clanului au ajuns incontrolabili la nivel national,ca o consecinta a depravarii morale din Justitie. Pe zi ce trece ,clanul simte insa tot mai mult efectele obsesiei pentru activitati ilicite,aproape ca nu mai lucreaza in calitate de medici,decat pentru a-si apara "cotizatiile"- despre care spuneau la un eveniment inaugural ca au renuntat doar sub emblema Pelicanului- si se ocupa doar de scheme,care spera sa-i scape de raspunderea penala pentru infractiunile comise ani de zile ca titulari de functii la U.O.
In loc de palmares stiintifico-fantastic servit instantelor ca temei pentru a justifica actiunea civila formulata atipic pentru un medic,Adrian Maghiar ar fi trebuit sa inceapa actiunea contra "Informatia de Vest" cu un anunt publicitar: "Medicii clanului Maghiar-competenti penal,tandrii cu complicii si favorizatorii,interesati in noi metode de atragere ilegala a banilor de la bugetul de stat-cauta pacienti interesati de serviciile chirurgicale ale unor oameni de stiinta intre 40 si 50 ani,care se pricep sa-si umple buzunarele si din activitati private,la Spitalul Pelican..." Deci Adrian Maghiar ar trebui sa-si trateze neprofesionalismul,nu sa dea lectii despre cum se poate obtine zeci de miliarde prin Justitia bihoreana !
De ani de zile clanul este interesat de ruinarea resurselor financiare ale anumitor oameni.Orbiti de castiguri ilicite prin exterminarea unor firme comerciale si a bugetului de stat,au dat dovada de potenta intelectuala in ticluirea proceselor de natura sa inhibe o solutie legala.Continutul actiunii civile nu numai ca este vulgar si releva un cult al personalitatii reclamantului Adrian Maghiar,ci este si abuziv,indreptat impotriva presei spre a furniza parghii salvatoare in dosarul penal.
Cel putin asa cred autorii,acum....
Av.Elena Albutiu

Niciun comentariu: