miercuri, 9 septembrie 2015

Am invatat sa vad o justitie improbabila.

Judecatorii trebuie sa aplice legea !Infaptuirea Justitiei reclama in primul rand impartiabilitate si competenta profesionala.
Neprofesionalismul sau credulitatea in egala masura este o eticheta dura la adresa magistratilor care incalca normele procedurale in aceasta tara.Dar tot mai frecvent exista ezitari in aplicarea legii.

Se confunda refuzul de incapacitatea de a lua o decizie.
Pana unde merge tupeul unora din postura de magistrati de a face politica unor cauze in Romania ?!
Am ajuns sa credem ca blestemul Romaniei este de a se bate joc de tot ce e bun in tara asta.Este greu de inteles cum poti sa fii atras in afaceri judiciare fara sa ai legatura cu ele,dar si mai greu de imaginat este volumul actiunilor in Justitie la care esti expus cand iti aperi drepturile constitutionale .
In mod cert nu ar fi o sarcina in plus si nici destul de grea pentru judecatori sa elaboreze mesaje de legalitate in cauzele solutionate!
Compromisi profesional multi din justitie te fac sa crezi ca habar nu au de legile romanesti.
Daca as avea putere de decizie as modifica Legea de organizare judecatoreasca,de care depinde intradevar soarta acestei tari.Trebuie selectati oamenii care au preocupari juridice,nu numai prin absolvirea unei facultati ci si practicand cu demnitate o activitate judiciara.Aici ar trebui sa intervina Consiliul Superior al Magistraturii,care este garantul independentei in Justitie.
Din nefericire activitatea judiciara fluctueaza,situatie care a pus la grea incercare infaptuirea Justitiei.
Anumite oportunitati din politica au putut fi deghizate in probleme judiciare ,unde de fapt s-a practicat o politica inferioara,medievala de ruinare a inamicului.Pentru asta se decredibilizeaza tot ce merge bine in tabara adversa. Clasa adversa trebuie determinata sa intreprinda actiuni ilegale.
Un exemplu controversat ani de zile a fost scandalul pe seama rectorilor Maghiar de la Universitatea din Oradea,scandal care a  fost si el mediatizat excesiv de persoane cu interese adverse chiar din anturaj lor,de multe ori de catre cei care si-au cumparat de la ei functii si privilegii.Mituitorii !
Este adevarat insa ca de multe ori s-au furnizat informatii bazate pe date false,procese de intentie si nu pe constatari autorizate,mai ales la Facultatea de Medicina Oradea.
Au existat si disfunctii despre care au stiut sau trebuiau sa stie cei instalati pe functii chiar de cei acuzati de fapte de coruptie.
Si dupa cum coruptie fara mituitori nu exista ,nu s-a pus nici problema starpirii acestei tagme de mituitori ,tocmai pentru a preveni coruptia ,care se perpetueaza pana in ziua de astazi in aproape toate domeniile de activitate.
De aceea ne punem intrebarea ,cum s-a aparat coruptia atatia ani?
In mod cert, nu numai prin santaj la adresa mituitorilor...
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: