marți, 14 martie 2017

Procurori organizatori de clanuri....

....adică în limbaj juridic ”grup organizat infracțional ”?.
Din ”Colecția de ziare vechi ”.
Bihoreanul 8-20 dec.2015.
”Secrete de procuror : Fostul șef al Parchetului jud.Bihor -Popa Vasile - era întreținut de afaceriști și interlopi,cu spăgi ,masini și prostituate.Finanțatorul -denunțător ,constructorul Dorinel Edu era prieten la cataramă cu procurorul.O prietenie din interes,îi satisfăcea toate poftele magistratului,pentru ca acesta să-l protejeze la anchetele penale deschise împotriva sa ,de evaziune fiscală până cînd totuși afaceristul a ajuns arestat preventiv.
Prieteniile procurorului erau desfășurate pe un câmp tactic mai larg.
Popa Vasile era prieten de chefuri unde mai erau pe lângă Edu, funcționari ai Finanțelor,procurorul DIICOT Leuca Gheorghe,fostul consilier prezidențial  Terente Merce (cel care aproviziona clanul Maghiar săptămânal cu plăcintă de Vașcău ),deputații Ghe.Costin și Liviu Laza Matiuță.
După chefuri procurorul a cerut bani de la Edu,chipurile avea soția bolnavă,iar acesta i-a dat 15oo E.
In următorii 2 ani i-a mai dat între 500-1500 E.In ian 2011-sept.2013 pe lună  în total 25-30000 E.
Apoi procurorul i-a pretins lui Edu să-i amenajeze un teren de tenis la vila din Haieu..
Cu toate acestea în 2013 Procurorul Popa Vasile i-a întocmit lui Edu și fiului acestuia Viorel dosar de evaziune fiscală.
Acest dosar a intrat în competența Parchetului de pe lângă Tribunlul Bihor .
De data asta DIICOT Oradea nu s- amestecat cu ”penalii”,existând un risc major să apara și unii specialiști în anchetarea ”grupurilor organizate ” ca procurorul Leuca Gheorghe,despre calitățile căruia a scris Crișana în 12 dec.2005.Să nu se uite nici faptul că procurorul Leuca era omul casei afaceristului Edu.
.Mai bine să nu ne aducem aminte de legăturile oneroase ale acestuia ,definite în Gazeta de București  din 17 apr.2006 : ”Cosa Nostra ia lecții la Oradea.Scandalurile se țin lanț.Asemeni unui buldozer ”....
Tot aici citim că în Poliția bihoreană 20 % sunt rudenii,iar judecătorii de la Secția penală a Tribunalului Bihor au ajuns inculpați pentru corupție după deviza ”Decât să plătești un avocat mai bine cumperi un judecător/procuror.
Cuvântul de ordine a devenit FAVORIZAREA INFRACTORULUI.
Din păcate nimeni nu citește asemenea semnale ale presei,iar problemele penale care nu au putut fi evitate au fost soluționate cu NUP.( vezi anchetele Gazetei de București din 2006 ).
Extrase: Elena Albuțiu.

Niciun comentariu: