vineri, 20 iulie 2018

Romania-țara conștiinței ?

Oricine poate ajunge pușcăriaș.
Oricând îi poate cădea omului un succes pe cap și să-i schimbe soarta.
Dragnea Liviu nu are dosare penale pentru fapte penale comise ca președinte PSD sau președinte al Camerei Deputaților.
In cazul său românii nu au răbdare să aștepte hotărârile justiției- definitive și irevocabile care vor fi date în dosarele lui  penale, care în timp au devenit istorice.
In rest vorbe goale și răutăți .
Să ne gândim că nimeni nu poate fi învins cu dosare lucrate în anumiți termeni, în faza de urmărire penală sau în curs de soluționare judecătorească.
Din nefericire în ultimul timp, plină-i Romania de nenorociți și manipulatori.
Ii lasă pe unii politicieni să se implice în programe electorale pe care apoi le câștigă prin vot cinstit .
Când încearcă să le implementeze opozanții își dau arama pe față și fac totul ca să-i dărâme.
Uită că aspirațiile lor au fost mărunte în timpul oportun și intră într-o competiție acerbă invocând dreptul la exprimare adus la limita conflictelor permanente.
Din nefericire această categorie nu este pătrunsă de spiritul democratic și sunt radicali în principii pe care nu le-au respectat niciodată.
Unele din realizările la vârf le cauzează probleme.Succesele au devenit  supărătoare sau rănesc într-un fel anume nereușitele opozanților.
Din replici ,discursuri.apostrofări se înțelege unde au fost atinși mai rău.
Asistăm la situații cînd foștii aliați au devenit inamici pentru toată viața.Le este greu să gândească în perspectivă.Nu sunt dispuși să aprecieze realizările benefice pentru români.
In același conrtext nu se pune accent pe muncă,pe asumarea responsabilităților sociale sau nu mai există răbdare și perseverență .
Se folosește tot mai des abuzul verbal,acuzator sau se cere perpetuarea unor stări de lucruri abuzive care în opinia unora apar ca produse garantate.
Nimeni nu discerne cât de grav este să fie promovate denunțuri penale halucinante din punct de vedere juridic și mai ales cât de periculoasă este intervenția puterii judecătorești în politică.
Mereu sunt gata să aibă sonor pentru a arăta că ”sunt cei mai buni”în domenii pe care le-au  ratat în fața electoratului.
Există o  atracție aproape hipnotică pentru a se profita politic,atracție rezultată din eșecul electoral.
Se joacă tare atunci cînd vine vorba să fie răsturnați adversarii politici,fără să fie expliciți ce vor pune în loc!
Să ne spună - dacă le surâde soarta cât de fabuloase vor fi reușitele lor!?
Dacă în marele lor orgoliu pentru care au practicat ”libera exprimare” la parametrii războinici ,să ne spună dacă sunt făcuți pentru glorie sau pentru eșec !
Românii vor să știe dacă asistăm la răzbunări sau competiție ?
Comentariu : Elena Albuțiu

Niciun comentariu: