sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Război erotico-mafiot

Oamenii nu mai sunt apreciați după valoare.

Tot mai mult contează relațiile.Pentru a susține aceasta nu mă feresc de patetism,care este o trăsătură a poporului român.
Unii colegi de profesie ,alții politicieni de vârf ridicați din nimic,alții afaceriști anonimi au schimbat macazul și se dau acum democrați și justițiari.
Ei văd în cei care lucrează mult și la un nivel înalt,că trebuie să fie neapărat bogați.Cel puțin așa cred cei care îi invidiază.


Oportuniștii rămași în anonimat au căutat tot timpul soluții pentru rezolvarea dorințelor de mărire.
Așa au apărut tot mai des operațiuni organizate cu ”iubiți sub acoperire” sau ”amanți sub acoperire ” chiar ”neveste sub acoperire” folosiți în acțiuni pentru compromiterea adversarilor politici sau afaceriști de valoare.
Fără nici-o legătură cu latura sentimentală - emoțională a românilor se pare că în cele din urmă toate personalitățile din lumea socială,dar și economică au devenit victime -țintă a unor soluții de ordin judiciar.
 ”Penali ” sau ”nepenali”,infractori sau inocenți ,vor avea dosarul lor penal.
In aceste împrejurări justiția acceptând asemenea ingerințe ,a înregistrat cea mai teribilă prăbușire în ochii populației.
Anchetele penale au devenit adevărate simulacre.Protocoalele semnate cu instituții care nu fac parte din sistemul jurisdicțional au dat naștere la soluții controversate,dar mai ales nelegale pe plan judiciar.
Prognoza avută în vedere este : când nu ai un statut nu te mai susține nimeni.
Se știe cred ,câtă indiferență îi înconjoară pe cei expuși la nelegalități.
Necazurile însă vor continua.
După această introducere începe drumul lung în justiție.Probatorii fără granițe.Demonii vremurilor apuse apar din nou revigorați.
Unii justițiabili abea au ispășit pedepse cu închisoarea, când alte acuzații intră în actiune.Abea și-au îmbrățișat iubitele sau nevestele cînd apare pericolul reîntoarcerii.
Unii au acceptat despărțirile lucrate, cât timp libertatea lor a fost restricționată.
In alte cazuri pușcăriașii  au constatat cu disperare că amantele le- au furat banii.Peste viața lor amoroasă au apărut norii. Vor rămâne copleșiți de temeri și coșmaruri,care de data asta se bazează pe fapte,iar neplăcerile vor continua și se vor amplifica.
Persoanele la care vor solicita ajutorul doar vor agrava problemele în loc să dea o mână de ajutor.
Alte tinte ce trebuie eliminate din orice fel de competiții, au devenit  adevărate experimente ce țin de ”sindromul pisicii”.
Merită să amintim aici în ce constă această  anecdotă , dintre cele mai sinistre,care este aceea cu șoarecii și pisica.
”Prin fața șoarecilor -intelectuali s-a plimbat de 2 ori pe zi pisica. Rezultat : șoarecii au devenit jigăriți,apatici,cu priviri furișate -să le plângi de milă. Morala este cutremurătoare și cu o imensă doză de umor negru .”
 Tot mai vizibil apare disprețul față de cel de lângă tine ,cu care ai colaborat.
Din nefericire se instalează tot mai mult între oameni haosul trădării.
Ne facem griji cu disperare cât de departe este STATUL DE DREPT ?!

Elena Albuțiu

Niciun comentariu: