miercuri, 3 iulie 2019

Procurorii trebuie să rămînă în anonimat !

Trebuie să recunoaștem că e foarte frustrant pentru procurorii vremurilor noastre, să vadă înlăturată puterea abuzivă.
In mod sigur supărarea are loc ,pentru faptul ,că au rămas fără ”sistem ”!
Au ajuns să aibă și ei senzația de izolare !!!!!
Văd acum și procurorii că vechiul se aproprie de sfârșit și ceva nou va începe, unde nu vor mai avea rolul principal în acțiunile publice,unde vor trebui să respecte obligațiile stabilite prin proceduri legale ,chiar prin Constituție și să adopte decizii în acuzare după propriile convingeri  pentru care să-și asume responsabilitatea acțiunilor și unde ancheta penală va trebui să se efectueze de la cap-coadă ,fără sprijin ocult,fără ajutor de la nimeni înafara prevederilor legale.
Pentru asta procurorii vor trebui să rămână în anonimat și să nu uite că ancheta penală nu este publică. Așa prevede procedura penală!
Să nu mai vorbească procurorii de ”cutumă” pentru că obiceiul nu este izvor de drept.
Să nu se mai ascundă după deget când trebuie să-și justifice unele acțiuni ,care s-au dovedit abuzive în instanțele judecătorești,care în ultimii ani au pronunțat achitări într-un procent alarmat pentru anchetatorii penali.
In ultimii ani,cu mult curaj s-a obținut liniștea socială în acest domeniu.
E posibil că hotărârile ,care s-au luat la Ministerul Justiției,prin deciziile Curții Constituționale,decizii luate cu respectarea legilor penale românești,dar și a deciziilor pe caz de la CEDO,îndrumărilor UE sau ale Comisiei din Veneția, ....să strice unele relații.
Să nu uităm însă că aceste relații oculte pentru exercitarea drepturilor în apărare a persoanelor implicate în dosare penale, au condus la abuzuri ,la încălcarea prezumției de nevinovăție ,la reprimarea unor oameni în condiții de nelegalitate.
Problema care s-a ivit ,ca o consecință este că vor apărea noi litigii,sau vor trebui rezolvate probleme grave ca rezultat al abuzurilor în justiție.
Acest lucru nu poate bucura pe nimeni.
Românii vor simți din plin ruptura unor legături oculte ,care au marcat și au interferat cu justiția.
E posibil ca hotărârile luate să fie împotriva unor români și să fie stricate o serie de relații.
Toate temerile și coșmarurile trăite de oamenii ,așa zis ”penali” se vor dovedi în cele din urmă a fi lipsite de importanță.
Disputa politică va fi rezolvată în cel mai bun caz parțial și poate niciodată reparațiile nu vor fi sută la sută.
Elena Albuțiu


Niciun comentariu: