sâmbătă, 29 februarie 2020

Mituitorii au aprins fitilul arestărilor

Apar în ultimul timp mituitorii ,ca ciupercile după ploaie.
Luarea de mită ,fără mituitori nu există.
Cine sunt mituitorii ?
Dacă stăm bine și ne gândim,darea de mită o fi varianta mafiotă a expresiei ”câștigi fără muncă”!
Mituitorii reprezintă o sumă a necompetenței,care pentru a obține calificări nemeritate,câștiguri nemuncite prin corupție ,practică mituiri,cumetrii,nepotisme,etc....și mai grav -mituiesc la lumina zilei.
Sunt indivizi puternici,bogați,dar dubioși cu indeletniciri ilicite,suspecte ,care își apără cu orice preț interesele.
Își satisfac prin orice mijloace interesele private,chiar împotriva celor publice.
Mituitorii te atacă la ”drumul mare ” !
Nu vrei mită? Îți dă cu ea în” cap” și apoi te denunță și fac înscenări de infracțiune flagrantă.
Rămâne o ultimă întrebare :
-chiar au unii. seifuri de bani ca să-și  poată subordona șefii superiori,oameni politici,procurori,judecători ,etc.?
Răspunsul este desigur pozitiv...
România este plină de găinari,care pot deveni interlopi cu bani și care sunt acoperiți de cei iresponsabili și lacomi,care se lasă mituiți.
Sunt oameni care au afaceri nelegale,care își impun ”respectul ”,prin diverse demersuri făcute prin forță,de care se tem cetățenii cinstiți.
Marea cacealma oferită țării este că aceste personaje au cazierul în alb.
După cum se știe nu e ”corect”,ca un găinar,sau un interlop sau chiar un cămătar să acționeze singur !
Această categorie de oameni reprezintă un fel de diminutiv al cuvântului ”mafiot”.
Așa că,au ei grijă să se știe cine sunt protectorii lor.
In România sunt numeroase personaje publice acuzate de legături sau favorizări a unor asemenea activități ilicite,cum ar fi ” darea de mită”,dar implicit apar și numeroase ”victime”,care acceptă MITA.
Stire de ultima oră,susținută ca BREAKING NEWS este faptul că Sorina Pintea a fost reținută de procuroii DNA-pentru 24 ore.
Este acuzată de luare de mită.
Fostul ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă,ar fi primit sumele de 10.000 euro și 120.000 lei ,ce reprezintă un procent dintr-un contract de achiziții.
Potrivit unui comunicat al DNA ,fostul ministru (PSD),actual manager  al Spitalului de Urgență ”Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare din județul Maramureș ,Sorina Pintea ,ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziții
Problema flagrantului a suscitat comentarii apărute în media.
Conform unor surse apropiate anchetei,un individ ar fi mers în biroul fostului ministru al Sănătății ,unde au discutat despre contracte de servicii medicale și produse de curățenie pentru spital.
După ce acesta a părăsit biroul Sorinei Pintea,acesta ar fi lăsat pe hol un plic de bani unei femei (?) și ar fi anunțat procurorii că banii au ajuns la angajata aflată pe hol....
....Se mai arată în media că banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia.Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru dna Pintea,după care ar fi venit procurorii.La percheziția de 3 ore, în biroul acesteia s-au ridicat documente și nu se face vorbire de ridicarea unor sume de bani.
Această stare de fapt,apărută în spațiul public,etichetată flagrant suscită și unele comentarii juridice,care desigur vor fi lămurite de procurori sau judecători în cazul propunerii de arestare.
Potrivit procedurii penale pentru reținere și arestare trebuie să existe probe și indicii temeinice privind existența unei infracțiuni.
Situația juridică a fostului ministru o afectează direct și sub aspect moral,prin faptul că aspectele penale au apărut tocmai în momentul când își anunțase candidatura la Primăria Baia Mare.
Românii vor citi cu interes desigur comentariile apărute în presă , astfel că subiectul CORUPTIEI -va rămâne un subiect în discuție,chiar dacă părerile vor fi împărțite.
In cele din urmă JUSTIȚIA își va spune cuvântul după judecarea definitivă a acestei cauze de corupție.
Elena Albuțiu.



Niciun comentariu: