duminică, 11 iulie 2021

Nimeni nu se poate exclude singur de la responsabilitatea gestului făcut.

Merită să vorbim :
 
Despre slăbiciunea umană;
Despre constatarea dureroasă că România a ajuns o  colonie furnizoare de materie primă;.
Despre incompetență la ordinea zilei.Constatăm că pe tot mai mulți oameni îi unește  un singur lucru _HOȚIA.Cei surclasați intelectual  devin dușmani pe viață. Profesioniștii adevărați sunt ținuți pe margine.

Să vorbim și despre alte realități românești :
Despre România, care nu a avut niciodată lideri.Am avut politicieni la putere.Atât .
Despre faptul că politicienii,habar n-au ce fac și ce spun.
Justiția  se desfășoară uneori la ordin, despre care nu se pote spune că există.
In România una  este să te confrunți cu Justiția de pe poziție de SEF (în orice domeniu ),alta este poziția de cetățean de rând.
.
Ce se mai întâmplă în România :
- se fac legi , care nu se respectă.
La pușcărie intră doar slugile.Nu poți să spui într-un dosar penal că este cineva vinovat, pentru că  dosarele penale sunt deschise IN REM și cauza penală devine  un conglomerat de situații.
Când unul înșeală, drumul pentru bani și putere este înlăturat imediat.
Asta se numește slăbiciune umană..
 
Mita sexuală a ajuns în trend  în România.
Așa începe sarabanda setimentală în relațiile bazate pe interese ipocrite.
Întâi seduci apoi execuți.

Un mare filozof teoretician,al politicii,al istoriei și al războiului ,ne-a lăsat ”machiavelismul”,ca o linie politică dictată de viclenie și rea-credință și o operă mereu actuală.
Machiavelli,susține în lucrările lui ”în politică alegerea nu este între bine și rău  ,ci între cel mai mare și cel mai mic rău”.,sau ”setea de a domina este cea care se stinge ultima în inima omului ”.
Același mare filozof spune :”Defectul obișnuit al omului este de a nu prevedea furtuna atunci când timpul e frumos” sau ” Hazardul guvernează puțin mai mult de jumătate din acțiunile noastre iar noi dirijăm restul ”.
Alte citate celebre , ne atenționează asupra unor realități ,cum ar fi :”Nu există nici reușite ușoare și nici eșecuri definive ”(Marcel Proust)
Un alt citat din J.K.F.rămâne valabil în politica fiecărei țări ”Dacă societatea liberă nu reușește să amelioreze soarta majorității celor săraci ,ea nu va putea salva nici minoritatea bogată.”
 
Analizând, fără mari pretenții filozofice cele redate mai sus, putem ajunge la concluzia că  refrenul cu”greaua moștenire”a fiecărui guvern nou instalat, care este la putere în România este fredonat pentru a preveni nîmplinirile viitoare.MAI MULT NU !!!!

Ce anunță un guvern de neuitat.
Va fi un guvern pe care nimeni nu-l va uita toată viața. Multe lucruri vor ieși la iveală,iar românii vor trage linie.
Elena Albutiu -opinii personale și citate.

 


Niciun comentariu: