vineri, 22 februarie 2013

Dosar vechi de 12 ani pe rolul Tribunalului Bihor.

Se cere respect fata de Justitie ! Corect !...dar pe banii cui ? Daca nu ar fi un haos total in activitatile judiciare,daca nu ar fi magistrati judecatori sau procurori debusolati in aplicarea legii.mi-as cere scuze pentru reactiile, pe care mi le-au provocat in modul de solutionare a dosarului de faliment nr.2222/44/F/2001 pe rolul Tribunalului Bihor din anul 2001 si pana in prezent fara rezultat. Aceasta cauza cade sub incidenta legii speciale a insolventei si se afla "la mana"  judecatorului sindic Olah Ionel si a lichidatorului judiciar Avramescu Nicusor.
Plangerile penale pe cazul semnalat, au fost demontate fara probe la parchetele din Bihor.
O mare ceata se ridica acum de pe ochii Justitiei in legatura cu actele de coruptie.Ceata care se pare ca i-a orbit pe magistrati pana acum in legatura cu coruptii lor .Nume de magistrati cu dosare penale privind fapte de coruptie sunt din nou in atentia DNA.Avem certitudini ca in viitor acesti magistrati acuzati ,nu vor mai putea profita atat de usor de Justitie.Vor trebui sa schimbe total atitudinea.Au refuzat pana acum sa vada lumea lor,iar cei care nu au apucat sa-si puna in ordine relatiile si fraudele lor o vor face acum.De multe ori cei din Justitie au inchis ochii la minciuni,poate chiar fapte penale ,care in loc sa fie incriminate au impins autoritatea justitiei pe marginea prapastiei.
Pana acum cei din Justitie au crezut ca totul l -i se cuvine.Nimeni sa nu le ceara sa munceasca,sa lupte pentru aplicarea corecta a legii,sa se disciplineze.Comportamentul previzibil al  magistratilor a dus in multe cazuri la disparitia adevarului.Se practica tot mai mult in activitatea judiciara -sicanele judiciare.
Dar din pacate -si spun acest lucru cu parere de rau,pe nimeni nu intereseaza prestatia magistratilor,incepand cu conducerea administrativa a instantelor,pana la Consiliul Superior al Magistraturii.
Tergiversarea solutionarii dosarelor ,a procedurilor atrag suspiciuni evidente de coruptie.
Reaua credinta si grava neglijenta pot constitui elementele unor infractiuni ce se regasesc in Codul penal,cum ar fi abuzul in serviciu,,neglijenta in serviciu si infractiuni de coruptie.
Aceste suspiciuni devin, prin trecerea timpului de solutionare certitudini pentru posibilitatea existentei faptelor de coruptie.Pornind de la numarul foarte mare de plangeri penale, actiuni civile colaterale dosarului de faliment declansate de lichidatorul Avramescu Nicusor,se poate concluziona ca exista o intelegere intre acesta si judecatorul sindic Olah Ionel pentru intarzierea nejustificata in solutionarea dosarului mentionat,cu efect asupra folosirii unui drept de proprietate care nu apartine si nici nu a apartinut vreodata partilor din dosarul de faliment,potrivit extrasului de Carte funciara depus de adevaratul proprietar.
Niciun judecator sesizat cu actiunile civile promovate colateral dosarului de faliment 'cu acceptul judecatorului sindic Olah Ionel,nu vrea sa vada ca este vorba de o activitate extrajudiciara a lichidatorului.Niciun judecator,sau procuror sesizat cu plangeri penale,nu vrea sa vada ca se afla in prezenta unui caz tipic de sicana judiciara,cu consecinte prejudiciabile atat pe plan moral,cat si material unui proprietar cu titlu legal inscris in Cartea funciara ?
Ne intrebam ,ce la pasa bugetarilor pusi sa faca justitie,daca trecerea timpului si nepasarea lor ,nu-i costa pe ei bani ?Daca erorile lor sunt voite sau nu ,daca sunt sau nu capabili sa aplice legea ? Daca fac acest lucru din neprofesionalism sau rea-credinta ?Nu se vede ca de 12 ani,nu s-a facut nimic in dosarul citat,lasandu-se timp pentru activitati extrajudiciare cu aberatiile sustinute de un lucrator in justitie,scapat cu stiinta de sub controlul judecatorului sindic?Chiar nu vede un judecator cu expierenta ca Olah Ionel,ca lichidatorul judiciar pe care il tine in brate de 12 ani,introduce in realitate actiuni de revendicare a unui drept de proprietate ce nu apartine partii pe care o reprezinta in dosarul de faliment ? Este atat de evident ca sub paravanul legii speciale"instrumentate " de judecatorul Olah Ionel,in dosarul mentionat,lichidatorul promoveaza actiuni scutite de timbru,bulversand instantele bihorene cu zeci de dosare in care isi reclama dubla calitate de lichidator judiciar si avocat pe seama debitorului reprezentat.
Judecatorul Olah Ionel,in tandem cu lichidatorul judiciar Avramescu Nicusor ,prin abuz in serviciu si uzurpare de calitati oficiale,de fapt brutalizeaza o persoana fizica care isi apara dreptul de proprietate asupra unui imobil ,prin atragerea acesteia in procese nelegale pentru lucruri ce nu pot fi schimbate.Adica o persoana fizica sau juridica care nu a avut raporturi juridice cu debitorul dintr-un dosar de faliment nu poate fi deposedata de proprietatea sa pentru a indestula un creditor,oricine ar fi el.
Exista toate motivele sa credem ca atat judecatorul sindic Olah Ionel,cat si lichidatorul Avramescu Nicusor,sunt sustinuti de un sistem judiciar corupt.
Tot ce s-a sustinut pana acum nu poate fi pus in legatura cu doasarul de faliment ,in care parti sunt doua persoane juridice, ci este un caz flagrant de nelegalitate in actiuni colaterale  extrajudiciare ,promovate prin procese civile, plangeri penale,aflate pe masa judecatorilor si procurorilor bihoreni ani de zile.
Concluzia ar fi ,ca atat judecatorul sindic Olah Ionel,care este suveran pe dosarul de faliment si care a gestionat activitatea de judecata in aceasta cauza,a generat intarzieri cu o durata considerabila de timp,a refuzat nejustificat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu,si-a exercitat inclusiv functia prin incalcarea normelor de procedura,a efectuat cu intarziere lucrarile din motive imputabile, doar pentru ca nu are interes pentru o solutie judecatoreasca neplacuta pentru creditorul din dosar.
Organele abilitate sunt chemate sa analizeze existenta unor fapte penale in acest caz,expuse si in alte imprejurari in mod public si care este un caz istoric de incalcare a atributiilor de serviciu si evident suspiciuni de coruptie
Daca pe fond la prima instanta,acest dosar nu a fost rezolvat la Tribunalul Bihor in 12 ani,(4280 zile sau 105.120 ore) dupa folosirea cailor de atac pe cale judiciara,cati ani vor  trebui sa treaca ? Cate vieti de om sacrificate prin implicatii nelegale intr-un dosar cu care nu are de-a-face ?Chiar daca devii victima unei asa zise "erori judiciare",cati ani vor trebui sa treaca intr-un stat de drept ,pana victima unor asemenea erori va fi dezdaunata?
Desigur suntem obligati sa speram intr-o justitie drepta ,nu de alta ,dar nu avem de ales . Pe de alta parte ar trebui semnalat si faptul ca Justitia trebuie sa ramana dezideratul suprem pentru toti magistratii,iar actele de manipulare efectuate de anumite grupuri de interese ,infiltrate in anumite institutii cu caracter judiciar trebuie sa dispara si legea sa fie respectata.
Avocat Elena Albutiu






























Niciun comentariu: