marți, 10 martie 2015

Justitia a ridicat calitatea de inculpat de pe capul unui procuror !!!!

Tratament penal egal pentru toti romanii ?
Activitati in trend : detinutii condamnati pentru coruptie, au dovedit uluitoare calitati de romancieri in timpul executarii pedepselor.
In contradictie ,fostul procuror Lele Alexandru ,trimis in judecata pentru grave fapte de coruptie a demonstrat calitati scriitoresti ,ca jurnalist in libertate.
Primii au obtinut prin acest talent reducerea pedepsei ,iar coruptul nostru oradean trimis in judecata de Parchetul  General al Romaniei, a obtinut stergerea penalului si in plus  a fost confirmat ca erou de cinema ,victimizat de justitia romaneasca.
Strigator la Cer,rasplata nu s-a oprit pe plan moral ci in plus "eroul" a fost recompensat si material cu multe miliarde de lei vechi din bugetul statului roman,care a ajuns batjocura penalilor de tot felul ,pana in ziua de azi.
Cum a reusit ? Iata povestea :

Un individ pe nume Lele Alexandru,in urma unei hotarari formale pe probleme procedurale este in stare sa se considere " spalat de noroi", dupa ce 6 ani ,a atacat la baioneta sistemul judiciar din Romania .
Jocul teribil ,cu rea intentie a scos in evidenta ca in Romania functioneaza o Justitie dupa criterii care demonstreaza ca nu se cunoaste statul de drept.
In cazul acestui fost procuror Justitia a ridicat calitatea de inculpat de pe capul lui pentru lipsa unei semnaturi pe rechizitoriu ,dupa 6 ani de stramutari ,ceea ce nu inseamna nici pe departe disculparea unui inculpat.
Faptele penale au ramas ....Dosarul a fost restituit la parchet pentru indreptarea problemei de forma neobservate ,nici in cei 6 ani de stramutarea dosarului pentru vesnicele probleme politice invocate si nici de instantele sesizate pentru analiza cauzei pe exceptie si pe fond .Dosarul a fost inchis la parchet in anul 2007,pentru a satisface sustinerea, mult prea evidenta PDL-ista ,cu origine clujeana a acelor vremuri.
In  perioada a anilor 2002-2007, situatia creata  de un inculpat periculos acuzat de coruptie, nu a impresionat nici pe departe garantul independentei Justitiei,adica Consiliul Superior al Magistraturii ,care a ramas preocupat doar de acordarea unor imense daune pentru perioada cat procurorul a fost suspendat din functie pentru actiune penala,fara sa observe insa ,ca in perioada suspendarii ,procurorul a cumulat nelegal functia de director -jurnalist la Gazeta de Oradea(platit bineinteles).

In fine putem vorbi despre o justitie descongestionata  atunci cand se condamna un judecator sau procuror nu un coleg cum se pare ca a fost catalogat Lele Alexandru .
In orice tara civilizata din lume s-ar fi sanctionat un asemenea atac la organele de justitie in presa scrisa de el,ca jurnalist postum calitatii de procuror trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie,dupa criterii care contravin nu numai regulilor elementare de educatie,dar care prefigureaza un nou tip de prostie,care asa cum am mai spus este si a fost distribuita intotdeauna in mod demoratic .
Lele Alexandru nu ar fi avut loc nici in presa,nici in magistratura,nici in avocatura.
Situatia lui juridica ar fi trebuit riguros analizata,inainte de clasarea dosarului penal,(a nu se citi achitarea de sub invinuirea cu fapte de coruptie).Exista si a existat ani de zile pericolul sa revina la vechile obiceiuri,el sau altii ca el.A mintit cu privire la toate si la toti.
Dupa ce  a facut politica ca procuror s-a confruntat de pe pozitii politice cu Justitia,in loc ca aceasta confruntare sa aiba loc de pe pozitie de procuror trimis in judecata pentru fapte de coruptie.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: