luni, 9 noiembrie 2015

Laura Gal isi asuma riscul ....atacului la persoana.

Laura Gal isi asuma riscul de a fi data in judecata pentru daune morale in mod calculat la posibilitatile ei financiare in solidar desigur cu jurnalul care ii gazduieste aberatiile mereu juridice,incalcand legislatia privind liberatatea accesului la informatiile de interes public.

Ne punem legitima intrebare -a fost judecat definitiv Tiril Radu Marius si s-a stabilit vinovatia pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala si nu stie nimeni- nimic despre eveniment ? Asteptam de la jurnalista Laura Gal ,ceva concret !Faptele expuse in jurnalul bihorean de azi, nu sunt de interes public, in ce-l priveste pe Tiril Radu Marius,....si totusi prezinta interes vesnic pentru Laura Gal  alias Elena Marinescu.
Mai ales medalionul cu foto preferat.Ar trebui sa stie ca ,faptul de a promova in public cultul evazionistului la adresa unei persoane ce face obiectul unei anchete penale este contrar legii.
Deci subliniem inca odata ,ca este vorba de o persoana care nu a fost judecata definitiv si care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.In ce priveste vinovatia ,aceasta poate fi stabilita numai de instantele de judecata potrivit legislatiei penale.
Scurgerile de informatii ,deversate in fantana secata a jurnalistei, sunt evazive si numai bune pentru un santaj emotional la cei cu dosare penale.
Art.12 lit.e si f din Legea nr.544/2001 privind libertatea accesului la informatii de interes public ,informatii publice privind procedura in timpul anchetelor penale ,daca se pericliteaza rezultatul anchetei,se dezvaluie surse confidentiale,sau se pune in pericol viata,integritatea corporala ,sau sanatatea unei persoane si informatiile privesc proceduri judiciare,daca publicitatea acestora aduce atingere unui proces echitabil,ori interesului legitim al oricarei parti implicate in proces ,sunt exceptate de la liberul acces al cetatenilor prev.de art.1din lege.
Ca atare si sustinerea publica cu empatie la adresa unui inculpat acuzat de coruptie in acelasi material, cum este cazul inculpatului Patcas Dorel,fost director adjunct la Directia de Finante,  facand aprecieri juridice in presa scrisa ,despre demascarea unor infractiuni de luare de mita ,in timp ce se afla in ancheta ,contravine dispozitiilor legale pentru aceleasi motive expuse mai sus..
Asadar pentru a fi justitiara, chiar mediocra,o jurnalista ar trebui sa aiba habar de legile Romaniei .
Laura Gal a fost tot timpul centrata pe propria persoana ,supusa emotiilor de a studia imaginea unor persoane ,interesand-o mai mult puterea de a pune mana pe stiri  si nu numai ,decat onoarea castigata prin propriile resurse.
Nu a inteles niciodata ca JUSTITIA este o chestiune de proportii unde nu are capacitatea de a comenta.
Din nefericire pentru ea va trebui sa compara in fata justitiei in contradictoriu cu persoane pe care le-a hulit,defaimat si acuzat,folosindu-se si de imaginea foto a unuia si acelasi personaj in scop de defaimare.
Excesul de zel am putea crede ca se datoreaza faptului ca doamna  are sustinatori "influienti" care ii asigura accesul la asa zisele "surse" pe usa din dos.E vorba de dosarele penale care se afla in ancheta.
Elena Albutiu


Niciun comentariu: