vineri, 22 martie 2019

Vor la PUTERE !

Cele mai populare subiecte.
Din media :
Când intră în joc violențe fizice sau umilințe verbale ,nu se mai poate salva statul de drept.
Asemenea acțiuni trebuiesc combătute fără rezerve .
Societatea românească se confruntă tot mai frecvent cu asemenea manifestări.
In prezent lupta pentru PUTERE este acerbă.

Oare cine sunt ăștia ,care vor puterea furată în condiții de anarhie ?
De ce nu-și asumă dorința de putere în condițiile unui stat de drept ?
Românii sunt stresați de comportamentul agresiv a unor politicieni,care vorbesc mult și nu spun nimic sau care au mania de a face eschibiționism, dintr-un impuls morbid de a se manifesta public prin acțiuni nevrotice.
Apar nume noi ,care se manifestă public.
Merită să-l amintim aici pe Dan Barna și colaboratorii săi ,de la USR,care ne anunță că fac politică în cea mai mare parte din stradă, pentru a nu fi afectați de acțiunile  lor,de parlamentari.
Unde poți fi mai ușor acceptat decât în mulțime?
Când ieși în stradă nimeni nu-și asumă ce se întâmplă.
In realitate tagma stradală se mulțumeste să cerșească  aplauze.
In altă ordine de idei ,e clar că fac totul să streseze pe cei ce-i  critică pentru ”munca” stradală.
Fac totul să-și satisfacă orgoliul umilindu-și opozanții cu părerile lor indecente ,lipsite de principii și care pot fi străine partidului.
Prea multe atacuri însă nu sunt de bun augur.
Si remarcile făcute de Kelemen Hunor,președintele UDMR sunt elocvente privind discursurile unor politicieni.
Acesta îl acuză pe Ludovic Orban de fabulații și manelism politic,privind declarațiile făcute de liderul PNL la Galați ”a intrat pe scenă prost ,cu ”fabulații”,fără regizor ,care să-i atragă atenția, să lase loc de bună ziua.In loc să-și asume eșecul unei moțiuni,face manelism politic !”
Senatorul Daniel Zamfir susține alte puncte de vedere privind același lider politic ” Ludovic tocmai ai scuipat pe obraz ,românii care muncesc cinstit în țara asta”,după ce a auzit pe Ludovic Orban,că nu are probleme cu legalitatea și moralitatea,cu privire la felul cum obține veniturile.
Senatorul susține ”Milioane de români își iau salariul ducându-se la serviciu! Dincolo de 10.000 lei pentru cele 4 ore,nu crede nimeni că Ludovic Orban făcea naveta la Tg.Mureș,ca să presteze acolo.Al doilea sentiment de rușine ! Niciodată un președinte PNL nu a lucrat toată viața la stat și când nu s-a mai putut a fost întreținut de colegii de partid.
Ludovice,ai o problemă majoră,atât cu legalitatea,cât și cu moralitatea !” a mai comentat senatorul.
Un alt scurt comentariu din partea senatorului Traian Băsescu se referă la faptul că liderul PNL a cerut șpagă și a fost achitat.”Acum este un vajnic adept al DNA.A devenit ”om de nădejde” ,care merită să facă denunțuri pentru -înaltă trădare. ”.
Si uite așa ”cine nu sare ,primește condamnare” este strigătul de luptă contra corupției a liderului PNL.
Această categorie de politicieni,să sperăm minoritari ,vor necondiționat la ”putere ”!
Abea acum ne punem întrebarea,dacă societatea românească este populată cu asemenea politicieni la ce să ne așteptăm în evoluția statului român,cine va veghea la respectarea drepturilor și libertăților constituționale ale românilor ?
Comentariile critice ,la nivel de media, ar trebui să le dea de gândit celor vizați, că exercitarea libertății de drepturi și opinii, comportă îndatoriri și responsabilități și că într-un stat de drept există restrângeri sau sancțiuni prevăzute de legi ,care constituie măsuri necesare  într-o societate democratică,pentru securitatea națională,integritatea teritorială sau siguranța publică,apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor,protejarea sănătății sau a moralei,protejarea reputației sau drepturilor altora sau pentru a garanta autoritatea și imparțiabilitatea puterii judecătorești.
Acesta ar fi cadrul dorit de români în care ar trebui să fie exercitată PUTEREA ,cu calm, responsabilitate și iubire de țară!
Elena Albuțiu

Niciun comentariu: