sâmbătă, 15 august 2020

Cine-i pe cai mari, are și el capăt de drum.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban :
-au avut parte de schimbări ,cu partidul lor -PNL, -în anul 2020.
După ce ani de zile au avut probleme,concentrate pe partidul la putere PSD,încep să aibă succese în politică și dobândesc puterea în conducerea României.
Totul a fost conjunctural în raport de unele rupturi în PSD .
Amândoi eroii României sunt persoane rigide ,cu apucături totalitare.
Instalat la putere ”guvernul Orban ”în simbioză cu președintele țării din ce în ce mai vocal și incisiv, contrar atribuțiilor sale   stipulate în  Constituție, au trâmbițat din nou atacuri greu de reprodus împotriva PSD,
Și-au arătat clar slăbiciunile și mai ales cum pun la cale puterea lor absolută în conducerea țării.
Anul 2020 ,a reprezentat pentru cei doi o zonă ascunsă,scoasă la suprafață și totuși,contrar așteptărilor, când s-a pus problema unor ordine privind țara ,au fost destul de lenți în adoptarea unor decizii clare și oportune ,dar și discutabile sub aspectul legalității.
Orban,încă din ianuarie 2020 și-a dorit mai multă putere,mai mult control financar.
Așadar cu mintea ascuțită și încremenită a ministrului de finanțe ,guvernul liberal o ia razna și face rectificări bugetare după bunul plac și mai ales realizează împrumuturi împovărătoare cu sume enorme despre care nu știe nimeni în ce direcție au luat-o.
Noul guvern în tandem cu președintele României ,vrea un nou început în anul 2020.
Românii au intrat într-un tumult greu de explicat.

Prin martie când virusul COVID 19 s-a răspândit în România ,au apărut efectele acestei pandemii
cu efecte nebănuite.
Economiștii devin  alarmați de impactul cu coronavirus.
Apar riscuri pe toate planurile.Incertitudini.Economia scade ,ca efect a măsurilor de protejare a populației prin izolare.
Media crează panică,zvonuri haotice.
 Românii se conformează regulilor de prevenire statuate prin ordonanțele guvernului,se adaptează psihic izolării .
Deci lumea s-a străduit să se  conformeze situației existente.
Scopul asumării regulilor de prevenire a fost desigur,SUPRAVIEȚUIREA.
”Viața este lucrul cel mai bun din câte s-au inventat vreodată.”citat din Gabriel Jose Garcia Marquez.
In general nu se moare de COVID 19.
Se moare când virusul înrăutățește o afecțiune preexistentă(boli cardiace,diabet,afecțini cerebrale,probleme oncologice,etc.).
Numai de COVID 19 nu se moare.
Autoritățile pierd însă controlul asupra creșterii infracționalității.
Clanurile de interlopi au împărțit țara,pe sectoare de influiență,în zone unde domnește legea junglei, unde cel mai puternic câștigă.
Incepe în România , să domine violența,forțele brutale în raporturile dintre oameni.
O luptă acerbă ,fără scrupule pentru existență la nivel de oameni care nu respectă legea,care fac afaceri oneroase,activități infracționale de la fraude bancare,cămătărie,crime , furturi,etc.
Ca o consecință ,apar lacune tot mai serioase în stoparea acestor infracțiuni din partea conducerii țării,a politicienilor și mai grav în acțiunile poliției.
Apar schimbări la nivel global generate de pandemie.
In țară se iau măsuri speciale ,susținute prin declarații politice,în sensul că: se fac rectificări bugetare;se acordă mai mulți bani pentru sănătate,sprijin pentru șomajul tehnic,pentru protecția socială,măsuri economice.
Metehnele specifice conducerii liberale se perpetuează  însă: - se  adoptă măsuri speciale fără să colaboreze cu mai mulți specialiști,se fac promisiuni incerte pentru salvarea economiei ,la nivel declarativ,se eschivează de la majorări prevăzute în legi privind majorarea pensiilor,a alocațiilor de stat pentru copii,salarii și ajutoarele de șomaj rămân subiect pentru discuții interminabile,afacerile românești falimentează și alte anomalii la fel de nefavorabile  românilor.
Președintele iese public și ne dă aceleași sfaturi de prevenire a răspândirii pandemiei ,ca să ne asumăm protecția și ne îndeamnă totodată ”să ne purtăm ,cum toată lumea e bolnavă”(!?).
Nimic serios,eficient,clar și prompt pentru tratamentul celor infectați.
Medicii nu sunt protejați pentru munca în spitale, cu persoanele infectate .
Apar focare cu infecții în spitale ,ceea ce este inadmisibil.
Potrivit Constituției României, statul are obligația să asigure starea de sănătate a populației ,prin măsuri eficiente ,care să asigure nu numai tratamentul pentru cei bolnavi,dar și dotarea medicilor cu echipamente sanitare de calitate,cu medicamente necesare tratamentelor aplicate,cu aparatură modernă care să asigure intervenții de specialitate la capacitatea necesară,evitarea erorilor medicale,a testărilor discutabile, etc.
In starea de pericol generală instalată în țară,desigur evoluția stărilor de infecție,focarele de infecție crează în mod evident o stare de haos și panică în rândul cetățenilor.Totul merge din ce în ce mai rău.
In fine s-ar putea concluziona că nu există competență în activitatea de gestionare a situației speciale în care ne aflăm ,astfel că actualul guvern  ar face un mare gest de onoare să demisioneze(cum s-a întâmplat și în alte țări în situații similare ) și să lase loc unor oameni de elită,specialiști ,serioși și competenți, care prin  gestionarea corectă a cazurilor infectate cu COVID19 ,ar putea să dea o șansă românilor să treacă peste această nefericită pandemie și evident să fie adoptate și măsurile economice de necesitate imediată.
EA.

Niciun comentariu: