luni, 8 aprilie 2013

Penalii clanului Maghiar din nou anchetati penal,partea IV

continuare ,fara alte comentarii a episodului din 28 oct.2008-cu titlul :
"Nu avem nimic impotriva ca Spitalul Pelican sa fie donat Statului roman din partea clanului Maghiar,ca un gest de recunostinta pentru averile imense obtinute prin Universitatea din Oradea...

De ce Senatul Universitatii din Oradea nu vrea sa recunoasca ca revocarea din functia de decan a lui Adrian Maghiar este un mod de a-l obliga sa se abtina de la fapte penale de natura celor pentru care ceilalti membrii ai clanului ,Teodor si Traian -Teodor au fost deja incriminati ?
Nimeni nu observa ca Senatul Universitatii din Oradea,le acorda prezumtia de nevinovatie "pe spranceana",din obedienta si pe baza relatiei constante de prietenie?Probabil ,conducerea institutiei de invatamant superior nu stie ce este respectiva prezumtie-prevazuta de Constitutie,legislatia penala romaneasca si CEDO - si o confunda cu hotararea proprie...

Acceptarea de catre Senatul Universitatii din Oradea a situatiilor care ofera credibilitate unor persoane culpabilizate penal si suspectate de comiterea de infractiuni grave de coruptie are ca efect incitarea oamenilor cinstiti la incalcarea legilor si la obtinerea de foloase necuvenite prin metode frauduloase.
Discutiile in Senat despre faptele penale comise de membrii clanului Maghiar sunt oportune,nu de alta,dar chiar Senatul trebuie sa dea un semnal ca-l deranjeaza fraudele fiscale de zeci de rmilioane de euro si falsificarea actelor de studii universitare cu regim special de catre clanul Maghiar,fapte constatate de Camera de Conturi,MEC,sau Comisia parlamentara de sanatate...
Din nefericire pentru invatamantul romanesc,nimeni nu a fost indepartat de la Universitatea din Oradea,pentru incapacitate profesionala,sau incalcarea Codului penal,desi Legea Invatamantului si Statutul personalului didactic prevad aceste situatii ca motive de incetare a functiei didactice.
Ce face prefectul actual cu medicii care isi parasesc posturile pentru a face afaceri cu fratii Maghiar la Spitalul Pelican ?Actualul primar al Oradei pe vremea cand ocupa functia de prefect,s-a manifestat ca un adevarat adept al reformelor radicale ,anuntate de ministrul liberal al sanatatii ,adica a incercat sa impuna curatenia in sistemul medical cu riscul de a face valuri in afacerile infiltrate prin spitale de medicii clanului Maghiar. Acelasi personaj a pornit o adevarata campanie pentru a stopa scurgerea fondurilor banesti destinate modernizarii sistemului medical sanitar de stat catre interesele private.
Tot ce s-a facut atunci prin anul 2006,a fost aruncat in derizoriu si este clar ca,in prezent oameni ca Ritli Ladislau,seful Directiei de SanatatePublica Bihor,"saluta"cu figuri placide scurgerile financiare catre....privatizarea Spitalului Pelican.Habar nu au factorii de raspundere din Sanatatea bihoreana ca un aparat scump cum ar fi "RMN-ul" din dotarea Spitalului Judetean"zace" ineficient,etichetat ca defect pentru a ajunge miliardele (prin CAS) la....Pelican,pentru utilizarea unuia similar.
Ritli Ladislau priveste in... gol spre dezorganizarea Spitalului judetean si nu-l intereseaza faptul ca bolnavii sunt dirijati spre cabinetele private ale medicilor,mai ales spre spitalul privat al fratilor Maghiar si al complicilor lor(prin concurenta neloiala prevazuta in legea penala).
Sa fie oare complici la ...potenta financiara a clanului si implicit la devalizarea Spitalului judetean oamenii care reprezinta sistemul sanitar de stat ?
Tot sefii Sanatatii bihorene ignora faptul ca demisia in bloc a unui numar insemnat de cadre medicale destabilizeaza sistemul sanitar de stat si ca de buna functionare a acestuia ar trebui sa raspunda cei care pozeaza la inaugurarea spitalului privat ,conceput de oameni compromisi atat camoralitate,cat si profesional.
Dar Ministerul Sanatatii ,ce masuri a luat ca personalul medical sa munceasca in termenii stabiliti prin contractul lor de munca incheiat cu Spitalul judetean ?
Din datele publicate de presa locala interesata de termenii in care s-a ajuns la "popularea"cu personal a Spitalului Pelican,rezulta ca 12 medici,20 asistente,cinci brancadieri si doua ingrijitoare si-au dat demisia "in corpore" de la stat in data de 1 oct.2008,dupa un preaviz de doua saptamani! Nici macar pe Dorinel Popa nu-l intereseaza ca i-a dislocat din spitalul care i-a format-daca se poate spune asta- pe: urologii Doru Maghiar si Bogdan-Radu Rahota,chirurgii Adrian Maghiar,Sfarlea Marius si Dab Ciurtin,ortopezii Ovidiu Cacuci,Ioan Mercea,Florin Cosma si Andras Emeric,pe Mircea Galu si Calina Tarau dela ATI si pe oftalmologul Diana Constantinescu.
De concurenta neloiala nu-l ...doare capul insape managerul "Pelicanului" Ovidiu Cacuci,care ofera public ca "privatizat",salarii atractive si conditii de munca mai bune.Nici macar nu pomeneste ca,in calitate de director la Spitalul judetean,nu a facut mai nimic cu resursele imense acordate de stat in aceleasi ...scopuri.Bolnavii au fost profund marcati de malpraxis ( a se vedea 2 dosare penale privind pe Adrian Maghiar in calitate de inculpat) ani de-a randul,de catre medici care acum vor deveni beneficiarii salariilor atractive oferite de clanul Maghiar,dintre care multi nu s-au remarcat profesional si nici stiintific in interesul juramantului de loialitate fata de bolnavi,nu fata de banii lor.Numele lor "grele"s-au confectionat dupa principii subiective,care nu garanteaza nici pe departe rezultate in tratamentul acordat bolnavilor.
Stie toata lumea ca "afacerea" Pelican se deruleaza sub umbrela clanului Maghiar,care aduna pacientii dupa scheme gandite comercial,in care o mana spala pe cealalta.Nu este un secret ca Spitalul Pelican capuseaza Sanatatea bihoreana.
 Nu este de neglijat faptul ca dr.Ovidiu Cacuci a fost timp indelungat si director al Spitalului judetean,iar actionarul minoritar Adrian Maghiar este beneficiarul sistemului de influienta la Universitatea din Oradea.
Spitalul Pelican a primit in luna mai a.c. cea mai mare suma de la CAS Bihor pentru laborator si radiologie:1,9 miliarde lei vechi,iar pentru radiologie si imagistica:2,7 miliarde lei vechi !
Mai mult CAS ii deconteaza  si transportul bolnavilor la analize....
Succesele comerciale ale clanului Maghiar spun multe despre conlucrarea cu seful Spitalului judetean,despre achizitia pe banda rulanta de spatii,despre concurenta neloiala in care se afla cu alte clinici private ,despre faptul ca o mare parte din aparatura medicala de la Pelican provine din donatii italiene (?!) ,care nu le sunt straine beneficiarilor de diplome false.
.......................................................................................................................................................................
De regula sunt impotriva pedepselor.Sunt insa de acord (ca simplu cetatean platitor de taxe la stat) ca in urma unor greseli grave,sa li se limiteze anumite privilegii celor care incalca cu rea credinta legile tarii.Cum ar fi de exemplu "expulzarea" din functii de conducere si mai ales didactice a celor care comit infractiuni,mai ales infractiuni de coruptie.
Totodata as vrea ca Spitalul judetean sa nu ajunga copilul vitreg al medicinei publice romanesti,macar din respect fata de medicii care si-au facut meseria cu loialitate si au redat societatii romanesti oameni sanatosi.
.................................................................................................................................................................
In final nu pot decat sa conchid ca membrii clanului Maghiar au luat-o razna !
In loc sa fie preocupati de salvarea onoarei si clarificarea problemelor judiciare cu care sunt confruntati,in mod absolut ciudat,au luat-o pe aratura si se lanseaza in privatizari discutabile sub aspectul legalitatii.
Paradoxal concureaza sistemul public nu ca oameni de afaceri,ci ca bugetari privatizati,care au devastat sistemul de stat,care au adus la faliment Universitatea din Oradea si ce-i mai grav,au dosare penale de coruptie.
Cum nu s-a auzit de falimentarea unei institutii de stat,tot asa nu s-a auzit de bugetari care sa reauseasca investitii de zeci de milioane euro,intr-o tara in care alti bugetari (de ex.tinerii medici)nu reusesc sa-si cumpere o casa modesta o viata intreaga..."
Avocat Elena Albutiu


Niciun comentariu: