marți, 12 mai 2015

UN KILLER JUSTITIAR EP.II

Din arhiva proprie a anului 2006.
Publicatii cu titlu de replica in aceiasi perioada.
"Dupa ce a intrat in presa Lele Alexandru ,in deplina nelegalitate,adica in incompatibilitate de functii ca procuror chiar suspendat si jurnalist la o gazeta privata-nu a mai fost barbat.A fost un simplu si inutil lele.O inutilitate sublima.
Noi,muritorii de rand nu putem spune despre procurorul suspendat pentru cauze penale de coruptie , intrat pe usa din spate ca gazetar, ca este si a fost paralel cu stiinta dreptului  si ca acesta ar fi un motiv pentru care s-au descotorosit  de el superiorii  .Nuuuu! Trebuie sa spunem foarte ferm ca domnul este victima facaturilor judiciare si a ajuns in presa cu titlu de asistat social ,acordat de milosul patron al gazetelor din Cluj,care se legitimeaza  ca prieten minunat cu fostul premier Emil Boc.
La scurt timp am aflat ,dupa clonarea in presa a acestui procuror ,ca se pricepea la lupte corp la corp sau inarmat cu bate de baseball in spatiu public,lovind in nestire tineri nevinovati ,care l-au deranjat psihic,motiv pentru care cei din sistemul judiciar ,trebuia sa-l laudam ca are  temperament.
Mai apoi ,cand un tip calcat pe batatura,cu aptitudini de boxer l-a insangerat in bataie(vezi foto)noi trebuia sa avem compasiune.
Plangerile penale facute de procurorul fara exercitiu ,impotriva celor care i-au aplicat lectii de corectie fizica pentru atacurile la persoana, furnizate saptamanal in gazetele personale,baltesc in lacrimile si suspinele lui Lele.
Aceste plangeri penale in care reclama corectiile primite din prea multa "expresie libera "le-a  facut Lele din respect fata de Justitie zice el si nu pentru ca ii placea sa mai faca pe procurorul.
Orice lupta impotriva capodoperelor jurnalistico-penale ale gazetarului ,care exprima clar in scrierile sale ,contradictiile pe care le facea la tot pasul intre logica si profesionalism,intre orgoliu si tendinte mitomane , trebuia sa fie sortita esecului ,in conceptia maniaco-depresiva a acestui individ.Iti facea viata si profesia un cosmar in publicatiile lui obscene.
Toate ca toate,dar inotand in ape tulburi,adica in incompatibilitate cu presa, individul nu s-a pus  la adapost macar moral,pentru a-si asuma raspunderi conforme cu Rezolutia nr,1003/1993,adoptata de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei,care consfinteste principiile de baza a ziaristicii.
Merita sa le detaliem,ca sa auda cei care au urechi de auzit :<Sunt interzise exprimari care urmaresc prejudicierea demnitatii,onoarei,vietii particulare,dreptul la propria imagine,cat si manifestarile publice obscene contra bunelor moravuri>.
Dar pe Lele Alexandru,procuror clonat in presa,nu-l intereseaza principiile ,el este doar nebun dupa Justitie si o face in presa dupa principii personale,care sunt : vendete personale ,reglari de conturi prin intermediul presei,<anchete la sange> pe seama unor personaje ,care i se par incomode,atacuri la persoana,obscenitati cu care iese in fata oamenilor in presa scrisa de el,amenintari cu moartea ,etc.
La proba practica in presa ,ce vedem ? Un individ foto(vezi mai sus ) in picioare,pe prima pagina a Gazetei de Oradea (unde suntem atentionati ca avem in fata o gazeta pentru barbati,obligatoriu peste 18 ani ) ostenit de lupte ,de data asta inarmat cu ce a avut norocul sa aiba in mana,adica o umbrela,insangerat pe zona cea mai reprezentativa ,dotata cu mustata,tinand  sugestiv telefonul la vedere pentru asistenta medicala de urgenta.
Scenele anterioare nu au fost imortalizate ,probabil nu dadeau bine la onoarea de imbatabil a lui Lele,adica aruncat pe scari ,in stare de orice.
Ce ghinion pe el sa-l vada o doamna Monica (despre care gurile rele barfesc ca l-a sustinut din toate partile) in asemenea hal de insangerare, tocmai cand poza in <victima a politiei politice>,calm sau CALMAT !
Aceste momente , ne-au inspirat si noua o mila profunda ,sora cu dispretul,fata de un tip ,care in exces de vascularizatie puternica nazala,amestecata cu mucozitati din organul lui de miros insipid,dar nu incolor de data asta ,a refuzat chiar mana intinsa a unui vecin de palier pentru a se trage in pozitie bipeda in urmatorul foto,pe care l-am dat si noi in imagine mai sus.
Cine stie ce scrieri ale suspendatului, inca cu dosar de coruptie in instante -vor urma ?
Putem anticipa ,niste titluri: Necazurile unui procuror fara portofoliu( a se citi fara spaga);Sandu protagonist a unor episoade sangeroase; ori <Alex s-a prezentat voluntar la medicul legist sa vada daca sufera cu capul>,sau <Procurorul inculpat inaintea audierilor la DNA Bucuresti cu mana dreapta in gips si capul bandajat >.
Dupa cum stau circumstantele ,la provocarile care urmeaza in Gazeta de Oradea....vom fi nevoiti localii oradeni "in corpore" sa cerem punerea lui Lele sub interdictie medicala-cel putin pana la terminarea proceselor penale in care el si "colegii" lui  de gazete sunt protagonisti."
Asteptam noi postari in "Gradina de hartie,sau carton",ca sa putem sa-i  redam replicile din aceiasi perioada.
Consemnat Elena Albutiu

Niciun comentariu: