sâmbătă, 23 mai 2015

Cine te crezi Laura Gal ...?.

Dreptul la replica :
Viata ta personala nu ma intereseaza decat in masura in care se interfereaza cu familia mea sau cu profesia mea de avocat al apararii pe caz.
Asa ca suspiciunile tale asumate in scrierea aparuta la 18 mai a.c. in Bihoreanul cu titlul "Canalizati pe "tunuri" ,in care vorbesti fara explicatii si  evoluezi fals, la plesneala,nu este altceva decat o imixtiune de prost gust in justitie .
Tu ai o problema !
Te-ai complacut in medii putrezicioase si acum dai impresia ca ti se permite orice.
Te lansezi in optiuni de cocota,curtata de penali,avand sentimentul ca oferi oportunitati, pentru a satisface orgoliile unor organe ale autoritatii statului ,din domeniul acuzarii,fara insa sa discerni ca te referi la o faza a procesului penal nepublica ,in etapa cand vinovatia ,prejudiciul si chiar incadrarea juridica sau existenta faptelor este inca incerta conform apararii.
Daca scrierea ar fi tinut de lista ta de valori supreme,care putea fi ,fara sa stiu <cinste si onoare>,poate nu era cazul sa te combat la punct si virgula.
Cand abordezi insa o problema judiciara,exact pe acuzare,cand dai de inteles ca stii mai multe decat organele abilitate sa faca urmarirea penala si care in acest stadiu doar propun arestarea ,care nu inseamna condamnare, inteleg ca lansezi avertismente in eter ca mai ai probleme cu "constructiile".
Nu ti-a cerut nimeni parerea,nici macar parchetele,nici cu privire la starea de fapt si evident nici cu privire la oportunitatea  arestarii.
Pe de alta parte nu ai nici-o sansa sa te afirmi in sistemul judiciar,nici pe plan profesional unde nu ai studii de specialitate si din pacate nici pe o logica primara privind calitatea umana a celor defaimati.
Informatiile pe care le-ai falsificat ar fi cazul ,sa le corectezi!
Sa apreciezi efectul periculos al imixtiunii facute intr-un cadru extrajudiciar cu privire la inculparea unor persoane.
Esti obligata sa tii seama teoretic ca jurnalist si tu,de existenta PREZUMTIEI DE NEVINOVATIE ,atat la apararea,cat si la acuzarea unei persoane impotriva careia se desfasoara urmarirea penala,intrucat sustinerile facute in materialul publicat sunt de natura sa influienteze cursul acestora si in viitor va impieta sigur asupra unui proces echitabil.
Daca ai dovedit ca ai acces liber la surse neprofesioniste,dar active sub alt blazon,atunci ar trebui sa te temi ca ajutorul care l-ai primit de la firmele cu profil "constructii" ar putea fi numit penal "spaga" la un moment dat.
Nu pot accepta ca de dragul ratingului , sa faci jocuri de anihilare a apararii unor oameni anchetati penal si mai ales sa  faci ingerinte intr-o activitate pentru care presa nu are nici-o calitate.
In concluzie jurnalista Gal Laura interesata cu aceiasi pasiune ,de fotomontaje cu medalioane cu tot,este evident ca nu vede limpede si competent situatia juridica a celor arestati preventiv ,motiv pentru care ii recomandam sa se corecteze si sa nu faca abuzul evident.
Delatiunea extrajudiciara facuta de  jurnalisti ,este pusa deocamdata sub semnul intrebarii in justitie si este tratata ca un simplu scenariu cu intamplari care daca se dovedesc neadevarate,se confrunta cu o mare mitomanie curat-murdara.
 In plus daca iti trece prin minte sa invoci proba veritatii cu acte si informatii precise,in mod cert nu ai vre-o sansa ,doamna jurnalista !
In plus jurnalistii de aceasta teapa , deranjeaza dreptul la aparare ,care nu se face in fata ziaristilor,ci in justitie si prin urmare ziaristii in acest caz ,poarta raspunderea oricaror influiente menite sa deturneze mersul anchetelor penale.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: