duminică, 21 iunie 2015

Pericol pentru ordinea publica ? !

Dreptul de proprietate nu este lasat prin nici-o lege la latitudinea interpretarii unui notar,procuror,politist,judecator sindic sau lichidator judiciar.
Interpretarile declarative a unor lucratori in insolventa,cu asentimentul tacit sau expres a judecatorilor sindici nu are legatura cu dreptul de proprietate al cetatenilor romani statuat prin Constitutie.
Problema reconstituirii unui drept de proprietate pe seama debitorilor in dosarele de faliment este exclusa din sfera legii falimentului.
Averea unei terte nu poate fi atrasa in averea debitorului,chiar daca "lucrarea" este facuta  de reprezentantul sau-lichidatorul judiciar numit in dosarul de faliment.
Niciun mijloc legal nu permite instantelor competente in faliment sa atraga persoane fizice in asemenea procese in conditiile in care un bun imobil nu a fost dobandit de la debitor.
Cauzele amanate fara motive temeinice mai mult de 10 ani,scot in evidenta un nou concept despre justitie.
S-a ajuns la etape istorice pentru solutionarea unor dosare de faliment, care este lasata la libera interpretare a unor lucratori din justitie.
Modul in care un judecator sindic sau un procuror in cazul unor plangeri penale pentru abuz de drept in asemenea dosare,gestioneaza activitatea de judecata in dosarele de faliment,generand intarzieri cu o durata considerabila,sau procese nelegale-extrajudiciare menite sa aduca in averea debitorului bunuri care nu-i apartin,se face doar pentru indestularea frauduloasa a unui creditor.
Se ignora faptul ca nimeni nu are dreptul sa brutalizeze cetatenii acestei tari,deposedandu-i de averi ,dupa bunul plac,sub paravanul legii speciale a falimentului si protectia imunitatii justitiei.
Acesta este adevaratul pericol social pentru ordinea publica,pe langa alte infractiuni la fel de grave ce aduc atingere proprietatii private,libertatii,sanatatii si integritatii cetateanului roman....
Suspiciunea posibilitatii existentei coruptiei declansate de lucratori in sistemul judiciar,porneste de la numarul foarte mare de plangeri administrative si penale, respinse fara o motivare juridica adecvata de autoritatile in materie.
Dealtfel se nasc chiar si certitudini in ce priveste tergiversarea acestor cauze ani de zile si se poate concluziona fara echivoc ,ca ar exista o intelegere cu judecatorii sindici pentru intarzierea nejustificata  in solutionarea dosarelor,cu efect asupra folosintei bunurilor din proprietatea privata si apoi a modificarii si constituirii dreptului de proprietate pe seama excrocheriilor imobiliare.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: