sâmbătă, 27 iunie 2015

Razboiul maimutelor

In curand voi rupe tacerea....
...si cu alti penali ,prezenti si viitori.
Lupt doar pentru suveranitatea justitiei.Avem legislatie suficienta,dar nu avem cine o aplica.
Un lucru insa este clar ,cand incerci sa-ti faci sincer profesia incepi sa deranjezi.
Multi trec la atac.Incearca sa te dezonoreze.
In Romania multe treburi sunt pe dos.Totul e pe hartie.De exemplu,poti ajunge medic cu nota 4.Medic pe hartie.
Astia au o problema sa-si cunoasca meseria,desi pe hartie totul e clar,incat s-ar potrivi orice situatie de fapt.
Totusi cand sunt confruntati cu probleme medicale ,te privesc perplexi.Ce te poti astepta de la amatorii de aranjamente pentru a obtine o diploma.Diplome ,doctorate peste noapte.totul pentru a devini puternici si de succes.
Oamenii inteligenti nu se concentreaza pe diploma de studii.Depinde cum isi fac meseria si nu cum se raporteaza la colegi ci la pacienti.Au nevoie de moralitate pentru a se dedica profesiei.Acest mod de a privi lucrurile este in special util ,cand esti convins despre nevoia de profesionalism gandita cu buna credinta.
Cand te indoiesti sau esti convins ca meseria este doar un job ,inainte sa iei o decizie legata de modul cum sa actionezi este bine sa vezi consecintele si oportunitatea masurilor pe care esti obligat sa le iei.
Dar in Romania se lanseaza un nou concept."Esti bun daca nu produci...."sau "Parvenitii umbla dupa portofele" sau.".Prostilor se da valoare !"
Nu toti oamenii stiu intotdeauna sa-si apere interesele,dar in schimb nu ar trebui  sa lase pe altii sa aiba de suferit.
In prezent s-a schimbat modul de a privi femeia profesionista,mama,sotie.
Rezolvarea statutului social se face de pe pozitia de superamanta-trofeu. Etalon de valoare a ajuns -varsta.(?!)desi adevarata varsta vine in primul rand pe plan moral si apoi pe plan fizic.
Discrimnarea este cultivata intre tineri,maturi,batrani....Nimeni nu intelege ca de fapt toate sunt efemere. Nimeni nu se gandeste ce lasam in urma noastra.
EA


Niciun comentariu: