vineri, 29 aprilie 2016

”Lupu păru își schimbă,dar năravul ba”.

Un adevarat mit este cealaltă parte a monedei legislative.
Legea este atât de ”clară”încât s-ar potrivi în orice situație.
Când te îndoiești sau ești convins că meseria ta este doar un job,înainte să iei o decizie legată de modul cum acționezi,este bine să vezi consecințele și oportunitățile măsurilor pe care ești obligat să la iei.
Orice se poate ,dar orice semnal are și un semnal de oprire,când poți deveni abuziv.
Există întotdeauna un preț,care trebuie plătit.Prețul poate fi și  moral !
In aceste vremuri ,forțele oculte te pot da peste cap.
Loviturile te obligă la reanaliză.Problemele apar pe nepusă masă.
Prea des se abdică de la toate principiile.
Suntem siliți să stăm la aceiasi masă ,cu cel care ne trădează.
Am vazut multe ca avocat.Oameni cu o personalitate cameleonică,care și-au calcat conștiința  în picioare.Lipsește educația ? Este prea greu să fii educat?
 Nu mai avem oameni cu mintea deschisă care să suporte educația ?

Mecanismul îmbogățirii unor oameni de afaceri din Bihor.
Excrocherii imobiliare :
Unii lichidatori judiciari nu sunt exponenții debitorilor ci a creditorilor.
Avrămescu Nicusor,lichidator judiciar în dosarul de faliment nr.2222/111/2001,la Tribunalul Bihor,Oradea-de exemplu,a cerut și a obținut prin justitie un imobil cu acte false.Mai mult nu a reusit niciodata să se legitimeze cu un titlul de proprietate pe seama debitorului pe care-l reprezintă.
Datoria inițială a debitorului (o firmă din Tinca)a fost de circa 5 milioane lei -vechi,contravaloarea unei cantităti de carburanti(în anul 1996),iar valorificarea imobilului mentionat de celebrul lichidator judiciar , s-a facut cu 89.ooo euro în anul 2013. Unde au ajuns acești bani ?
Ca să pună mâna pe imobil s-au folosit nenumărate scheme nelegale,toate prin justitie.
Una din tehnici, vehiculate prin anul 2007,a fost aplicarea sechestrului judiciar și preluarea imobilului ca proprietar (cu ce drept nu s-a intrebat nimeni atunci )printr-un proces verbal incheiat la fața locului ,însoțit de trupe de jandarmi . Ne punem întrebarea și acum cine a putut încuviința acest abuz și in ce scop ? Chiar tremura lichidatorul de frica cuiva ?
Nu s-a gandit nimeni că prin complicitatea jandarmilor la preluarea unui imobil cu acte false se comite nu numai un abuz,dar și infractiunea de tâlhărie,dacă avem în vedere ca trupele respective de jandarmi reprezintă un simbol al forței militare.
Această excrocherie a fost ani la rând ignorată inexplicabil de autorități,deși s-au facut nenumărate plângeri penale ,incă din anul 2003.
In anul 2013, imobilul mentionat pentru care lichidatorul judiciar nu s-a putut legitima niciodata cu un titlu de proprietate pe seama debitorului a fost vandut- ascuns,cu schimbarea nr.de carte funciară,fară să se comunice transferul de proprietate. Schema a fost realizată cu complicitatea unei notare,pusă la adăpost de rigorile legii, prin protecția unui procuror,care în spetă era în raport de rudenie prin alianță cu notara respectivă.
Credem că a venit timpul să fie reparată această excrocherie făcută la lumina zilei de lucrători din justitie !
Exemplele vor continua....
Elena Albutiu



Niciun comentariu: