vineri, 15 aprilie 2016

Nimeni nu poate împiedica înfăptuirea justiției.

Puncte de vedere diferite ,nu sunt infractiuni.
Nu poți să te disculpi acuzând.
Iată câteva principii care nu pot fi călcate în picioare atunci când ajungi subiect de dosare penale.
Totuși stilul judiciar clamat în ultimul timp,seamănă cu Inchiziția (după mintea unora).
Acuzatorii  sunt fixați pe reprimare...pentru ”nesupunere” la orice.
Nu mai stau să discute.
Nu ai cum să te aperi.
Este foarte evident că nu ai cum să reacționezi la tacticile de incriminare practicate de autoritatea statului în acuzare.
Starea de isterie judiciară se generalizează.
Justiția a scăpat de sub control.
Acum se lasă condusă de masuri restrictive de libertate de la arestul preventiv până la deținerea în penitenciare după condamnare,în marea luptă anticoruptie.
Corupția merge insă înainte.
Pentru restabilirea unui echilibru,mulțimea trebuie influiențată prin masuri reparatorii,prin creșterea semnificativă a salariilor,pentru a răsturna situația creată,prin masuri ferme în educație si sănătate.
Comentariile din media sunt uneori penibile. Nu criticăm justiția !Prezumția de nevinovăție fluturată de jurnaliști,care se substituie inexplicabil etapelor procesului penal până la judecarea definitivă.
De ce nu există niciun interes pentru achitare în justiție?
Care-i mesajul justiției ? Ce rezultă din soluțiile pronunțate de judecători? Aceste lucruri ar trebui facute publice .De către cine ? De către ,doamna Prună de exemplu...ministra Justitiei.

Nimeni nu înțelege că singurul lucru pe care nu-l  putem comenta este autoritatea unei hotărâri definitive.Atât !

In rest,este cazul să criticăm abuzurile de orice fel,încălcarea drepturilor de apărare,unele cutume ,cum ar fi : întâi arestăm si apoi anchetăm ,să condamnam cazurile de corupție din justiție,iar Consiliul Superior al Magistraturii să-și intre în atribuții si să sanctioneze cazurile de incălcari și neglijență gravă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către magistrați, dacă există așa ceva. Dacă nu, să-i transforme pe magistrați în trofee ale dreptății! Dar pe bune !
Abea atunci putem vorbi despre garanții independenței în justitie .
Să ne înțelegem, exercitarea oricărei profesii în justiție este încărcată de îndatoriri în scopul apărării drepturilor și libertăților legitime,a persoanelor fizice și juridice.
Cetățenii români trebuie să aibă încredere în justiție , într-un proces echitabil și mai ales în rezolvarea proceselor în timp util.
Orice întârziere duce la suspiciuni de corupție.
Elena Albutiu




Niciun comentariu: