sâmbătă, 7 mai 2016

Avem sau nu avem independență în justiție ?

Discuții în media  :
Vorbim aici despre o justiție independentă,nu despre independența magistraților și mai ales despre magistrații care ezită în aplicarea legii.
Se practică în ultimul timp ,la ordinea zilei în politică ,acțiuni de ruinarea adversarilor.
Oportunitățile politice au ajuns să fie deghizate în probleme juridice.
Pentru asta se decredibilizează tot ce merge bine în tabăra adversă,care este împinsă să întreprindă acțiuni nelegale. Victima este acuzată....mai ales umilită public.Chiar dacă nu este judecată și evident condamnată de o instanță ,persoana este decretată imorală si exclusă astfel de la orice drepturi cetățenești.
Consiliul Superior al Magistraților nu verifică până unde merge tupeul unora, de a face politica unor cauze în Romania.
Instituțiile de forță ale Romaniei,apar în public si susțin dacă este legal sau nelegal, cutare sau cutare lucru.Ca urmare subiectul este închis !In rest e vorba doar de timp...până la anihilarea totală a celor vizați.
Concluzia:  adevărul nu mai contează în justitie.
Anul 2016. Anul banilor și al puterii.
Confiscăm tot.Totul este luat ca-n codru !
Dar unde sunt banii ? Nimeni nu informează opinia publică .
Consiliul Superior al Magistraturii are putere ,dar nu are răspundere.
Decizia finală în cazul oricăror derapaje aparține CSM.
Acest organism a preluat puterea de la Ministerul Justiției în anul 2003,dar până în prezent nu a reușit să disciplineze magistratura. In ce sens ?Nu ne întreabă nimeni...ce așteptăm de la justiție deși ar trebui mai multă transparență.
Așteptăm soluții rapide pe cazuri punctuale.
Căile de atac extraordinare în justiție nu trebuie să fie instrumente de reparații pentru mulțumirea unor personalități ale statului roman. Este lezată autoritatea soluțiilor judecătorești definitive si irevocabile pe criterii subiective,apreciate de la caz la caz.
Oamenii cu care ne confruntăm, nu pot fi dați la o parte de câte ori vrem !
Trebuie să învățăm ce inseamnă un proces echitabil în concordanță cu cerințele CEDO și legile românești !Acesta este statul de drept.
Elena Albuțiu


Niciun comentariu: