marți, 3 mai 2016

Inteligența afectează fericirea.

Din media  :
Persoane cu IQ-ul peste medie preferă izolarea.

”In mod normal , un coeficient de inteligență este cuprins între 64-113.
Dar ce se întâmplă când rezultatele confirmă un IQ peste 115 ?
Când coeficientul de inteligență este peste medie,probabil te simți mult mai bine singur,sau cel puțin aceasta este concluzia ultimului studiu publicat în British Journal of Psychology.
Dar în ce fel afectează inteligența fericirea oamenilor și de ce persoanele cu un IQ ridicat se simt mult mai bine atunci când sunt singure.
Conform aceluiași studiu,persoanele mai izolate ,au un nivel mai mare de fericire.
Ei preferă singurătatea ,care este direct proporțională cu interesele acestora.
Din cauza complexității intereselor pe care le manifestă,discuțiile cu alte persoane devin aproape imposibile deoarece doar o comunitate restrânsă de oameni la nivel global ar putea înțelege cu adevărat mentalitatea oamenilor foarte inteligenți.
”Coeficientul de inteligență  desparte oamenii ,dar coeficientul de inteligență emoțională îi apropie ”- aceasta este concluzia cercetătorilor psihologi.
Din cauza faptului că sunt greu de înțeles ,persoanele cu IQ ridicat se îndreaptă permanent spre izolare,concentrându-și toate resursele asupra domeniilor de interes,ignorând latura social-afectivă a vieții lor.
Persoanele foarte inteligente preferă să socializeze mai puțin și din cauza faptului că se concentrează asupra planurilor de viitor,de lungă durată mai degrabă decât asupra plăcerilor hedoniste ,de moment,așa cum funcționează majoritatea oamenilor.
Este important de știut faptul că abilitatea de a înțelege modalitatea de funcționare a altor persoane și perspectivele lor, întruchipează deasemenea tot o formă de inteligență ridicată. Cu toate acestea ,datorită empatiei crescute în aceste cazuri ,persoanele care o manifestă, au șanse mai ridicate de a interacționa social și de a fi înconjurate de prieteni.
Ce putem face pentru a reduce sentimentul de izolare în rândul persoanelor cu IQ ridicat-este să le încurajăm și să le înțelegem valorile și principiile după care se ghidează de-a lungul vieții.Suportul si înțelegerea i-ar putea ajuta să se simtă integrați ,motiv pentru care dorința de socializare ar putea crește.”
Consemnat: Elena Albuțiu.

Niciun comentariu: