marți, 9 august 2016

Nu avem nevoie de avocați....

...avem nevoie de protectori !
Acestea sunt vremurile ce le trăim.
Adevărul nu mai contează în justiție. De fapt probele ar trebui să conteze,dacă ar fi administrate corect,atât în acuzare cât si în apărare pentru stabilirea adevarului în actul de justiție.
De ce ? Pentru că nu atragi pe cineva în penal fără probe numai pentru protecția altor infractori.Practică mai des întâlnită în cazul infracțiunilor economice-de corupție.
Unii după arestarea preventivă cu elemente brevetate ca fiind de pericol social ,sunt lăsați  ulterior în libertate pentru a-și continuă activitatea în firmele lor și ele incriminate la nivel de milioane de euro.
Alții insă în situații similare rămân fără mijloace de subzistență, marcați de scandalul  arestării preventive,mai bine zis a zornăitului de  cătușe cu care sunt expuși în fața opiniei publice
Totul e posibil în justiție !
Socant ! Intâlnim activități gangsterești ( la propriu)de genul preluării prin forță ,prin hărțuire judiciară a proprietăților unor cetățeni.
Sub paravanul justiției se perpetuează condiția abuzivă pe durata proceselor,care de multe ori se desfășoară extrajudiciar,adică în contradictoriu cu  persoane fără calitate procesuală.
Aceste activități sunt nelegale pentru simplu motiv,că nici-o instanță din lume nu îți poate da calitate procesuală....dacă nu o ai în raport de obiectul pricinii și legislația în materie.
Așadar putem trage concluzia în legătură cu modul de soluționare a unor dosare ,că sistemul nostru judiciar nu ne protejează,dacă facilitează activități ilicite în justiție.
Justiția nu are voie să brutalizeze cetățenii români pentru a le încălca drepturile,pentru a le lua proprietățile,etc. prin activități nelegale,cu caracter extrajudiciar de multe ori.
Vor trebui să dispară grupurile influiente în justiție.Aceste grupuri susțin mecanismul îmbogățirii unor oameni de afaceri.
  Afaceri cu statul,cu vămile,etc.
ANAF nu mișcă ?! Incremeniți în observatori.Crede cineva că evaziunea fiscala de milioane euro este posibilă fără complicitatea fiscului ?
Crede cineva că sub paravanul dosarelor de faliment se fac tranzactii nelegale fără taxe,fără impozit avocațial?
Nimeni nu observă că a apărut un nou mod de fraudarea statului în dosarele de faliment, unde lichidatorul judiciar are și calitatea de avocat,încasând onorarii imense neimpozitate ,plus onorariile la fel de fabuloase pe care le pretind ca lichidatori judiciari.
In anul 2016 nu mai putem vorbi de tranziție către statul de drept ,în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate.
 Statul de drept pretindem cu toții că există și că suntem un stat democratic.
In realitate Romania e blocată  de abuzuri.
Elena Albutiu

Niciun comentariu: