sâmbătă, 6 august 2016

TRIUNGHIUL BERMUDELOR ...IN JUSTITIE...

....il gasim în randul procurorilor aserviți politiei,care lucrează în locul lor.Primul pas.
Ce vedem ?
Exista o legatură  între viziunile penale ale procurorilor si polițistilor.
Prea multa fabulatie,care creaza complicații acolo unde se cere aplicarea legii penale la infractiunile de coruptie și nu numai.
Sa lasi sa intre in functiune aberatii juridice,duce inevitabil la prejudicierea iremediabila a părtii vatamate,care poate fi și bugetul statului roman în cazul infracțiunilor economice,de corupție,etc.
Ce detalii există sub acest titlu ?
Am subliniat existența ”primului pas ” în justiție.De ce ?

Să nu uităm că procurorii dispun inculparea unei persoane.
Această activitate este un lucru mare și trebuie percepută ca atare.

O adevărată provocare a statului de drept !
Este adevărat că peste tot există provocări ,emoționale,profesionale,sociale,politice.
Trebuie să recunoaștem că în toate scrierile noastre toți suntem  provocați și în consecință luptăm ca oamenii să-și cunoască drepturile si libertățile,atunci când au fost ascunse sau compromise de oameni fără căpătâi.
Unii cred că pot să fure viața oricui și să nu plătească niciun preț.Stim și noi când cineva ne poartă sâmbetele și ne îngrozim de amploarea dezastrului ce poate fi generat de o justiție nedreaptă!
Nu putem spune despre o justiție că este dreaptă,când de exemplu procesul durează 15 ani. Nimeni nu vede sau nu vrea să vadă că tergiversarea unor asemenea cauze duce sigur la activități de corupție în justiție.
Așa că atunci când apar derapaje de la regulile statului de drept ,de la indeplinirea actului de justiție în concordanță cu legile romanesti si  CEDO,suntem datori să cerem și explicații Consiliului Superior al Magistraturii pentru ignoranța în profesie a unor magistrați ,pentru neglijență si contradicții în actul de justiție.
Nu de alta ,dar CSM este garantul independenței în justiție și nicidecum garantul magistraților de rea credință sau neprofesioniști.

EA.

Niciun comentariu: