miercuri, 7 decembrie 2016

Colecția de ziare vechi (3)


Romania lucrului bine făcut..
România lucrului bine făcut este un slogan frumos,lipsit de substanță când e vorba de schimbarea nivelului de trai ,economie,statut social.
Ingerii Bihorului:

Ce aflăm din presa de Transilvania (Bună ziua Ardeal,Jurnal de Bihor, etc.) din Cotidianul anilor trecuți ,despre valorile autorității de forță românești ?
Ce aflăm despre despre amicii afaceriști promovați în contracte cu statul ;despre zeii locali iubiți la Cotroceni de fostul președinte dealungul anilor ?
Ce aflăm despre eroii procurori de Bihor ?
Cine face de ani de zile, anchete penale ”curate” la comandă ? Cine folosește autoritatea de forță a statului pentru răfuieli personale ?
Cine practică traficul de influiență în justiție ?
Cine ne învață că la Universitatea Oradea s-au fabricat diplome false,de dragul falsului și mai ales pentru dotarea muzeelor,librăriilor , a expozițiilor academice,iar autorii au fost trimiși fără cătușe și umilințe ,direct la panoul de onoare ,cu notă că au fost și au rămas la fel de putrezi de bogați ?
Cine ciugulește fărâmiturile lor ? Fărâmituri dosite în coperte de aur,în doctorate plagiate,în funcții cumpărate,declarații de avere care conturează un adevărat fiasco -da capo al fine- pentru cei căpătuiți prin corupție .
Cine ne dă lecții cum se aplică legea ?A ajuns ignoranța profesională, un motiv de siguranță în fotoliile bine plătite de românii sărăciți, prin nenumărate taxe și imozite ,mereu neîndestulătoare pentru bugetul de stat .
Exemple sunt destule.
Sunt publicații jurnalistice ,care merită revigorate !
Cei bine plătiți niciodată nu vor pierde vremea cu descoperirea și stârpirea corupției ,cu manifestări avangardiste,cu stârpirea insucceselor și a nerealizărilor!
Avem nevoie de oameni noi!
Elena Albutiu.




Niciun comentariu: