joi, 22 decembrie 2016

Curtea Constituțonală a Romaniei,decide neconstituționalitatea unor legi degeaba?

Ce ascund numeroasele decizii ale CCR prin care se admit majoritatea excepțiilor de neconstituționalitate a unor legi ?
Este oportună schimbarea sistemului judiciar în Romania ?
Judecătorii CCR au votat oprirea interceptărilor SRI.
Poate prea târziu ! Este vorba că timp de 10 ani în dosarele penale 80% sunt interceptări”pe post de probe”.
A ajuns un impertiv,statuat și la CEDO,ca judecătorii să judece cu probe serioase,imbatabile,administrate și în ancheta penală de procurori. Fără interceptări,fără filaje și fără echipament ambiental.
Nu știm nici acum dacă se blochează sau nu interceptările la ”penali”?!.
Câte probe au căzut sau vor cădea în dosarele penale,pentru că au fost obținute nelegal ?

In dosarele penale sunt stocate mii,chiar milioane(volume de maculatura realizată tehnic fără valoare juridică!) de pagini cu stenograme,care scot din context anumite convorbiri pentru a fi apoi incriminate.
In ce temei legal organele de urmărire penală solicită interceptări de la SRI,care nu este organ de urmărire penală ,pentru a colabora pentru obținerea probelor în ancheta penală ?
S-a reinventat Codul de procedură penală,din care rezultă fără echivoc că în temeiul PREZUMTIEI DE NEVINOVATIE,organele de urmărire penală sunt obligate să producă dovezi pentru a dovedi existența faptei penale și a persoanei incriminate.In acelasi temei sunt obligate să administreze și probele în apărare.
O serie de neregularități apar în actele procesuale elaborate de către organele de urmărire penale,preluate inexplicabil în multe cazuri de instanțele de judecată.Oare să fie lipsă de profesionalism sau rea credință ?
S-a ajuns ca între starea de fapt reținută în procesul penal și încadrarea juridică să nu existe nici-o legătură,nici măcar de cauzalitate.
Se fac legături așa zis telepatice,când se cunoaște principiul în drept ,că ”intenția nu se pedepsește”.
S-a ajuns la incriminarea eforturilor unor personaje responsabile pentru a onora munca pe care o prestează,pentru simplu fapt că i se evidențiază imaginea personalității în mod favorabil.
In loc sa medaliem aceșți oameni sau să-i punem la panoul de onoare, ei sunt compromiși cu dosare penale,care nu duc nicăieri ,poate la cătușe.
De fapt în ce se reflectă munca oamenilor responsabili dacă nu prin dreptul la o imagine superioară ?
De ce oare ne facem dușmani din cei care ne surclasează intelectual ?
Sunt multe întrebări pe care simplii cetățeni așteaptă un răspuns de la statul nostru ,care susține de ani de zile că este stat de drept.
Comentariu Elena Albuțiu

Niciun comentariu: